Retrogardni Merkur, deluje li na vas?

Lagerta

Elita
Supermoderator
Poruka
17.830
Za Mars sam vec cula da ima uticaja ,ali danas procitah i da je retrogardni Merkur veoma problematican .Zanima me da li zaista osetite uticaj ovih paneta na vasa svakodnevna desavanja?
Retrogradni Merkur je astro alarm za to da ne potpisujemo ugovore u intervalu do 4. juna, ali i da vodimo računa šta nam ko obećava, jer sa retrogradnim Merkurom lako možemo da pogrešimo u proceni.

Retrogradni Merkur najteže će u prvom intervalu pasti Blizancima, Strelčevima, Ribama i Devicama.


BLIZANCI
- Vaša vladajuće planeta je Merkur, pa njegovo nazadno kretanje će usporiti planove. Sve što treba važno da završite slobodno možete da ostavite za 4. jun. Očekujte komplikacije i čak i jednostavne stvari će vam delovati otežane. Ono što je bitno da se kaže da ćete sami u ovom periodu biti sluđeni jer nećete praviti racionalne procene.

STRELAC - Retrogradni Merkur je težak za partnerske odnose. Ukoliko ste u braku, vaš partner će biti neodlučan. Poslovno partnerstvo će biti na klimavim nogama. Budite oprezni da vas neko ne nagovori na pogrešnu odluku.

DEVICA- Nazadno kretanje Merkura će se negativno odraziti na vaš posao. Imaćete komunikovane odnose sa saradnicima. Pripremite se za haotičnu poslovnu situaciju u kojoj nećete moći da ispravite "krive Drine".

RIBE - Retro Merkur gazi vaše četvrto polje, pa ćete imati kvarove u domu. Očekujte da može da vam stigne papir ili neka opomena na kućnu adresu. Ovo nije pravi period za renoviranje stana niti kupoprodaju istog. Imaćete otežanu komunikaciju sa rodbinom ili roditeljem.
 
Ne verujem u horoskop ali da planete nekako utiču da. Ne u smislu ne potpisuj ugovor već putem gravitacije ili nekog zračenja na samu planetu zemlju pa tako i na nas.Najjači uticaj ima mesec bar tako mislim jer je najbliži.Plima,oseka,mi se sastojimo od većeg procenta tečnosti,sve to ima neki uticaj.Za ostale planete stvarno ne znam. Možda je merkur daleko da bi imao neki uticaj na zemlju.
 
Ma, da... komunicira mi se samo za zabavu... Ovaj put je rMerkur darežljiviji prema meni jer i posao pretvaram u zabavu, a inače bih izgubila konce koje moram da držim.
Mrzim, mrzim da budem vredna za bilo šta što mi nije zabavno.
Retrogradni Merkur mi ovaj put kaže da ne treba da se mučim, da prestanem sa tim, i... da, prestaću da se mučim.
Nisam ga ni osetila ovaj put jer se nisu kvarile veze ili stvari, ali sam se kvarila ja u govoru, mucala sam odjednom i nisam mogla da se iskažem kako treba kao početna i glavna tačka komunikacije.
 
Imaće teže posledice, npr po stabilnost zaliha hrane (posebno na teritorijama kojima vlada Bik: Irska, Južna Afrika, Kipar, grčka ostrva, ko-vladar u Srbiji, posebno Vojvodini), na zagađenje zemljišta (recimo u Ukrajini i ne samo tamo) kad bude bio retrogradan u Biku (a to je tačno tokom perioda kad Sunce bude u Blizancima ove godine) nego sad kad je retrogradan u Blizancima, a Sunce je u Biku, to sigurno.

Meni za sad, za ovo pola dana, nije pravio probleme u komunikaciji.
 
RIBE - Retro Merkur gazi vaše četvrto polje, pa ćete imati kvarove u domu. Očekujte da može da vam stigne papir ili neka opomena na kućnu adresu. Ovo nije pravi period za renoviranje stana niti kupoprodaju istog. Imaćete otežanu komunikaciju sa rodbinom ili roditeljem.
Nešto kasni ovaj Merkur, ili ja sam brza....vec je proslo sve to
 

Šta treba da radimo dok je retrogradni Merkur

Jeste gledale seriju „Doktor Haus“? Ako jeste, onda znate kako on radi.

