Quantcast

ROAMING

Eustar

Zainteresovan član
Poruka
186
Pre nego podjete citati ispod da prvo objasnim sta je "Roaming"? Roaming je engleska rec i oznacava nekog ko je "Setac" (ako sam se dobro izrazio sad), oznacava prostim recima onog koji nije na svojoj teritoriji pa koristi usluge drzave u kojoj je! Znaci, Roaming je usluga koja se "automatski" koristi dok se "umrezite" na tudju mrezu tokom boravka u "inostranstvu" pa "Cena" zna biti i petostruko veca od cene da ste na "domacoj mrezi" jer tu se kesiraju novci za nista takoreci pa zato se u EU i bore da obore cene (Mobilkom impulse) kako bi gradjani prosli sto jeftinije! "Roaming Free" oznacava da u drzavama koje cete obici ste oslobodjeni troskova "pasivnog poziva" sto nije za pocenjivanje ako cemo da gledamo domace "MobilKom" kompanije i koliko "naplacuju" tokom boravka u "inostranstvu".

Dakle...

Siguran sam da ima nasih koji putuju van Granica Srbije, sto godisnje, sto polugodisnje, sto svakog meseca, sto privatno, sto poslovno itd.....pa sam dosao na ideju da vam postavim par "Medjunarodnih GSM Provajdera" koji opsluzuju trziste sveta sa "Besplatnim Roamnigom" ili sa sitnijom nadoknadom za dolazece pozove koji se krecu od 0.09€ po minuti sto znaci da je ipak jeftinije pre nego da ponesete "T-Srbija" ili "Telenor" a i "Vip" na koristenje tokom boravka u "Inostranstvu!
Dole navedene kartice su sve "Pre-Pay" ili kako se kaze kod nas popularno "na dopunu" ili "pripeid".

Pogledajmo ove zanimljive "GSM provajdere" sta imaju za ponuditi! U stvari, ja sam licno ih koristio i imam ih u posedu, i istinski mogu reci "svaka cast" na cenama i uslugama, jer istinski su jeftini jer sam korisnik ima kontrolu nad potrosnjom.

Izvolite pogledati...GT-Sim: pozivni 0044 (isle of man)

Tip: pre-pay, call-back

Obracun: EU - €, nemaju jednokratan trosak u prispajanju.

Tarifa:

EU-Evropa rest.fix = 0.19€
EU-Evropa rest.Mobil = 0.29€

Evropa-EU fix = 0.29
Evropa-EU Mobil = 0.39€

Pasivni pozovi: u EU = 0.09€, u Evropi = 0.19€

Dopuna: kreditna kartica

Zapazanja: ova sim kartica je se prva pojavila na trzistu kao "International Low Cost SIM" i istinski su super, imaju dva bloka tarifa za EU i Evropu i sire i odlicna je da se kontrolise sa njom potrosnja. Ova SIm je odlicna kad se putuje diljem Evrope jer tarife su istinski svugde iste.

Primetili ste da spominjem EU i Evropu..Evropa je sve sto je izvan granica EU (srbija,tursa,hrvatska...) a EU znate vec sta je

Link :http://www.gt-sim.com]
(dobri su za po evropi)

Telekom North America (telna): pozivni sim je 001

Tip: preplata godisnja, call-back

Obracun: US-$, nemaju jednokratan trosak u prispajanju

Tarifa: Razlicite od drzave do drzave

Pasivni pozivi: razliciti od drzave do drzave

Dopuna: nema dopune, placa se potorsnja automatskim odbijanjem sa kreditne kartice na kraju meseca

Zapazanja: ova US sim kartica je odlicna za sve one koji borave u USA+KANADA (poziv u us+can,aktivni+pasivni samo 0.05$,sms-gratis) ili zele da budu dostuni za taj kontonent tokom boravka u "inostranstvu" a inace je poznato da u USA sim kartice vaze samo 30 dana ako se ne dopunjava redovno dok Telna-sim vazi citavu godinu pa i da ne razgovarate uopste sa njom, jer uz manju doplatu od 19.-us$ na godisnjem beoj ostaje aktivan.

Link: http://www.telnamobile.com
(dobri su za po evropi i svetu)

Travel SIM: pozivni 00372 (estonija)

Tip: pre-pay, call-back,

Obracun: EU - €, imaju jednokrata trosak u prispajanju.

Tarifa: razlicite od zemlje do zemlje a pozivi interni su samo 0.25€ ma gde da se u Svetu nalazite!

Pasivni pozivi: Oslobodjeni troskova u 117 zemalja sveta. (srbija isto)

Dopuna: kreditna kartica

Zapazanja: ova SIM kartica pogoduje za sve one koji cesto putuju u Rusiju i Kinu, naravno, i ostatak Sveta ali jedina je koja nema "Pasivnog Roaminga" u te dve drzave i jos u 115 drzava, dok ostale imaju uz sitniju nadoknadu!

Link: http://new.travelsimshop.com/EN/start
(dobri su za po evropi i svetu)

Maxroam SIM: pozivni 0044 (jersey)

Tip: pre-pay, direct-call

Obracun: EU - €, nemaju jednokaratan trosak u prispajanju

Tarifa: zavisiod drzave do drzave

Pasivni poziv: od 0.09€

Dopuna: kreditna kartica

Zapazanje: ova sim kartica odgovara za one koji zele da imaju direktan poziv umesto "CallBack" kao ostale. Povoljnost ove sim je sto mozete da odkupite uz manju nadoknadu pozivni iz oko 50tak drzava sveta kao dodatni broj broju koji posedujete na njoj pa tako mozete i dva i tri i pet brojeva...po zelji i voljida posedujete.

Link: http://www.maxroam.com/Home.aspx?cur=EUR
(dobri su za po evropi)

Tourist Mobile: pozivni 0049 (nemacka)

Tip: pre-pay, direct-call (nemacka) i call-back (van nem.)

Obracun: EU - € imaju jednokratan trosak pri call-back prispajanju

Tarifa: zavisi od drzave do drzave

Pasivni poziv: od 0.09€ (i u srbiji)

Dopuna: u Nemackoj ili putem kreditne kartice

Zapazanja: ova sim kartica je idealna za sve one koji cesto idu Nemacku, da je tamo koriste jer pozivi su u nemackom nacionanom saobracaju 0.09€, tarife su jako optimalne pa tako pasivni pozov tokom boravka u u Roamingu,npr: Srbiai kosta 0.09€min.

Link: http://www.tourist-mobile.com/
(dobra je za po evropi)

Vodafone Italija: pozivni 0039 (italija)

Tip: pre-pay, direct-call

Obracun: EU - €, nemaju jednokaratn trosak pri prispajanju

Tarifa: ako uzmete opciju "Vodafone Passpor" automatski imate tarifu kao u samoj italiji, stim da vas prva minuta kosta 1.-€ a svaka naredna zavisi od tarife koju imate u italiji, znaci od 0.10€!

