Roditelji bi da biraju učiteljicu za svoje dete, a da li je to pametno?

Trebalo bi da služi, al onda se javi kuma iz opštine i urgira :mrgreen: time samo čine lošu uslugu tom detetu.
ma znam da ima toga, al ne kapiram poentu
na papiru moze izgledati super kompatibilno, sve sto su zamislili za svoje dijete, a u stvarnosti skroz drukcije...doduse, tu je nagradno pitanje sta su tocno zamislili, ako i sami stvarno znaju...ne znam, nerealna ocekivanja su jedna od gadnijih zamki roditeljstva

ne znam ni kako bih to birala
mislim, bukvalno nista nismo znali o toj skoli na nivou kadra i slicno
jesmo procitali neke forume gdje su se skupljali roditelji, ali kod koje je uciteljice dijete rasporedjeno saznali smo tek na kraju
Нисам мислила да је то битно а испоставило се да јесте. Могла сам се распитати, да сам само била мало паметнија.

Činjenica je i da su roditelji izgubili poverenje i u školske psihologe i pedagoge.
pa decenije negativne selekcije, stranacko zaposljavanje, korupcija...al niko u tom lancu roditelji, nastavnici, psiholozi, kume iz opcine nije cist, ni savrsen
ali ako cemo popravljati nesto morat ce se krenuti od kume iz opcine

Нисам мислила да је то битно а испоставило се да јесте. Могла сам се распитати, да сам само била мало паметнија.
pa mozda si je mogla i premjestiti u drugo odjeljenje
ne znam
nije to nista tako jednostavno, niti se sve da isplanirati

A i činjenica je da u odeljenju sa 25 učenika može da se desi da neće odgovarati svima, nekima će biti super učiteljica, neki će smatrati da nije dobra. Problem je što svoje komentare o učiteljici, izgovaraju pred decom i time samo pogoršavaju situaciju.
mi se trudimo da razgovore te vrste vodimo bez djeteta
i o uciteljicama i o svima ostalima, kad ih uopce ima

Poslednja izmena:
Није хтела, због другарица. Шта сам ја могла, ништа.
ja sam imala tri uciteljice u te 4 godine
prva je bila neka ludaca koju je nerviralo sto pisem lijevom rukom pa me tukla prutom po ruci kojom pisem i prijetila da ce mi je vezati na ledja
onda je moja drugarica mater otisla na informacije i vise nikog nikad nije tukla
ne znam zasto
druga je bila mlada uciteljica, svima se svidjala, meni nesto nije legla...to je mislim pitanje kompatibilnosti
nije me ni maltretirala, ni sputavala, fina je bila, al je meni bilo tesko da komuniciram s njom stvarno
vjerojatno je bilo do mene, i danas sam takva
treca je bila isto mladja uciteljica, ali mekana i dobra, kao da nam je mama
nju smo mislim svi najvise voljeli, nekako je ta njena toplina stizala do svih nas i od nas je napravila pravi kolektiv
bila je i ostala divno ljudsko bice

evo pitam dijete svoje - jel tvoja uciteljica stroga
ona kaze - samo kad treba da bude. zasto pitas?

mislim da joj je fakat ok uciteljica 😆
Ова ћеркина им је првог дана рекла - "Немојте да се залећете да ме грлите, нисам вам ја васпитачица".

Back