Rezultati izbora u Nišu: "Aleksandar Vučić - Niš sutra" sa Ruskom strankom ima većinu u gradskom parlamentu

А куде је овом нишки дијалект??
Има нишки акценат. Него дуленце видим лупио си * LOL* смајл испод видеа са Доктором Милићем насловљеног са "Ниш је српска Спарта,'' вероватно јер је Спарта симбол борбе и ратника, па ко вели´ајде да те питам: јел` има неко да је више крварио гаће по Светој СрБској Земљи од Нишлија? :kafa:
 
Milić u emisiji „Utisak nedelje“: GIK-u naši zahtevi nejasni, ne znam da li treba da ih napišemo na ruskom ili kineskom da bi bilo jasnije 1
danas 23:45

Milić u emisiji „Utisak nedelje“: GIK-u naši zahtevi nejasni, ne znam da li treba da ih napišemo na ruskom ili kineskom da bi bilo jasnije

Ako Niš sada pređe u ruke opozicije sledeća izborna utakmica za 3-4 godine više neće biti naša 4 igrača naspram njihovih 18, nego će biti 11 na 11, poručio je u večerašnjem "Utisku nedelje" dr Dragan Milić, koji je sa svojom istoimenom grupom građana učestvovao na lokalnim izborima u Nišu. On je ponovo pozvao vladajuću Srpsku naprednu stranku da "prizna poraz na ovim lokalnim izborima".

Елем, око тих "нејасних" захтева,

на сајту РИК-а се могу наћи све одлуке ГИК-а, па и те "нејасне".

Реч је о томе да су адвокати из политичке групације "Бирамо Ниш" писали приговоре по пелцеру, и само су мењали елементе у том пелцеру.

Први пелцер су писали за бирачко место број 4 на општини Медијана.

Дакле, напишу "нису добро пребројани гласови на бирчаком месту број 4. Медијана, тражимо да ГИК поново изброји гласове и ИЗМЕНИ ЗАПИСНИК НА БИРАЧКОМ МЕСТУ БРОЈ 4. МЕДИЈАНА",


а затим су исти пелцер користили и за сва остала бирачка места. Нпр. на бирачком месту број 20. Црвени Крст нису добро пребројани гласови у џаковима, тражимоа да се гласови поново преброје И ИЗМЕНИ ЗАПИСНИК НА БИРАЧКОМ МЕСТУ БРОЈ 4. МЕДИЈАНА", затим даље..."на бирачком месту број 15 општина Палилула, нису добро избројани гласови, те тражимо од ГИК-а да поново преброји гласове И ИЗМЕНИ ЗАПИСНИК НА БИРАЧКОМ МЕСТУ БРОЈ 4. МЕДИЈАНА".

и тако редом.
 
Ево како то изгледа.

1000008982.jpg
 

1718093781032.png

HAOS U SRBIJI: Zbog perfidne krađe na izborima opozicija podnijela krivične prijave, sve se dogodilo iznenada...


Zbog takvog obrata opozicija u Nišu zatražila je od komisije uvid u kompletan birački materijal.


najsus_1.jpg


Prije 2h

Ni nakon sedam dana situacija u Nišu se ne smiruje. Opozicija je nastavila svoju pravnu borbu, kako bi potvrdila pobjedu na izborima održanim 2. juna u tom gradu, a GIK je nastavio sa optrukcijama. Zbog toga u narednim danima bit će podnijeta krivična prijava za falsifikovanje protiv predsjednice GIK-a Danijele Milićević.

Nakon što su rezultati sa biračkih mjesta pristigli u Gradsku izbornu komisiju grada Niša 2. juna, započeto je prebrojavanje glasova koje je pokazalo da je opozicija u tom gradu odnijela pobjedu i da ima dovoljan broj mandata za formiranje vlasti, odnosno 31 mandat.

Međutim, samo nekoliko sati kasnije, po hitnom postupku predsjednica GIK-a Danijela Milićević sazvala je novu sjednicu, na kojoj je utvrđeno da će ipak Srpska napredna stranka uz pomoć Ruske stranke imati 31 mandat i većinu u Skupštini grada Niša.

Zbog takvog obrata opozicija u Nišu zatražila je od komisije uvid u kompletan birački materijal.

Uvid je omogućen, ali su uslijedile i opstrukcije. Iako je zahtjev bio da pregledaju cjelokupan materijal, najprije su dobili rezultate samo sa jednog biračkog mjesta, potom im je rečeno da moraju da napuste zgradu GIK-a jer je radno vrijeme komisije isteklo. Opstrukcije su se redale, ali opozicija nije odustajala.