Pasivni Pozivi: sa istom opcijom "Vodafone Passport" imate i pasivne pozive u dva obracuna, EU = 1€ - 30min, Evropa = 3€ - 30min (na primer, srbija pasiv 3€ - 30min i aktivni poziv prva minuta 3€ svaka naredna od 0.10€)

Dopuna: u italiji ili putem kreditne kartice

Zapazanja: ova kartica je idealna za sve one koji zive u italiji a i izvan nje da je koriste. Dobra stvar ove kartice na dopunu je sto 3€ za pasivne pozive u taktu od po 30min, a to uopste nije puno ako cete gledati da je to tarifa za ostatak sveta skoro. Tako savetujem i Britanski Vodafone da pogledate, odlicne tarife imaju za celi svet, stim ako uzmete opciju "Vodafone Passpor" dok bez opcije "Vodafone Passport" je preskupo.

Link italia vodafone:
http://www.areaprivati.vodafone.it/...4353&tk=1073874978,c&ty_key=pri_estero_HPvoce

Link Britanski vodafone:
http://www.vodafone.co.uk/personal/index.htm?site=classic

(dobri su za po evropi i svetu)

Sims2go: pozivni 0044 (v.britanija)

Tip: pre-pay, call-back

Obracun: UK - £ i nemaju jednokaratan trosak pri prispajanju

Tarifa: zavisi od drzave do drzave

Pasivni Pozivi: u 100 zemalja je oslobodjena Roaminga

Dopuna: kreditna kartica

Zapazanja: sims2go kartica je istinski jeftina za upitrebu, pa cak toliko je u pojedinim drzavama jeftinija da prosto konkurise gsm-provajderima drzave u kojoj boravite, jedino nasta treba obratiti paznju kod ove kartice je da "gratis roaming" je u dosta zemalja al ne i na svim mrezama tokom boravka na odredistu, pa treba povesti racuna pre odlaska i proveriti na kojim mrezama ova kartica ima gratis pasivne pozive!

Link: http://www.simstogo.co.uk/
(dobra za koristenje po evropi)
Sim&Web: pozovni 00423 (lihtenstajn)

Tip: pre-pay, call-back

Obracun: EU - €

Tarifa: zavisi od drzave do drzave

Pasivni poziv: od 0.05€

Dopuna: kreditna kartica

Zapazanje: ova sim kartica, relativno je skoro na trzistu, uz nju automatski dobijate jos cetiri broja iz drzava: Nemacka, USA, Kandada, uskoro i UK, pogodna je za sve one koji zive i rade u Svajcarskoj pa i u navedenim zemljama, jer poznato je da pozivi iz CH ka Lihtenstajnu se tretiraju kao "domaci pozivi", jer Telekom Lihtenstajn pripada Svajcarcima (swisscom) kao i sam Lihtenstajn kroz savez sa njima itd, nju sam narucio i obavesticu vas dodatno o tarifama i uslugama njihovim...

Link: http://simandweb.com/

Ps: ne shvatite da reklamiram neciju firmu i da cu imati profit itd, nego sam covek kao i svi drugi koji bi tokom boravka van drzave da ustedi koju paru, jer zasto bacati i trositi novce na nesto sto je svakodnevica nasa kao sto je "Mobilni Telefon' kad to uopste nije potreba bas zato sto postoji jeftinija opcija. Sve ove kartice sam probao i zaista funkcionisu odlicno i jeftino, posedujem ih i cuvam kao vredno blago tokom boravka u Evropi i Svetu.

A ovde ispod vam je link ako vas zanima na medjunarodnom nivou SIM kartica iz svih zemalja Sveta, izvolite pogledati, kliknite na zastavicu pa vidite, dobro je za one koji se odlucuju za migraciju itd: ali naveo sam najbolje dok sve ostalo sto se nudi na ovom linku je upitno, jer servis im je los pa izadje da im je kvalitet nikakav,postoje skriveni trokovi koji su skupi a potrosac nije obavesten.Al pogledajte i sami ocenite i dopisite licno iskustvo sa "ROAMING FREE SIM" ako ste je imali itd. Na kraju, dopisite vase vidjenje "ROAMINGA" sa domacim karticama (aktivan+pasivan poziv) , Telekom Srbija, Telenor, Vip jer pomocete nekome da zna sta ga ceka kad napusti granice Domovine :)

http://www.prepaidgsm.net/en/operators.html
 
Poslednja izmena:

Eustar

Zainteresovan član
Poruka
186
Da vidimo sta domace linije nude kad se nadjete van Granica Srbije?
"TELENOR" i ponuda po pitanju Roaminga.....zvuci interesantno al obratite paznju na prispajanje veze!

Link:
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Roaming/A tako i "TELEKOM SRBIJA", pogledajte tarife i usluge...

Link:
http://www.mts.telekom.rs/index.php/Roaming_STANDARD.html"VIP" znamo da Vip pripada Austrijancima i Mobilkomu A1 Telekom, pa preko njih imaju olaksice sirom Evrope, pogledajmo sta Vip Nudi van drzave...

Link:
http://www.vipmobile.rs/usluge/roming-i-medjunarodni-pozivi.1441.html


Dal je ovako kako pise, sami ocenite :)
 
Poslednja izmena:

Eustar

Zainteresovan član
Poruka
186
SATELITSKA TELEFONIJA


Svi znamo sta znaci "Satelitska Telefonija"? Ako neko nije upicen onda cu ukratko napisati da "Satelitska Telefonija" u prevodu znaci da specijalno konstruisani Mobilni Telefoni za tu vrstu Telefonije koji ne funkcionisu na bazi nama poznate Mreze GSM, nego svi prenosi podataka + razgovor ide preko Satelita, sto opet znaci da na bilo kojem delu Planete da se nadjete bicete "Dostupni" oslobodjeni Roaminkga uopste (zavisi), a biti dostupnu svugde gde nema zemaljske GSM Mreze!

Samo da znate da svi pozivni ka Satelitskim Mrezama sa Zemlje kostaju enormno puno po minuti, pa tako da znate da kad neko ima Satelitski Telefon a vi pozivate broj njegov sa vaseg Fiksnog ili Mobilnog znaci da ce te za 10min platiti cofru sto mozda mozete razgovarati mesec dana bez problema...dakle "UPOZORAVAM" :)

Iznecu vam par Satelitskih Provajdera ovde a vi pogledajte, naravno, ova opcija Satelitske Telefonije pripada "Bogatijim Slojevima" ljudi, oni koji imaju mogucnost za ovakav "Luksuz"! Kad pominjem Luksuz, mislim na to da ipak ova metoda Telefoniranja nije za one iz Srednjeg Sloja (zavisi) bas zato sto su Tarife Skuplje nego da koristite bilo koju Sim karticu sa moje strane navedenu (citaj iznad), jer cene se krecu od 0.95$ do 3.-£ po minuti a to je Enormno puno novca ako ce te uzeti u bzir da prosecan razgovor od 10 minuta ce vas kostati izmedju 9 i 30$ pa i vise, a Satelitske Sim Kartice ne vaze kao normalne GSM Kartice jer rok trajanja do 30 dana, ali sve zavisi koliko ste "Minuta" odkupili....primeticete da i "Mobilni Aparati" (telefoni) nisu bas jeftini, mada sve navedene kompanije dole poseduju Mobilne Aparate koji podrzavaju opciju GSM+SATELIT.......u ostalom pogledajte Link koji cu ostaviti jer na njemu je fino (mislim) objasnjeno koliko sta kosta pa i "Aparati" isto itd:Pod linkom su obelezeni najpopularnije Satelitske Kompanije za Telekomunikacije i ostalo kao sto su:

