Rezultati studentske liste i šta se može očekivati u budućnosti

Kakve su šanse studentske liste ubuduće?

• Studentska lista može pobediti na republičkim izborima

glasova: 19 54,3%
  • Studentska lista može pobediti samo na lokalnim u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i slično...

glasova: 3 8,6%
  • Studentska lista nema šanse na bilo kojim izborima

glasova: 13 37,1%

• Ukupno glasova
    35

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
95.596
Kula - 48%
Arandjelovac - 44%
Sevojno - 44%
Bajina Bašta - 41%
Bor - 40%
Knjaževac - 32%
Lučani - 30%
S. Palanka - 29%
Kladovo - 26%
Majdanpek - 19%

https://www.021.rs/info/srbija/439174/grafika-ovo-su-rezultati-izbora-u-srbiji

Na osnovu ovoga možemo imati anketu sa tri opcije:

Studentska lista može pobediti na republičkim izborima.

Studentska lista može pobediti samo na lokalnim u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i slično...

Studentska lista nema šanse na bilo kojim izborima.

Poslednja izmena:
имам зебњу у срцу да се ова Студентоманија неће добро завршити.

Ето баш нешто размишљам... сад ће неколико година студенти да се пецају на Вучићеве изборе и да покушавају у нефер условима нешто да постигну. А сво то време гасе се наше велике странке и страначка инфраструктура.

И шта нпр ако га не свргну ни на републичким изборима? Знааам, сад ће одмах њих 50 да дође и да вришти како стопосто студенти обарају Вучића али то је било обећање и за локал. и кад се то није десило ни на 15 избора онда крећу оправдања: али ооон знааш краде, оон вара, за њега глааасају маторци...

имам зебњу у срцу да се ова Студентоманија неће добро завршити.

Ето баш нешто размишљам... сад ће неколико година студенти да се пецају на Вучићеве изборе и да покушавају у нефер условима нешто да постигну. А сво то време гасе се наше велике странке и страначка инфраструктура.

И шта нпр ако га не свргну ни на републичким изборима? Знааам, сад ће одмах њих 50 да дође и да вришти како стопосто студенти обарају Вучића али то је било обећање и за локал. и кад се то није десило ни на 15 избора онда крећу оправдања: али ооон знааш краде, оон вара, за њега глааасају маторци...
Pa te stranke postoje već dugo i nemaju baš neku infrastrukturu. Na nizu izbora nisu mogli pokriti sva biračka mesta. Jednostavno ljude je veći blam da budu njihovi članovi nego da idu u SNS ili kod studenata. Pre ili kasnije neko bi ih zamenio ako ne studenti jer mnogo su kljakavi ti iz SSP, DS, DSS i slično. Nešto poput SPS iz vladajuće koalicije koja sad isparava i gasi se. Stare partije i prevazidjene.

Poslednja izmena:
images

Kula - 48%
Arandjelovac - 44%
Sevojno - 44%
Bajina Bašta - 41%
Bor - 40%
Knjaževac - 32%
Lučani - 30%
S. Palanka - 29%
Kladovo - 26%
Majdanpek - 19%

Studentska lista može pobediti samo na lokalnim u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i slično...

Uvek postoji neodgovorni deo glasača.
Kada shvate koga su glasali "Ma pusti me, ne zanima me politika"
Pa što te zanimala politika ranije?
"nije valjalo"
A sad valja jel?
"Aj ne smaraj"

I tako to ide još od Radoja Domanovića, kao da je jutros sve ono pisano...

Poslednja izmena od moderatora:
ali kako moze dobro da se zavrsi kada pod studentima vidjamo razne sede glave.
a takve fore ima kod sns-a i previse

zato zelimo promene. ne?

a ne zato da bi se pojedinci smenili po sistemu jahanja kurte i murte
Pazi, student koji može da napravi onakvu "organizaciju" ne može da bude sa prosekom studiranja ispod 11.0

Pandurska Lista. :bye:

Kula - 48%
Arandjelovac - 44%
Sevojno - 44%
Bajina Bašta - 41%
Bor - 40%
Knjaževac - 32%
Lučani - 30%
S. Palanka - 29%
Kladovo - 26%
Majdanpek - 19%

Овако је гласао народ који је и прелетачевићу
и оним претходним шаљивџијама давао силне проценте.

Озбиљан човек кад види колико је добио неко потпуно непознат,
са непознатим циљевима и мотивима,
односно са неким општим паролама типа "Живела слобода !" и "Уа лопови !"

мора се уплашити и нешто предузети.
Али шта ?

