Fudbalska reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako vam izgleda ovaj dres Srbije ↓


170989_58790010_Football%20Kit-SERBIA-2020-dres-fudbalske-reprezentacije-srbije-by-vlaikko.png
 
Poslednja izmena:
Zvanična potvrda iz FSS, tri scenarija za baraž Lige nacija, evo kada sledi konačna odluka!

UEFA je na taj način organizovala sastanak sa generalnim sekretarima evropskih fudbalskih asocijacija, a o čemu se razgovaralo otkrio je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
''Sastanak je protekao u veoma konstruktivnoj atmosferi. UEFA prati razvoj situacije sa virusom COVID-19 i svi Savezi su dobili preporuku da se nacionalna takmičenja završe u postojećim formatima. Ukoliko to nije moguće, formati se mogu menjati u skladu sa okolnostima, ali se ide ka tome da se okončaju i prvenstva i kup takmičenja u svim raspoloživim terminima'', izjavio je Šurbatović za zvanični sajt Saveza.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ono što ovdašnju javnost najviše zanima jeste potencijalni termin odigravanja baraža Lige nacija, koji je ujedno i kvalifikacioni za plasman na Evropsko prvenstvo.

Srbija u polufinalu treba da igra sa Norveškom u Oslu, a danas su utvrđena tri potencijalna termina:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Septembar i oktobar
- Oktobar i novembar
- Obe utakmice u novembru


''Učesnici baraža bi trebalo da pošalju stvoj stav UEFA-i, koja će konačnu odluku o terminima baraža doneti 27. maja na sednici Izvršnog odbora. Mi ćemo narednih dana, u dogovoru sa sportskim sektorom i selektorom, izaći sa konkretnim predlogom, koji ćemo potom dostaviti evropskoj kući fudbala'', izjavio je Šurbatović.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dodaje se i da je razgovarano i o završetku evropskih klupskih takmičenja, pa se očekuje da se Liga šampiona i Liga Evrope nastave u avgustu. Predloženi termini za završnicu su 27. (finale LE) i 29. avgust (finale LŠ).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
''Važno je još istaći da su rokovi klubovima za licenciranje pomereni za mesec dana, dakle do 30. juna'', dodao je generealni sekretar FS Srbije Jovan Šurbatović.
 
Stižu milioni iz UEFA, evo koliko će dobiti FSS!

Više od mesec dana čekalo se na konkretnu reakciju iz UEFA, a u vezi finansijske pomoći nacionalnim fudbalskim savezima, a danas je i ta dilema rešena.

UEFA će pomoći, i to pozamašnom sumom novca, u ukupnom iznosu od 236.5 miliona evra, a ta suma će se podelili na ''ravne časti'', svim zemljama članicama evropske kuće fudbala.

To praktično znači da će kasa Fudbalskog saveza Srbije biti punija za 4.3 miliona evra.

''UEFA namerava da pomogne svim asocijacijama kako bi odgovorili na specifične uslove. Kao rezultat toga, složili smo da svaki Savez dobije po 4,3 miliona evra'',
istakao je prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin.
-
 
Novi dresovi! Ovo je garnitura u kojoj će igrati Srbija kao domaćin!

Nije nam se previše sviđao dres reprezentacije Srbije u proteklim godinama, navijači su uglavnom imali negativne komentare, a sada nešto drugačije od sportskog proizvođača "Puma".

Nemački proizvođač je objavio kako će izgledati dresovi našeg tima u predstojećim utakmicama, a na red su došli dresovi koje ćemo nositi kao domaćini.

Izgledaju bolje nego prethodni, ako nas pitate.

Pogledajte!

1590754919182.png



Inače, reprezentacija Srbije će utakmicu plej-ofa Lige nacija, odnosno plej-ofa za plasman na EURO 2021. godine igrati protiv Norveške u gostima i to u belim dresovima koje smo već objavili.

Srbija dres
 
Kokeza otvoreno o nameštanju i privatizaciji u srpskom fudbalu, čemu ga je naučio Dragan Džajić?

1591017180211.png


Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza dao je opširan intervjuu za Bazar u kojem je govorio o stanju u srpskom fudbalu.

On tvrdi da situacija nije tako loša kako se predstavlja u javnosti.

"Mislim da stanje u fudbalu nije takvo kako je predstavljeno u medijima. Naravno, ima i tačnih stvari, ali novinari nekada pišu i o onome što nije provereno. Treba da gledamo činjenice, a one govore da smo prošle godine na 20 stadiona kompletno zamenili travu koja negde nije menjana čitavu deceniju. Ove godine su mnogo bolji uslovi za igru na terenima. Ali, naši mediji su takvi da ne pišu o onome što je dobro urađeno, o zamenjenoj travi, sređenim svlačionicama ili tribinama, na većini stadiona, nego se uhvate, na primer, jednog stadiona koji nije sređen", smatra Koketa.

Usledila je i sada već čuvena tema - privatizacija srpskih klubova.

