Републикa Хрватскa

• Začetnik teme Začetnik teme Neto
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, i tko je sad tu kriv, Talijani ili vaši lopovi za koje uredno glasujete na izborima? :per:

Ne kradu vas Talijani zato što investiraju, nego zato što im to vaša vlast omogućuje, vaša vlast ne potiče investicije nego pljačku, u kojoj i sama sudjeluje.

Наши лопови су у дилу, тачније испостава су Брисела и Фашингтона...

Ako subvencioniraju otvaranje radnih mjesta, onda su pogodna sredina za investiranje, privlače investitore koji svoje pare ulažu u proizvodnju u Vranju.

E sad, nekome se to čini kao 'okupacija', 'porobljavanje', šta ima Švabo, ili nedaj bože Hrvat, otvarati proizvodnju u Vranju i zapošljavati Srbe. Pitanje je zašto Srbi ne investiraju u Vranje, jbg, ili zašto Hrvati ne investiraju u šta ja znam, devastirane hotele po Jadranu, e ne investiraju jer nemaju para i nemaju vizije, nemaju što investirati i ne znaju kako bi investirali, i onda taj 'resurs', 'potencijal', 'mogućnost' čami čekajući i nitko ga ne aktivira jer nema čime i ne zna kako. I onda dođe netko izvana koji ima s čime i zna kako, zaposli ljude, i onda je 'okupator', jbg, jer je stranac... A da nije bilo njega, lokalci ne bi imali gdje raditi, i čamili bi čekajući po brdima kukajući kako nema posla... :hahaha:

To je zapravo još jedna posljedica socijalizma, naši ljudi su navikli čekati da ih netko drugi zaposli, jbg, nema poduzetništva, svi čekaju državu da nešto napravi, nitko ne bi ništa poduzeo, tako su naučili u socijalizmu.

1. Ne subvecioniraju oni ništa. Uzmu domaćim poreskim obveznicima - preduzetnicima novac, od koga deo daju nekom kao investitoru, a deo strpaju sebi u džepove.

2. Ja sam bio sitni preduzetnik u Srbiji, Čif. ne znam kako je kod vas, ali kod nas ako hoćeš da radiš u skladu sa zakonom i propisima, ne da ne možeš da napreduješ kao sitni preduzetnik, nego jedva opstaješ.
A ne pričam ti ni o kakvom bogaćenju, nego o klasičnom samozapošljavanju, radi zarađivanja za život.

3. Nema sreće u državi koja mora da plaća investitore da dolaze. Država prvo treba da stvori povoljne uslove za sopstveno stanovništvo da radi, a onda investitori sa strane sami dolaze.

- - - - - - - - - -

Da, i tko je sad tu kriv, Talijani ili vaši lopovi za koje uredno glasujete na izborima? :per:

Ne kradu vas Talijani zato što investiraju, nego zato što im to vaša vlast omogućuje, vaša vlast ne potiče investicije nego pljačku, u kojoj i sama sudjeluje.

Naši lopovi, normalno.

Strani investitori koji su došli u Srbiju jer su namirisali profit iz normalnog poslovanja niti su uzimali subvencije, niti im radnici rade za minimalac.

Naprotiv, radnici su im dobro plaćeni, obaveze se redovno isplaćuju, a oni zadovoljni.

Знаш како они раде? Договори се лупеж из наше владе са лупежом "инвеститором". Наша влада одвоји милионе евра, али не своје наравно, него пореских обвезника, део тога поделе одмах међу собом, а од другог дела се направи фабрика где "инвеститор" не плаћа ништа, ни дажбине, ни порезе, а раднике плаћа минимално и нередовно, и то од субвенција.
Кад се субвенције потроше, "инвеститор" затвара фабрику, резултат, он и они из владе који су с њим у дилу добри за милионе, а јавни дуг све већи, што изискује повећање пореза и намета, и смањење плата.

И зато смо ето све сиромашнији и сиромашнији.

