Fudbalska reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dmitrovićev paradoks, prima sve više golova i sve bolje brani!


Ni kriv, ni dužan...

1572441818539.png


Reprezentativac Srbije Marko Dmitrović se nalazi u veoma neobičnoj situaciji.

Njegov Eibar se nalazi na 16. mestu nakon 10 odigranih kola, a bivši član Crvene zvezde primio je 15 golova.

Španska Marka upravo piše o neobičnom slučaju Dmitrovića koji brani sve bolje kako njegovi saigrači posustaju na terenu, te naglašava da bi gol razlika bila daleko lošija da on nije na golu.

Naročito je briljirao protiv Selte kada je odbranio penal i kada je Eibar uspeo da izbegne poraz od Barselone, pa španski mediji ističu da su njegovi golovi uglavnom plod greški odbrane.

I pored ovako loše statistike, Dmitrović je tri puta u ovoj sezoni sačuvao svoju mrežu, ali brojke ne prikazuju realan kvalitet srpskog čuvara mreže, navodi se u zaključku Marke.
 
Za nevericu, druga mladost kapitena Kolarova, 20+20!

Italija šokirana, ispred njega samo Leo Mesi...


1572538764527.png


Aleksandar Kolarov je tema dana u Italiji. Naime, srpski kapiten je sinoćnjom utakmicom protiv Udinezea gde je dao gol iz penala i imao asistenciju stigao do neverovatne brojke 20 golova i 20 asistencija za nešto više od dve godine u Rimu.

Svi znate da je Aleks najefikasniji defantivac u najjačim ligama, ali on je i čovek koji je dao najviše golova iz slobodnjaka u poslednje dve godine posle Mesija.

Lider "Vučice" je sve bolji, doživljava drugu mladost, nude mu da produži ugovor, to je prioritet kluba u ovom trenutku. U Fenerbahčeu žale što ih je odbio, ali cilj Kolarova je da posle fudbalske odmah započne trenersku karijeru, boljeg mesta od Italije nema.

Srbin je i najefikasniji defanzivac Evrope ako se računaju poslednje dve godine, ove sezone je postigao za Romu pet golova, prošle devet, u debitantskoj godini se zagrevao, ukupno tri. Sve u svemu 78 mečeva 20 golova, računajući i druga takmičenja pored Serije A.

Druga mladost srpskog kapitena...
 
Radomir Antić u neverici, Tumba bi ovo trebalo da zna?

Nekadašnji selektor Srbije kritički prokomentarisao najnovije probleme u našem nacionalnom timu.


1573053782947.png

Pogađate, u pitanju je aktuelna situacija oko Luke Jovića i problem koji napadač Reala ima na relaciji sa selektorom Ljubišom Tumbakovićem.

Za oktobarske mečeve Tumbaković nije računao na njega, videćemo da li će se narednih dana nešto promeniti po tom pitanju, a za to vreme, naš proslavljeni stručnjak Radomir Antić u neverici gleda šta se sve dešava u srpskom fudbalu.

''Tumbaković bi kao čovek fudbala trebalo da više vodi računa o tome kako se rešavaju problemi u reprezentaciji. Ne radi se to preko medija...

Po ko zna koji put bavimo se sporednim, a ne konkretnim problemima.

Neverovatno je da se kod nas neke stvari ponavljaju. Znam o čemu se radi i kuda sve to vodi, ali ne želim da učestvujem u tome''
, istakao je Antić u razgovoru za ''Kurir''.

Još veći šok kod Antića izazivaju i dešavanja u našoj Linglong Superligi...

''Gledam šta se dešava u Superligi Srbije, gledam te penale, suđenje, celokupan ambijent na utakmicama... Mene to mnogo boli'', poručuje Antić.
 
Prva utakmica selektora Saše Ilića, poraz posle preokreta

Počelo sjajno, ali nije se završilo u tom stilu.


1573053950614.png


Doskorašnji kapiten Partizana Saša Ilić debiovao je danas u ulozi selektora mlađe kadetske reprezentacije Srbije (U16).

Njegova selekcija bila je gost reprezentacije Slovačke u prijateljskom meču, a Slovaci su posle preokreta u drugom poluvremenu slavili rezultatom 2:1.

Srbija je povela već u četvrtom minutu golom Milosavića, a preokret Slovačkoj doneli su Javorček u 74. i Zahradnik u 80. minutu meča.

