Rijaset IZ BiH: Deda Mraz nam je nametnut

Opet invazija sa sarajevo x :roll:

Хајде да будемо прави домаћин:

1089333227_483993a6be.jpg



z:D
 
Зато што и стоји у статистици града Сарајева. Па сам ти онда одузео три општине и чак свих оних 2.059 Срба који су живјели у Трнову од 157.143

Огромна разлика је ако се изузме општина Трново видљива....хахахахахахаха

Пук'о си сУсјед...

:zimag:z:poz:

To je zupanija Sarajevo, Tesla :lol: Trnovo i Pale grad, hahah :cepanje:
 
Apsolutno sam vec pokazao da lazes, i to sa tvojih linkova :lol: Sjedi, jedan. Profa mora da ti je razocaran.

To je po predratnoj "teritoriji grada Sarajevo" koja je obuhvatala 10 tadasnjih opcina, ali generalno nitko nije Trnovo, Pale i Ilijas ubrajao u "grad".

Bez njih ostaje nesto oko 130 tisuca Srba sto cini Novi Sad vecim, kako sam i rekao.

Usporedbe radi, grad Sarajevo danas cine 4 opcine a ni slucajno njih 10.



Niste onda trebali poslusati Krajisnika, a kad ste ga vec poslusali onda sad nemojte da placete.

Без тих општина опет имамо цифру од 132.475 становника српске националности, што је више од 115.000 колико је имао Нови Сад.


Трново - муслимана 4.790, Срба - 2.059; Пале - муслимана - 4.364, Срба - 11,284; Илијаш -муслимана - 10.585, Срба - 11.325


Какакв си ти лузер....:zskace:

:cepanje::cepanje::cepanje:
 
Rijaset IZ BiH: Deda Mraz nam je nametnut
Rijaset Islamske zajednice BiH (IZ) saopštio je da je Deda Mraz "nametnut muslimanima i njihovoj deci u vreme jednoumlja i neslobode".
v193218p0.jpg

Protest "za" Deda Mraza u Sarajevu 2008. godine (Beta/AP, arhiva)
U saopštenju, izdatom na zahtev Bošnjaka da zauzme i saopšti stav islama o Deda Mrazu, Rijaset navodi da "spomenuta svetkovina i njen simbol nisu poznat, priznat i prihvaćen element u islamskoj tradiciji Bošnjaka".

"Poštujući pravo izbora svakog pojedinca i porodice da u konkretnoj situaciji postupi u skladu s vlastitom savešću i opredeljenjem", Rijaset IZ navodi da je "Deda Mraz direktno povezan s hrišćanskom tradicijom i zapravo samo je drugo ime za ličnost iz te tradicije poznatu kao 'Sveti Nikola' ".

"Oni koji prećutkuju ovu činjenicu i pokušavaju da predstave, ustvari nametnu, Deda Mraza kao opšteprihvaćeni simbol darovanja dece povodom nove kalendarske godine, čije je obeležavanje, takođe, povezano s hrišćanskim verovanjem u datum rođenja Isusa Hrista, zamagljuju istinu i obmanjuju javnost, posebno muslimansku decu nastojeći im poturiti jedan hrišćanski simbol kao neutralan i kao opšteprihvaćen i poželjan obrazac ponašanja", piše u saopštenju IZ BiH.

"Muslimani bi ih, kao svojevrsne zaštitne znakove tog vremena i politike i kao simbole strane islamskom učenju i tradiciji, trebali ignosirati", navodi se u saopštenju koje je potpisao Enes Ljevaković, zadužen za tumačenje pojmova u islamu u ime IZ BiH.

Deda Mraz je često bio tema polemike u Sarajevu poslednjih desetak godina, posebno pošto su decu u sarajevskim vrtićima učili da Deda Mraz nije po islamskim običajima, što je izazvalo revolt velikog broja roditelja pripadnika islamske i drugih veroispovesti.

......................................
........................................
Деда Мраз је Србин....
:zskace: :zskace: :zskace:



Ma imaju oni Hidžret Djeda....
 

Back
Top