Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad da ne ispadne da kritikujem Lazovica jer je grobar...ali po meni on nije za reprezentaciju...ima boljih centarfora...ali ok...Klemente zna bolje...pa mu verujem...

nije on nista extra odigrao veceras...prvo je promasio ceo gol sa 7 metara...bio je sam ispred golmana...
a to sto je dao gol...imao je srece da se lopta odbila do njega...tako da...

svaka njemu cast za gol...ali mora da ima jos veci kvalitet...da bi ga hvalili...

bojan86:
Sad da ne ispadne da kritikujem Lazovica jer je grobar...ali po meni on nije za reprezentaciju...ima boljih centarfora...ali ok...Klemente zna bolje...pa mu verujem...

nije on nista extra odigrao veceras...prvo je promasio ceo gol sa 7 metara...bio je sam ispred golmana...
a to sto je dao gol...imao je srece da se lopta odbila do njega...tako da...

svaka njemu cast za gol...ali mora da ima jos veci kvalitet...da bi ga hvalili...
Jeste sve to, ali treba se naći u takvoj situaciji.
I Pančev je davao tako golove. Ništa, ništa i eto ti ga GOL!
Treba i jedan takav. Taličan. :-D

Ma za to ti ne treba mozak...pricam konkrento za ovaj gol....Pantelic je pokusao da da gol ovom kroz noge...i ona je prosla ali zakacila nogu i otisla skroz na suprotnu stranu i tu je bio Lazovic...

ajde da on stalno daje takve golove...pa se moze reci da nije slucajno...ali ovako...

Slazem se da je Lazovic los ali ako treba birati izmedju njega i Kezmana,Lazovic je moj izbor.
Pre bi i FLUIDA zvao nego Kezmana ;).
A mislim da bi se Kezmanu mogao pridruziti i Stankovic.OK je on decko ali vidi se da je on daleko od dobrog igraca.Totalno je nesposoban da poveze odbranu i napad.Inace i Klemente je cudan.Kao nabija napred po 2-3 spica a igra sa 4 u odbrani i defanzivnim srednjim redom.Treba mu ipak ofanzivniji srednji red,Sasa Ilic bi trebao da je u prvih 11.Jeste da i on nije nista posebno ali trenutno bolje se nema.
U svakom slucaju bice zanimljiva ova nasa grupa.Jeste da su Poljaci pukli kuci od finaca ali cisto sumnjam da ce finci uspeti da dobiju poljake i u Finskoj.Takodje i nasi ako budu na ovom nivou ne verujem da ce dobiti Poljake u BGD-u.

Kezmana ja vise ne bi zvao pa makar mi "osman sukurovski" igrao u napadu,decko nema pojma anti talenat fudbala,Pantelic je trenutno pravo resenje za napad Zigic je isto ok mada ne umeju da ga iskoriste malo lopti mu daju kako treba inace bi punio ko lud.Lazovic je po meni nikakav ali sve dok ubacuje po koji gol zasluzuje da igra.Za sredinu se slazem da je crna rupa ali kako i da ne bude kad su 2 od 4 defanzivna srednjaka ko je tu kreator,Ergic sinoc nista,odbrana pa da izbaci bisevca kad se vrati vidic i da bolje pusta Lukovica na levoj strani prodorniji je i ima odlican centarsut i odbrana ko puckica.

Stojković: SRBIJA IDE NA EP!
Protivnici u kvalifikacijama zaslužuju respekt, ali sebe najviše poštujemo i siguran sam da ćemo igrati u Švajcarskoj i Austriji, kaže prvi golman reprezentacije Srbije

"Finci su posebno opasni, ali nikog ne smemo da potcenimo"

