RFID citaci

Drax82

Početnik
Poruka
3
Mozda nije bas odgovarajuci topic, ali ne znam gde ovo da svrstam...

Elem, potreban mi je RFID citac koji omogucuje ocitavanje pasivnih tagova na malo vecoj udaljenosti, oko 1-1,5 metara.

Ukoliko neko ima korisne informacije bilo bi lepo da ih podeli ovde sa mnom.

Hvala svima unapred...

Pa ovako, treba mi RFID citac na koji je moguce nakaciti malo jacu antenu, naravno i adekvatna antena, kako bi dobio ocitavanje pasivnih tagova na vecoj udaljenosti od standardne (do 10 cm), tacnije na neki 1,5 metar.

Elem to ce da sluzi za registrovanje prolaska zaposlenih kroz prolaz na kome su vrata uvek otvorena ili ih nema, a bez potrebe da oni prinose RFID tag (nazovimo to ID karticu) do samog citaca. Dakle dovoljno je da ID karticu nose na sebi i da prodju kroz prolaz pri cemu bi citac trebao automatski da ocita taj dogadjaj, odnosno da ih identifikuje.

Nadam se da je sad malo jasnije i da ce mi neko pomoci u potrazi za takvim sistemom ili necim slicnim, poenta je u automatskoj identifikaciji i evidenciji prolaska radnika, pri cemu je poenta da kartice ili sta god da se dodeljuje radnicima budu jeftine (veliki broj radnika). Dakle aktivni RFID tagovi, koji omogucavaju ocitavanje na tim udaljenostima u kombinaciji sa klasicnim RFID citacima, mi ne odgovaraju.

Back