Robovlasništvo...

slika

Šta mislite, da li je brak moderna verzija robovlasništva? Do koje mere jedan partner postaje rob drugog partnera i njenih/njegovih navika?

Da li ste vi rob ili robolasnik?

Generalno, ja zastupam tezu da je brak moderna verzija robovlasništva, mada su skoro sve žene sa kojima sam pričao o toj temi užasnute samim terminom. Heh, jedna me uvek zove "Hej ti što ne veruješ u brak"...

Ime mi je Pavel, ti nedoj#$%""$ #$%&&&%$tino!!!!

Tako shvaćen termin "robovlasništvo" možeš slobodno prikačiti i na ostale međuljudske odnose.... Prijateljstvo...uvek je jedan dominantan tj. vođa a drugi njegov verni Sančo Pansa. Ili porodicu....odnos brata i sestre ili dva brata ili dve sestre. Nikada nisu ravnopravni. Jedan je po pravilu jači, snalažljiviji, pametniji, a drugi je u njegovoj senci.
Da li je brak kao društvena pojava robovlasništvo, ne znam. To moraš pitati ove u-bračene. A ljudi koji postaju robovi tuđih navika, su emocionalno krhke osobe. I čitavog života će igrati ulogu nečijeg roba....svejedno da li je to roditelj, prijatelj ili bračni drug.

slika

Šta mislite, da li je brak moderna verzija robovlasništva? Do koje mere jedan partner postaje rob drugog partnera i njenih/njegovih navika?

Generalno, ja zastupam tezu da je brak moderna verzija robovlasništva, mada su skoro sve žene sa kojima sam pričao o toj temi užasnute samim terminom. Heh, jedna me uvek zove "Hej ti što ne veruješ u brak"...

Uvek je lakše bilo da kažemo da robujemo nekom, nego da se seuočimo sa problemima.

U brak nas niko ne tera .... iz braka nam niko ne brani .... gde tu ima karakteristika ''robovlasništva'' ?

slika

Jel to duševno opravdanje za momke koje su načele godine a nisu oženjeni, ili...?

Nemam ništa protiv života udvoje bez potpisa, a to da je neko nekome rob u braku su čiste gluposti... Osim ako bračni par nije baš toliko zatucan da tlači partnera...

Malo iščašeno gledanje na instituciju porodice...

slika

Apsolutno se ne slazem sa tvojom tezom..
Ovaj..gresis sinak..mnogo gresis..:)

Back