Doktor Haus prvo prikuplja podatke, testira, posmatra pacijenta, priča sa njim, informiše se. (sve ove akcije su u simbolici direktnog Merkura)

Kad obavi sve analize i skupi brdo podataka, sve ih stavi na vidno mesto ispred sebe i posmatra ih. (stacionaran Merkur)

Zatim ne radi ništa. Udara lopticom o zid. Svira gitaru. Naizgled gubi vreme. (retrogradni Merkur)

Ovaj period kad ništa ne radi mu služi da uđe u mentalnu prazninu, da očisti um od prethodnih iskustava i zaključaka koje je do sada donosio, kako ne bi uvek išao iz poznatog. Slučaj je nov. Misteriozan. I da bi ga rešio potrebno mu je vreme mentalne praznine kako bi se um otvorio za nove, do sada nikada viđene zaključke.

Kad ne bi imao takav proces, uvek bi zaključivao na osnovu starog i poznatog, te bi bio sasvim prosečan lekar.

Sa ovim procesom on je genijalan.

Ali ni tu nije kraj, hajde da vidimo kako on zapravo dolazi do odgovora.

Nova ideja mu uvek sine naizgled slučajno. Ode da proćaska sa svojim prijateljem, Vilsonom, i ovaj mu kaže „Kakav tmuran dan, ceo dan pada kiša“, a dr Haus uzvikne „Kiša!“, i tada mu se sve složi, sve dobije smisao, i tako odjednom reši slučaj.

Naučnici su dolazili do velikih otkrića isto tako, ne u svesnom stanju iz logičkog i analitičkog razmišljanja, već slučajno, u situacijama kad uopšte ne bi mislili na to (u mentalnoj praznini).

Kad ne bismo imali periode retro Merkura, vrteli bismo se uvek u istom, poznatom, pravili bismo izbore u odnosu na ono što smo do sada iskusili, zaključivali bismo o sebi i svetu ono što smo i do sada zaključivali i ne bi bilo pomaka unapred. Ne bi bilo evolucije.

Zahvaljujući ovim periodima, imamo priliku da se otvorimo za genijalnost! Za nove zaključke o svetu, za nova razmišljanja, za nova povezivanja!
 
Merkur koji prividno u svom kretanju ide unazad a kog znamo kao retrogradni,uslovljava da ćemo se u ovom periodu više baviti "domaćim" stvarima.Što će reći,oko nečeg što nam je usko vezano za stvari odnosa s ukućanima,tj međuljudskih odnosa unutar porodice,sa pojedinim članom ili većinom koja je protiv nas u nekom smislu.U principu to je to,ovi odnosi ne moraju,uslovno rečeno,da budu sasvim poremećeni,ali će u ovom periodu biti naglašeni.
Takođe,važan je aspekt planete koju imate natalno u znacima ♈,♊,♌,♍,♎,♐,♒ i ♓ a vezan za ovog retro Merkura.
 
Ne mora da nužno bude sukob,već prosto pojačano premještanje našeg fokusa na jednog ili više ukućana,bilo zbog njega/njih lično tj situacije u kojoj se trenutno ta osoba nalazi,npr zbog nečeg što je izazvao,učinio,bilo da je sam žrtva nečije aktivnosti.Takođe,rekohmože se odnositi i na konfliktne situacije unutar porodice.Opet,sve zavisi od natalnog Merkura i Merkura u prediktivnim ciklusima u kojima se nalazite.
 
Meni je natalni Mekur retrogradan, pa me tranzitni ne moze toliko ni poremetiti :mrgreen: bas poput Tolkiena ili Jimmy Pagea, kojem su sve planete sem logicno Sunca i Mjeseca i cini mi se Venere retrogradne u karti, i takve osobe su generalno sklonije introspekciji, i bolje pisu nego sto govore, posto im je lakse da na taj nacin " srede" misli.

Taj moj Merkur je u sextilu sa egzaltiranim Uranom u 11 u Skorpiji, ideje dolaze sa svih strana :mrgreen:
 

Back
Top