[REŠENO] Tablet i Office

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Trandaiflko

Aktivan član
Poruka
1.448
Гледам па не могу да се снађем, има ли неки таблет (јевтинији) да има
- УСБ улаз
- Офис. Да снимим неке Ворд фајлове да читам негде да не штампа папире.
Рецимо: HUAWEI Mediapad T3 7" (Siva) 7", Četiri jezgra, 1GB, WiFi
Operativni sistem Android 6.0 Marshmallow
Formati reprodukcije Audio: MP3, MIDI, AMR-NB, AAC, AAC +, eAAC +, FLAC,
Video: 3GPP, MPEG-4, H.264, H.263, VP8, Xvid
USB : Micro-USB

Шта му је Микро УСБ?
Одавде не могу да закључим које фајлове подржава. Видим само опис за аудио-видео фајлове...
На који год да одем, нађем ове неке параметре....

- УСБ улаз

Шта му је Микро УСБ?
Одавде не могу да закључим које фајлове подржава. Видим само опис за аудио-видео фајлове...

Mikro USB je prikljucak za mobilni telefon i Flash.Imas i adaptere sa klasicnog prikljuka USB-a na mikro,koji mozes direktno da prikljucis na telefon.

Хвала!
Значи, прикључује се у исти "порт" као пуњач?
*
Остало је нејасно да ли може да се у њега убаце Офс фајлови, Ворд, Ексел, па и ПДФ.
Гледао сам неки службени таблет једне фирме, нема УСБ. Има неку базу података, форме за убацивање, па када се убаце подаци, могу да се читају и као Ексел табела, али тражи мрежу да би се активирао.

Хвала!
Значи, прикључује се у исти "порт" као пуњач?
*
Остало је нејасно да ли може да се у њега убаце Офс фајлови, Ворд, Ексел, па и ПДФ.
Гледао сам неки службени таблет једне фирме, нема УСБ. Има неку базу података, форме за убацивање, па када се убаце подаци, могу да се читају и као Ексел табела, али тражи мрежу да би се активирао.

Bitno je da ti USB bude formatiran u NTFS format i tako ucitava sve vrste fajlova.

a oni kao manji laptopovi, notepadovi? jel to postoji uopšte? da nije skroz na pipanje

pravim se malo pametna ne znam ovo što se pita, mada čitanje fajlova OK, surf OK, valjda se čovek izvežba... dobre su i mape na tabletu kad se putuje

Poslednja izmena:
Bitno je da ti USB bude formatiran u NTFS format i tako ucitava sve vrste fajlova.
Нисам упућен, видим одраније да су флешови на FAT формату. Сад на брзину прогуглах те разлике, али ми и даље остаје нејасно: Какав год да је формат флеша, зар систем таблета није тај који одлучи шта препознаје а у шта не? Ко нема уграђен Офис, какав год флеш да убаци, не може читати Ворд фајл, него само Нотепад. Ако нема Reader или Acrobat, неће учитати ПДФ.
Могао бих те текстове да снимим у ПДД, али се теже проналазе на брзину, а Ворд има опцију FInd, Go to page, и тд... Тако рецимо, одрецитујеш једну песму и зачас нађеш следећу.
Значи, читање текстуалнох фајлова
камера
то је основно због чега бих можда узео таблет. Мапе и те ствари су мање битне.
Можда мало МП3 фајлова да носим у њему, максимум пар стотина, то је испод 600 МБ, а текст фајлови су мали, значи 1 ГБ би ми био доста.

ako je tablet android ili win onda moze da se instalira word,ako moze da se instalira word onda isti moze i da otvara word fajlove. Ne kapiram svrhu usb-a u ovom slucaju. Word fajlovi laki, mogu se slati na mail, drzati u dropboxu itd...
ne kontam kako je autor teme uopste i mislio da kombinuje fles sa tabletom?

ako je tablet android ili win onda moze da se instalira word,ako moze da se instalira word onda isti moze i da otvara word fajlove. Ne kapiram svrhu usb-a u ovom slucaju. Word fajlovi laki, mogu se slati na mail, drzati u dropboxu itd...
ne kontam kako je autor teme uopste i mislio da kombinuje fles sa tabletom?