SLOVAČKA: Vasil, Mičuda, Bagin, Kahnič, Javorček, Šulak, Hroza (od 60. Juritka), Fatona, Repa (od 41. Zahradnik), Sauer, Prokop.

SRBIJA: Davidović, Cvetković, Radojević, Đurđević, Nikolić, Spasojević (od 59. Baždar), Stojanović, Lazetić, Brajić (od 59. Stjepanović), Kabić (od 55. Gluščević), Milosavić (od 46. Petković).
 
Od Tumbe očekujte neočekivano, četvorica iz Zvezde, dva zaboravljena imena!

Selektor reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković objavio je danas spisak sa 27 fudbalera za predstojeće kvalifiakcione utakmice za Evropsko prvenstvo protiv Luksemburga i Ukrajine.


1573225583155.png


Posle dužeg vremena je spisku Filip Djuričić, sada vezni fudbaler italijanskog Sasuola, dok će priliku da debituje imati napadač ruskog Orenburga Djordje Despotović.

Tumbaković je pozvao šestoricu igrača iz Super lige Srbije: Emila Rockova iz Vojvodine, Nemanju Miletića iz Partizana i Marko Gobeljića, Nemanju Milunovića, Milana Rodića i Milana Pavkova iz Crvene zvezde.

Nije pozvan napadač Real Madrida Luka Jović, nema ni Grujića iz Herete...

Na spisku su golmani: Marko Dmitrović (Eibar), Predrag Rajković (Rems) i Emil Rockov (Vojvodina).

Odbrana: Nemanja Miletić (Partizan), Marko Gobeljić (Crvena zvezda), Nikola Milenković (Fiorentina), Nikola Maksimović (Napoli), Uroš Spajić (Krasnodar), Nemanja Milunović (Crvena zvezda), Aleksandar Kolarov (Roma), Milan Rodić (Crvena zvezda) i Filip Mladenović (Lehija).

Vezni red: Luka Milivojević (Kristal Palas), Saša Lukić (Torino), Nemanja Maksimović (Hetafe), Nemanja Gudelj (Sevilja), Nemanja Radonjić (Olimpik), Dušan Tadić (Ajaks), Adem Ljajić (Bešiktaš), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Filip Djuričić (Sasuolo), Mijat Gaćinović (Ajntraht) i Filip Kostić (Ajntraht).

Napad: Aleksandar Mitrović (Fulam), Milan Pavkov (Crvena zvezda), Andrija Pavlović (Apoel) i Djordje Despotović (Orenburg).


Fudbalski reprezentativci Srbije okupiće se u ponedeljak u Staroj Pazovi.

Obe utakmice igraće se na stadionu "Rajko Mitić". Prvo 14. novembra od 20.45 protiv Luksemburga, dok je tri dana kasnije u 15.00 zakazan duel sa Ukrajinom.
 
Nije samo Tumba koji ne podnosi Luku

Zidan doneo odluku, Jović precrtan!

1573244032893.png


Srpski napadač Luka Jović neće biti u konkurenciji za narednu utakmicu Real Madrida.

Real Madrid naredni meč igra protiv Eibara, a Zidan se odlučio za sledeće igrače:

Golmani: Kurtoa, Areola, Altube
Odbrana: Karvahal, Militao, Ramos, Varan, Mendi
Sredina: Kros, Modrić, Kazemiro, Valverde, Isko
Napad: Azar, Benzema, Vaskes, Brahim, Vinisijus, Rodrigo.


Kao što vidite, pored Jovića nema ni Bejla, kao ni Dijaza i Rodrigeza.
 
Slede ključni mečevi, Stolica objavio spisak!

Selektor mlade reprezentacije Srbije objavio je spisak igrača na koje računa na mečevima protiv Estonije i Rusije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.


1573483107819.png


Jako loš start reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine mogao bi biti zaboravljen u slučaju dve pobede ekipe koju sada predvodi Ilija Stolica.

Novi selektor naše mlade reprezentacije je pozvao 23 igrača za predstojeće utakmice koje igramo protiv Estonije i Rusije.

U obe utakmice smo domaćini, prvi meč protiv Estonije igramo 15. novembra u Nišu, a četiri dana kasnije takođe igramo u Nišu, ali protiv Rusije.

Evo i spiska reprezentacije Srbije za te duele.

1573483125716.png
 
Želite da gledate Srbija-Ukrajina? Ovo su cene ulaznica!

