Република Војводина

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Да ли бисте се преселили у Бојбодину када би иста добила статус Републике?

Замислимо ситуацију у којој Бојбодина постаје Република, те сви српски либерали, бежећи од репресивног режима прелазе Дунав и Саву, као некада пре више векова,

а љубитељи патриотских песама Данице Црногорчевић и Баје Путовнице би изгегли из Бојбодине под налетом геноцида Ане Лалић и Динка Османовића прешли Саву и Дунав са ове стране, те би Ужа Србија (скраћено УжаС) била центар патриотизма, са 80 % подршке, док би Република Бојбодина била центар слободне, прозападне либералне мисли.
Odmah bih tamo pobegao da se sklonim od tiranije Beograda

Ja ne vidim ni jedan razlog da Vojvodina uopste postoji kao provincija. Treba je ukinuti. Sve manjine imaju orava, niko ih ne ugrozava, nismo u bratstvu i jedinstvu vise pa da se prave sasave granice da se niko ne uvredi.
E sad da li bi nezavisna Vojvodina bila bogatija, to je tema za sebe, moze se onda o mnogim regionima pricati, al ako cemo nezavisnu Vojvodinu onda nek se vrati Vojvodini zapadni Srem, Baranja, itd

Ja ne vidim ni jedan razlog da Vojvodina uopste postoji kao provincija. Treba je ukinuti. Sve manjine imaju orava, niko ih ne ugrozava, nismo u bratstvu i jedinstvu vise pa da se prave sasave granice da se niko ne uvredi.
E sad da li bi nezavisna Vojvodina bila bogatija, to je tema za sebe, moze se onda o mnogim regionima pricati, al ako cemo nezavisnu Vojvodinu onda nek se vrati Vojvodini zapadni Srem, Baranja, itd

Мањине? Мислиш на националне мањине (тј. етничке)? Република Бојбодина не би имала никакву територијалну етничку поделу.

Сви би били добродошли да живе у таквој Бојбодини, без обзира на етничку припадност. Наравно, свако би могао слободно да се изјашњава, да исповеда своју религију, али у тој Бојбодини не би било етничких подела, те Република Бојбодина нема везе са етничким границама.

Zemun, Novi Beograd, Palilula, Borča...

Брато, то хоће сепаратисти и потомци личких и црногорских комуњара

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back