IRIDIUM - http://www.m-cramer-shop.de/index.php?cPath=3

THYRAYA - http://www.m-cramer-shop.de/index.php?cPath=4

INMARSAT BGAN - http://www.m-cramer-shop.de/index.php?cPath=5
Pogledajte Link od svih navedenih ako se ipak odlucite za ovako nesto, mozete pod Linkom sve da porucite:

Link: http://www.m-cramer-shop.de/index.php?language=en&store_id=i9gok3kf7ch6f6eipntvrj6qp6Ps: Postavite i vi nesto, link i stranicu, u slucaju da nadjete nesto povoljnije, jeftinije itd...:)
 
Poslednja izmena:

evoluti0n

Zainteresovan član
Poruka
228
Korisno znati:

Telenor pruža uslugu komunikacije putem satelitske mreže Thuraya Satellites. Zahvaljujući saradnji sa ovim satelitskim operatorom ostvaruje se i pokrivenost tamo gde nema GSM signala (iznad planina, u pustinji i na moru), što predstavlja način mobilne komunikacije koji osigurava globalnu pokrivenost.
Da bi koristili uslugu ove mreže potrebno je da imate:

  • Thuraya satelitski telefon
  • Telenor SIM karticu
Do satelitskog telefona Thuraya Satellites možete doći iznajmljivanjem preko Telenor-a (više informacija o tome možete pogledati ovde), ali i preko kompanije Thuraya, a više informacija o njihovoj ponudi možete dobiti preko interneta na adresi www.thuraya.com .

Ukoliko koristite Telenor pripejd, najpovoljniji način pozivanja je putem usluge povratnog poziva.

Iniciranje poziva vrši se pozivanjem broja u formatu:

*123*broj telefona#.


Broj telefona je najsigurnije uneti u međunarodnom formatu:


*123*00(kod zemlje)(kod mreže)(pretplatnički broj)#

Primer:
*123*0038163123456# .

Cene
(Odlazni saobraćaj - USSD call back): http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Roaming/Prepaid-roaming/Odlazni-saobracaj/

U postpejdu Telenora najbolje je aktivirati (besplatno) TravelSure opciju, i na taj način drastično uštedeti kada Vas pozivaju u roamingu (minut dolaznog poziva u bilo kojoj zemlji Evrope, osim Rusije, 9.9 dinara sa PDV-om).
 
Poslednja izmena:

Eustar

Zainteresovan član
Poruka
186
TELEFONAT NA BRODU I AVIONU

Imam prijatelja u Srbiji koji rade za razlicite Aviokompanije sto provremeno sto za stalno pa i na razlicitim Turistickim Kruzevima pa sam istrazivao malo po Netu koja GSM kompanija je u sustini najjeftinija za upotrebu na takvim mestoma kao sto su Avioni ili Turisticki Brodovi i doneo zakljucak koji ce te videti ispod!

Neznam dali ste upuceni da GSM Kompanija SWISSCOM (svajcarska) je najpovoljnija po pitanju koristenja Mobilnog u Svetu Po pitanju Roaminga (naravno, ne i free roaminga kao navedene kartice sa starta) bas zato sto imaju Ugovor sa svim Svetskim GSM mrezama pa i mrezama koje nemaju svoje SIM kartice, jer su strikno Orijentisane na davanje usluge Roaming Partnerima Sirom Sveta ali sve dok ste u Avionu ili Brodu!

Kompanije kao sto su "OneAir" (u saradnju sa inmarsat) pa "Aeromobile" (telenor group) su jedine dve kompanije po kvalitetu davanja usluga GSM partnerima tokom boravka u Avionu ili Brodu a sad cu vam izneti ono sto sam pretrazivanjem odkrio...dakle, Swisscom.


Swisscom: pozivni 0041 (svajcarska)

Tip: na preplatu (samo za ch drzavljane) ili pre-pay za ceo Svet

Obracun: CHF

Tarifa na Brodu:

Aktivni poziv - 3.70chf
Pasivni poziv - 3.- chf
SMS - 0.40chf
Internet - 10.-chf MB

Tarifa u Avionu: (nesto skuplje od broda)

Aktivni poziv - 5.90chf
Pasivni poziv- 3.-chf
SMS - 1.5 chf
Internet - 1.12kB (obratite paznju, kB-kilobajti a ne megabajti)

Dopuna: u svajcarskoj ili putem kreditne kartice na njihovoj swisscom stranici

Zapazanje: ova swisscom sim pre-pay kartica je odlica ne za telefonat sa broda i aviona, ali za SMS poruke, i te kako su jeftiniji od ostalih GSM Svetskih Kompanija pa to daje do znanja onima koji borave Ili rade na nekom Turistickom Kruzu ili Avionu, da je jeftinije putem Poruke (SMS) biti u kontktu sa svojima pre nego da telefonirate, jer tarife su preskupe a jeftinije nista nema momentalno!

Izvolite pogledati ispod na Linku ali kad otvorite pojavice vam se automatski Tarifa koristenja Mobilnog "u Avionu", pored "In-Flight" imate napisano "On-Boath " pa pored "On-Satellite" , kliknite na ta dva naslova pa vidite koliko sta kosta itd.

Link: http://www.swisscom.ch/res/mobile/international/tarife/index.htm?languageId=en


Ps: Ako znate slucajno sta jeftinije, vi postavite ovde, bice mi drago da znam a naravno i ostali.......dodatno cu jos posavetovati da navedene kartice sa starta ove stranice "ROAMNIG FREE" isto opsluzuju Avione i Brodove a koja je cena Telefoniranja i SMS poruka, moracete SAMI da proverite u njihovom Cenovniku! Dakle, i oni opsluzuju al PROVERITE CENU :)
 
Poslednja izmena:

Eustar

Zainteresovan član
Poruka
186
Evoluti0n

istina je to za Telenor, al PRISPAJANJE VEZE za Pasivni Poziv kosta 49rsd, pa stim kad pogledas da 5 pasivnih poziva moze kostati samo u prisapjanju veze skoro 245 dinara plus minutaza razgovora...mislim da je to i previse na osnovi Zarada kod nas! A za Prispajanje u Aktivnom Pozivu od 99rsd i da ne sabiram...


Dodao bih jos nesto sto je jako jako bitno pre nego sto napustite Drzavu sa T-Srbija, Telenor ili Vip SIM karticom u mobilnom, a to je "CommBox” ili Srpski receno "Automatska Sekretarica" na kojoj se mogu ostavljati Glasovne Poruke ako igrom slucaja niste u mogucnosti da odgovorite ili vam je mobilni iskljucen itd, DA ISKLJUCITE PRE ODLASKA U INOSTRANSTVO "OBAVEZNO", jer i to je dodatan trosak dok ste van Drzave koji ce se stvoriti!
Stvorice se trosak kao da ste odgovorili na sve i jedan poziv tokom boravka van drzave a istina je da Mobilkom kod koga ste ce vam objasniti da je to isto, kako gore navedoh, kao da ste odgovorili sto u sustini jeste istina bas zbog toga sto se poziv odbija od vaseg broja i seli u "sanduce automatske sekretarice"...zato budite lukavijiod Mobilkoma iiskljucite je pre odlaska :)
 
Poslednja izmena:

Eustar

Zainteresovan član
Poruka
186
Da dodam i dopisem sto nisam dovrsio o kartici Sa pozivnim iz Lihtenstajna....


