Решење за српско тржиште некретнина

Нема ништа осим некретнина?

Можеш да уложиш паре у банку.

Можеш преко Интерактив брокера и на америчку берзу.

Можеш и да уложиш у бизнис.

Година је 2026. улагање је један клик удаљено.

Те "нелегалне" некретнине су ти, најчешће, разне шупе и гараже. Свака шупа и гаража улази у тај број од 5 000000 које помињеш. И углавном су по селима, тако да немају никакву тржишну вредност нити икоме осим њиховим власницима требају, па ни најмање не утичу на цене некретнина.

Зида се по пар већих градова. И, уместо, да то купе људи којима треба некретнина, купују људи да би чували капитал, па су некретнине празне. Чак их и не издају.

А по мом систему, ко изда некретнину, добио би смањење пореза, па би се натерали људи и да више издају, ако имају, па да пријаве да су издали и добију ослобађање од пореза, а добијамо и евиденцију закупаца + већи број станова за закуп, па нижа цена и за закуп.
U koju banku, u altu.

U koji biznis, u cvecaru recimo pa ljudima 3 put pale i bacaju molotovljeve koktele.

Licno znam ljude u Beogradu koji su se prijavili u akciju legalizacije stanova. Kakve supe i garaze po selima.

Ti ovde pricas bajke kao da je ovo USA, a ne Srbija.

Imas ti i sad umanjenje poreza na imovinu, tj. ne placa se uopste ako se placa porez na izdavanje.

Ali nemas sigurnost u drzavi.

Moras prvo da napravis vladavinu prava, pa sistem kao u americi, pa konkretno za izdavanje kao u USA, ako recimo stanar ne placa, popunis izjavu i obrazac i odmah dobijes datum na sudu rocista koji je u roku od 10 dana i na koji i ne moras da se pojavis kao vlasnik. Moze stanar da se pojavi pa da se pravda da je platio ovo ono. Sudija donosi presudu na tom jednom rocistu i odmah automatski salje digitalni nalog nadleznom organu policiji ili serifu da iseli tog stanara. I dolazi policija i iseljava stanara, menja bravu itd. To se sve zavrsava za 2 nedelje. E kad to bude bilo u Srbiji onda mozes da se javis pa da teras ljude da izdaju stanove.

I na kraju je l' ti znas nekog ko zivi na ulici. Ne znas.

Svi zive negde. Ili imaju nesto ili iznajmljuju.

Srbija je izgubila 10% stanovnista od popisa 2011 do sad. 7 miliona i 189 tako nesto na 6 miliona i 600. 600.000 ljudi manje za 10 godina. Plus jos 4 godine od poslednje popisa. Bice to i milion manje.

A izgradjeni milioni kvadrata za to vreme i sad kao nema gde da se zivi.

Šta je sa napuštenim i oronulim kućama čiji su vlasnici pomrli, a nasljednici se ne pojavljuju? Primjetila sam da ih u NS ima podosta, nerijetko zaštićene trakama zbog urušavanja. Znam da je u SFRJ bio na snazi zakon da 50 god treba da prođe da bi to država preuzela, što je po meni sulud rok. Što se to ne rješava jer to su parcele mahom na lijepim lokacijama?

U koju banku, u altu.

U koji biznis, u cvecaru recimo pa ljudima 3 put pale i bacaju molotovljeve koktele.

Licno znam ljude u Beogradu koji su se prijavili u akciju legalizacije stanova. Kakve supe i garaze po selima.

Ti ovde pricas bajke kao da je ovo USA, a ne Srbija.

Imas ti i sad umanjenje poreza na imovinu, tj. ne placa se uopste ako se placa porez na izdavanje.

Ali nemas sigurnost u drzavi.

Moras prvo da napravis vladavinu prava, pa sistem kao u americi, pa konkretno za izdavanje kao u USA, ako recimo stanar ne placa, popunis izjavu i obrazac i odmah dobijes datum na sudu rocista koji je u roku od 10 dana i na koji i ne moras da se pojavis kao vlasnik. Moze stanar da se pojavi pa da se pravda da je platio ovo ono. Sudija donosi presudu na tom jednom rocistu i odmah automatski salje digitalni nalog nadleznom organu policiji ili serifu da iseli tog stanara. I dolazi policija i iseljava stanara, menja bravu itd. To se sve zavrsava za 2 nedelje. E kad to bude bilo u Srbiji onda mozes da se javis pa da teras ljude da izdaju stanove.

I na kraju je l' ti znas nekog ko zivi na ulici. Ne znas.

Svi zive negde. Ili imaju nesto ili iznajmljuju.

