Quantcast

Republika Bošnjačka i pripajanje Republike Srpske Republici Srbiji kao rešenje za Bosnu i Hercegovinu?

Poruka
7.971
Зашто да се задовоље са 23%, ако могу да узму 100%. Ислам не жели делимичну доминацију, него глобалну.

Они су већ у старту пљунули на БиХ, када су свој језик крстили као босански, а држава у називу има и Херцеговину. И жалосно је што Срби и Хрвати нису искористили тај ''пропуст'' како би их натерали да буду још већи комедијаши и назвали свој језик босанско-херцеговачким.

Њихов крајњи циљ је да протерају или потурче Србе и Хрвате и да промене назив државе у Босна, јер термин Херцеговина сматрају окупаторским.
 

Peaky

Aktivan član
Poruka
1.014
Federacija BiH izgleda postepeno ka Bošnjačkom entitetu. Opet sve zavisi od bošnjačke političke elite kako će to izgurati. Ne smiju krenuti put vehabizma i ekstremizma. Moraju ekonomski ulagati zapošljavati i biti strpljivi. Broj Hrvata svake godine umanjuje za 10 - 15 hiljada.


I muslimani su usli u negativan prirodni prirastaj zadnjih par godina i gube stanovnistvo ,sto negativnim prirastajem sto iseljavanjem .
Republika Srpska je imala negativan prirastaj minus 6000 samo prosle godine dodaj iseljavanje u njemacku i sloveniju koje je intezivno zadnjih godina
Republika Srpska vec 20 god ima negativan prirodni prirastaj od 2001 god 5-6 hiljada vise umre nego se rodi prosjecno po godiniZnaci sva tri naroda su u depopulaciji samo je pitanje ko ce pre nestati
Svi znamo da je BIH zamzrnuti konflikt i nezavrseni rat ,pozitivna strana depopulacije je da moze umanjiti musimanske apetite za citavom BIH i zaustaviti novi rat i drugo poluvreme
 

Тихи

Zaslužan član
Poruka
122.298
Autorska tema.

Mislim da bi Bošnjaci , tačnije njihova nacionalna politika trebali razmisliti o "alternativnoj politici" u odnosu na ovu koju danas vode, da se ponovo vrate na ideje "kongresa iz 1993 godine", kada su zagovarali ideju "osnivanja bošnjačke nacionalne države" zbog mnogo razloga.Pokušaću nabrojati neke.

1. Postali bi "suveren narod", sa vlastitom nacionalnom državom a što je ideja vodilja svakog nacionalno svesnog naroda, koji neće da deli "svoj suverenitet" sa drugim narodima.

2. Iskustvo Bosne i Hercegovine, ovakva kakva je od 1992 godine, pa preko Dejtona 1995 godine se pokazuje kao totalni neuspeh, "podeljena vlast, blokade, nefunkcionalnost, stalne svađe i zavade, sa realnom pretnjom novog rata.

3. Vojska Bosne i Hercegovine je potpuno destruirana, za mizernim vojnim budžetom od "simboličnih" 900 miliona maraka ili 450 miliona evra, koji jedva da "pokrije" tekuće obaveze (plate osoblja, uniforme, hrana, održavanje kasarni i dr), a o kupovini novog oružja i modernizaciji nema ni govora, što će posebno bošnjačku komponentu dovesti u težak položaj u slučaju novoga rata, te bi trebalo da razmisle "o alternativnoj politici" kojom će sami sobom bez "kočnica" zvani "kompromis" graditi svoju vojsku, ulagati u vojsku koliko mogu i koliko im treba. Usporedbe radi samo po osnovu raspodele javnih prihoda od poreza na dodatnu vrednost na nivou BiH, Republika Srpska je u 2019 godini, dobila "na poklon" 500 miliona maraka, što je cena "kompromisa" a što bi Bošnjaci mogli uložiti naprimer u modernizaciju vojske.

4. Dalje, oslobodili bi se "kompleksa da ne mogu sami", ne bi im trebalo "kompromisno natezanje" ni sa Srbima ni sa Hrvatima a ni sa "međunarodnom zajednicom", svoju "sudbinu bi u potpunosti uzeli u svoje ruke", kako u politici,ekonomiji, međunarodnim odnosima i dr. Znači ne bi bilo "izgovora, nešto se ne može, jer to neće ili ne daju Srbi i Hrvati".

5. Dalje mogli bi voditi samostalnu "međunarodnu politiku" oslonjenju na "islamski svet", useljavati ljude , naprimer super bogate Arape i dr , preko kojih bi imali "pristup nafti" po mnogo povoljnijim uslovima nego što je sada slučaj, naprimjer politika 1 litara vode za 1 litar nafte i drugi oblici saradnje, vojna, privredna, kulturna i dr bi im bila mnogo lakše ostvariva. Dalje ukoliko bude svoj interes za članstvo u NATO paktu i to bi mnogo lakše ostvarili bez "natezanja sa Srbima" u "kompromisnom ustroju države".

