Republika Srpska vraća himnu "Bože pravde" i grb Nemanjića

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.310
236288_tan2024-04-1817260411-1_s.jpg

Narodna skupština Republike Srpske okončala je prvi deo Desete redovne sednice usvajanjem set zakona,
a podršku je dobio i Nacrt zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne.

Uz himnu "Moja Republika" izvodiće se i himna "Bože pravde". Uz amblem biće istican i grb Nemanjića. U skladu je to sa članom 30
usvojene Deklaracije Svesrpskog sabora - himna "Bože pravde" svesrpska je himna, a dvoglavi orao Nemanjića nacionalni je svesrpski grb.

Nakon usvajanja istorijske deklaracije, Narodna skupština je napravila sjedeći korak, vraćanjem u upotrebu himne Bože pravde i grba Nemanjića.

Dopuna zakona, za sada u nacrtu, koja definiše korišćenje i, od Ustavnog suda BiH, osporenih simbola, utemeljena je u Sporazumu
o specijalnim i paralelnim vezama sa Srbijom, koji je bez veta, usvojila Parlamentarna skupština BiH.

Potpredsednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin izjavio je danas povodom usvajanja nacrta zakona o upotrebi grba Nemanjića
i himne "Bože pravde" u Skupštini RS da je to veliki dan za Srpsku i sve Srbe.
link

Pogledajte prilog 1574707
Narodna skupština Republike Srpske okončala je prvi deo Desete redovne sednice usvajanjem set zakona,
a podršku je dobio i Nacrt zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne.

Uz himnu "Moja Republika" izvodiće se i himna "Bože pravde". Uz amblem biće istican i grb Nemanjića. U skladu je to sa članom 30
usvojene Deklaracije Svesrpskog sabora - himna "Bože pravde" svesrpska je himna, a dvoglavi orao Nemanjića nacionalni je svesrpski grb.

Nakon usvajanja istorijske deklaracije, Narodna skupština je napravila sjedeći korak, vraćanjem u upotrebu himne Bože pravde i grba Nemanjića.

Dopuna zakona, za sada u nacrtu, koja definiše korišćenje i, od Ustavnog suda BiH, osporenih simbola, utemeljena je u Sporazumu
o specijalnim i paralelnim vezama sa Srbijom, koji je bez veta, usvojila Parlamentarna skupština BiH.

Potpredsednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin izjavio je danas povodom usvajanja nacrta zakona o upotrebi grba Nemanjića
link
A maskota?

1716480094-2024-05-23T155312Z_203223649_RC2FW7AXFAYJ_RTRMADP_3_UN-SREBRENICA-RESOLUTION-1024x683.jpg

Pogledajte prilog 1574707

link
Iskreno,ja nisam ni znala da "Boze pravde "nije i do sada bila himna.😀
Ja sam je uvijek smatrala za himnu Republike Srpske.
Koliko se sjecam,na mojoj dodjeli diploma su nju izvodili...to je bilo davno,prije dvije decenije.
Isto tako i grb.
Al sam neobavijestena.😂

Iskreno,ja nisam ni znala da "Boze pravde "nije i do sada bila himna.😀
Ja sam je uvijek smatrala za himnu Republike Srpske.
Koliko se sjecam,na mojoj dodjeli diploma su nju izvodili...to je bilo davno,prije dvije decenije.
Isto tako i grb.
Al sam neobavijestena.😂
Nije bila već godinama. Zabranio da li tzv visoki predstavnik da li sud.

Лепо је ово чути али не верујем у патриотизам никоме ко носи одело. То су људи без идеала и њима је патриотизам интерес и можемо само да се надамо да ће тај интерес да потраје и да се не јаве неки интереси који нису компатабилни са тим

Нашем Александру је Битна само Добробит Србије и ништа више!
Juče ga čestiti radnici koje je obišao ponudili da doručkuje sa njima, ali on ih je ljubazno odbio jer želi da ostane više hrane za svoj dobri narod. Samo ih je zamolio da mu ostave mrvice nakon doručka da ima taman toliko snage da može i dalje da se bori za svoj narod... takav je naš Aca

Back