Quantcast

Republika Srpska kao srpski entitet ili savez srpskih opština u Republici Crnoj Gori?

Republika Srpska kao srpski entitet u Republici Crnoj Gori?

  • Da.

    glasova: 3 50,0%
  • Ne.

    glasova: 3 50,0%

  • Ukupno glasova
    6
Poruka
5.419
Na ne bi. Nešto posebno, oni su po religiji bliži Albancima, tako da to ne bi njima bio problem, kada su im tu Albanci. Vidiš ds Sulejman Ugljanin samo što ne progovori albanski.
Svaki novi jezik koji naucimo,vredi ko suvo zlato.Ja bih voleo da znam albanski jezik.Na zalost,dobro radim samo sa francuskim jezikom...
 
Poruka
5.419
Srbi ako treba da vam pošaljemo malo balvana za revoluciju. Ostalo je vaših od zadnje revolucije u RSK. A ima i nešto junačkih pjesama snimjeno što su ostavili vaši huškači. Sad je prilika da to opet upotrijebite. Ne zastarijeva. iste riječi iste besmislice
Pa bar balvana,u srbiji ima i za izvoz.Sve balvan do balvana.!
 

Srboskizborim

Poznat
Poruka
7.182
Pošto je postalo očigledno da postoje izuzetno veliki sistemski problemi u pogledu položaja Srba u Republici Crnoj Gori, nešto mi se onako "samo po sebi" nameće pitanje, koji su planovi i ima li uopšte neke strateške planove srpska nacionalna politika u Crnoj Gori.

Posebno je stvar došla "do usijanja" u pogledu ove situacije u vezi sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom u Crnoj Gori, pa se onako pitam, možda srpske političke stranke u Republici Crnoj Gori i same postave zahtev u Narodnoj Skupštini Republike Crne Gore ili na plebiscitu srpskog naroda za osnivanje Republike SRPSKE u Crnoj Gori, po uzoru na Republiku Srpsku u BiH ili makar "Savez srpskih opština" što se traži na severu Kosova i Metohije? Čak inicijativa o savezu srpskih opština postoji i u Federaciji BiH ili čak i srpskom kantonu u koji bi ušle četiri većinske srpske opštine Glamoč, Grahovom, Drvar i Petrovac. Svugdje se nešto traži i vodi se ofanzuvna srpska politika sami u Crnoj Gori defanziva i ćutanje. Zašto?

Koje su šanse i je li moguće da to srpska nacionalna politika u Crnoj Gori pokuša da "progura" takvu inicijativu?


Etnička karta Republike Crne Gore.

Pogledajte prilog 629897

Da obnovim temu.
 

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
32.385
Često se postavlja pitanje koja je razlika između Srba u BiH i Srba u Crnoj Gori.Razlika je u tome što su ovi prvi uglavnom oslobodili svoju zemlju što za sad nažalost nije slučaj i sa ovim drugim.
Ima nešto u tome! Ustav Truloslavije je nešto k*njao o 'pravima naroda na samoopredeljenje bla, bla.." I šta imamo: Ono malo Srba u Zlobeniji, kao i značajan broj Srba u Hrvatskoj, Bosni, Crnoj Gori i Makedoniji NIJE imalo to pravo! Predviđeno je da oni 'milom ili silom' mimo svojih prava odlaze sa ostalim narodima i narodnostima u njihovim vukohebinama od država! :zcepanje: :zcepanje:
Pa kaže: Pravo na samoopredeljenje i svoje države su imali svi ostali narodi i narodnosti, a Srbima na kraju šta ostane: Beogradski Pašaluk! :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.