Režiseri za sva vremena

milance19

Hot, blue and righteous
Moderator
Poruka
30.535
Hičkok, Bergman, Tarkovski...
Zvuči ultra poznato, popularno. Ali to bi bila neka udarna trojka na prvu loptu.

Tema je skroz subjektivna. Slobodno pišite šta god želite ;)

Poslednja izmena:

milance19

Hot, blue and righteous
Moderator
Poruka
30.535
FB_IMG_1680082780072.jpg

Zašto Hičkok?

Nema ničeg nadrealnog kod njega ali sve deluje nadrealno. Volim te boje, scene, posebnu atmosferu koja izbija iz kadrova.
Napetost koja je višeg tipa. Odsustvo suvišne vriske, cike i drame.
I na kraju.
Optimizam.

milance19

Hot, blue and righteous
Moderator
Poruka
30.535
images (6).jpeg

Zašto Bergman?

Nisam gledao mnogo njegovih filmova. Ali ono što sam video je više nego dovoljno da zabije nematerijalni nož u srce na mestu koje retko ko može da potrefi. Večito dete Bergman, ume da oživi ljudsku, dečiju i svaku patnju na celuloidu. Opipava odnose i filozofije koje nisu ni lako štivo ni laka hrana ali prenosi gledaocima u potpuno razumljivom obliku.

alexn96

Ističe se
Poruka
2.693
Hičkok, Bergman, Tarkovski...
Zvuči ultra poznato, popularno. Ali to bi bila neka udarna trojka na prvu loptu.

Tema je skroz subjektivna. Slobodno pišite šta god želite ;)
Zanimljivo da ja recimo obozavam Tarkovskog dok filmovi Bergmana nisu u meni probudili neku posebnu emociju. A zanimljivo je bas zbog toga sto je Tarkovski evidentno bio obozavatelj Bergmana. Nedavno sam bas odgledao The Sacrifice i prosto sam imao utisak kao da gledam Bergmanov film, a nije samo zbog jezika :D

Reziseri koji su mi u poslednje vreme zapali za oko (i odusevili) su Sem Pekinpo, Robert Zaler i Serdjo Korbuci.

alexn96

Ističe se
Poruka
2.693
Gledao sam "Psi od slame"
Neobičan film
Poseban
Ima lični pečat
Psi od slame mi je jedan od najboljih filmova koje sam pogledao u poslednje 2 godine. Kontroverzan, mizantropski, mizogen, mracan, pesimistican...obradjuje neke najprimalnije svojstvenosti coveka (i zene).
A Twin Peaks
Šta reći :D
Weird ali opet ima neki šmek
Ma odlicna serija. Druga polovina 2. sezone mi se ne svidja mada koliko sam razumeo Dejvid Linc nije ucestvovao u njoj.