Rešenje ukrajinskog pitanja

Meliot

Veoma poznat
Poruka
10.643
Šta mislite koje bi bilo rešenje ukrajinskog pitanja, a samim tim to bi značilo i kraj rata u Ukrajini. Ja evo imam par predloga koji će možda zadovoljiti obe strane (Rusiju i Ukrajinu):

1) Formiranje Republike Novorusije na istoku Ukrajine
2) Formiranje Krimske republike i formalni povratak u sastav Ukrajine
3) Te dve republike bi imale svoju vlade, svoje parlamente i svoje bezbednosne snage
4) Vojska Ukrajine neće imati pravo da ulazi na teritoriju Republika Krim i Novorusije
5) Granicu prema Rusiji bi obezbeđivalo mešoviti kontigent ukrajinskih bezbednosnih snaga i bezbednosnih snaga Novorusije
6) Na teritoriji Krima i Novorusije rasporedile bi se mirovne snage UN-a koje bi obezbedila Ruska Federacija (odredio bi se tačan broj kao i u slučaju kontigenta ukrajinskih bezbednjaka koji bi obezbeđivali rusko-ukrajinsku granicu)
7) Republike Krim i Novorusije imale bi pravo veta na članstvo Ukrajine u međunarodnim organizacijama i pravo veta na međunarodne ugovore i sporazume koji im ne odgovaraju.
8) Građani Republike Krim i Novorusije bi učestvovali na izborima za predsednika Ukrajine i za ukrajinski parlament, odnosno pored državljanstva republika u kojima žive imale bi i državljanstvo Ukrajine
9) Ruski jezik bi bio uz ukrajinski zvaničan jezik republika Krim i Novorusije
10) Sporazum o nenakadi ratne štete za obe strane

Šta bi dobile obe strane? Ukrajina bi formalno pravno povratila teritorije koje je Rusija anektirala, a Rusija bi dobila dve satelitske republike preko kojih bi mogla da blokira članstvo Ukrajine u međunarodnim organizacijama, na primer članstvo u NATO savezu.

Kako bi bilo da Rusi prestanu da .enjaju, i vrate se u Rusiju, i ostave Ukrajinu na miru , i resili smo "ukrajinsko pitanje" koje nije ni postojalo dok ga Rusi nisu stvorili
ŠBBKBB
To bi baš bilo lepo, da NATO napusti okupirani Kosmet, da se USA povuče iz Iraka i Sirjie, Britanci Folklande itd....itd..... i da Rusi napuste Ukrajinu....

Nato i Ukrajna daju garanciji koje su Rusi tražili pre početka specijalne operacije i gotovo.

Šta mislite koje bi bilo rešenje ukrajinskog pitanja, a samim tim to bi značilo i kraj rata u Ukrajini. Ja evo imam par predloga koji će možda zadovoljiti obe strane (Rusiju i Ukrajinu):

1) Formiranje Republike Novorusije na istoku Ukrajine
2) Formiranje Krimske republike i formalni povratak u sastav Ukrajine
3) Te dve republike bi imale svoju vlade, svoje parlamente i svoje bezbednosne snage
4) Vojska Ukrajine neće imati pravo da ulazi na teritoriju Republika Krim i Novorusije
5) Granicu prema Rusiji bi obezbeđivalo mešoviti kontigent ukrajinskih bezbednosnih snaga i bezbednosnih snaga Novorusije
6) Na teritoriji Krima i Novorusije rasporedile bi se mirovne snage UN-a koje bi obezbedila Ruska Federacija (odredio bi se tačan broj kao i u slučaju kontigenta ukrajinskih bezbednjaka koji bi obezbeđivali rusko-ukrajinsku granicu)
7) Republike Krim i Novorusije imale bi pravo veta na članstvo Ukrajine u međunarodnim organizacijama i pravo veta na međunarodne ugovore i sporazume koji im ne odgovaraju.
8) Građani Republike Krim i Novorusije bi učestvovali na izborima za predsednika Ukrajine i za ukrajinski parlament, odnosno pored državljanstva republika u kojima žive imale bi i državljanstvo Ukrajine
9) Ruski jezik bi bio uz ukrajinski zvaničan jezik republika Krim i Novorusije
10) Sporazum o nenakadi ratne štete za obe strane
Nije lose, samo ti je osmica tezak nonsens, a sedmica u biti problematicna i nerealna...
A kako bi bilo da se Rusija rasformira pa da fasisticka diktatura prestane ? :)
Moras d`oladis malo, ni ja nisam toliko lud...:cool: :lol:

Украјинско питање је већ решено, они су капут. Још само да то допре до индоктринисаних глава

Једино нерешено питање које је ту остало је хоће ли идиоти жртвовати још украјинаца или им је остало мало мозга. Мада с обзиром да им је мозак операције на западу вероватно ће их гурати до последњег

Back