Da, mafijaška država, i u Hrvatskoj postoje slične sheme, no, nekako mi se čini da su takvi slučajevi sve rjeđi, a rjeđi su zbog same EU, koja jednostavno nameće određena pravila igre koje lokalni šerifi na nacionalnom nivou sve teže izbjegavaju.

Mislim da svakome mora biti jasno kako se protiv ovakve lopovske prakse nacionalnih vlasti može boriti samo odgovarajućom zakonskom regulativom, a kako ćeš natjerati lopova na vlasti da donese (i provodi) zakon koji nije u njegovom interesu, koji će mu onemogućiti pljačku? Nikako, jbg, samo pritisak izvana ga može natjerati na tako nešto, i zato ljudi moraju postati svjesni činjenice da nije sve crno - bijelo, niti je nacionalna vlast apsolutno dobro koje brine o nacionalnim interesima, niti je EU apsolutno zlo koje će uništiti naciju, ta dva pola su u međuodnosu u kojem ima i dobrih i loših rezultata tog odnosa, a po meni je jedan od dobrih rezultata ograničavanje svemoći nacionalnih elita u korist europske zakonske regulative koja se jednostavno nameće svim državama članicama...

1. Ne subvecioniraju oni ništa. Uzmu domaćim poreskim obveznicima - preduzetnicima novac, od koga deo daju nekom kao investitoru, a deo strpaju sebi u džepove.

Jasna mi je shema, nije tu Srbija iznimka, to je zapravo pravilo svih tranzicijskih zemalja, kažem, u Hrvatskoj mi se čini da je takvih pojava manje nego ih je bilo...

2. Ja sam bio sitni preduzetnik u Srbiji, Čif. ne znam kako je kod vas, ali kod nas ako hoćeš da radiš u skladu sa zakonom i propisima, ne da ne možeš da napreduješ kao sitni preduzetnik, nego jedva opstaješ.
A ne pričam ti ni o kakvom bogaćenju, nego o klasičnom samozapošljavanju, radi zarađivanja za život.

Kod nas je slična situacija, nije bajno, a nije bajno baš zbog države koja guta ogromne pare, opterećujući poslovanje nametima koji guše poslovanje i investiranje, ali za to nam nije kriv stranac, ili EU, nego naša vlastita država, jbg...

3. Nema sreće u državi koja mora da plaća investitore da dolaze. Država prvo treba da stvori povoljne uslove za sopstveno stanovništvo da radi, a onda investitori sa strane sami dolaze..

Ali nije posao države da zapošljava ljude, to je socijalistički način razmišljanja, na državi je da osigura uvjete za poduzetništvo i poslovanje, a ne da zapošljava stanovništvo. Nažalost, mi nemamo neku akumulaciju kapitala, ratna šteta je još vidljiva, demografija nam je u banani, iseljavanje trajno i u porastu, država abnormalno skupa, nema tu uvjeta za neko spektakularno poslovanje, ljudi su sretni kad bilo kakav investitor otvori bilo šta...

Naši lopovi, normalno.

Strani investitori koji su došli u Srbiju jer su namirisali profit iz normalnog poslovanja niti su uzimali subvencije, niti im radnici rade za minimalac.

Naprotiv, radnici su im dobro plaćeni, obaveze se redovno isplaćuju, a oni zadovoljni.

Slučajno sam imao prilike biti svjedok jednog kineskog investiranja u Hrvatsku, Kinezi su tražili jednu firmu koja bi im, u sklopu njihovog koncerna, proizvodila određenu opremu, i našli su jednu njemačku firmu s poslovnicom u Hrvatskoj. Njihovo jedino pitanje je bilo: imate li brojke o poslovanju? Ništa više, ne zanima ih ništa drugo osim brojeva... :mrgreen:

Држава итекако запошљава људе, измишља разне агенције, службе, канцеларије, будалаштине. И ти људи сви од реда једу леба џабе, а имају огромне плате. Све то нек омора дплати, тачније плаћа се тако што се земља задужује, и тако што расту намети онима који стварно нешто рад еи производе.

