Republika Srpska tuzi Federaciju

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.295
Srpska plaća tužbu protiv Federacije BiH Petak, 31. jul 2009. 16:58Vlada Republike Srpske (RS) odobrila je 100 hiljada maraka Savezu logoraša RS za tužbu protiv Federacije BiH zbog postojanja logora tokom rata u kojima su zatvarani Srbi, saopšteno je iz Vlade RS u petak.

Službenik Vlade RS za odnose s javnošću Zlatko Jurić rekao je da je vlada na sednici u petak odobrila ta sredstva Savezu logoraša RS za podnošenje te tužbe "zbog postojanja 536 logora tokom rata na području Federacije BiH u kojima su bili zarobljeni Srbi".

Savez lograša pokrenuo je taj spor protiv Federacije BiH još pre dve godine.

Vlada RS smenila je Jovana Spaića s mesta direktora sekretarijata RS za odnose s Haškim tribunalom i istraživanje ratnih zločina, a kao razlog je navedeno nezadovoljstvo njegovim radom kod boračkih organizacija u RS.

http://www.mtsmondo.com/news/vesti/text.php?vest=142638

Nece dugo ova unitarna BiH....:whistling:
 
I TREBA TAKO, ako smo mi bili genocidni i silovatelji i pravili logore kako to da svet ne zna da je kroz federacijske logore proslo 55 000 Srba vecinom civila, valjda bi onda manje pljuvali po nama kad bi to saznali i kad bi prostom matematikom utvrdili da nisu Srbi ubili 250 000 muslimana i ne znam koliko Hrvata a i sto jesu su velikom vecinom bili vojnici teroristickih organizacija ABIH, mujahedin, ZNG...
Pozdrav :cool:
 

Back
Top