Rimokatolicka religija...?

pucanjuprazno@hotmail.com:
Postoje mnoge religije,svaka je za sebe ta prava a sve druge su nebitne,koja je najispravnija po vama i sta mislite o Rimokatolickoj religiji,naravno u odnosu na druge?

Верујем по Православљу. Она jе драга за ме. А шта се тиће Римокатолици...у Православљу има официални обзир на ову религиjу.
Не знам како у других религиjе, а у Православљу ми можемо спасти се...

Kastor:
...sto se tice Rimokatolicke religije ona sama za sebe je religija bas iz tog razloga sto je ona sve drugo samo ne hriscanska.

Kastor, ovo je ozbiljna diskusija, izbegavaj da nas zasmejavaš.

Sve moguće frakcije hrišćanstva, kojih ima ne trocifren nego verovatno četvorocifren broj su u osnovi potekle iz iste stvari. Različitim tumačenjima je svakako doprinelo to što je sama Bibilja vrlo dvoznačna i što svaka baba može da je tumači kako joj drago, ali je doprinela u mnogo većoj meri volja za moć.

Evo danas, i u okviru najbolje i najsvetlije - pravoslavne crkve, Crnogorci se poklaše sa Srbima oko nezavisnosti i šta ti ja znam čega, jer nije mala svota koja kaplje od ovaca, treba to bolje rasporediti...

Sizif:
Kastor:
...sto se tice Rimokatolicke religije ona sama za sebe je religija bas iz tog razloga sto je ona sve drugo samo ne hriscanska.

Kastor, ovo je ozbiljna diskusija, izbegavaj da nas zasmejavaš.

Sve moguće frakcije hrišćanstva, kojih ima ne trocifren nego verovatno četvorocifren broj su u osnovi potekle iz iste stvari. Različitim tumačenjima je svakako doprinelo to što je sama Bibilja vrlo dvoznačna i što svaka baba može da je tumači kako joj drago, ali je doprinela u mnogo većoj meri volja za moć.

Evo danas, i u okviru najbolje i najsvetlije - pravoslavne crkve, Crnogorci se poklaše sa Srbima oko nezavisnosti i šta ti ja znam čega, jer nije mala svota koja kaplje od ovaca, treba to bolje rasporediti...
...Apsolutno se slazem sa tobom a to sam i pokusao da kazem,rimokatolicka religija kao jedna od frakcija Hriscanstva je ustvari samo jedna institucija koja vise nema nikakve veze sa crkvom,verom,religijom itd. pa njih zanima lova,moc i sve sto ide uz to,pa zar ti,vam papa lici na svetog oca i bozijeg izaslanika?Pozdrav. 8)

Kastor:
Apsolutno se slazem sa tobom a to sam i pokusao da kazem,rimokatolicka religija kao jedna od frakcija Hriscanstva je ustvari samo jedna institucija koja vise nema nikakve veze sa crkvom,verom,religijom itd. pa njih zanima lova,moc i sve sto ide uz to,pa zar ti,vam papa lici na svetog oca i bozijeg izaslanika?Pozdrav. 8)
Kastore, slažem se potpuno, jedino bih to preslikao na sve, kako ih ja zovem, "komercijalne religije". Pod njima podrazumevam sve one koje u potpunosti materijalno izdržavaju svoje sveštenstvo, a u toj grupi su manje-više sve one religije sa kojma se susrećemo danas.

Sajt poseduje interesantne informacije,ali ne volim kad bibliju tumace neprovereni ljudi...
Sto se tice Rimokatolicke vere,nemam nista protiv njih,jer su nam (Pravoslavnim)najblizi,samo im zameram na "papizmu"jer su se zbog njega i izrodile mnogobrojne sekte,koje su opet krajnost krajnosti.

Anonymous:
Sajt poseduje interesantne informacije,ali ne volim kad bibliju tumace neprovereni ljudi...
Sto se tice Rimokatolicke vere,nemam nista protiv njih,jer su nam (Pravoslavnim)najblizi,samo im zameram na "papizmu"jer su se zbog njega i izrodile mnogobrojne sekte,koje su opet krajnost krajnosti.
...vera je kod svih ljudi i u njima ista ako veruju,pricamo o religiji nemoj da brkas pojmove,sta su po tebi neprovereni ljudi,pojasni?

Jesi li pogledao sajt?
Svodi se na pljuvanje po Rimokatolicima,a naglasava se inkvizicije kao da Rimokatolicizam samo inkvizicija karakterise.
Rec religija je uopstena,pa i sam komunizam je religija,a vera je nesto sasvim drugo,naravno da je moguca i vera u komunizam,ali se odnosi na neke druge stvari.
Blagoslov vam od Gospoda :)

Anonymous:
Jesi li pogledao sajt?
Svodi se na pljuvanje po Rimokatolicima,a naglasava se inkvizicije kao da Rimokatolicizam samo inkvizicija karakterise.
Rec religija je uopstena,pa i sam komunizam je religija,a vera je nesto sasvim drugo,naravno da je moguca i vera u komunizam,ali se odnosi na neke druge stvari.
Blagoslov vam od Gospoda :)
...sajt nisam pogledao,sutra cu a mozda i veceras ali veruj mi da mi nesto i nije potreban da bi ukapirao ko je ko,verujem da tamo necu nista novo naci,po meni je njihova religija veoma losa i veoma daleko od one prave i izvorne Hriscanske,mnogo argumenata cu ti dati za ovu moju tvrdnju ali sad nemam vremana,pozdrav svima do sutra.