Srbija je izgubila 10% stanovnista od popisa 2011 do sad. 7 miliona i 189 tako nesto na 6 miliona i 600. 600.000 ljudi manje za 10 godina. Plus jos 4 godine od poslednje popisa. Bice to i milion manje.

Ок, не мораш да се сложиш, нека буде у сред града десетине и стотине хиљада празних станова, док људи немају кров над главом. Тако ће и бити, јер је власти драже да мислите да вас не глоби порезом на некретнине, мада би по моме, овај порез плаћали богати а не сиромашни. Уместо тога, глобиће вас власт преко ПДВ и акциза, јер ПДВ и акцизе не видите, не осећате рукама, а циглу и цреп видите и осећате рукама.

Сметају ми празни станови јер је цена некретнина као у Дубаију.

U koju banku, u altu.

zemlja i masine ne pitaju ko radi na njima, radjaje kukuruz, pasulj, sljivu... ko god je posadi i obradi
postoje celi narodi zuti, smedji, crni kafeni... za kojih je srbija obecana zemlja i koji bi rado i sretno ziveli ovde umesto u svojim pustinjama, dzunglama, mocvarama ili kriznim regionima
kosto su se nekad ovde naselili sloveni tako ce doci novi narodi.....

Šta je sa napuštenim i oronulim kućama čiji su vlasnici pomrli, a nasljednici se ne pojavljuju? Primjetila sam da ih u NS ima podosta, nerijetko zaštićene trakama zbog urušavanja. Znam da je u SFRJ bio na snazi zakon da 50 god treba da prođe da bi to država preuzela, što je po meni sulud rok. Što se to ne rješava jer to su parcele mahom na lijepim lokacijama?
Preuzima grad vlasnistvo. Ali ne znam koji je rok.

zemlja i masine ne pitaju ko radi na njima, radjaje kukuruz, pasulj, sljivu... ko god je posadi i obradi
postoje celi narodi zuti, smedji, crni kafeni... za kojih je srbija obecana zemlja i koji bi rado i sretno ziveli ovde umesto u svojim pustinjama, dzunglama, mocvarama ili kriznim regionima
kosto su se nekad ovde naselili sloveni tako ce doci novi narodi.....

За те нове народе треба кров над главом. Ови што имају 5 станова, 3 да ставе на тржиште и продају.

Па нека купе у Игало да рентирају преко лета.

Чим опалимо овај порез,

власници ће сами да се договоре да продају то некоме коме треба плац, па ће тај неко да сруши стару и изгради нову кућу.

Чим опалимо овај порез,

власници ће сами да се договоре да продају то некоме коме треба плац, па ће тај неко да сруши стару и изгради нову кућу.
e zato necete doci nikad na vlast!
udruzujete se sa goljom i sirotinjom protiv nas dobro situiranih i imucnih!

Mislim da drzava nasledjuje ako se u roku od godinu dana od dana objavljivanja sudskog oglasa u ostavinskom postupku niko ne javi da je eventualni naslednik imovine nekoga za koga se prethodno utvrdi da nema poznate naslednike.
Evo sad sam video to je ako znaju da ima naslednika ali se on ne javlja jer zivi u inostranstvu pa se daje oglas.
A kad nema onda je 10 godina od otvaranja ostavine.

A kad nema onda je 10 godina od otvaranja ostavine.
Mislim da je to rok za sticanje odrzajem, tj. u tom roku eventualno jos uvek neko moze da se javi i da dokazuje da je on naslednik i da ima pravo da nasledi tu imovinu koja je vec presla u drzavne ruke, pa da mu se vrati.
Po isteku tog roka, i da se neko pojavi kao naslednik, onda mu dzaba sve.

Банке дају на динарску 4,5 %, а на девизну 3 %.

Свакако би било корисније да неко живи у тим стнаовима, а новац од тих станова да буде, макар у банци. А може и у друге облике улагања.

@Гамбино би нам саветовао С&П 500 и берзу.
Daj ti slobodno svoj novac stranim bankama za 3% kamate na godišnjem nivou. Možeš i da se kockaš na berzama, samo navali.

Тај гангстерски рекет би спасио српско тржиште некретнина, па стан у Београду не би коштао колико и стан у Дубаију.

Čitav ovaj truli sistem se održava na nekom gangsterskom reketu, ako ti ovaj oko nekretnina paše, red je da podržiš i ostali gangsteraj.

Čitav ovaj truli sistem se održava na nekom gangsterskom reketu, ako ti ovaj oko nekretnina paše, red je da podržiš i ostali gangsteraj.

Кладим се да се ниси, уопште, удубио у тему, већ си генерално, гледајући америчке филмове, закључио да је порез на имовину рекет.

Back