“I pored sabotiranja GIK-a, uspeli smo da pogledamo materijal oko 100 biračkih mesta. Nakon isteka roka za prigovore, dozvolili su nam kontinuirano razgledanje materijala. Tako da smo uspeli da pogledamo oko 90% birackog materijala”, kaže za Novu Ana Eraković iz koalicije “Biramo Niš”.
Dodaje da su prilikom uvida zabilježili brojne nepravilnosti.

“Od falsifikovanja zapisnika, do krivotvorenja izbornih rezultata, u smislu postojanja veceg broja glasačkih listića u biračkim kutijama u odnosu na evidentirani broj birača u biračkim spiskovima. Kao i brojne zloupotrebe glasanja van biračkog mesta”, kazala je Eraković.

Opstrukcije i sa prigovorima

Pored toga, što su danima “češljali” izborni materijal, opozicioni predstavnici podnijeli su ukupno 35 prigovora GIK-u.

Neki od njih su odbijeni, neki su djelomično prihvaćeni. Međutim, nije poznata “sudbina” svih prigovora jer se predsjednica GIK u Nišu, ne oglašava po tom pitanju.

“Preuzeli smo deo rešenja gde su naši prigovori odbačeni kao nerazumljivi. Mi se informišemo isključivo preko sajta Republičke izborne komisije, iako je Gradska izborna komisija obavezna po Zakonu o lokalnim izborima da sve dostavlja podnosiocu prigovora, što GIK ne poštuje”, kaže Eraković.

Na ona rješenja koja su javno dostupne na sajtu Republičke izborne komisije opozicija je uložila žalbu sudu
 
Ја разумем да су путеви интернета чудни,

али никако не могу да разумем да неко дође до портала који се зове "Слободна Босна, независни информативни портал", па још и чита кад наиђе.
 
“Preuzeli smo deo rešenja gde su naši prigovori odbačeni kao nerazumljivi. Mi se informišemo isključivo preko sajta Republičke izborne komisije, iako je Gradska izborna komisija obavezna po Zakonu o lokalnim izborima da sve dostavlja podnosiocu prigovora, što GIK ne poštuje”, kaže Eraković.

Na ona rješenja koja su javno dostupne na sajtu Republičke izborne komisije opozicija je uložila žalbu sudu
Ако је Ераковићка писала ове приговоре са "Бирачко место бр. 4. Медијана", она одма' треба да се обеси о прву жалосну врбу поред Нишаву.
 

„Neko mora da odgovara“: Šta je sve ujedinjena opozicija u Nišu poručila tokom današnjeg obraćanja?​

N1 Beograddanas 11:58
Neko mora da odgovara: Šta je sve ujedinjena opozicija u Nišu poručila tokom današnjeg obraćanja? 1

SNS je dobila 3.332 glasa manje u odnosu na opoziciju, ponovili su predstavnici niške opozicije danas u Nišu. Dr Dragan Milić je pozvao glasače na Medijani da izađu u nedelju na ponovljeno glasanje i da daju glas listi broj tri „Ujedinjeni – Nada za Niš“, dodavši da je opozicija u Nišu složna i funkcioniše kao jedno, kao i da glasanje mora biti ponovljeno na barem još dva biračka mesta.

„Ako računate sve opozicione liste koje nisu prešle cenzus u odnosu na SNS, dobili su 6.805 glasova manje. Ponovo im govorimo da je skoro 7.000 građana Niša glasalo više za opozicionu listu nego za SNS koaliciju i njenog partnera Rusku stranku“, rekao je dr Dragan Milić, a prenosi N1 .
On je rekao da nema zabune oko toga ko je pobedio, ko je izgubio.
„Ne može više da bude manje, a manje da bude više. Nadam se da ovde više nema dileme oko toga. Nećete nekom čudesnom Dejvid Koperfildd matematikom vi to da pretvorite. Ne može. To čak ne može ni Koperfild“, rekao je on.