Држава итекако запошљава људе, измишља разне агенције, службе, канцеларије, будалаштине. И ти људи сви од реда једу леба џабе, а имају огромне плате. Све то нек омора дплати, тачније плаћа се тако што се земља задужује, и тако што расту намети онима који стварно нешто рад еи производе.

Da, ali to ne bi smjelo biti tako, država ne bi smjela zapošljavati ljude, osim nekog funkcionalnog minimuma. Naše države su zapravo narasle do monstruoznih razmjera... Ne mislim u teritorijalnom smislu, nego u smislu zaposlenika države... :mrgreen:

Da, ali to ne bi smjelo biti tako, država ne bi smjela zapošljavati ljude, osim nekog funkcionalnog minimuma. Naše države su zapravo narasle do monstruoznih razmjera... Ne mislim u teritorijalnom smislu, nego u smislu zaposlenika države... :mrgreen:

Aman , čoeče,

nemamo mi veliku administraciju, već malu privredu, a EU traži (ucenjuje) standarde i da se izgrade kapaciteti !!

Znaš li da takva država košta da obuče novo odelo ?

Šta će ti kicoško odelo??? - Aha .... magarac u Beč, magarac iz Beča !... :manikir:...Hrvatska konjušarska logika, onda ne njači što si bio u Beču, a odelo lepo stavi u ormar ... :rotf:

Slučajno sam imao prilike biti svjedok jednog kineskog investiranja u Hrvatsku, Kinezi su tražili jednu firmu koja bi im, u sklopu njihovog koncerna, proizvodila određenu opremu, i našli su jednu njemačku firmu s poslovnicom u Hrvatskoj. Njihovo jedino pitanje je bilo: imate li brojke o poslovanju? Ništa više, ne zanima ih ništa drugo osim brojeva... :mrgreen:

Normalno. Oni koji namirišu interes doći će sami, ne zanimaju ih ni podsticaji ni kombinacije.

E, takvi kada dođu u Srbiju, sem ako nisu opasno jaki (kao pivare, cementare, duvanski koncerni) se brzo pokupe i odu da rade posao negde drugo. Oni uglavnom neće da plaćaju reket, već ih zanima šta moraju po zakonu, i cifre posle toga. Pošto neće reket, naši politikanti, pre svega na lokalu, im naprave takav galimatijas, da ovi posle par meseci kažu "ćao"...

Grad u kome živim je na pruzi, 10 minuta od auto puta, ima svu infrastrukturu, i preko 150 godina industrijske tradicije. Od 1984. nije izgrađen ni jedna fabrika, koja bi zaposlila barem 100 radnika. I tako godinama, bez obzira na to ko je na vlasti, jer tutumraci sa pravom glasa ne glasaju za one koji će im upravljati na lokalu, već i na lokalu glasaju za nekog Miiloševića, Đinđića, Šešelja, Vučića, a dobijaju Peru Perića, koji sakriven iza Vučićevog imena vedri i oblači...

- - - - - - - - - -

Aman , čoeče,

nemamo mi veliku administraciju, već malu privredu, a EU traži (ucenjuje) standarde i da se izgrade kapaciteti !!

To da je EU birokratija, je tačno, ali, čiča Mistik, mi ne da smo ga preterali, nego smo prešišali...

Pogledaj opštinske uprave, u kojima je zapošljavanje eksplodiralo od 2000-te, ili javna preduzeća na lokalnom nivou.

Svaka vlast koja dođe, bez razlike, izmišlja pozicije da uhlebi zaslužne borce.

Aman , čoeče,

nemamo mi veliku administraciju,

Znači, kod vas nije problem u ogromnom državnom aparatu? Blago vama, kod nas je to jedan od problema, ogromni državni aparat...

već malu privredu,

Pa zašto ju ne povećate? :per:

a EU traži (ucenjuje) standarde i da se izgrade kapaciteti !!