Лудило демократије је свуда,
народ гласа као да се то њега не тиче,
као да је гласање за најлепшу песму.

Према томе шта ?

Према томе прст у уво и бољтекур,
како свима тако и мени.

Ако ми нападну кућу ?

Дићи руке и уз повике "Узми све нисам те видео"
спуштена погледа дати сиротињи да се наједе,
оно што је у мени не могу узети - на жалост.

А то им највише треба ....

Овако је гласао народ који је и прелетачевићу
и оним претходним шаљивџијама давао силне проценте.

Озбиљан човек кад види колико је добио неко потпуно непознат,
са непознатим циљевима и мотивима,
односно са неким општим паролама типа "Живела слобода !" и "Уа лопови !"

мора се уплашити и нешто предузети.
Али шта ?

Лудило демократије је свуда,
народ гласа као да се то њега не тиче,
као да је гласање за најлепшу песму.

Према томе шта ?

Према томе прст у уво и бољтекур,
како свима тако и мени.

Ако ми нападну кућу ?

Дићи руке и уз повике "Узми све нисам те видео"
спуштена погледа дати сиротињи да се наједе,
оно што је у мени не могу узети - на жалост.

А то им највише треба ....
Mogao si da staviš:

"Uzmi, sve što ti život pruža
Danas jesmo, sutra uvela ruža"

----

A ja bih stavio ovu:

Još dok sam bila nežan cvet
Dok nisam znala kakav je svet
ŽUTI sam dukat dobila ja
Ko Sunce da mi s'ja

Nemoj da brigaš, brigaš, život se stara
Dok bude ljudi biće i para
Nemoj da brigaš - život se stara

:srecan: :zaljubljena:

Mogao si da staviš:

"Uzmi, sve što ti život pruža
Danas jesmo, sutra uvela ruža"

----

A ja bih stavio ovu:

Još dok sam bila nežan cvet
Dok nisam znala kakav je svet
ŽUTI sam dukat dobila ja
Ko Sunce da mi s'ja

Nemoj da brigaš, brigaš, život se stara
Nemoj da brigaš - život se stara

:srecan: :zaljubljena:

Знаш шта,

срећа је да је ово путовање возом или још боље неким огромним бродом,
па и није битно ко ће да седне за кормило,
брод се лако не помера са курса.

Може да се настрада, неке хриди, ледници или тако неки судар,
али у принципу наш српски пут је зацртан.

По неки карамболчић успут и то је то.

Kula - 48%
Arandjelovac - 44%
Sevojno - 44%
Bajina Bašta - 41%
Bor - 40%
Knjaževac - 32%
Lučani - 30%
S. Palanka - 29%
Kladovo - 26%
Majdanpek - 19%

Pa ako ćemo realno nisu ni tako loši rezultati koji je ostvarila Studentska lista (s obzirom da nemaju nikakvu kampanju, resurse, infrastrukturu, itd, a još uvek nemaju ni neki zajednički program) jer opšte je poznato da starije i ruralnije stanovništvo uglavnom glasa za Vučića (a u ovim mestima uglavnom takvi i žive osim možda u nešto manjoj meri u Kuli ili Aranđelovcu gde su odma rezutati već tesni) i da će studenti svoju šansu pre svega tražiti u većim gradovima i urbanijim sredinama i među mlađom ili relativno mlađom populacijom , mislim realno niko nije mi očekivao da će sad u Donjim Kravaricama ili u Gornjem Nevratištu da pobedi Studentska lista.
Recimo studenti su u Smederevskoj Palanci imali 30% , ali to je zato što su bili u palanci, ali da su izbori bili u samom Smederevu verujem da bi studenti imali bar za 10-15% bolje rezultate.
Tako da jasno da će studenti čekati svoju šansu u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Subotici, Užicu, Valjevu i tim većim gradskim sredinama gde se zapravo i odlučuje sve (pogotovo u Beogradu).

Знаш шта,

срећа је да је ово путовање возом или још боље неким огромним бродом,
па и није битно ко ће да седне за кормило,
брод се лако не помера са курса.

Може да се настрада, неке хриди, ледници или тако неки судар,
али у принципу наш српски пут је зацртан.

По неки карамболчић успут и то је то.
Jel si ovo negde pročitao/čuo ili si sam kreirao? :heart:

Pa ako ćemo realno nisu ni tako loši rezultati koji je ostvarila Studentska lista (s obzirom da nemaju nikakvu kampanju, resurse, infrastrukturu, itd, a još uvek nemaju ni neki zajednički program)
Jako odgovorni glasači
Koga si glasao?
Nemam pojma samo "ovom" u inat

Kako kažu Hrvati: "Vole Srbi da vitlaju onim iz gaća dok ne dobiju u jaja"
I tu su u pravu...

