Reumatoidni artritis

da to je degenerativna bolest zglobova od koje se oni deformišu.Obično kreće od prstiju i deformacije su simetrične na obe šake.Tj zahvata isate zglobove na istim prstima obe šake. Vrrenom zahvata sve više zglobova i to nasumično po telu
Isto i povecava šanse za srćana oboljenja.
Meni je dijagnostikovan još u srednjoj i zahvatio mi je prste na šakama i stopalima,laktove,dva pršljenova i da mi ne bi bilo dosadno,iz nekog razloga,vilični zglob.
Olakšavajuća okolnost je što ne boli samo šo sebi dok se pogodjeni zlob ne optereti

da to je degenerativna bolest zglobova od koje se oni deformišu.Obično kreće od prstiju i deformacije su simetrične na obe šake.Tj zahvata isate zglobove na istim prstima obe šake. Vrrenom zahvata sve više zglobova i to nasumično po telu
Isto i povecava šanse za srćana oboljenja.
Meni je dijagnostikovan još u srednjoj i zahvatio mi je prste na šakama i stopalima,laktove,dva pršljenova i da mi ne bi bilo dosadno,iz nekog razloga,vilični zglob.
Olakšavajuća okolnost je što ne boli samo šo sebi dok se pogodjeni zlob ne optereti
Kad ti je utvrdjena dijagnoza i imas li terapiju?

Dijagnozu mi je sa 14 utvrdio reumatolog....a žalio sam se kroz celu osnovnu školu da ne mogu dugo da drzim olovku i pišem i niko mi živi nije verovao dok nisu počeli zglobovi na prstima da mi se deformišu.
Inače od lekova ne mogu više da se setim šta mi je prepisao ali su moji izabrali da mi to nije potrebno iz nekog razloga jer sam "previše mlad da se navikavam na lekove"
Na kontrolu nisam od tad bio jer svaki put kad se pojavim kod lekara nađu mi nešto novo i Iskreno zgadilo mi se da se osećam kao zamorče

Dijagnozu mi je sa 14 utvrdio reumatolog....a žalio sam se kroz celu osnovnu školu da ne mogu dugo da drzim olovku i pišem i niko mi živi nije verovao dok nisu počeli zglobovi na prstima da mi se deformišu.
Inače od lekova ne mogu više da se setim šta mi je prepisao ali su moji izabrali da mi to nije potrebno iz nekog razloga jer sam "previše mlad da se navikavam na lekove"
Na kontrolu nisam od tad bio jer svaki put kad se pojavim kod lekara nađu mi nešto novo i Iskreno zgadilo mi se da se osećam kao zamorče
Da li si probao da vežbaš taichi nekada?

Da li si probao da vežbaš taichi nekada?
Nisam...iskreno nisam nešto sportski aktivan u zadnje vreme.Malo sam se zapustio.
Jedino što u zadnje vreme šetam po koji kilometar i radim neke lagane vežbe kad imam volju,koliko da mi ne "zarđaju" zglobovi.
Ali je prilično bolje od kad sam počeo da uzimam magneziju,kalijum i vitamin D3 koji su mi preporučili za osteropeniu koju takođe imam jer što da ne...kod mene kad je bal onda nek bude na vodi.

Da li si pila metrotrexat?

Паааази јако са лековима.

Неке лекове преписују лекари иако су за више болести .. понекад само ради истраживања

https://sr.wikipedia.org/wiki/Metotreksat

Лек који си навеланије само за РА већ и за леукемију ...супесира брзу деобу ...

Боље да пробаш са суплементимахране ..например глуказиминима lamberts glucosamine complex

РеумАрт је поприлично од индивиду до индивиуе различит ....

Poslednja izmena:
Velika sam škrtica kada treba kupovati te suplemente, pa da podelim sa vama...
Svi ti vitamini uključujući magnezijum, k, d I ostali, kao i tablete za intoleranciju na laktozu, su bar duplo jeftiniji u prodavnici za sportske suplemente.
Na primer magnezijum bisglicinat od 60 komada je oko 1000 dinara, a u apoteci nema ispod 3000.
Kod mene je pansport, mislim da imaju i online prodaju

Back