Znači, ti misliš da je loše uvoditi standarde i graditi kapacitete? Zašto misliš da je to loše? Šta bi bilo bolje?

Znaš li da takva država košta da obuče novo odelo ?

Košta, da, zato je potrebno naći i privući investitore, ako sam nemaš kapitala koji bi investirao... :per:

Šta će ti kicoško odelo??? - Aha .... magarac u Beč, magarac iz Beča !... :manikir:...Hrvatska konjušarska logika, onda ne njači što si bio u Beču, a odelo lepo stavi u ormar ... :rotf:

Pa, ja sam zapravo jedan gospodin, odijelo i kravata su mi radno odijelo... :mrgreen:

Чуј не би смело. Па ови што раде у државним службама дрмају, запошљавају тамо родбину, жене, швалерке, кумове, деци остављају у наслеђе радна места. И сад ћеш ти њима да кажеш но но, то није лепо. Заболе њих много за тебе и нас остале...

Чуј не би смело. Па ови што раде у државним службама дрмају, запошљавају тамо родбину, жене, швалерке, кумове, деци остављају у наслеђе радна места. И сад ћеш ти њима да кажеш но но, то није лепо. Заболе њих много за тебе и нас остале...

Sve je to meni jasno, ali za to nije kriva ni EU, ni Švabo, ni Hrvat, ni židovi ni masoni, nego vaša vlast, vaši Srbi koji vama vladaju... :per:

Neprijatelj nije u Briselu ili Zagrebu, nego u tvojoj 'opštini'... :mrgreen:

Sve je to meni jasno, ali za to nije kriva ni EU, ni Švabo, ni Hrvat, ni židovi ni masoni, nego vaša vlast, vaši Srbi koji vama vladaju... :per:

Neprijatelj nije u Briselu, nego u 'opštini'... :mrgreen:

Шта је с тобом човече, па ЕУ све то и диктира, ништа се одавно на овим просторима не дешава без ЕУ.

EU diktira zapošljavanje rodbine i ljubavnica u državne službe? Prvi put čujem...

ЕУ диктира запошљавање и плаћање читаве те бирократије безвезњаковића, канцеларија и агенција за криве краставце и коцкасте лимунове. Она је дала оквир, смернице, а остало је наравно на домаћој багри...

- - - - - - - - - -

Ево га овај полунаш-полуваш, отишао код вас, најебали сте...

http://www.b92.net/biz/vesti/agro-biz.php?yyyy=2016&mm=02&dd=23&nav_id=1099832

Ево га овај полунаш-полуваш, отишао код вас, најебали сте...

http://www.b92.net/biz/vesti/agro-biz.php?yyyy=2016&mm=02&dd=23&nav_id=1099832

Nisam upoznat s likom i djelom tog tipa, ali što je čovjek krivo rekao? On je poslovni čovjek, kupio je firmu i sad s njom radi što on hoće, on će poslovanje urediti tako da on na njemu zarađuje, jbg, što bi drugo trebao? Otvoriti ured za socijalnu pomoć? Ako firma ne ostvaruje profit, ona propada, nema tu druge, zato je vjerojatno i prodana, jer nije bila rentabilna...

Normalno. Oni koji namirišu interes doći će sami, ne zanimaju ih ni podsticaji ni kombinacije.

E, takvi kada dođu u Srbiju, sem ako nisu opasno jaki (kao pivare, cementare, duvanski koncerni) se brzo pokupe i odu da rade posao negde drugo. Oni uglavnom neće da plaćaju reket, već ih zanima šta moraju po zakonu, i cifre posle toga. Pošto neće reket, naši politikanti, pre svega na lokalu, im naprave takav galimatijas, da ovi posle par meseci kažu "ćao"...