Sim&Web: pozivni 00423 (lihten) 0049 (nem) 001 (usa) - tri broja na jednoj SIM

Tip: pre-pay, call-back

Obracun: EU - €

Tarifa: zavisi od drzave do drzave

Pasivni poziv: od 0.05€

Dopuna: kreditna kartica na njohovoj stranici nakon registracije SIM

Zapazanje: karticu sam koristio, funkcionise fantasticno i tarife se krecu 0.09€ tokom boravka u Nemackoj za Aktvni Roaming a tako i Pasivni Roamnig koji ne kosta nista ali samo tokom boravka u Nemackoj, dok za ostale zemlje krece se od (napisao sam) 0.05€ za Pasivni Roaming i Aktivan Roaming od 0.36€.
Kartica je konstruisana tako da po registraciji imate izbor "automatski" tri broja iz tri razlicite drzave da odaberete, i zanimljivo je to da po odabiru broja iz Lihtenstajna koji je i maticni broj kartice, a pocinje sa +423 661, ukljuce vam "automatski" jos dva iz Nemacke koji pocinje sa +49 1570 a tako i iz USA +1 940, znaci, pri registraciji imate izbor da odaberete broj iz Lihtenstajna i naredna dva broja ce automatski slicno izgledati broju koji ste izabrali! Na primer izabrali ste broj Lihtenstaj +423 661 123 456, dobicete automatski broj iz Nemacke +49 1570 123 45 56 a tako i iz USA +1 940 123 45 67 a uz to i opciju izmene broja koji ce da vam se pokaze pri zvanju a i pisanju SMS poruka, jedinao sto kad vas neko poziva na USA broj, ima doplata po minuti od 0.09€ pa tako 0.09 + 0.05 = 0.14€ za Pasivni Roaming sirom Evrope a tokom boravka u USA 0.16€ po minuti, u svakom slucaju, posto je Pasivni Roaming od zemlje do zemlje razlicit, treba znati da Pasivni Roming samo na USA broj koji posedujete ce se uvek naplatiti 0.09€ dodatno al ne i tokom boravka u USA gde se krece, kako napisah, 0.16€.

U ostalom pogledajte Tarifn Racunar i bice vam jasno :)

Link: http://simandweb.com/en/rates
 
Poslednja izmena:

Eustar

Zainteresovan član
Poruka
186
Gore sam pominjao "swisscom" kao najjeftiniju opciju za telefonat preko Svetskih Mora ali izgleda da postoji jos jeftinije i od njih!

Pogledajte Link jer na njemu su mnogi Evropski operateri obelezeni i koliko bi kostalo da se putem njihovih "Sim Kartica" telefonira!

http://seanetonboard.com/
 
Poslednja izmena:

Eustar

Zainteresovan član
Poruka
186
Llink koji cu postaviti se tice "Roamnig Free" sim kartice iz grupe "Travel Sim" alias XXSim koji su istinski jeftini kako na Zemlji tako i na Vodi, cak u 127 zemalja Sveta+Evrope (ex-yu isto) su oslobodjeni troskova "Pasivnog Poziva" sto znaci da su najidealniji za putovanje po Svetu bez da razmisljate koliki ce racun biti na kraju meseca, ova sim kartica takodjer nema dodatnih troskova oko prispajanja veze. Izvolite pogledati Link:

https://xxsim.com/en


Ps: kad udjete na njihovu stranicu, obratite paznju na kalkulator sa desne strane pri kraju stranice, dajte zeljenu destinaciju i dobicete tarifu po kojoj cete razgovarati, pa cak i dal je oslobodjena "pasivnog poziva" ili ne!


A ovde je Link od istoimene XXSim, njihova usluga dok ste na nekom Krstarecem Brodu, koliko ce vas kostati poziv itd, pogledajte jer stoji lista svih poznatih Pomorskih Turistickih Kompanija....

https://xxsim.com/en/rates
 
Poslednja izmena:

Eustar

Zainteresovan član
Poruka
186
Preporucujem srdacno za one koji bi se osecali u celom svetu kao kod kuce a naravno, i za one koji bi na tren da zavaraju trag navodnim odlaskom u inistranstvo (preljuba, beg od svega, odmor u drugom gradu da niko nezna itd itd ;) a i za ozbiljne stvari)......Link:

MOJ GSM FAVORIT JE XXSim :)

Narucite je, jeftina je, pa i za nas domaci standard, kako sama kartica tako i sama minutaza razgovora odlaznih poziva a tako i dolazni pozivi su GRATIS pa i u SRBIJI ;) a i diljem Sveta :)
 
Poslednja izmena od moderatora:

Eustar

Zainteresovan član
Poruka
186
VESTI IZ TELEKOMA

XXSim je spustao tarife tokom boravka u EU, od 01.07.12 ce razgovori ka svim mrezama kostati samo 0.19€ !

A sad za sve one koji zive i rade u Svajcarskoj, naravno i za sve one koji zive u jednoj od 8 zemalja gde VMNO kompanija LycaMobile postoji kao operater!!!

Pojavila je se dobra povoljnost za sve one koji rade i zive u Svajcarskoj!
VMNO kompanija "LycaMobile" (lajka mobajl) je napravio nove tarife za sve korisnike njihove mreze u CH tako sto su se bazirali na "inostranstvo" iz te zemlje pa tako razgovori ka Evropi kostaju ka fiksnim od 0.01 chf a ka mobilnim od 0.19 chf (srbija fix 0.05, srbija mobil 0.19) uz dodatnu povoljnost pri dopunjavanju sim kartice tako sto cete pri dopuni od 10.-chf dobiti 2 franka dodatnog bonusa a tako i za 100.-chf dobicete dodatnih 100.-chf poklon bonusa, znaci, imacete za dopunjenih 100.-chf 200.-chf kredita!
Dodatna povoljnost sa ovom karticom je i u ROAMINGU, tarife se u pojedinim zemljama Evrope krecu pri "pasivnom pozivu" (dolazeci poziv) svega 0.14 chf po "Satu" , ova tarifa pasivnog poziva vazi za sledece zemlje:

Austrija, Belgija, Bisna, Belorusija, Ceska, Danska, Finska, Francuska, Nemacka, Grcka, Italija (vatikan, san marino)
Spanija (kanarska ostrva), Madjarska, Island, Kosovo (samo monako mreza), Makedonija, Moldavija, Holandija, Norveska, Portugalija (madeira), Svedska, Slovacka, Turska, Ukraina!

Za sve ostale zemlje ce biti naplacen "pasivni poziv" po minuti koji opet nije puno!
U ostalom pogledajte tarifno racunar ali za Srbiju je preskupo, mislim, samo kad je ROAMING U PITANJU je skupa upotreba LycaMobile tokom boravka u Srbiji ali zato je jako Povoljna za gradjane Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Kosova, jer pasivni Roaming u tim zemljama je takoreci skoro gratis pa im preporucujem jer ce im se isplatiti!