6. Naravno time bi se "razgraničili sa Srbima i Hrvatima" i relaksirali međusobne odnose, "svako bi uređivao svoju baštu", niko nikome ne bi mogao reći "ovako ćeš" ili "nećeš ovako". Dalje ostvario bi se srpski nacionalni cilj o ujedinjenju Republike Srpske i Republike Srbije i svi bi bili zadovoljni. Hrvati isto.

7. Mislim da Srbi u vezi s ovim ne bi imali ništa protiv, čak da se radi proširenja srpskog "koridora" na 20 kilometara kod Brčkog i pripajanja Republici Srbiji , ispregovara povezivanje bošnjačkih teritorija od Bihaća do Jajca "preko teritorija Mrkonjić Grada" i dr.

8. Mislim da je vreme pokazalo da je ovakva kakva je Bosna i Hercegovina neuspešna i propao projekat i da bi trebalo voditi " alternativnu politiku" i na bošnjačkoj strani. Mislim da je "politika nataliteta" ili "čekanja da se za 30 do 50 godina Republika Srpska isprazni zbog negativnog prirodnog priraštaja ili mortaliteta" potpuno promašena politika, koja istu stvar "pražnjenja" iz istog razloga, nefunkcionalna propala država čini i samim Bošnjacima, koji "ukoliko se i desi da se Republika Srpska isprazni" neće imati od toga nikakve koristi "jer neće imati ljudskog resursa da nasele ni teritorije koje danas kontrolišu a kamoli Republiku Srpsku.

Mislim da je vreme za drugačije politike?

Da su pametni olakšali bi i sebi i nama Srbima, da svako ide svojim putem.

Interesantno razmisljanje ali nema sumnje da Bosnjaci tzv nikada tako nesto nece prihvatiti jer je cilj i vodilja njihove politike samo i uvek i svuda biti protiv Srba.
 

gost 420053

Domaćin
Poruka
4.954
Sve bi to bilo ok da Srbi nemaju breme Srebrenice i senke terorizma koju su sebi sami nametnuli a koja zaklanja sunce vec 30 godina. Prvo Srbi da nauce sta znaci svetska sila, kako se ponasa prema svetskim silama a onda da razmisljaju o akcijama u koje se mogu upustiti ne zato sto imaju pravo, nego sto imaju podrsku SAD.
Normalan covek bi razmislio ko je imao korist od prodaje "Bosnjaka" u Srebrenici. Sigurno ne Srbija niti Republika Srpska.
Ako se secam iz istorije ni Bosnje u BiH nisu volili njih Srebrenicane , jer su oni doseljeni (proterani) iz Srbije .
A bolje da ne znaju ili mozda da znaju sandaklije Pazarci sta o njima misle Bosnje , i da im je bolje sto puta da su u Srbiji.
 

Peaky

Aktivan član
Poruka
1.014
Normalan covek bi razmislio ko je imao korist od prodaje "Bosnjaka" u Srebrenici. Sigurno ne Srbija niti Republika Srpska.
Ako se secam iz istorije ni Bosnje u BiH nisu volili njih Srebrenicane , jer su oni doseljeni (proterani) iz Srbije .
A bolje da ne znaju ili mozda da znaju sandaklije Pazarci sta o njima misle Bosnje , i da im je bolje sto puta da su u Srbiji.

Vecina muslimana u BIH su porijeklom dodjosi iz drugih krjeva nekadasnje osmanske imperije
Kako je imperija gubila teritorije muslimani i poturice su se povlacile u danasnju BIH i Rasku takozvani sandzak koji je bio dio bosanskog pasaluka zadnje preostale teritorije osmanskog carstva
Unsko sanski kanton Cazin,Buzim,Kladusa to su muslimani koji su naseljeni iz Like ,uz Drinu i dio Posavine su muslimani istjerani iz Sumadije,Beograda itd
Muslimani su doseljavani iz Slavonije,Madjarske,Like,Sumadije i drugih krajeva
 

Srboskizborim

Poznat
Poruka
7.291
Federacija BiH izgleda postepeno ka Bošnjačkom entitetu. Opet sve zavisi od bošnjačke političke elite kako će to izgurati. Ne smiju krenuti put vehabizma i ekstremizma. Moraju ekonomski ulagati zapošljavati i biti strpljivi. Broj Hrvata svake godine umanjuje za 10 - 15 hiljada.

Nestaje i jednih i drugih, nemaju ni Bošnjaci demografski kapacitet, uostalom sve od "Kupreških vrata" do mora je hrvatsko.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.