Grad u kome živim je na pruzi, 10 minuta od auto puta, ima svu infrastrukturu, i preko 150 godina industrijske tradicije. Od 1984. nije izgrađen ni jedna fabrika, koja bi zaposlila barem 100 radnika. I tako godinama, bez obzira na to ko je na vlasti, jer tutumraci sa pravom glasa ne glasaju za one koji će im upravljati na lokalu, već i na lokalu glasaju za nekog Miiloševića, Đinđića, Šešelja, Vučića, a dobijaju Peru Perića, koji sakriven iza Vučićevog imena vedri i oblači...

- - - - - - - - - -

To da je EU birokratija, je tačno, ali, čiča Mistik, mi ne da smo ga preterali, nego smo prešišali...

Pogledaj opštinske uprave, u kojima je zapošljavanje eksplodiralo od 2000-te, ili javna preduzeća na lokalnom nivou.

Svaka vlast koja dođe, bez razlike, izmišlja pozicije da uhlebi zaslužne borce.

jbg.. sada treba mnogo kucati !

Koraci:

1.) Da li znamo da su JP plen partokratije?. DA

2.) Da li znamo da javne nabavke u JP izvode radovi Plutokratija (Čif i kompanija Brozek koji kuknjave na Državu) preko nameštaljki pozicija partokratije?. DA

3.) Da li se državni službenici i stručni savetnici bune kada partokratija donese neusklađene zakone i mere, na štetu opšteg interesa .? DA

4.) Da li se zaposleni stručnjaci u JP bune što je Direktor postavljen iz partokratskog lobija i isisava iz JP preduzeća magacin, sredstva, substancu.? DA !

5.) Da li Pod 3.) Ministar sklanja stručne savetnike u podrum.? DA!