U meču koji bi mogao da pokaže pravu snagu reprezentacije Srbije, tim koji predvodi Ljubiša Tumbaković dočekuje Ukrajinu, a meč će se odigrati na stadionu "Rajko Mitić".

Utakmica se igra 17. novembra od 15 časova, a sada su poznate i cene ulaznica.

Na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije doneta je odluka o cenama koje su sledeće:

Zapad centar 1200
Zapad bok 1000
Istok centar 1000
Istok bok 800
Sever i jug 400
 
Jovic je pacer koji je umisio da je neko i nesto samo zato sto je dosao u Real a ustvari ...

To jeste, ali nemoguce da selektor ne moze da izgladi takve srvari s njim, da porazgovara, da mu ukaze gde gresi...najlakse je glumiti sujetni autoritet ali to ne stvara atmosferu. Razgovaraj pa ako i tad bude problem izadji javno i kazi to se dogodilo, a ne sad cemo da cekamo da se neko nekome javi. Losa psihologija iako nije Tumba pogresio, u redu je pustio si ga na hladjenje da vidis da l ce da se javi, ako nece onda ipak mozda treba da pokaze svoje pedagosko iskustvo
 
Korekcija iz FSS, jedan problem manje

Kadrovska situacija među ''Orlovima'' bolja je nego što se u prvi mah mislilo.


1573568110929.png


Reprezentacija Srbije juče se okupila u Staroj Pazovi i započela mini-pripreme pred poslednje mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, protiv Luksemburga i Ukrajine.

Prva informacija koja se pojavila u medijima posle okupljanja ''Orlova'' bila je da selektor Ljubiša Tumbaković ne može da računa na trojicu igrača - Milana Pavkova, Marka Gobeljića i Filipa Kostića.

Ipak, situacija je nešto bolja, što je FSS potom i potvrdio na svom sajtu, kao i selektor Ljubiša Tumbaković.

Sa bekom Crvene zvezde Markom Gobeljićem je sve u redu, on je na raspolaganju selektoru za pomenute utakmice, a jedini sa Tumbakovićevog spiska koji imaju probleme sa povredama su Pavkov i Kostić.

Prema tome, ukoliko ne bude naknadnih poziva, Tumbaković će za mečeve sa Luksemburgom i Ukrajinom računati na ukupno 25 igrača.
 
"Ukrajina zasluženo prva, ali želimo pobedu u Beogradu!"

Reprezenativce Srbije očekuje meč protiv ekipe koja se već plasirala na EURO.


1573655600947.png


Golman reprezentacije Srbije Marko Dmitrović istakao je u intervjuu za Sportski žurnal da se nije nadao lošoj situaciji u kvalifikacionoj grupi "orlova" u kojoj plasman na EURO ne zavisi od naših fudbalera.

"Mislili smo da će sve da zavisi od nas, ali sad možemo samo da osvojimo šest bodova protiv Luksemburga i Ukrajine i da se nadamo kiksu Portugalije. Male su šanse da evropski prvak ne pobedi Litvance i Luksemburžane, ipak, je mnogo kvalitetniji tim"
, kaže Dmitrović.

Čini se da je tome kumovao i ubedljiv poraz u Lvovu protiv Ukrajine.

"Znali smo pre početka kvalifikacije da će se učesnici EURO tražiti između nas, Portugalaca i Ukrajinaca. Visok poraz u Lavovu nas je definitivno poremetio. Očekivali smo da bar ne izgubimo, pogotovo što smo bili u seriji od osam utakmica bez poraza do tog meča."

"Portugalce smo smatrali za glavne favorite, ali su nas Ukrajinci sve iznenadili. Već promovisani učesnik prvenstva igrao je sjajno, reč je o izvanredno ukomponovanom timu, selektor Ševčenko je izvrsno sklopio sve kockice. Obezbediti plasman na završni turnir dva kola pre kraja je veliki uspeh. Ukrajina je zasluženo prva u našoj grupi, pobedila je šest puta i samo jednom remizirala"
, smatra golman Eibara.

Dmitrović veruje da selekcija Ljubiše Tumbakovića može do trijumfa protiv Ukranije u Beogradu.

"Želimo da ih savladamo zbog nas, a ne da bismo prekinuli njihovu dugu seriju bez neuspeha. Ukrajini neće teško pasti da izgubi od nas, nama bi pobeda značila kako bismo ostali u trci za drugo mesto do poslednjeg minuta kvalifikacija", kazao je čuvar mreže.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top