Republika Srpska pliva na nafti!!

Bart S.

Domaćin
Banovan
Poruka
4.094
Živim u istočnoj Republici Srpskoj, u jednom malom mjestu, da ne kažeš da sam u I.Sarajevu, pa da prodajem maglu. :)

Nije fora u redovnijim platama i penzijama, već u tome koliko realno možeš izdvojiti za plate i penzije. Mi smo se od 2006. (od kad je došao SNSD / Dodik na vlast) zadužili svega 50 miliona evra, pa je zaduženost sa 58% BDP pala na 39% BDP. Sad ćeš da počneš da *****š kako je to od para od Telekoma... a da pogledaš detaljne ekonomske izvještaje ne pada ti na pamet... :)
Nasuprot nas, vama konstantno ide gore, ili sporije napredujete ili brže propadate... kako god brže idemo naprijed. Šta bi sa onih 400 KM na računu FBiH? :hahaha:

I ja bih volio da je i kod nas i kod vas bolje... mada sam za vas skeptičan - ne može se reći da ste zaslužili da vam želimo dobro.

Ne širim ja propagandu, već činjenice. A šta ti kažeš na onih 15 milijardi dolara od '95. uloženih u FBiH, nasuprot 0 dolara uloženih u Srpsku od '95. nakon rata, a od strane međunarodne zajednice (čitaj: Zapada)? Koliko se sjećam baš ste se bili uprpili kad se ono bila podigla prašina oko toga... :)
Nemam sad vremena da ti detaljno obrazložim stanje u RS i FBiH, samo ću napomenuti da čitaš pogrešne novine koje već nekoliko godina pišu o bankrotu Federacije a i sam vidiš da od toga nema ništa, stanje u FBiH je trenutno puno bolje od stanja u RS (plate, penzije, nisu rasprodali državne firme, telekom itd), zapitaj se zašto vas lažu, a ja mislim da je to onaj stari recept političara : Pričaj o drugim a svoje probleme tako pokušaj sakriti.
Evo ti šta kaže jedan od političara iz opozicije RS, koji je nekad bio predsjednik RS, znaš ga sigurno i znaš da je realan i pošten čovjek:

Predsjednik Demokratske partije (DP) Dragan Čavić upozorio je danas da Republiku Srpsku tek čekaju ekonomsko-socijalni problemi, a da je za sve "kriva vlast SNSD-a".
Kao pogubno ocijenio je zahvatanje u realan sektor te povećanje poreza i doprinosa s kraja ove godine, što je, kaže, dovelo do problema u privredi, gdje postoji izbor ili otpustiti radnike ili smanjiti im plaće, jer veće namete ne mogu podnijeti. "Budžet RS-a ima ozbiljne probleme s naplatom zbog čega je Vlada RS-a povukla s računa posebnih namjena 60 miliona KM i koristi ih za dospjele budžetske obaveze", ukazao je Čavić i upitao izvršnu vlast gdje su joj budžetski prihodi? "Nema ih", odgovorio je Čavić i postavio i novo pitanje zašto Vlada nije vratila na taj račun već ranije uzeta sredstva.redsjednik DP-a je postavio i pitanje kakva je to vlada koja je dala saglasnost Investiciono-razvojnoj banci RS-a za dokapitalizaciju Bobar banke u iznosu od šest miliona i za isti iznos i Balkan investmen banke, te zašto "spašava te banke, jer samo zato što je Gavrilo Bobar član SNSD-a, a Balkan investment banka je banka Ukio grupe kojoj je Milorad Dodik prodao 'Birač'". "Jednostavno živimo u društvu u kojem vlada režim, na čijem je vrhu diktator, Vlada je potpuno nesposobna i provodi kontinuitet neuspješne socijalne politike, a sve što mogu da kupe u nevladinom sektoru uspješno su kupili", rekao je Čavić.Naglasio je i da niko iz Boračke organizacije RS-a nije pitao predsjednika RS-a Milorada Dodika "zašto je kupio blindirani mercedes od pola miliona, a govori o ekonomskoj krizi dok je sebi povećao za duplo budžet u ovoj godini". On je konstatirao da je stanje u Željeznicama RS-a "direktna posljedica pogubne politike SNSD-a", jer je to preduzeće 2005. prvi put imalo pozitivan bilans uspjeha, a naredne godine, nakon što ih je preuzeo SNSD, zaposili su oko 2.000 radnika. "SNSD je direktno proizveo sadašnju lošu situaciju u Željeznicama RS-a, svojom politikom - pozajmi i potroši. Time su i to preduzeće doveli u haos", rekao je Čavić.(Fena)
http://bosniantv.irib.ir/index.php?...sku-situaciju-kriva-je-vlast-snsd-a&Itemid=12

Nemoj pomisliti da ja imam zle namjere jer i u FBiH ima problema ali manje, moj stav je da se nađu ljudi koji će čitavu BiH (oba entiteta) iščupati iz nacionalističkih ruku i pokrenuti privredu, baviti se ekonomijom i obezbjediti ljudima da mogu raditi i zaraditi za životne potrebe i normalan život.
 

gost 182607

Veoma poznat
Poruka
10.984
Ima , samo kriju barabe neopjevane ......... A otkopavanje je pa skoro gotovo ....
Slijedi dešifrovanje statua ...


r7tv.jpg
:per:

Mingov djed i Mingov pradjed :lol:
 

Top