Jel si ovo negde pročitao/čuo ili si sam kreirao? :heart:

Ако свих ових година ниси укапирао који сам ја интелектуални капацитет ...
Ејбига.

А што се тромости и инертности народног кретања тиче,
у једном случају она је лоша,

а то је када наиђе стварно неки бољи курс кретања,
а немогуће га је моментално заузети.

Ејбига. :huh:

Jednostavno ljude je veći blam da budu njihovi članovi nego da idu u SNS ili kod studenata

Grešiš. Problem je u tome što ljudi neće da rade za 2000 dinara koliko daje država.

Na izborima održanim 2024.godine ni SNS nije imao članove biračkih odbora u proširenom sastavu. A SNS pored 2000.din daje još novca svojim kontrolorima.

Svi koji su bar jednom bili na biračkom mestu znaju da rad u biračkom odboru ne traje od 06h-20-21h.

Kada se sve završi i dođe se u opštinu čeka se satima ( u večim bg opštinama ). Mislim da je ovo najveći problem za opozicione stranke, I uvek se toliko čekalo, do ranih jutarnjih sati..nevažno je ko je na vlasti u opštini.

PS.

Sama procedura primopredaje izbornog materijala traje dugo. Čekaju se redovi za prijem izvoda iz biračkog spiska, za kontrolni listić, za Zapisnik..itd..

Zato nema članova biračkih odbora. I više nema one euforije koja je bila devedesetih godina.

Što se tiče same teme, ne znam šta će se dešavati u budućnosti. Na ovim izborima su napravili veliku grešku. Menjali su se nazivi po opštinama. Mogli su da stave u svim opštinama isto: Studentska lista za Kulu, SL za Bajinu Baštu i tako redom..

I po meni je minus što su se prema opozicionim strankama ponašali kao neprijatelji..tako su se ponašale i opozicione stranke ( SSP i Srce ).

Poslednja izmena:
Grešiš. Problem je u tome što ljudi neće da rade za 2000 dinara koliko daje država.

Na izborima održanim 2024.godine ni SNS nije imao članove biračkih odbora u proširenom sastavu. A SNS pored 2000.din daje još novca svojim kontrolorima.

Svi koji su bar jednom bili na biračkom mestu znaju da rad u biračkom odboru ne traje od 06h-20-21h.

Kada se sve završi i dođe se u opštinu čeka se satima ( u večim bg opštinama ). Mislim da je ovo najveći problem za opozicione stranke, I uvek se toliko čekalo, do ranih jutarnjih sati..nevažno je ko je na vlasti u opštini.
Ĉekalo se, čeka se i čekaće se ZBOG IDIOTA

Jedino je knjiga na ulazu imala sve potpise jer smo je vodili mi iz "Joška Broz" a LDP i DSS brinuli šta ima u sendvičima koje su im poslali, mi se izb3nadili kako su mrtvaci hitro skočili, grčevito odvajali celofan, gutali... Ovi iz SRS-a pitali jel to za celu jedinicu ili samo za neke...

Midliš da se zajebavam?
Ne
Zbog tog sendviča nisu vodili evidenciju obaška puš pauze...
Po njihovim knjigama ima više listića nego glasača plus im se ne poklapaju ovde ima a ovde ndma potpis...

Onda je pavijan iz DSS skočio na našu knjigu, on je kao glavni
5u kompletno svi upisani i uporedjivanjem sa ostalim knjigama videlo se po potpisu da je reč o istoj ixobi.

Onda su počeli da kmeče "injaooo pa ja ne mogu do ponoći da džonjam, mislila sam da je to brže"...
Pa onda nisu hteli da orovere svakog glasača nego tri slučajna uzorka i pišto ih bilo u našoj ulaznioj knjizi "e sve je regularno idemo ponovo brojanje listića"

Iako centralna beogradska opština, brojanje listića ide brzo.
Broj potpisa je problem ZBOG IDIOTA

Što se tiče same teme, ne znam šta će se dešavati u budućnosti. Na ovim izborima su napravili veliku grešku. Menjali su se nazivi po opštinama. Mogli su da stave u svim opštinama isto: Studentska lista za Kulu, SL za Bajinu Baštu i tako redom..

I po meni je minus što su se prema opozicionim strankama ponašali kao neprijatelji..tako su se ponašale i opozicione stranke ( SSP i Srce ).
Да су те "опозиционе странаке" збиља опозиционе, оне би изашле из Народне скупштине и не би давале легитимитет диктатури.

Back