RIBOLOV KAO SPORT ILI KORIST - GDE JE GRANICA?

• Začetnik teme Začetnik teme branka ns
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
B

branka ns

Gost
Volim ribolov iako sam zensko.Koja mi je najveca car u svemu tome signo je plovak.Lovila sam i na brzim vodama pastrmku i glavaticu,ali najvise volim na mirnijoj vodi stuku,smudja ,som a i moze saran iako retko.Nikad do sada nisam zadrzala ribu koja je ispod dopustene velicine a u vreme mresta ako bi videla da je puna ikre pustala sam je u vodu.Moje najvece iskustvo je bio amur od 5,5 kila od kojeg sam godina imala skinutu ljusku kao trofej, njega naravno nisam bacila u vodu.Na Dunavu tu kod Novog Sada ne pecam osim tamo nizvodno gde je Dunav dublji. Jezim se kad vidim ljude da pored kanalizacije pecaju ribu, pa bilo kako mala ili vekika nose je kuci.Mislim definitivno da bi trebao biti cuvar ribolova na reci, bas zbog takvih,sto hvataju sve sto stignu.

branka ns:
Volim ribolov iako sam zensko.Koja mi je najveca car u svemu tome signo je plovak.Lovila sam i na brzim vodama pastrmku i glavaticu,ali najvise volim na mirnijoj vodi stuku,smudja ,som a i moze saran iako retko.Nikad do sada nisam zadrzala ribu koja je ispod dopustene velicine a u vreme mresta ako bi videla da je puna ikre pustala sam je u vodu.Moje najvece iskustvo je bio amur od 5,5 kila od kojeg sam godina imala skinutu ljusku kao trofej, njega naravno nisam bacila u vodu.Na Dunavu tu kod Novog Sada ne pecam osim tamo nizvodno gde je Dunav dublji. Jezim se kad vidim ljude da pored kanalizacije pecaju ribu, pa bilo kako mala ili vekika nose je kuci.Mislim definitivno da bi trebao biti cuvar ribolova na reci, bas zbog takvih,sto hvataju sve sto stignu.
Veruj mi da ne bi zelela da znas sta se sve desava na rekama i jerima. To moze da te opterecuje i onemogu ci ti da i dalje osecas draz ribolova.
Ako zelis detalje samo izvoli i odgovori na poruku.

Nosili ili ne, ribe je sve manje, a sporeta, ves masina i mrtvih zadulih krava sve vise na nasim rekama. Mislim da je najveci problem sto zakon ohrabruje krivolovce da nastave da kradu, jer su posledice skoro nikakve. A i mislim da se slabo vodi racuna o mladima koji bi da pecaju, a nemaju sa kim, a da ne pricamo da jedan klinac od 15 godina ne moze sebi da priusti dozvolu, pogotovo ako mu roditelji bas i nisu ljubitelji prirode. Sta misle ostali o ovome?

Tek sad sam se ukljucila i zao mi je sto nisam bila ovde da se u nedelju kazes, priljucim.Mozda nekom drugom prilikom. Inace provela sam divnih 15 dana u planini,bas u planini, ne na skijanju. Ne mogu Vam recima opisati kakva je lepota šume, planine, zivotinja koje jos nisu istrebljene.Bila jesam u šumama koje su u ravnicama ali šuma u brdovitom delu prekrivena snegom, i zivotinje koje su upotpunjavali ovu zimsku idilu, iskreno, milslila sam da to ima sao u diznijevim filmovima. Morala sam ovaj jedan minut podeliti sa vama.
Pozdrav od Brankens

Back