"Mi smo u dogovoru sa Ministarstvom sporta i stručnim ljudima napravili predlog privatizacije koji smo poslali svim klubovima da se izjasne i kažu šta tu treba izmeniti. Svakako da idemo u pravcu privatizacije i mislim da će to početi sledeće godine u saradnji sa državom. Svaki klub će moći da se izjasni da li želi da se privatizuje, neće biti nikakvog nametanja. A ukoliko dođe do privatizacije, omogućićemo i domaćim i stranim investitorima da ulože novac u fudbal, kao u jednu vrstu biznisa. Kad privatnici budu uložili veliki novac u klubove, kvalitet lige biće na većem nivou, tako da Partizan i Crvena zvezda neće biti više jedini klubovi koji će konkurisati za prvaka Srbije", veruje prvi čovek FSS.

Odgovorio je i na navode o nameštanju u srpskom fudbalu.

"Mislim da je reč korupcija u fudbalu više nametnuta u medijima od pojedinih navodno istraživačkih novinara, koji pričaju priče da bi povećali tiraž ili gledanost. Suštinski, to je sve demagogija, sve se svodi na kafanske priče da je negde neko nešto uradio. Još nisam čuo za konkretan primer, nemamo konkretne slučajeve da je dokazano da je neko uzeo novac za nešto. U nekoliko slučajeva podnete su krivične prijave, ali to realno ne znači ništa. Sud je jedini merodavan, ali takvih presuda nemamo", rekao je Kokeza koji je potom istakao da će posledice pandemije osetiti i klubovi kod nas, ali ne u meri kao najjači u Evropi.

"Posledice će biti ogromne... Pošto nije bilo ni domaćih ni stranih takmičenja, klubovi sad imaju finansijskih problema, teže funkcionišu i nisu u stanju da isplaćuju plate kao ranije. Većina klubova u svetu išla je na to da se smanje plate i troškovi, što je razumljivo, jer se fudbal nije igrao, ai sponzori gledaju kako da uštede, tako da situacija nije baš zahvalna. Kada je reč o prihodima od ulaznica, oni u Srbiji nisu veliki i neće mnogo uvećati gubitak domaćih klubova, ali hoće evropskih jer su tamo ulaznice mnogo skuplje, a stadioni posećeniji, posebno u Španiji i Velikoj Britaniji", istakao je Kokeza.

On je otkrio i to kako je prihvatio savet Dragana Džajića u vezi gledanja utakmica reprezentacije Srbije.

"Najviše se iznerviram kad gledam utakmice naše reprezentacije. To jako stresno i emotivno doživljavam, pa pred utakmicu moram da popijem tabletu za smirenje, tome me je naučio Dragan Džajić."
 
Evo i kompletnog spiska:

GOLMANI

Marko Dmitrović (Eibar)

Predrag Rajković (Rems)

Emil Rockov (Fehervar)

ODBRANA

Nikola Milenković (Fjorentina)

Nikola Maksimović (Napoli)

Stefan Mitrović (Strazbur)

Strahinja Pavlović (Monako)

Aleksandar Kolarov (Roma)

Filip Mladenović (Legija)

VEZNI RED

Saša Lukić (Torino)

Nemanja Maksimović (Hetafe)

Nemanja Matić (Mančester Junajted)

Nemanja Gudelj (Sevilja)

Marko Grujić (Liverpul)

Nemanja Radonjić (Marselj)

Dušan Tadić (Ajaks)

Adem Ljajić (Bešiktaš)

Sergej Milinković Savić (Lacio)

Filip Đuričić (Sasuolo)

Mijat Gaćinović (Hofenhajm)

Filip Kostić (Ajntraht)

Darko Lazović (Verona)

Danijel Aleksić (Bašakšehir)

NAPAD

Aleksandar Mitrović (Fulam)

Luka Jović (Real Madrid)

Dušan Vlahović (Fjorentina)

Đorđe Despotović (Rubin)

Sta kazete na spisak...
 
Evo i kompletnog spiska:

GOLMANI

Marko Dmitrović (Eibar)

Predrag Rajković (Rems)

Emil Rockov (Fehervar)

ODBRANA

Nikola Milenković (Fjorentina)

Nikola Maksimović (Napoli)

Stefan Mitrović (Strazbur)

Strahinja Pavlović (Monako)

Aleksandar Kolarov (Roma)

Filip Mladenović (Legija)

VEZNI RED

Saša Lukić (Torino)

Nemanja Maksimović (Hetafe)

Nemanja Matić (Mančester Junajted)

Nemanja Gudelj (Sevilja)

Marko Grujić (Liverpul)

Nemanja Radonjić (Marselj)

Dušan Tadić (Ajaks)

Adem Ljajić (Bešiktaš)

Sergej Milinković Savić (Lacio)

Filip Đuričić (Sasuolo)

Mijat Gaćinović (Hofenhajm)

Filip Kostić (Ajntraht)

Darko Lazović (Verona)

Danijel Aleksić (Bašakšehir)

NAPAD

Aleksandar Mitrović (Fulam)

Luka Jović (Real Madrid)

Dušan Vlahović (Fjorentina)

Đorđe Despotović (Rubin)

Sta kazete na spisak...
Lepo.. Stefan fcking Mitrovic i jos par menadzerskih kombinacija...svako ima deo kolaca, standard.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top