Evo vam Link koji ce za sve one koji borave i rade u Svajcarskoj objasniti dodatno sto im nije jasno!

http://www.lycamobile.ch/lycamobile-plus-rates/en

Obratite paznju da Kompanija LycaMobile ne postoji samo i Svajcarskoj, nego ima ih u Nemackoj, Engleskoj, Spaniji itd pa potrazite njihove stranice i uporedite tarife jer istinski su jako jeftini za telefonat iz navedenih zemalja ka inostranstvu!

Link za sve ostale zemlje u svetu gde LycaMobile postoji! Pogledajte, ustedecete sigurno :-)

http://www.lycamobile.com/
 
Poslednja izmena:

Eustar

Zainteresovan član
Poruka
186
XXSIM Novosti

Od danas ko kupi Xxsim karticu (12€) pored broja iz Estonije (00372) koji je fiksiran na sim kartici imacete mogucnost da odkupi broj iz zemalja koje cu navesti, (izuzev svajcarske), da izabere fiksne brojeve iz zemalja:

Nemacka 0049
Velika Britanija 0044
USA 001
Svajcarska 0041

Inace je poznato da Xxsim ima BESPLATAN ROAMING U 124 zemlje Sveta (Srbija Isto) e sad, Zbog cega izdvajam "svajcarsku" iz grupe? Razlog je kad sim karticu kupite u licnom meniu putem interneta imacete mogucnost podesavanja i da izaberete samo "jedan broj" od navedenih zemalja, broj koji vam je po volji, znaci, ako izaberete fiksni broj iz Svajcarske necete ga platiti u opste, dobijate ga besplatno potpuno i bice vezan za vas Estonski Broj pa pri svakom pozivu nece se pokazari Broj iz Estonije nego Broj iz Svajcarske koji ste odabrali da vas prestavlja pri svakom pozivu, dok ostale navedenih drzave imaju "jednokratnu" uplatu od 30€ (nisam siguran, treba proveriti) i broj ce biti vas dok to nije slucaj, naveo sam vec, nije slucaj i kad zelite fiksni Svajcarski Broj da uzmete.


TARIFA:

Na primer da uzmete fiksni Broj iz Svajcarske Tarifiranje poziva (kad pozivate vi) se nece nista promeniti, znaci, nema dodatnih troskova oko prispajanje veze, takodjer nema troskova pri primanju poziva na 00372 broj ali bicete tarifirani po minuti ako vas pozivaju ka Svajcarskom broju (0041) i to celih 0.15€ po minuti a tako i prema nekom drugom broju iz navedene grupe zemalja, ali ako vas pozivaju ka Estonskom broju 00372 onda necete imati troskova nikakvih, kako u Evropi (srbija isto) tako i u Rusiji, Kini, Turskoj, Australiji itd


POZIVI IZ SRBIJE KA ESTONIJI ili ODABRANOM FIKSNOM IZ GRUPE ZEMALJA

Svi pozivi ka drzavi Estoniji ce se iz Srbije tarifirati pod imenom ESTONIJA MOBILE pa cete morati prethodno da proverite cenovnik kod MobilPrivajdera kod kojeg ste i preko kojeg cete da telefonorate,da proverite CENU poziva ka ESTONIJA MOBILE a tako isto moracete isto da proverite i cenovnik kod svog provajdera i kad telefonirate ka fiksnim brojevima Nemacke, Britanije, USA i Svajcarske kako ne bi pri telefoniranju platili preskupo. Momentalna cena ka Fiksnim Evrope kosta, "ne tvrdim", kostaju uz "mesecnu opciju" koje vas telekom nudi vec od 6.-rsd po minuti a za Mobilne kosta od 25.-rsd, usvakom slucaju proverite kod vaseg telekoma.

Posedujem je i izuzetno sam zadovoljan jer u celoj EU pozivi ka EU su samo 0.19€ dok je sms 0.09€, zbog toga vam i preporucujem je :)

NAPOMENA:

Ako se odlucite za xxsim i jedan dodatan broj od navedenih zemalja to znaci da ce vam dati pravo samo NA TAJ BROJ KOJI STE IZABRALI, sto daje do znanja da ne mozete svih 5 brojeva da imate od jednom, znaci, 1 broj maximalno , Estonski i Svajcarski na primer, pa Estonski i Nemacki, ili Estonski i Britanski..i da ce svi dolazni pozivi ka vasem odabranom fiksnom kostati 0.15€ po minuti u ZONI ROAMING FREE, jer kad uzmete broj oni ce ga vezati za Estonski pa svaki poziv koji obavljate ce biti poziv kao da pozivate iz Svajcarske, ili Britanije, ili Nemacke...sve u zavisnosti od izabranog broja ili ako ne zelite dodatni broj to ce ukazivati pri pozovima kao da zovete iz Estonije! SMS poruke kad saljete, bez obzira na dodatni broj, sms ce uvek pokazivati kao da ste iz Estonije pisali! :)

ZA DOMACE KOMPANIJE KOJE SALJU RADNIKE U SVET

Za velike kompanije koje salju svoje radnike sirom sveta a zele biti u kontaktu sa njima kod Xxsim postoji specijalan popust pa treba stupiti sa njima u kontakt i raspitati se o detaljima jer "interni" pozivi se tarifiraju u Slobodnom Roamingu svega 0.19€ bez obzira gde se u Svetu nalazite, ali pod uslovom da ta zemlja gde se nalazite ima SLOBODAN ROAMING ili u suprotnom ce te platiti tih 0.19€ + tarifa dolaznog poziva. Dakle, zainteresovane velike firme neka stupe u kontakt sa njim i raspitaju se o povoljnostima koje nude itd.

SKYPE

Svi koji su vec kupili broj od Xxsim imaju mogucnost da budu dostupni za SKYPE KORISNIKE GRATIS sto znaci, ko vas bude zvao sa SKYPE on/ona nece placati nista ali zato ce korisnik Xxsim biti tarifiran svega 0.15€ po minuti, na primer...pozvani ste sa Skupe na vas Xxsim a vi ste u Japanu ili EU ili Australiji......to znaci, Korosnik Skype ne placa nista ali korisnik Xxsim ce platiti 0.15€ po minuti...kad se pogleda bolje danas Skype svako ima a to znaci da ste i dostupni bez problema ma u kom delu sveta da ste.

Skype korisnik mora pre poziva da "umetne" broj 800 izmedju pozivnig drzave i pozivnog mobilnog, tamo gde po pravilu ide nula koja se izbija iz poziva kad zovete iz inostranstva, a to ce izgledati ovako: vas broj je 00372 5x xxx xxx za normalne pozive sa bilo koje linije izuzev Skype, a sa SKYPE bi izgledalo ovako 00372 800 5x xxx xxx , znaci, bez umetnutog broja 800 poziv nece biti gratis za Korisnike Skype.Xxsim - u Svetu kao kod kuce

https://xxsim.com
 
Poslednja izmena od moderatora:

Eustar

Zainteresovan član
Poruka
186
Xxsim news

Pored aktivirane opcije za propustene pozive i skretanje poziva ka "licnoj sekretarici" imate i pogodnost da Sve privatne brojeve koje Xxsim nudi u paketu kad se kartica kupi i registruje po izboru se dodaju GRATIS vasem broju +372, dok to pre nije bio slucaj izuzev CH broja!