Prvi golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković ubeđen je da će naša reprezentacija igrati na Evropskom prvenstvu u Švajcarskoj i Austriji! Mladi čuvar mreže francuskog Nanta ističe da naši protivnici u kvalifikacijama zaslužuju respekt, ali da ipak najviše poštujemo sebe.
- Sve je u našim rukama. Imamo veoma kvalitetan tim, sastavljen kao spoj mladih i iskusnih igrača, spremnih da u svakom trenutku daju maksimum. Potrebno nam je samo malo vremena da se uigramo i očekujem da iz meča u meč budemo sve bolji. Kvalifikacije su duge, sigurno je da će biti uspona i padova, ali ja sam 100 posto uveren da će Srbija osvojiti jedno od prva dva mesta koja vode na finalni turnir u Švajcarsku i Austriju - ističe Vladimir Stojković, koji je kao član mlade reprezentacije SCG učestvovao na dva prethodna šampionata.
Nekadašnji golman Zemuna i Crvene zvezde kao najveće rivale u borbi za evropski šampionat ističe Portugalce, Belgijance i Poljake, ali posebno upozorava na Fince.
- Gledali smo kako su za samo nekoliko minuta dali tri gola Poljskoj i napravili veliko iznenađenje već na startu kvalifikacija. Jednostavno, nema opuštanja, ako se samo malo opustiš, stiže kazna i posle je jako teško nadoknaditi izgubljene bodove. Mi smo protiv Azerbejdžana u prethodnim kvalifikacijama naučili tu lekciju i zato je posebno važno osvajati bodove protiv "malih" protivnika.
Stojković kaže da je od posebnog značaja to što smo osvojili tri boda protiv Azerbejdžana, pošto je ta utakmica zbog praznih tribina bila specifična.
- Nije lako bez publike, pogotovo kada se protivnik brani kao što je to činio Azerbejdžan. Na svakoj sledećoj utakmici biće mnogo lakše, tribine će biti pune i uz pravu podršku navijača na "Marakani" možemo da pobedimo - jasan je Stojković.
Selektor Srbije Havijer Klemente takođe je veliki optimista, a to je potvrdio i u izjavi za špansku "Marku".
- Odvesti Srbiju na Evropsko prvenstvo za mene je veliki izazov, možda i najveći u karijeri. Srbija ima kvalitetne fudbalere, ali da bismo uspeli, biće nam potrebno mnogo rada, a bogami i malo sreće. Nadam se da ćemo na kraju uspeti i da ćemo zajedno obradovati srpski narod, koji neizmerno voli fudbal i nada se velikom uspehu reprezentacije, koja prvi put igra samostalno - rekao je Klemente.
(Ž. V.)

Stižu dresovi za male klubove

Kompanija "Karlzberg Srbija" i njen brend "lav" pivo kao generalni sponzor Fudbalskog saveza Srbije danas u 11 časova u hotelu "Hajat" uručiće sportsku opremu malim klubovima, koji su ispunili uslove iz nagradne igre. Kako je najavljeno, to neće biti kraj akcije, već će se krenuti u još aktivniju podršku. Detalje će danas saopštiti Aleksandar Radosavljević, komercijalni direktor "Karlzberga Srbija", i Zvezdan Terzić, predsednik FSS.

E lepo sam rekla da ce biti 1-1.......:lol: U svakom sloochaju vrlo vrlo vrlo lose.........neprecizno,vezni red kao da nije ni postojao,svi su terali loptu na zigica,a on ala se ispromasivao.............STOJKOVIC JE BIO NAJBOLJI!!!Decko brani,svaka mu cast........I tako.......
Sad delimo prvo mesto u grupi,zar ne???

Vec sam rekao od Zigica,Pantelica i Lazovica i trenutno bolje nemamo. I oni su se za ove tri utamice NEUPOREDIVO bolje pokazali nego Kezman,Savo,Kovacevic i ostali, za sve vreme u reprezentaciji.
lazovic je potrreban bas da pritirci ovako. Pantelic se mnogo trosi jer ucestvuje u igri od sredine terena (toje radio i u Zvezdi,sto se menio nije svidjalo). Ako si spic cuci pored sesnaesterca i cekaj,ali dobro...ispda dan nam je Pantelic jos i ponajbolji igrac sredine terena, odlicno kombinuje sa Zigicem. E sad,posto se Panto trosi puno u igranju daleko od gola,odlicno mu dolazi Lazovic koji ceka svoju sansu. Ceka oko 16m.
Kada zigic ne moze da sutira na gol spusta lopte okolo ili proigrava (jel ste primetili da Zigic 100x polje proigrava nego Kovacevic i Stankovic zajedno? ),a posto Pantelic cesto ne moze da stigne da bude na svakom mestu onda mu opet dobro dodje Lazovic...treba neko i nogu da podmesti.
Tako da se ova nasa tri napadaca odlicno dopunjuju i slazu. I Lazovic i Pantelic mogu odlicno da proigravaju sa Zigicem na petoparcu sto se kaze. :D
Zigic zna da nema tehniku da drzi loptu duze od 10ak sekundi i samim tim odigrava na prvu.Sto je naravno pohvalno.Ne gusi se igra i brzo se napreduje prema golu i brzo se dolazi u gol sansu.
Stankovica necu ni da pominjem. Momak treba da sedne i da razmisli o svojoj igri. Mislim ako vec igramo sa Dekijem i Duljajem,Kovacevic je APSOLUTNO nepotreban. Znaci Ilic umesto njega.
Sto rece torente,nije ni on nesto posebno,ali meni se cini da mi boljeg ofanzivnog veznog NEMAMO!
Zasto nije igrao Lukovic? Kad nam vec trebaju centar sutevi?
Ma dojadim samom sebi akd pisem ovoliki text,o nasoj reprezentaciji mogu da se pisu kilometarski postovi,a da opet imas jos nesto da kazes,uglavnom negativno.