Sasha1:
Sudeci po onome sto bi trebala biti izvorna religija, dug je put jos do nje.
www.geocities.com/cog_yu

Sajt je zanimljiv i tumačenja su skoro sva tačna. Da navedem pojedinu stvar: zašto se pominje samo rimokatolička religija, kada je ustvari govora o svim Crkvama, koje su izvrnule učenje i ubacile neke paganske običaje (zbog sticanja simpatija kod ljudstva ("Moja zemlja-moja vera"), poveličavanja samih sebe zbog ličnih koristi, ne-imanja svetog duha i tako nerazumevanja istine, naravno sa Đavolskoj pomoći) i koje savršeno funkcionišu u ovome svetu.

Predpostavljam, da su se neke stvari malo na silu povezale, kako bi se opravdalo delimično netačno tumačenje godišnjica te Zveri i Rima. Bludnica, ***** jesu znači SVE krive religije a Zver je SVA (ona glavna i sve njoj slične zemlje) svetska politička organizacija (da, i tada, kada je bio Rim pa ali i danas, kada nema Rima a ima nešto drugo). Naravno, da sadašnjost vuče korene iz prošlosti. Biblija nosi vremenski netrošne poruke i proročanstva. Istorija se ponavlja. Jer - ko sme danas da ratuje sa Anglo-američkim imperijem (čak "koalicijim", kako se sama nazvala i u kojoj je trenutno već ca.30 zemalja)?

A što se tiče vere i Crkve, pogledajmo, da li se samo rimokatolička može prepoznati u opisu koji sledi? (Matej, 23)

Матеј, глава 23

1. Тада Исус рече к народу и ученицима својим
2. Говорећи: На Мојсијеву столицу седоше књижевници и фарисеји.
3. Све дакле што вам кажу да држите, држите и творите; али шта они чине не чините; јер говоре а не чине.
4. Него вежу бремена тешка и незгодна за ношење, и товаре на плећа људска; а прстом својим неће да их прихвате.
5. А сва дела своја чине да их виде људи: раширују своје амајлије, и граде велике скуте на хаљинама својим.
6. И траже зачеље на гозбама и прва места по зборницама,
7. И да им се клања по улицама, и да их људи зову: Рави! Рави!
8. А ви се не зовите Рави; јер је у вас један Рави Христос, а ви сте сви браћа.
9. И оцем не зовите никога на земљи; јер је у вас један Отац који је на небесима.
10. Нити се зовите Учитељи; јер је у вас један учитељ Христос.
11. А највећи између вас да вам буде слуга.
12. Јер који се подиже, понизиће се, а који се понижује, подигнуће се.
13. Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што затварате царство небеско од људи; јер ви не улазите нити дате да улазе који би хтели.
14. Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што једете куће удовичке, и лажно се Богу молите дуго; зато ћете већма бити осуђени.
15. Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што проходите море и земљу да би присвојили једног, и кад га присвојите, чините га сином пакленим, удвоје већим од себе.
...
23. Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што дајете десетак од метвице и од копра и од кима, а остависте шта је најпретежније у закону: правду и милост и веру; а ово је требало чинити и оно не остављати.
24. Вође слепе који оцеђујете комарца а камилу прождирете.
25. Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери што чистите споља чашу и зделу а изнутра су пуне грабежа и неправде.
26. Фарисеју слепи! Очисти најпре изнутра чашу и зделу да буду и споља чисте.
27. Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што сте као окречени гробови, који се споља виде лепи а унутра су пуни костију мртвачких и сваке нечистоте.
28. Тако и ви споља се показујете људима праведни, а изнутра сте пуни лицемерја и безакоња.
29. Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што зидате гробове пророцима и красите раке праведника,
30. И говорите: Да смо ми били у време својих отаца, не бисмо с њима пристали у крв пророка.
31. Тим само сведочите за себе да сте синови оних који су побили пророке.

32. И ви допуните меру отаца својих.
...

Anonymous:
25 decembar nije nista( moj rodjendan jeste), 7. januar se treba slaviti. Jos se samo pitam koje papu pustio u Banjaluku a on podrzavao tudjmana u ratu
Imajući u vidu da je Srbicus domesticus jarac u horoskopu (Capricornus capricornus) odatle se objašnjava njegova tvrdoglava vera da je u pravu i da je ono što on izmašta nepobitna istina. Inače, "horoskop" je način na koji ptice određuju sopstvenu sudbinu na osnovu položaja gnezda u trenutku probijanja ljuske svog jajeta. Postoji dosta spekulacija u vezi ovoga i mnogi se ne slažu sa celom teorijom tvrdeći da trenutak probijanja ljuske nema ama baš nikakve veze sa sudbinom date ptice.

Back