Znaci, kad registrujete vasu kupljenu Xxsim karticu na Internet stranicu od Xxsim.com, u licnom Meniu imacete izbor da izaberete "jedan" od 4 broja i zemalja:

Nemacke +49*
Velike Britanije +44*
Svajcarske +41*
USA +1*

* -bicete dostupni na obadva broja a Ka svim "pv" brojevima navedenih drzava dolazni poziv bice naplacen 0.15€ dok ka broju +372 to nece biti slucaj!

U svakom slucaju kasnije po licnom izboru cete ih moci menjati bez ikakve novcane nadoknade!
 

Eustar

Zainteresovan član
Poruka
186
Xxsim Novosti

Xxsim: 134 svatske zemlje u kojima ste oslobodjeni potrosnje "dolaznog poziva" na 00372

Albanija, Andora, Angola, Argentina, Angvila, Aruba, Australien, Austrija, Aserbeidzan, Bahrain, Barbados, Belorusija, Belgija, Benin, Bermuda, Burundi, Britanska Devicanska Ostrva, Bosna i Herzegovina, Bugarska, Burundi, Kanada, Zentral.Africka Republika, Cad, Ceska Republika, Crna Gora, Cile, Kap Verde, Kina, Kipar, Kongo, Kosta Rika, Kajmanska Ostrva, Kolumbija, Dominika, Danska, Ekvatorijalna-Guinea, Egipat, Estonija, Farska Ostrva, Fidzi, Finska, Francuska, Francuska-Guayana, Georgija, Gana, Gibraltar, Grcka, Guadeloupe, Guyana, Hrvatska, Honduras, Holandija, Hong Kong, Holandski Antili, Island, Indien, Iran, Irska, Israel, Italija, Japan, Jemen, Jordan, Kazastan, Katar, Kenia, Korea - Juzna, Kuvajt, Kirgisistan, Letonija, Libanon, Lesoto, Liberia, Lihtenstain, Litvanija, Luxemburg, BJR Makedonija , Malawi, Malaysia, Mali, Malta, Martinik, Mayotte, Moldavija, Monaco, Mongolija, Madjarska, Mexiko, Nemacka, Namibia, Novi Zeland, Niger, Nigeria, Norveska, Oman, Palestina, Paraguay, Poljska, Portugal, Portoriko, Reunion, Rumunija, Ruska Federacija, San Marino, St.Kit i Nives, St.Vincent i Grenadine, Saudijska Arabija, Srbija, Singapur, Slovacka, Slovenija, Juzna Afrika, Jamajka, Spanija, Sri Lanka, Sudan, Svajcarska, Svedska, Sirija, Taiwan, Tansania, Tailand, Turska, Uganda, US Devicanska Ostrva, Ukraina, Arapski Emirati UAE, Uruguay, USA, Usbekistan, Velika Britanija, Vatikan, Venezuela, Vietnam, Zambia, Zimbabve, ...

U svim navedenim zemljama bicete oslobodjeni Roaminga i bicete naplaceni za 0.15€ po minuti ako budete primali pozive na vas privatni broj +1 , +49 , +41, +44 a takodjer "interni razgovori" izmedju Xxsim sa pozivom sa +372 na +372 bice naplacen u jednom smeru 0.19€ po minuti dok svi pozivi unutra EU granica bice naplaceni u jednom smeru 0.19€ po minuti bez obzira da li cete pozivatu unutra EU brojeve Fiksnog ili Mobilnog!

EU ka EU SMS kostace vas 0,09 € a Internet 0,50 € MB dok za koristenje Interneta u Svetu trebate pogledati "Tarifni Kalkulator" a za SMS bicete naplaceni 0.35€,

Znate li da Xxsim mozete da pozivate gratis, kako sa SKYPE tako i iz pojedinih zemalja sveta putem GRATIS 0800 brojeva iz Hotela, Telefonskih Govornica, Privatnih Telefona etc?

Lista zemalja iz kojih mozete pozivati sve Xxsim (00372) Telefonske brojeve "gratis" stim sto ce "pozvani" biti naplacen sa 0.15€ po minuti!

Australija: 1800424087 ili 1800426571
Austrija: 0800295331
Brasil: 08000385084
Kanada: 18889354312
Kipar: 80096439
Francuska: 0800918762
Nemacka: 08001824205
Grcka: 0080016122057807
Hong-Kong: 800967359
Israel: 1809246071
Mexiko-Grad: 525547772326
Novi Zeland: 0800449302
Rusija: 81080028741012
Spanija: 900967051
Svajcarska: 0800802452
USA: 18889354312

I sa SKYPE 00372 800 5xxxxxxx


Imajte na umu da Kartica je zaista idealna kad se odlazi ka inostranstvu poslovno, privatno, na duze ili krace bas zato sto postoji mogucnost GRATIS POZIVA SA SKYPE a kad pogledamo SKYPE danas svako ima pa i u Mobilnom Telefonu, a Standard u Srbiji nije na zavidnom nivou pa je enormna usteda novca za onog koji poziva, naravno, bice naplacen poziv sa strane pozvanog (015€) ali i to nije puno novca ako cemo citav slucaj uporediti sa domacim MobilnTelekomima (vip,t-srbija,telenor) kad se sa njima koristi Roaming koji se tarifira ne manje od 1.-€ po minuti plus prispajanje u mrezi koje ni malo nije jeftino a SMS ce biti naplacen najmanje 20.-rsd.

https://xxsim.com/
 
Poslednja izmena od moderatora:

Eustar

Zainteresovan član
Poruka
186
Postovani Posetioci Krstarice, osecam se duznim vas obavestiti da su pojedine ROAMING FREE sim kartice nestale sa Evropskog Telekomunikacionog trzista (odnela ih ekonomska kriza) a neke ne posluju dobro pa da vas obavestim na vreme o desavaanju kod istih kako ne bi kupili pa bili nezadovoljni uslugom. (mozda ste i primetili ako ste otvarali njihove stranice) .

Dakle, izdvojicu vam ostale sim i smem da garantujem na kvalitetu (licno koristim u 90% sledece sim: xxsim i gt-sim pogotovu gt-sim vec dugih 5 godina), posedujem ih jos i veoma sam zadovoljan njihovom uslugom!

Dakle, Izvolite pogledati...

GT-SIM JE PROMENIO TARIFU TAKO DA SU POSTALI JEFTINIJI U PASIVNOM ROAMINGU A USKORO SE SPREMAJU DA SE OSLOBODE ROAMINGA U SVETU JER CE IZDATI NOVE TRI SIM KARTICE SA TRI RAZLICITA POZIVNA BROJA (+1 us, +44 74 uk, +44 79243 isle of man) A JEDNA JE POTPUNO ROAMING FREE i to iz UK +44 74 (bicete obavesteni kad stupe u prodaju)

GT-Sim: pozivni 0044 7924 3 (isle of man)

Tip: pre-pay, call-back

Obracun: EU - €, nemaju jednokratan trosak u prispajanju.

Tarifa:

EU ka Evropa + Svet. Fix = 0.19€
EU ka Evropa + Svet .Mobil = 0.29€

Evropa ka EU + Svet Fix = 0.19
Evropa ka EU + Svet Mobil = 0.29€

Iz Sveta ka Evropi i svim ostalim destinacijama potrazite kalkulator na njihovoj stranici pa pogledajte.