Па лакше ми флешом пренети десетак Ворд фајлова него их слати један по један на Емаилл. Да бих слао на Емаил, морам да пребацујем картицу из мобилног или да идем негде где има бежични. Зар није лакше цео фолдер пренети одједном?
Како пребацим фајлове са великог рачунара на лаптоп? Флешом.

Poslednja izmena:
Нисам упућен, видим одраније да су флешови на FAT формату. Сад на брзину прогуглах те разлике, али ми и даље остаје нејасно: Какав год да је формат флеша, зар систем таблета није тај који одлучи шта препознаје а у шта не? Ко нема уграђен Офис, какав год флеш да убаци, не може читати Ворд фајл, него само Нотепад. Ако нема Reader или Acrobat, неће учитати ПДФ.
Могао бих те текстове да снимим у ПДД, али се теже проналазе на брзину, а Ворд има опцију FInd, Go to page, и тд... Тако рецимо, одрецитујеш једну песму и зачас нађеш следећу.
Значи, читање текстуалнох фајлова
камера
то је основно због чега бих можда узео таблет. Мапе и те ствари су мање битне.
Можда мало МП3 фајлова да носим у њему, максимум пар стотина, то је испод 600 МБ, а текст фајлови су мали, значи 1 ГБ би ми био доста.

Sigurno je da moras imati instaliran Office i Acrobat,da bi mogao otvoriti te fajlove

- УСБ улаз

Шта му је Микро УСБ?

Za mikro USB si dobio odgovor, a tebi je bitan podatak da li tablet podržava OTG. To je mogućnost da koristiš USB za kačenje fleškica i čitanje istih. Onda ti treba adapter (kablić ili ovako nešto) i onda možeš dalje.
Što se formata tiče, u opisu prikazuju samo fajlove koje podržava sistemski softver, za ostalo ti trebaju odgovarajuće aplikacije.
Neki tableti imaju MSOffice, ali ga je potrebno aktivirati (ne znam da li i košta nešto), ali kao i na kompu, imaš i zamene... Pregledaj google prodavnicu.
Moja preporuka: VLC za video, AIMP za muziku. Za čitanje knjiga u epub i PDF formatu koristim eReader Prestigio, za stripove ComicRack...

Poslednja izmena:
па то сам и мислио, да инсталирам Офис, а како - пеко флеша. Па и ВЛЦ, Адобе Ридер, бесплатан је, Акробат ми баш и не треба толико. Ии тај eReader Prestigio, који ми је непознат...

Па лакше ми флешом пренети десетак Ворд фајлова него их слати један по један на Емаилл. Да бих слао на Емаил, морам да пребацујем картицу из мобилног или да идем негде где има бежични. Зар није лакше цео фолдер пренети одједном?
Како пребацим фајлове са великог рачунара на лаптоп? Флешом.

Uz svaki android tablet ces dobiti usb kabl. Jednu stranu ukopcas u tablet drugu stranu u laptop ili komp, dozvolis deljenje ukoliko pita i prebacis sta god ti treba sa kompa na tablet.
Ne treba ti nikakav fles. Jos je lakse odraditi to preko dropboxa ukoliko imas net na oba uredjaja ili preko blututa ukoliko isti imaju oba uredjaja. Ukoliko ne onda klasicno kablom kao sto sam opisao.

Uz svaki android tablet ces dobiti usb kabl. Jednu stranu ukopcas u tablet drugu stranu u laptop ili komp, dozvolis deljenje ukoliko pita i prebacis sta god ti treba sa kompa na tablet.
То је оно што ми решава проблем...
Сада ми је јасније.
А тај Prestige ћу да скинем, кад одлучим да купим таблет.

