REŽIMSKA STATISTIKA: SRBI SE PREŽDERAVAJU

Watchman

Buduća legenda
Poruka
32.215
BEOGRAD - Prosečna zarada u Srbiji vredi više od 1.000 evra i tačka! A Srbi previše jedu!

To je izjavio savetnik Ekonomskog instituta u Beogradu Miladin Kovačević, koji je juče izazvao ogorčenje većine stanovnika Srbije, koji sa prosečnom platom jedva krpe kraj s krajem.

- Stvar je vrlo prosta! Oni su izračunali da odnos kupovne moći iznosi 2,7. Taj broj pomnožite s prosečnom platom u Srbiji, koja je u decembru iznosila 375 evra. I koliko dobijate - 1.012,5 evra! Pa dobro... Nisam imao digitron pri ruci kad sam to izjavio, pa sam malo omašio. U svakom slučaju, to pokazuje da mi za 37 evra u Srbiji dobijamo onoliko koliko dobije, recimo, stanovnik Nemačke za 100 evra - stručno nam je objasnio Kovačević.
- Kod nas je simptomatična pojava rasipništva, pa čak i u hrani! Zavisnici smo od obilne i masne hrane, koja prilično košta. Daću vam primer Holanđana - oni gala ručkom smatraju čorbicu i salatu s gauda sirom! A kod nas? Pogledajte kako ručaju siromašne porodice... Meso, iće, piće... To se gosti!
http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/miladin-kovacevic-srbi-mnogo-jedete-74456.php

Malo ga demantuje statistika. Evo prosečne potrošnje namirnica u Srbiji i EU

Namirnica Srbija EU
Šećer 13,8 39
Svinjetina 16 42,3
Govedina 4 16,9
Živinsko meso 17,3 23
Jagnjetina 1,3 3
Ulje 11,3 17,5
Pomorandže 3,8 33
Sir 9,9 16,5

Ebiga, izgleda da na gornjoj palubi Titanika još nisu svesni da brod tone.

BEOGRAD - Prosečna zarada u Srbiji vredi više od 1.000 evra i tačka! A Srbi previše jedu!

To je izjavio savetnik Ekonomskog instituta u Beogradu Miladin Kovačević, koji je juče izazvao ogorčenje većine stanovnika Srbije, koji sa prosečnom platom jedva krpe kraj s krajem.

- Stvar je vrlo prosta! Oni su izračunali da odnos kupovne moći iznosi 2,7. Taj broj pomnožite s prosečnom platom u Srbiji, koja je u decembru iznosila 375 evra. I koliko dobijate - 1.012,5 evra! Pa dobro... Nisam imao digitron pri ruci kad sam to izjavio, pa sam malo omašio. U svakom slučaju, to pokazuje da mi za 37 evra u Srbiji dobijamo onoliko koliko dobije, recimo, stanovnik Nemačke za 100 evra - stručno nam je objasnio Kovačević.
- Kod nas je simptomatična pojava rasipništva, pa čak i u hrani! Zavisnici smo od obilne i masne hrane, koja prilično košta. Daću vam primer Holanđana - oni gala ručkom smatraju čorbicu i salatu s gauda sirom! A kod nas? Pogledajte kako ručaju siromašne porodice... Meso, iće, piće... To se gosti!
http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/miladin-kovacevic-srbi-mnogo-jedete-74456.php

Namirnica Srbija EU
Šećer 13,8 39
Svinjetina 16 42,3
Govedina 4 16,9
Živinsko meso 17,3 23
Jagnjetina 1,3 3
Ulje 11,3 17,5
Pomorandže 3,8 33
Sir 9,9 16,5

sve je ovo lepo ali kad bi vecina imala 375evra mesecnu platu

Ствар је у томе што постоје два метода рачунања: 1) Номинални 2) ППП.

Неки наши подржаваоци Бразила, и осталих земаља о којима не знају ништа, воле да користе ППП метод. Јер тако привреде у развоју испадају веће.

Али кад Миладин Ковачевић искористи исти ППП метод, они кукају да то није фер и траже Номинални.

Namirnica Srbija EU
Šećer 13,8 39
Svinjetina 16 42,3
Govedina 4 16,9
Živinsko meso 17,3 23
Jagnjetina 1,3 3
Ulje 11,3 17,5
Pomorandže 3,8 33
Sir 9,9 16,5

Режимска будалетина...:)
Холанђани су школски пример Галофак генерације у Европи...

Неки наши подржаваоци Бразила, и осталих земаља о којима не знају ништа, воле да користе ППП метод. Јер тако привреде у развоју испадају веће.

Али кад Миладин Ковачевић искористи исти ППП метод, они кукају да то није фер и траже Номинални.

Либе фрау, данке зер фир дајне фантастише експертизе...:)

bezobrazluk i spsolutna odvratnost ove izjave nema nikakve veze sa nacinom obracuna dohotka vec sa uzasnom nepristojnoscu zavirivanja u tudji tanjir i jos gore prepisivanja " prezivarske " dijete ljudima koji imaju dovoljno novca da za rucak spreme pola pileta za cetvoro. pa kad deca odvoje batak i karabatak, otac i majka mogu da se dogovore ko ce tog dana jesti belinu a ko gomna...

Miladin je u pravu, vlada neviđena alavost već desetak godina.

Sramota je gledati šta sve ljudi trpaju u radnji

Smatram da ste vi najbolji analitičar, pošto prvo gledate šta trpaju u korpu u radnji, a posle im prebirate po preradjevinama digestivnog trakta koje istresu na vašem radnom mestu.

A vidim da iste i sami često probate, pošto su rektalne preradjevine od kvalitetnih sirovina

Samo obrišite usta, posle

Sad treba da poverujemo kako su nas ovi počeli i da hrane,a pre smo gladovali.Bezubrazluku nikad kraja.Sve je to iz one istorije na kojoj su se učili." kako pre rata nismo imali ništa,a onda došli Nemci i sve nam uništili"
za vašu inormaciju gospođice,Srbija je seljačka zemlja i u njoj nije bilo gladi ni u najgorim godinama posle komunističkog otkupa i razaranja seoskih domaćinstava teranjem u zadruge i stvaranjem "radničke klase".Neću da budem prost,ali Srbi imaju jedan izraz kako bi vrlo tanko s...i da smo čekali da nas vi ranite.

Back