Restauracija sistemskih fajlova

• Začetnik teme Začetnik teme milsu
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

milsu

Domaćin
Poruka
3.735
Skenirao sam hard disk pomocu programa IObit Security 360, i izgleda da je pogrešno prepoznao neke sistemske fajlove kao trojance i obrisao ih. Imam Windows XP Home SP3 legalnu verziju, ali na instalacionom disku mi je SP2, pa ne mogu da restaurišem fajlove sa diska. Da li je moguće da restaurišem sistemske SP3 fajlove preko Microsoft-ovog sajta onlajn?

Ah, uspeo sam da vratim fajlove iz karantina unutar IObit Security 360. Dugme "Restore" u karantinu je bilo neaktivno kada selektujem fajl i nije radilo, međutim kada kliknem na fajl desnim dugmetom miša, između ostalih pojavi se i opcija "Restore" koja radi. Ipak, bilo bi logično da Microsoft omogućava neku onlajn proveru sistemskih fajlova. Svakako ću reinstalirati ceo sistem, samo čekam da bude plata, pa da mogu da kupim par DVD-jeva da sačuvam podatke sa diska. :mrgreen:

Skenirao sam hard disk pomocu programa IObit Security 360, i izgleda da je pogrešno prepoznao neke sistemske fajlove kao trojance i obrisao ih. Imam Windows XP Home SP3 legalnu verziju, ali na instalacionom disku mi je SP2, pa ne mogu da restaurišem fajlove sa diska. Da li je moguće da restaurišem sistemske SP3 fajlove preko Microsoft-ovog sajta onlajn?

А, како си сигуран, да ти системски фајлови нису били стварно заражени?

А, како си сигуран, да ти системски фајлови нису били стварно заражени?
Zato što je isti program IObit Security 360 nešto ranije prepoznao određene fajlove unutar NOD32 kao trojance, što je nemoguće. Takođe, više poverenja imam u NOD32, on obično odmah reaguje kada se pojavi pretnja, a kada skeniram kompjuter, pokazuje da nema zaraženih fajlova. U svakom slučaju, neću više koristiti taj IObit Security 360.

ako ti se desi to ponovo, probaj da podigneš sistem Safe mod, ili bilo kako da pristupiš sistemskoj particiji, ubaciš instalacioni cd i ukucaš preko RUN ili konzole sfc /scannow (SFC.exe je System file checker) koji pregleda instalirani windows i reparira sa CD po potrebi!

post-32477-1261866970.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back