Читам тему и не контам ништа...
Постављач теме никад није користио неки од "паметних телефона" тј мобилних уређаја са неким од оперативних система?

Постављач теме није навео са којим оперативним системом би користио тај неки преносни уређај (таблет)?

За читање докумената у .doc, .docx, .xls, .xlsx .... .pdf као и њихово уређивање увек се може преузети wps office (андроид, линукс, виндовс...), или ако треба баш нешто специфично отвори се управљач пакетима (у зависности од оперативног система који се користи на таблету) и пронађе нешто што више одговара, није лоше некада нешто и истражити..

Читам тему и не контам ништа...
Постављач теме никад није користио неки од "паметних телефона" тј мобилних уређаја са неким од оперативних система?
Тачно. Одавно имам положен ECDL значи Офис, помало неке друге програме, али и даље кориситим класични мобилни.

Постављач теме није навео са којим оперативним системом би користио тај неки преносни уређај (таблет)?
Постављача теме не занима, заправо и не зна који су ОС на таблетима, зато и пита, а занима га само, (осим камере) да може да чита фајл, било као doc, docx, rtf

За читање докумената у .doc, .docx, .xls, .xlsx .... .pdf као и њихово уређивање увек се може преузети wps office (андроид, линукс, виндовс...), или ако треба баш нешто специфично отвори се управљач пакетима (у зависности од оперативног система који се користи на таблету) и пронађе нешто што више одговара, није лоше некада нешто и истражити..
Постављач теме није рад да дадне неких 100 еврова, или више па да онда истражује, зато и пита унапред

Тачно. Одавно имам положен ECDL значи Офис, помало неке друге програме, али и даље кориситим класични мобилни.
Постављача теме не занима, заправо и не зна који су ОС на таблетима, зато и пита, а занима га само, (осим камере) да може да чита фајл, било као doc, docx, rtf
Постављач теме није рад да дадне неких 100 еврова, или више па да онда истражује, зато и пита унапред
Онда се прво провери шта се све нуди у продаји, утврди неке пожељне моделе, њихове спецификације (компоненте и софтверски део) и тек онда кад има на уму одређен производ постави питање. Овако како је постављено питање при отварању може се само поставити питање "шта је у ствари писац хтео да пита?"

Дакле прво утврди шта те занима од таблета па онда улази у појединости. Просто нико не може да гледа у будућност и предвиђа шта ћеш да купиш па да ти да неки конкретан савет!

Све сам то покушао да утврдим у радњама, (3 велика продајна ланца у БГ) али нису знали. А био сам јасан: требало би ми првенствено да у њега пакујем текстуалне фајлове, да их не снимам као ПДФ или ЈПЕГ. Ниу знали, зато сам се обратио овде.
А и овде сма био јасан са питањем које текстуалне фајлове подржава, и део теостало ми је небитно. Рецимо, требало би ми, ако кажем нешто из фајла од 200 страна да са неком функцијом "фајнд" за неколико секунди одем на други део текста, односно другу песму.

Све сам то покушао да утврдим у радњама, (3 велика продајна ланца у БГ) али нису знали. А био сам јасан: требало би ми првенствено да у њега пакујем текстуалне фајлове, да их не снимам као ПДФ или ЈПЕГ. Ниу знали, зато сам се обратио овде.
А и овде сма био јасан са питањем које текстуалне фајлове подржава, и део теостало ми је небитно. Рецимо, требало би ми, ако кажем нешто из фајла од 200 страна да са неком функцијом "фајнд" за неколико секунди одем на други део текста, односно другу песму.

Инсталираш WPS office за све мајкрософтове формате и ПДФ и OpenDocument Reader за фајлове у отвореном документ формату (.odt) и то је оно што ти треба да би могао да читаш то што желиш... Са првим можеш и да уређујеш документа доста удобно чак и на мобилном телефону (лично користим за неке табеле)... Наведено важи за Андроид оперативни систем...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back