Pasivni pozovi:

u EU = 0.09€,
u Evropi = 0.19€,
u Svetu, potrazite kalkulator na njihovoj stranici.

Dopuna: kreditna kartica / PayPal (pa i kupovina same kartice)

Zapazanja: ova sim kartica je se prva pojavila na trzistu kao "International Low Cost SIM" i istinski su super, imaju tri bloka tarifa za EU i Evropu i Svet (za svet potrazite kalkulator na njihovoj stranici) i odlicna je da se kontrolise sa njom potrosnja. Ova Sim je odlicna kad se putuje diljem Evrope (u buduce i u Svetu) jer tarife su istinski svugde iste i niske. Postoji opcija biranja dodatnog broja iz 50 zemalja sveta ali samo za dolazne pozive sto znaci da kad uzmete broj iz Nemacke ili Austrije, taj broj ce biti povezan sa +4479243 i nece se pokazivati pri Aktivnom Pozivu sa vase strane sto znaci, dobijate jedan broj na Vasoj SIM, a mozete dodatnih 50 brojeva da dodatno povezete, al to ne menja pozivni broj koji je fiksiran na vasoj sim pri Aktivnom Pozivu!

Primetili ste da spominjem EU i Evropu..Evropa je sve sto je izvan granica EU (srbija, turska, bosna, albanija...) a EU znate vec sta je.

Link :http://www.gt-sim.com
(dobri su za po evropi)Maxroam SIM: pozivni 0044 (UK)

Tip: pre-pay, Direct-Call / CallBack (mozete da birate manuelno)

Obracun: EU - €, nemaju jednokaratan trosak u prispajanju

Tarifa: zavisiod drzave do drzave

Pasivni poziv: od 0.09€

Dopuna: kreditna kartica / PayPal (pa i kupovina same kartice)

Zapazanje: ova sim kartica odgovara za one koji zele da imaju direktan poziv umesto "CallBack" kao ostale. Povoljnost ove sim je sto mozete da odkupite uz manju nadoknadu pozivni iz oko 50tak drzava sveta kao dodatni broj broju koji posedujete na njoj pa tako mozete i dva i tri i pet brojeva...po zelji i voljida posedujete.

Link: http://www.maxroam.com/Home.aspx?cur=EUR
(dobri su za po evropi)XXsim: pozivn po licnom izboru iz +372 (estonia) +1 (us) +41 (ch) +44 (uk) +49 (nemacka)

Tip: pre-pay, call-back

Obracun: EU - € i nemaju jednokaratan trosak pri prispajanju

Interni razgovor izmedju +372 ka +372 u RoamingFree zoni: 0.19€

Tarifa: zavisi od drzave do drzave

Pasivni Pozivi: u 130+ zemalja je oslobodjena Roaminga (srbija takodjer)

Dopuna: kreditna kartica / PayPal (pa i kupovina same kartice)

Zapazanja: XXsim kartica je odlican stedisa u Pasivnom Razgovoru, imate slobodan izbor da izaberete neki drugi broj koji vam je kompanija dodelia (za sad iz 4 drzave) ako vam se ne dopada postojeci iz Estonije, istinski je jeftina za upotrebu po EU a i u Svetu je odlicna za koristenje, pa i najbolja, a pogotovu za putovanje ka Istoku (kina,rusija,indija,japan) jer u tim zemljama je ova sim kartica oslobodjena pasivnog roaminga sto kod drugih RoamingFree sim to nije slucaj, odlicna je i za US i Kanadu jer je i u tim zemljama oslobodjena Roaminga, odlicni su za krstarece turisticke brodove jer su strasno jeftini za koristenje tokom putovanja pa i u avionu, uostalom pogledajte njihov link (ako vam sta ne bude jasno vi im se obratite putem e-maila)

Link: https://xxsim.com/
(odlicni za evropu i svet)
OTKRIO SAM JOS JEDNU ROAMING FREE SIM, kod mene je u test fazi i za sad funkcionise odlicno.


UWT MOBILE SIM: imate izbor iz 50+ zemalja sveta da izaberete pozivni na vas fiksirani +372 koji dobijate automatski na sim kartici stim da vam oni poklanjaju jedan iz drzave Dzersi (jersey) +44 7700

Tip: pre-pay , CallBack

Obracun: US-$, nemaju jednokaratan trosak u prispajanju

Tarifa: zavisi od drzave do drzave

Pasivni poziv:

ka +372 u RoamingFree zoni su Gratis
ka +44 7700 u RoamingFree zoni kosta jednokratno 0.25$
ka ostalim brojevima izabranim po zelji u RoamingFree zoni kosta 0.20$ min.

Interni poziv u roaming free zon izmedju +372 ka +372: 0.25$

Dopuna: kreditna kartica / PayPal (pa i kupovina same sim kartice)

Zapazanja: posto je momentalno testiram nemogu vam reci previse informacija o kvalitetu, mada za sad radi perfekno i odlicno, pozivi su zaista gratis ka +372 i zaista funkcionise odlicno, prenos glasa je odlican, kad se poziva ka dodatnom broju koji je dopisan na sim +447700 kosta jednokratnih 0.25$ dok ka ostalim brojevima izabranim po licnoj zelji kostace pasivan poziv 0.20$ po minuti.

Koliko sam upucen kad zelite neki drugi broj iz neke druge drzave sveta da imate umesto za sad navedenih, morate se obratiti njihovom CustomCare da vam odobre po zelji.

Link: [url]https://www.uwtmobile.com/[/URL]
PS Obavestenje: u Satelitskoj Telefoniji nije se do sad nista promenilo!


Nek vam je u zdravlju, pozdrav do novog javljanja :)
 
Poslednja izmena od moderatora:

Eustar

Zainteresovan član
Poruka
186
NOVO

INTER-RAIL ROAMING FREE SIM sa pozivnom od drzave Velike Britanije 0044

Svi koji putuju sa Inter Rail Zeleznickim kartama sirom Evrope evo prilike da dobiju RoamingFree Sim Karticu od istoimene kompanije InterRail (srbija je clanica) dzabe, pa iskoristite priliku i kad kupite njihovu Zeleznicku Kartu "inter rail" vi im pri registraciji na njihovoj Web stranici posaljite jedinstven Kod sa Kupljene karte i dobicete kao poklon besplatno InterRail roam free sim karticu (poklon sim je ogranicen 1 karta 1 kartica)

Zainteresovani neka pogledaju njihovu stranicu -> http://www.interrail-roaming.eu/

Sto se tice njihovih Tarifa makar po njihovoj stranici tarife ne izgledaju Lose, zaista su jeftini!
InterRail sim tarife sirom Evrope su -> https://secure.globalroaming.com/interrail/rates

~~~~~~~~

A sto se tice "UWT Mobile sim" (pogledajte iznad pretposlednji post), za sad sam zadovoljan, trenutno zaista nemam nikakav problem sa razgovorom, primanjem i slanjem poruka, mrezom, internetom... Za sad je dobro i nema nikakvih smetnji. Hvata sve mreze bez problema!