6.) Da li Pod 4.) Direktor sklanja zaposlenog iz JP u podrum.? DA !

~~~

Nastavite sami. Ajmo dalje

ima još ojha ...

7.)

8.)

9.)

.
.
.
.

- - - - - - - - - -

Pa, ja sam zapravo jedan gospodin, odijelo i kravata su mi radno odijelo... :mrgreen:

Evo ga , ovaj što kuka na "Državu", ... :fdlan:

Otvori pekaru ! jebte patak, pa nećeš kukati na "Državu"

(psstt ... nemoj nikom reći : "Država ne postoji ni u Hr. ni u Sr. - ima je samo na papiru !)

Nisam upoznat s likom i djelom tog tipa, ali što je čovjek krivo rekao? On je poslovni čovjek, kupio je firmu i sad s njom radi što on hoće, on će poslovanje urediti tako da on na njemu zarađuje, jbg, što bi drugo trebao? Otvoriti ured za socijalnu pomoć? Ako firma ne ostvaruje profit, ona propada, nema tu druge, zato je vjerojatno i prodana, jer nije bila rentabilna...

Купио је и наш Коле шећерану, за читава два евра. Ја бих дао и 5, али нисам видео оглас у новинама...

Купио је и наш Коле шећерану, за читава два евра. Ја бих дао и 5, али нисам видео оглас у новинама...

Da, ali moraš se pitati i zašto je prodana za dva eura?

Ako izuzmemo privatizacijske muljaže, koje su i u Hrvatskoj bile brojne, firme se prodaju za neku simboličnu cijenu onda kad su primjerice dugovanja firme veća od njezine vrijednosti, a kupac se pri kupnji firme za neku simboličnu cijenu, tipa jednog eura, obvezuje vratiti dug ili nešto slično, on za tu simboličnu cijenu preuzima poslovanje firme, uz određene uvjete, ovisno o konkretnom slučaju. Znači, imaš firmu koja generira gubitke, i to u tolikoj mjeri da je u jednom trenutku dužna više no što vrijedi, i onda netko kupi tu firmu za simboličnu cijenu i preuzme na sebe određene obveze te firme...

E sad, i ta dugovanja koja premaše vrijednost firme isto tako mogu biti generirana namjerno, jel', kako bi se firma uništila i preuzela za simboličnu cijenu, ali opet te obveze ostaju novom vlasniku, jel', ovisno o obvezama koje novi vlasnik preuzme ugovorom.

Slučaj vaše šećerane mi nije poznat, pa ne mogu reći o čemu se tu radi...

- - - - - - - - - -

Evo ga , ovaj što kuka na "Državu", ... :fdlan:

Otvori pekaru ! jebte patak, pa nećeš kukati na "Državu"

(psstt ... nemoj nikom reći : "Država ne postoji ni u Hr. ni u Sr. - ima je samo na papiru !)

Svi smo mi država... :per:

Da, ali moraš se pitati i zašto je prodana za dva eura?

Ako izuzmemo privatizacijske muljaže, koje su i u Hrvatskoj bile brojne, firme se prodaju za neku simboličnu cijenu onda kad su primjerice dugovanja firme veća od njezine vrijednosti, a kupac se pri kupnji firme za neku simboličnu cijenu, tipa jednog eura, obvezuje vratiti dug ili nešto slično, on za tu simboličnu cijenu preuzima poslovanje firme, uz određene uvjete, ovisno o konkretnom slučaju. Znači, imaš firmu koja generira gubitke, i to u tolikoj mjeri da je u jednom trenutku dužna više no što vrijedi, i onda netko kupi tu firmu za simboličnu cijenu i preuzme na sebe određene obveze te firme...

E sad, i ta dugovanja koja premaše vrijednost firme isto tako mogu biti generirana namjerno, jel', kako bi se firma uništila i preuzela za simboličnu cijenu, ali opet te obveze ostaju novom vlasniku, jel', ovisno o obvezama koje novi vlasnik preuzme ugovorom.

Slučaj vaše šećerane mi nije poznat, pa ne mogu reći o čemu se tu radi...

Нико није луд да купи фирму која прави губитке. Купују се фирме које намерно праве губитке, тј, намерно се доведу у положај губиташа.
И онд аобично држава преузме губитке, а нови власник добије фирму где само локација и некретнине фирме вреде и по пар милиона пута више од онога што је он платио.
И он наравно распрода то и оде даље..

Puč !

Skinemo upravnik Srbije Vučka,

Proglasi se slom države i bankrot !

Novi stečajni upravni Srbije proglasi i poništi sve štetne ugovore, naročito za vas Hrvate .... :zper:

- - - - - - - - - -

Нико није луд да купи фирму која прави губитке. Купују се фирме које намерно праве губитке, тј, намерно се доведу у положај губиташа.
И онд аобично држава преузме губитке, а нови власник добије фирму где само локација и некретнине фирме вреде и по пар милиона пута више од онога што је он платио.

To se zove tajkunsko Tunelovanje ...

Da, i to može biti slučaj, ali sve to ovisi o vlasniku, državi koja je s firmom uradila to što je uradila, ako je šećerana bila državna, pa je zadužena i prodana za euro, a novom vlasniku ugovorom o kupnji nije ostalo nikakvih obveza prema prijašnjim obvezama firme, za to je kriva država, državna vlast.

Kako god okreneš, kriva je država, krivi su oni koji su na vlasti, a ne EU, Švabo, Hrvat, židovi i masoni... :mrgreen:

Da, i to može biti slučaj, ali sve to ovisi o vlasniku, državi koja je s firmom uradila to što je uradila, ako je šećerana bila državna, pa je zadužena i prodana za euro, a novom vlasniku ugovorom o kupnji nije ostalo nikakvih obveza prema prijašnjim obvezama firme, za to je kriva država, državna vlast.

Kako god okreneš, kriva je država, krivi su oni koji su na vlasti, a ne EU, Švabo, Hrvat, židovi i masoni... :mrgreen:

Ја и не кривим Колета, Молета, Нолета, него ове који су на власт и који имају пуну подршку ЕУ.

Imperija u padu ...

Riba smrdi od glave ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back