Mene Talijani uospte ne cude. To se i ocekivalo.Jos im trener Donadoni,mislim smesno...to je kao kada je nama bio Savicevic.A 2 meseca pre toga batalio fudbal. Nema nikakvog iskustva. DOnadoni je batalio pre 8-9 godina,ali nema nikakvog iskustva niti bilo kakve rezultate.
A Spnaci su uvek samo mislili da su neka fudbalska sila. A redovno gube od svih ozbiljnih reprezentacija. Narvno, ovo sa S. Irskom im je...smesno.

e,ovaj Klemente je jedan klen!
i to ogroman
ej, umesto da pregazimo onaj azerbejdzan sa jedno pet,shes komada
ono 1-0 i to na silu
protiv jedne takve rep, mi igramo sa 2 zadnja vezna
Stankovic je cepanka i ne racunam ga u prednjeg veznog
i lepo covek video da smo bolje igrali kad uso Ilic
i on opet poceo bez njega
pa nije ni cudo sto smo igrali nepovezano
mene je vishe sramota da gledam onog Bishevca
ko zna kako je njemu!

Srbija među nosiocima, žreb u petak

U petak (13.00) će u Nionu biti određeni parovi baraža za plasman na Prvenstvo Evrope za mlade fudbalere (ispod 21 godine) koje se igra u Holandiji.

Reprezentacija Srbije se pobedama nad selekcijama Gruzije i Litvanije plasirala u baraž, a naši momci će, zahvaljujući rezultatima iz prethodna dva ciklusa prvenstva Evrope (finale 2004, polufinale 2006. godine) biti među nosiocima.

Selekcija Srbije je na listi Evropske fudbalske federacije (UEFA) na šestom mestu.

U 'jačem šeširu' su reprezentacije Portugalije, Italije, Belgije, Francuske, Nemačke, Srbije i Češke, a u drugoj grupi nalaze se mladi timovi Španije, Engleske, Rusije, Švedske, Izraela, Bosne i Hercegovine i Bugarske.

Utakmice baraža igraće se 7. ili 8. oktobra, revanši su na programu tri dana kasnije.

Sedam pobednika baraža pridružiće se domaćoj reprezentaciji, Holandiji na završnom turniru koji se igra od 10. juna 2007. godine.

Domaćini prvenstva su gradovi na istoku Holandije, Groningen, Herenven, Arnhem i Nejmejhen.

Polufinala će biti odigrana u Herenvenu i Arnhemu, a finale Prvenstva Evrope za mlade planirano je za 23. jun 2007. godine na 'Euroborgu' u Groningenu.

Četiri evropske selekcije (polufinalisti završnog turnira u Holandiji) obezbediće nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Terror Techa:
e,ovaj Klemente je jedan klen!
i to ogroman
ej, umesto da pregazimo onaj azerbejdzan sa jedno pet,shes komada
ono 1-0 i to na silu
protiv jedne takve rep, mi igramo sa 2 zadnja vezna
Stankovic je cepanka i ne racunam ga u prednjeg veznog
i lepo covek video da smo bolje igrali kad uso Ilic
i on opet poceo bez njega
pa nije ni cudo sto smo igrali nepovezano
mene je vishe sramota da gledam onog Bishevca
ko zna kako je njemu!

Bisevac,Stankovic,Kezman...sto dalje od reprezentacije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back