Quantcast

Rezolucija Pokreta Americkih Indijanaca (AIM): Podrska socijalistickim zemljama!

Da li ste za proterivanje kapitalistickih elita i vracanje zemlje indijanskim starosedeocima?

  • Da

    glasova: 2 100,0%
  • Ne

    glasova: 0 0,0%

  • Ukupno glasova
    2
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

oktobar49

Primećen član
Poruka
706
Rezolucija Pokreta Američkih Indijanaca (AIM): Osuda Puča U Boliviji, Podrška Venecueli I Kubi!Izvor: http://www.princip.info/2019/12/01/...uda-puca-u-boliviji-podrska-venecueli-i-kubi/

Pokret američkih Indijanaca (AIM) na konferenciji održanoj u San Francisku, 25. i 26. novembra 2019. usvojio je rezolucije kojima se osuđuje puč u Boliviji i šalje otvorena podrška vladama Kube i Venecuele.1

U rezolucijama se, između ostalog, kaže:

„Pučisti sprovode represiju protiv naroda Bolivije, uništavajući ostvarenja starosedelačke većine i čitavog stanovništva, koji uključuju potpunu pismenost, smanjenje siromaštva i nacionalizaciju resursa Bolivije. Boliviji preti opasnost i od privatizacije ogromnih zaliha gasa i litijuma preti, koju propagiraju velike korporacije.

Zahtevamo da američka vlada zaustavi agresiju na Boliviju i šaljemo našu podršku herojskom otporu starosedelaca protiv fašističkog puča.

Američka vlada takođe vodi ekonomski i politički rat protiv venecuelanskog naroda, uključujući i krađu venecuelanskih naftnih sredstava u Sjedinjenim Državama, i zlatnih i novčanih rezervi u međunarodnim bankama.

Venecuelanski narod je uskraćen za hranu, lekove i druge životne potrepštine kroz tešku blokadu od strane Vašingtona. Venecueli se uskraćuje i pravo na trgovinu s Kubom, a Trampova blokada Kube konstantno jača.

Smatramo da je predsednik Nikolas Maduro pravi i jedini predsednik, a Huan Gvido marioneta američkog imperijalizma. Takođe se zahvaljujemo na nafti koju je venecuelanska vlada besplatno isporučila indijanskom narodu i drugim zajednicama u Sjedinjenim Državama.“
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.