Dokazi su kristalno jasni, tvrdi.
„Način na koji su oni hteli da naprave izborni inženjering, a to je da se jedna fejk lista, lažna, podmetnuta lista, prebaci preko cenzusa. Taj cenzus je sada sedam glasova više. Videćemo da li će i sud početi da podržava očito kriminalne radnje, jer postoje nesumnjivi dokazi za falsifikaciju, barem na dva izborna mesta. Izborno mesto broj 10, gde imate ukupan broj glasača u glasačkoj kutiji 841, ovo je originalni zapisnik, i imate broj glasova za rusku stranku pet. Ako uporedite sa zapisnikom, videćete da i ovde je 841 prepravljeno u 854“, rekao je.
Zbog ove prepravke neko mora da odgovara, rekao je lekar.
„Ne može niko da se igra sa izbornom voljom građana Niša. Pozivam sud da radi svoj posao, da podigne krivične prijave protiv lica koja su falsifikovala zvanični dokument sa jednog izbornog mesta. Ovo biračko mesto broj 10 mora da se ponovi. Ne postoji druga opcija. Čega se plašite, gospodo Nišu? Plašite se da izađete na mesto broj 10. Ovde su svi iz opozicije složni u tome. Pa da se prebrojimo. Pa da vidimo da li su vaše lažne, falsifikovane liste tačne. Možda i pobedite. I ako se bude to desilo, pružićemo ruku, čestitaćemo im pobedu“, rekao je.

„Sud da podigne krivične prijave“

Dodao je da izbori mora da se ponove i na izbornom mestu 18.
„Na izbornom mestu broj 18 medijana, glasači koji su glasali van biračkog mesta, nisu koristili formulare kako je bilo propisano zakonom, niti su ti glasovi bili zaštićeni sa markicom koja treba da garantuje zaštićenost podataka. Zbog ovog prekršaja na biračkom mestu broj 18, sa razlogom se ponavlja izbor na Medijani sada u nedelju na Biračkom mestu broj 14 i 16. Dakle, ne može da vlada jedno pravilo za opštinske izbore, a drugo pravilo za gradske izbore. I zato upozoravam najdobronamernije sve nadležne organe, pogotovo sudske organe, da podignu krivične prijave protiv onih koji su očigledno falsifikovali dokumentaciju izbora. Zbog falsifikata i zbog sumnje u neregularnost izbora na ovim biračkim mestima, izbori moraju da se ponavljaju“. dodao je.

On je rekao da se koalicija oko SNS obrukala.
„Iskreno govoreći, ja ne znam kako mogu da se pojave u gradu. Kad neko nešto ukrade i kad se dokaže da je lopovisao, on ne može da ide podignuta čela. Kako mislite da prođete našim kejem? Zar se ne stidite? Videli ste brojke malopre, 7.000 ljudi je glasalo više za opozicione liste u odnosu na partiju na vlast“, ponovio je.

On je pozvao sve glasače na Medijani da izađu u nedelju na ponovljeno glasanje i da daju glas listi broj tri „Ujedinjeni – Nada za Niš“, na mesta 14 i 16.
„Ujedinjeni – NADA za Niš nedostaje nekoliko stotina glasova da može da dobije još jedan mandat. Time će se potvrditi izborna volja građana i imaćemo još veću koalciju. To je kao da ste glasali za nas. Ono što je uspela ova odnarođena koalicija jeste da ujedini bukvalno sve nas. I opet kažem, moramo svi da ostanemo u okvirima institucija vlasti. Nemojte da se igrate sa Nišlijama. Nemojte da se igrate sa izbornom voljom građana Niša. Sa Nišlijama se niko nikad igrao nije. Nemojte ni vi“, poručio je on.
Dr Milić je rekao da vlast u Nišu mogu samo dovesti građani Niša, a ne potskeretari Beograda.

„Medijana prva slobodna opština“

Đorđe Stanković iz Biramo Niš rekao je da danas očekuju odluku Višeg suda na žalbe koje su uložili zbog rada GIK-a.

„Sutra oni do deset ujutru imaju rok da se oglase po pitanju biračkog mesta 18. Za biračko mesto broj 10 ćemo dobiti informaciju u petak, pošto su tad rokovi za to biračko mesto. Očekujemo da se ova dva biračka mesta ponove jer je to po zakonu“, dodao je.
I on je pozvao da se glasa za listu Ujedinjeni – Nada za Niš.

„Takođe, hoću da kažem da bi možda u nedelju bila i dobra prilika i da se okupimo u kontekstu proslave prve slobodne opštine u Nišu, a to je u ovom slučaju Medijana“, rekao je Stanković.
Dušan Anđelković iz Kreni-promeni pozvao je sve simpatizere da glasaju za Ujedinjeni – Nada za Niš.
„Svi simpatizeri Kreni-promeni i ljudi koji se slažu sa tom ideologijom, dakle, neka odabere opciju broj tri jer to je taj ključ uspeha. Želim da istaknem pored toga da svi koji su se ogrešili i koji su pokušali da prepravljaju volju građana Niša, protiv njih će biti podignuti i krivične prijave, a oni će se, pretpostavljam, sami prepoznati, s obzirom da znaju u čemu su učestvovali“, rekao je on.
Slađana Miletić iz Novog DSS-a rekla je da su ovi izbori dokazali da je i ova vlast smenjiva.