~~~~~~~~

Primetio sam da su nasa tri Mobilna Operatera, Telekom Srbija , Telenor , Vip, pojefitnili pozive ka Insotranstvu sa manjom Mesecnom Pretplatom bez obveze (pogledajte moj menu kod vaseg telekoma kod kojeg ste ili na njhovoj web stranici) pa tako pozivi se krecu vec od 5.-rsd ka Fiksnim do 18.-rsd ka Mobilnim Evrope u zavisnosti kod kog ste Mobilnog Operatera sto znaci da biste mogli putem ovakvih roaming - free sim kartica biti dostupni Gratis umesto da placate roaming koji i pored popusta koje vam vas Operater nudi opet nije jeftin jer nije regulisan EU zakonom jer nismo clanica!
 
Poslednja izmena:

Eustar

Zainteresovan član
Poruka
186
DOPUNITE VASU ili TUDJU "PRIPEJD" SIM KARTICU IZ BILO KOJEG KRAJA SVETA!

Svi oni koji poseduju Kreditne Kartice evo prilike da vrsite dopunu vase Srpske "Pripejd Sim kartice" iz Belog Sveta :) a tako i svih ostalih pripejd sim kartica sirom sveta, pogledajte, interesantno je zaista kad se zna da ako niste kupili ni jednu od gore navedenih a krenuli ste sa vasom domacom Telekom Karticom (vip-telenor-t.srbija) u Roaming, pa kad se isprazni da mozete bez moljakanja da je i dopunite u bilo kojem NetKlubu, Hotelu, aerodromu...itd gde se ima pristup internetu!

www.ezetop.com

Ja pokusao i funkcionise, 15% uzimaju pri dopuni, a i to nije puno na osnovu toga kad se zna da niste dostupni sa vasim mobilnim jer nemate Kredita u Mobilnom! :)

Preporuka:

Ako se registrujete na njihovoj stranici u tom i bolje, imacete uvid u sve i jednu obavljenu transakciju dopune bilo cijeg mobilnog u svetu!Imate cak i App od njih za vas Android ili iPhone!
 
Poslednja izmena:

Eustar

Zainteresovan član
Poruka
186
Sa moje strane preporuka jer sam razmatrao sta je najbolje i najkvalitetnije za koristenje kad su RoamingFree sim kartice u pitanju! ovo pisem iz iskustva!!!

Sto se tice iznad navedenih kartica (cetvrti post od pozadi) smem da tvrdim da sve kartice koje imaju Pozivni "00372" (Estonia) su jako stabilne, ne menjaju kurs nego ga i poboljsavaju (poziv sa skype na primer ka tim sim karticama je gratis, objasnio sam iznad), kvalitet poziva je odlican, kako odlaznog tako dolaznog, sms funkcionise besprekorno, internet takodjer dok za sve kartice (izuzev isle of man 0044 gt-sim kartica koju koristim i sam) funkcionisu tu i tamo a kazem tako samo zato sto su pojedine firme "RoamingFreeSim" sa pozivnim brojem od Velike Britanije (0044) propale ili postoje jos ali kvalitet im je polovican jer menjaju tarife konstatno ili prenos glasa je los jer ne hvata GSM mrezu kako treba, a sms se gubi pri slanju itd.

Znaci, sve kartice sa pozivnim iz Estonie 00372 su idealne za koristenje jer rok trajanja im je takoreci skoro pa ne ogranicen dok to nije slucaj i sa karticama pozivnim iz UK 0044!

Da svedem sad: XXSIM pa GT-SIM pa UWTmobile su zaista super, njih tri imam a UWT od skoro, i smem da tvrdim da su super, isao sam sirom Evrope i zaista ni jednom me nisu izdale (xxsim i gt-sim) bile su besprekorne u svemu dok Maxroam (0044) me je razocarao, prestali su biti to sto su bili na zalost i odbacio sam je!

www.xxsim.com

www.gt-sim.com

www.uwtmobile.com
 
Poslednja izmena:

Eustar

Zainteresovan član
Poruka
186
Na zalost od svih gore navedenih RoamingFree sim kartica juce sam dobio obavestenje da RoamFree sim kartica firme GT-SIM ce prestati sa radom, sto znaci i da moje dugogodisnje (preko 5 god.) iskustvo sa tom kompanijom odlazi medju "propale" firme na zalost! GT-SIM je bila u rukama Engleza dok je Kinezi iz HongKonga nisu kupili i resili da je zatvore jer nije rentabilna!

Dakle, sad mogu i definitivno da izvedem Zakljucak po pitanju RoamFree sim kartica jer sam skoro svaku probao koja je izasla na trziste Telekomunikacija! Dakle, moj savet vama je da ako slucajno nadjete "RoamFree" sim karticu sa Pozivnim 00447 iz Velike Britanije da budete obazrivi pri kupovini. Jer dosadasnje iskustvo sa moje strane je pokazalo da one ne nude kvalitet, los im je servis, pojave se i nakon godinu dve nestanu, sto opet to nije slucaj i sa RoamFree sim karticama sa pozivnim iz Estonije, sa pozivnim 00372 5 (xxsim, travelsim, bolidmobile, airbaltik-sim, one-sim..) gde jasno stavljaju do znanja da one opstaju i da ce opstati i dalje jer se medjusobno skoro ne razlikuju po kvalitetu bas zato sto njihova centralna maticna kuca iz koje iznajmljuju brojeve 00372-5 je TRAVELSIM koja postoji godinama i stabilna je!

Dakle prijatelji, obratite paznju pri kupovini jer izneo sam vam bio najpopularnije sim kartice koje su se mahom koristile ali vremenom, Ponavljam, dokazale kao lose za koristenje jer im ne znate rok trajanja na zalost!


Ovo su samo neke firme koje cu navesti ispod, recicu ovako "podfirme", koje su u saradnji sa "Travelsim" iz Estonije odakle se sluze sa njihovim pozivnim (00372-5) pa sami odredite koju cete kupiti jer kondicije su im skoro slicne, mala razlika u tarifama i sms porukama i koristenju interneta itd.

www.travelsimshop.com

www.xxsim.com (za sad najjeftinija za kupiti jer je uracunata dostava i postarina u cenu)

www.onesimcard.com

www.bolidmobile.com/en/sim

www.airbalticcard.net

www.uwtmobile.com
 
Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: Tol

Padobranac_82

Početnik
Poruka
6
Pozdrav.;) Pokrenuo sam ovu temu jer mi treba par informacija. Planiram da pocetkom avgusta odem u Grcku na more. Trebaju mi predlozi koji mobilni operater je najpogodniji kad je u pitanju roaming? Trebao bi mi Internet i pozivi... Pisite vase predloge :D:D
 

DarkAngel

Zainteresovan član
Poruka
162
E pazi ovako, ni jedan, ali jedan operater u srbiji ima jednu da kazem tehnicku gresku(?!?)

Naime telenor ima sajt koji se zove Dobrestvari i preko tog sajta imas mogucnost slanja sms poruka web2sms mislim da se zove i cena je oko 3 dinara a mozda i manje.Poenta je da ti mozes da saljes poruke iz rominga po ceni domace poruke.
A za internet i pozive toplo ti preporucujem da uzmes njihovu sim karticu bilo kog njihovog operatera :)
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.