Rezolucija Generalne Skupštine Ujedinjenih Naroda / Nacija o Izraelskom genocidu nad Palestincima.

Germanissmus

Zainteresovan član
Poruka
157
Svima je poznato da je 23.maja donesena rezolucija o srpskom genocidu nad Bošnjacima muslimanima.

Kako stvari stoje na isti ili sličan način može se očekivati donošenje rezolucije Generalne Skupštine Ujedinjenih Nacija o Izraelskom genocidu nad Palestincima, posebno uzevši u obzir već podignute optužnice i potjernice i naredbe Međunarodnog krivičnog suda.

Posebno je pitanje nakon rezolucije poništavanje posljedica genocida?

To bi trebao biti logičan slijed radi zadovoljavanja pravde, jer sve što je nastalo genocidom ne bi trebalo opstati. Barem to je "duh" konvencije o spriječavanju zločina genocida i njegovih posljedica.
 
Poslednja izmena:
To je jako škakljiva tema. Po meni nije narod niti , niti narod kriv iz te države ako je počinjen negdje genocid. Problem je sto u ovom svijetu imamo monstrume za vode , a ne normalne ljude( vođe , lidere ili vece kako želite ) da žude ka pomirenju , blagostanju Itd . Imam utisak da se od prvoga svjetskoga rata do sada ama bas ništa nije promjenilo , osim sto je tehnologija napredovala i lude glave postale još lude. Dokle ovako , to samo dragi Bog zna , ako i on nije digao ruke od nas .
 
Niti istok niti zapad ne rade po meni kako treba , svi dolijevaju samo ulje na vatru. I kada izgine narod onda će opet ti te isti velikani glasati koja je država napravila genocid. A nitko neće pokušati da se izbjegne genocid .

Otvara se mogućnost bloku Rusija / Kina i dr koji su glasali protiv rezolucije o srpskom genocidu nad Bošnjacima da uzvrate novom rezolucijom Zapadu?
 

Back
Top