Rezultati konkursa na temu "ČEŽNJA"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
VA - LI - KA!
c045.gif

Prilozi

• c045.gif
    c045.gif
    18 KB · Pregleda: 6
Čežnja ž veoma jaka, silna, strasna želja (za nekim, nečim), žudnja.
Matica srpska, Rečnik srpskohrvatskoga književnog jezika (knjiga šesta)
http://www.vokabular.org/?search=nostalgija&lang=sr-lat
Ovi iz NS polupani starci svašta pišu...Dok sam navraćao na javne tribine-bili ko blgarska skupština...:mrgreen:
Bili nekad dobri,od toga ni "d" nije ostalo...Niko ih više i ne shvata ozbiljno...
Eno link i Rajela je u pravu,evo već treči put...Nekom lakše ...nego...:hahaha:

Pobedniku iskrene čestitke!

Mislim da se neopravdano diže tenzija oko tumačenja jednog pojma. Možda se čežnja vezuje za pojam nostalgije, neostvarene ljubavi, tihe patnje, neutoljene nežnosti, ali književnost kao i svaka umetnost dopušta mnogo slobode, mašte, mogućnosti, pa i sprdnje (kao satira i komedija) što u nekom kontekstu možda potire izvorno značenje nekog pojma. Smatram da je apsolutno apsurdno razglabati ko je "pogodio" ili "promašio" temu jer se to svakako nije desilo, samo je pristup bio drugačiji, način obrade ličan, a očigledno i uspešno odradjen jer je svaki pronašao put do odredjenog ukusa. Prema tome...o ukusima ne treba raspravljati. Kao što mislim i da svako ko ima primedbi treba da da svoj lični doprinos na nekom od narednih takmičenja, kako bi podelili sa nama svoje umeće i svoje vidjenje raznoraznosti.
Sad mi braniš,sad pozivaš!
Hajde se odluči-oćeš ili nećeš!:manikir:

Bez veze je nastavljati ovu vrtešku čežnje.
Emotivnost i percepcija iste se različito manifestuju kod svake individue. Ljudi su različiti, imaju različite mentalne sklopove, reakcije, ukuse. Najbolji primer za to su pristigle priče. A i reakcije na iste, tako da ne bih iznosio moje tumačenje čežnje, bez veze se vrteti u krug. Emocije nisu egzaktni pojmovi koji se očas definišu pa da im se odredi intezitet, pravac i smer.

Poslednja izmena:
Pobedniku iskrene čestitke!

Mislim da se neopravdano diže tenzija oko tumačenja jednog pojma. Možda se čežnja vezuje za pojam nostalgije, neostvarene ljubavi, tihe patnje, neutoljene nežnosti, ali književnost kao i svaka umetnost dopušta mnogo slobode, mašte, mogućnosti, pa i sprdnje (kao satira i komedija) što u nekom kontekstu možda potire izvorno značenje nekog pojma. Smatram da je apsolutno apsurdno razglabati ko je "pogodio" ili "promašio" temu jer se to svakako nije desilo, samo je pristup bio drugačiji, način obrade ličan, a očigledno i uspešno odradjen jer je svaki pronašao put do odredjenog ukusa. Prema tome...o ukusima ne treba raspravljati. Kao što mislim i da svako ko ima primedbi treba da da svoj lični doprinos na nekom od narednih takmičenja, kako bi podelili sa nama svoje umeće i svoje vidjenje raznoraznosti.

Hvala :)

Odlično rečeno.
Nametanje sopstvenog viđenja i shvatanja apstrakcije kao što je emocija je stvar plitkoumnosti, nedostatak empatije i nipodaštavanje suprotnog mišljenja. Takvi neka i dalje pišu i "pišnu" (nepismeno) po svemiru, ostali će u korice sa CIP-om i ISBN-om.
Ima ovde štofa za to.

Bez veze je nastavljati ovu vrtešku čežnje.
Emotivnost i percepcija iste se različito manifestuju kod svake individue. Ljudi su različiti, imaju različite mentalne sklopove, reakcije, ukuse. Najbolji primer za to su pristigle priče. A i reakcije na iste, tako da ne bih iznosio moje tumačenje čežnje, bez veze se vrteti u krug. Emocije nisu egzaktni pojmovi koji se očas definišu pa da im se odredi intezitet, pravac i smer.
Ne nego ti nisi egzaktan pa ti se čini da to i ne postoji ili bi želeo...:hahaha:
Nasmeja me propisno...:rotf:
Pazi,psiholozi i psihijatri bi odmah mogli tvojom pameću zatvoriti radnje...
Jeste sloboda književnosti,ok.ali i vi salajčani i podbarci pričate srpski,ako se dobro sećam...
Đarme su drugo,oni na Telepu je l...:manikir:

Ne nego ti nisi egzaktan pa ti se čini da to i ne postoji ili bi želeo...:hahaha:
Nasmeja me propisno...:rotf:
Pazi,psiholozi i psihijatri bi odmah mogli tvojom pameću zatvoriti radnje...
Jeste sloboda književnosti,ok.ali i vi salajčani i podbarci pričate srpski,ako se dobro sećam...
Đarme su drugo,oni na Telepu je l...:manikir:

O pa ti znaš za moju malenkost? Drago mi je... mislio sam da nisam poznat, da moja prozna dostignuća ne sežu do onih sa jeftinim životnim ulaznicama! A mislio sam i da se zveri boje ove vatre koja trag mi prati, i to sam mislio, ali pogrešno.

Reče li ti da učestvuješ ovaj krug? Da mi ispuniš želju za "seckanjem?" Radujem se kao dete na noši, suza mi od miline klizi niz leđa a kako će brdašce da savlada, ostaje da se vidi!
Rekoh i ja da neću učestvovati ovaj krug, ali usled zveri koja se ne boji, razmisliću ponovo a džentlmenski savet sledi:

Mani se smajlića u pripovedanju, zamoli nekog da ti sredi interpunkciju, piši da te svi razumeju a ne samo svemir da dokuči tvoje misli na overdrajvu!
I umesto da nastaviš tu svoju analnu lobotomiju, porazmisli o temi i baci se na pisanje. Uostalom, ovde smo radi toga, zar ne? Ili možda grešim? Da nisam možda upao u Dragoljupčetov cirkus rinfuz analize?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back