kojote
Elita
- Poruka
- 18.639
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
http://www.vokabular.org/?search=nostalgija&lang=sr-latČežnja ž veoma jaka, silna, strasna želja (za nekim, nečim), žudnja.
Matica srpska, Rečnik srpskohrvatskoga književnog jezika (knjiga šesta)
Sad mi braniš,sad pozivaš!Pobedniku iskrene čestitke!
Mislim da se neopravdano diže tenzija oko tumačenja jednog pojma. Možda se čežnja vezuje za pojam nostalgije, neostvarene ljubavi, tihe patnje, neutoljene nežnosti, ali književnost kao i svaka umetnost dopušta mnogo slobode, mašte, mogućnosti, pa i sprdnje (kao satira i komedija) što u nekom kontekstu možda potire izvorno značenje nekog pojma. Smatram da je apsolutno apsurdno razglabati ko je "pogodio" ili "promašio" temu jer se to svakako nije desilo, samo je pristup bio drugačiji, način obrade ličan, a očigledno i uspešno odradjen jer je svaki pronašao put do odredjenog ukusa. Prema tome...o ukusima ne treba raspravljati. Kao što mislim i da svako ko ima primedbi treba da da svoj lični doprinos na nekom od narednih takmičenja, kako bi podelili sa nama svoje umeće i svoje vidjenje raznoraznosti.
Pobedniku iskrene čestitke!
Mislim da se neopravdano diže tenzija oko tumačenja jednog pojma. Možda se čežnja vezuje za pojam nostalgije, neostvarene ljubavi, tihe patnje, neutoljene nežnosti, ali književnost kao i svaka umetnost dopušta mnogo slobode, mašte, mogućnosti, pa i sprdnje (kao satira i komedija) što u nekom kontekstu možda potire izvorno značenje nekog pojma. Smatram da je apsolutno apsurdno razglabati ko je "pogodio" ili "promašio" temu jer se to svakako nije desilo, samo je pristup bio drugačiji, način obrade ličan, a očigledno i uspešno odradjen jer je svaki pronašao put do odredjenog ukusa. Prema tome...o ukusima ne treba raspravljati. Kao što mislim i da svako ko ima primedbi treba da da svoj lični doprinos na nekom od narednih takmičenja, kako bi podelili sa nama svoje umeće i svoje vidjenje raznoraznosti.
Hvala
Odlično rečeno.
Nametanje sopstvenog viđenja i shvatanja apstrakcije kao što je emocija je stvar plitkoumnosti, nedostatak empatije i nipodaštavanje suprotnog mišljenja. Takvi neka i dalje pišu i "pišnu" (nepismeno) po svemiru, ostali će u korice sa CIP-om i ISBN-om.
Ima ovde štofa za to.
Ne nego ti nisi egzaktan pa ti se čini da to i ne postoji ili bi želeo...Bez veze je nastavljati ovu vrtešku čežnje.
Emotivnost i percepcija iste se različito manifestuju kod svake individue. Ljudi su različiti, imaju različite mentalne sklopove, reakcije, ukuse. Najbolji primer za to su pristigle priče. A i reakcije na iste, tako da ne bih iznosio moje tumačenje čežnje, bez veze se vrteti u krug. Emocije nisu egzaktni pojmovi koji se očas definišu pa da im se odredi intezitet, pravac i smer.
Ne nego ti nisi egzaktan pa ti se čini da to i ne postoji ili bi želeo...
Nasmeja me propisno...
Pazi,psiholozi i psihijatri bi odmah mogli tvojom pameću zatvoriti radnje...
Jeste sloboda književnosti,ok.ali i vi salajčani i podbarci pričate srpski,ako se dobro sećam...
Đarme su drugo,oni na Telepu je l...![]()