[REŠENO] Ruter me ubija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Watchman

Buduća legenda
Poruka
36.602
Radi se o linksys wrt54. Uglavnom, radio je normalno, ali sad dozvoljava pristup internetu samo jednom kompjuteru.
Problem je što ne mogu da mu pristupim i izvršim bilo kakve promene u podešavanjima. Na default ip adresu se ne odaziva. Ne mogu da ga resetujem na fabrička podešavanja (na reset dugme ne reaguje, čak sam ga otvarao i spojio kontakt u slučaju da je reset prekidač neispravan, ali bez rezultata) Dakle, jednom kompu dozvoljava nesmetanu vezu sa internetom i to je sve.
Ima li neko ideju kako da vidim koja mu je ip adresa, da bih pokušao da mu pristupim ili smatrate da je vreme da ga bacim na smetlište istorije.
 
Provera IP-a peace of cake :D
Ides na Start - Run kucas cmd - u konzoli kucas ipconfig/all i gledas Default gateway IP, to je IP svakog rutera

To bi bila komandna linija za XP. Imam sedmicu. Ide slično, i da veselje bude potpuno, u dosovom prozorčetu sam dobio sve adrese, i ima dva default gatewaya. Na jednu adresu se ruter ne odaziva, a na drugom mestu jednostavno nema adrese, odnosno piše default gateway,, dve tačke i dalje prazno.:eek::dash::dash::dash:
 
To bi bila komandna linija za XP. Imam sedmicu. Ide slično, i da veselje bude potpuno, u dosovom prozorčetu sam dobio sve adrese, i ima dva default gatewaya. Na jednu adresu se ruter ne odaziva, a na drugom mestu jednostavno nema adrese, odnosno piše default gateway,, dve tačke i dalje prazno.:eek::dash::dash::dash:

Kazes imas 2 gateway-a, cemu ti sluzi taj drugi ethernet adapter gateway ako smem da pitam? Da kojim slucajem ne dolazi do nekog konflikta? Osim ako nisi to uradio sa razlogom.

P.s.

Probaj pinguj tu IP adresu koju vidis, vidi da li uopste salje neke pakete. Kucaj ping pa ip adresu (mozda i znas samo sam napisao za svaki slucaj)
 
Poslednja izmena:
p.p.s.

Da li si probao da pristupis ruteru u Control Panel- Network and Internet- Network Map. Mozes li tamo da vidis svoj ruter i da probas da pristupis podesavanjima klikom na njega?

Sve što mi je palo na pamet sam pokušao. Onaj prazan gateway je za IPv6 preko kojeg i nemam pristp internetu.
Dakle i tako dođem do iste ip adrese gatewaya, ali se ono gofno ne odaziva.
Pingovao sam i poslatih paketa 4, primljeno 0, izgubljeno 4 (100%). Ja sad radim preko tog rutera i sve izgleda normalno, ali neće da deli konekciju i može samo ovaj kompjuter preko njega.
Još mi pada samo na pamet da ga umotam u foliju i zamrznem u dubokom.
 
Evo ti link teme sa jednog od stranih foruma, gde takodje postoji dosta ljudi koji imaju problem sa resetovanjem modema, primetio sam da se spominje i Linksys. Varijante su malo smesne mada vidim da je par njih imalo uspeha. Mozda si pokusavao sve ovo ali za sada mi ne pada nikakav inteligentniji savet od ovog http://homecommunity.cisco.com/t5/W...through-the-password-screen/td-p/24960/page/4


Ako je neko imao slican problem javice se valjda.

( Zamrzavanje :D hahah ima logike trebalo bi da mu skenya memoriju, mada ne znam nikog kome je to u praksi uspelo , ostavi tu brute force varijantu ipak za kraj :D )
 
Poslednja izmena:
Da li neko zna da li se moze ruter prikljuciti na bezicni internet,obicni sa usb ulazom,tako da ruter baca signal od tog interneta,ja prikljucujem internet posebno u jedan usb port,a u drugi router,i ako nisu povezani da li ce router moci da ima kontakt sa internetom(jer ga ja imam na komp.)u stvari da li ce moci da baca signal i ako nisu medjusobno povezani???Hvala
 
Rešio sam problem rutera! Najpre sam ga, sa ogromnim uživanjem, tresnuo svom snagom kojom sam raspolagao o zid.
Raspao se na komadiće po kojima sam jedno vreme skakao isplaženog jezika, a zatim otišao do radnje i kupio jeftini TP Link, koji radi bez greške i odaziva se uredno na komande.
Ende!
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top