Poziv za učešće na izborima

„Drage moje Nišlije, ono što treba da znate jeste da ste pobedili. Zato vas pozivam da izađete na izbore, da date svoj doprinos i da vidite kako neko drugi radi u vašu korist“, kazala je ona.
Dr Milić je rekao da će nadalje imati redovne konferencije za štampu.
„Vidite koliko su predstavnici opozicije ujedinjeni. Mi smo zaista kao jedno telo i jedna duša. Isto razmišljamo, nemamo nikakvih razlika. Imaćemo konferencije za štampu i u narednom periodu kada se budu stigle odluke suda. Videćemo kakve su odluke, donećemo naše stavove i svi zajedno ćemo to predočiti“, rekao je on.
Dodao je da su nepravilnosti uočene na mnogim biračkim mestima, ali dva spomenuta „vrište koliko je grešaka“.
 
А куде је овом нишки дијалект??
Ne postoji to vise.

Nacionalizam i nacionalna Drzava ujednacava jezik, od kada postoji.

Jednoobrazno skolstvo, jednoobrazan jezik, po uzoru na Vojsku

Pravi ljude po kalupu, nema razlika, svi su isti.

Sa druge strane, globalizacija ti dozvoljava da odaberes koju god subkulturu hoces, i pricas kako hoces.

Zato je nacionalizam ropstvo, a globalizacija sloboda.
 

Viši sud u Nišu usvojio dve žalbe koalicije "Biramo Niš"

22:51, 12. 6. 2024.

Dve žalbe niške opozicije na odbijanje prigovora od strane GIK-a kao nerazumljive, Viši sud je usvojio i vratio Komisiji na ponovno odlučivanje. U pitanju su žalbe na izborni materijal na biračkim mestima 25 na Paliluli i 50 na Medijani, a GIK ima 10 dana da o tim prigovorima ponovo odluči.
 

Viši sud koji odlučuje o žalbama niške opozicije: "Neprimereni uticaj na Sud"

14:36, 12. 6. 2024.

Nakon optužbi opozicije da vršilac dužnosti predsednika Višeg suda u Nišu Tomislav Trajković direktno utiče na GIK da naknadno dostave zapisnike sa sednica kako bi žalbe opozicije bile odbijene, oglasili su se iz Suda i rekli da je njihova obaveza da traže dostavu dokaza. Navode i to da će svi konkretni razlozi traženja dodatne dokumentacije biti izneti u obrazloženju svih pojedinačnih sudskih odluka, kao i to da opozicija vrši "neprimereni uticaj na Sud".
 
Ne postoji to vise.

Nacionalizam i nacionalna Drzava ujednacava jezik, od kada postoji.

Jednoobrazno skolstvo, jednoobrazan jezik, po uzoru na Vojsku

Pravi ljude po kalupu, nema razlika, svi su isti.

Sa druge strane, globalizacija ti dozvoljava da odaberes koju god subkulturu hoces, i pricas kako hoces.

Zato je nacionalizam ropstvo, a globalizacija sloboda.
Да би Народ опстао, неки Ред мора да се зна. ;)
 

Skoro polovinu žalbi niške opozicije usvojio Viši sud

18:20, 13. 6. 2024.

Od ukupno 27 žalbi koje je niška opozicija predala Višem sudu u Nišu na rešenja Gradske izborne komisije da su prigovori nerazumljivi i neosnovani, Sud je usvojio za sada 13 žalbi i vratio ih GIK-u na ponovno odlučivanje.
 
Ne postoji to vise.

Nacionalizam i nacionalna Drzava ujednacava jezik, od kada postoji.

Jednoobrazno skolstvo, jednoobrazan jezik, po uzoru na Vojsku

Pravi ljude po kalupu, nema razlika, svi su isti.

Sa druge strane, globalizacija ti dozvoljava da odaberes koju god subkulturu hoces, i pricas kako hoces.

Zato je nacionalizam ropstvo, a globalizacija sloboda.
Eto baš je globalizam je doprineo bujanju svahili govrnika a i paštunski se zbog toga razmnožio.
Ipak će pre biti da globalizam podrazumeva unifornost u engleskom.
 

Back
Top