Renault Kangoo 1.5 dci neće da upali.

KizzAx

Zainteresovan član
Poruka
431
Pozz, drugari, nije me bilo dugo...Ali dolazim sa novim problemom i jos jednim bolom u glavi...
Naime, u pitanju je Renault Kangoo 1.5 DCI 2005, problem je sto nece da upali vise nikako, Pre 5 dana je poceo da zeza i upali na svaki 4 put, posle dugog verganja, danas odem kod majstora da proveri sta je, i usput mu donosim grejace da mi zameni jer mi je jedan bio pukao gore na sisicu za struju sto se natacinje, zameni grejace, proba da ga upali cudno se cuo jednom i posle toga mrtav...Nece vise ni posle 4 puta da upali, vergla u neznjanje za nijednim znakom za paljenje, kroz cevcice za gorivo ide goriv, on ima onu pumpicu za pumpanje goriva ali ni to ne pomaze, na dijagnostiku ne pokazuje ni jednu gresku, uglavnom sam sve naveo, ako sam nesto propustio ds navedem, pitajte, dobicete brzo odgovor, unapred hvala na pomoci i nadam se resavanju problema...

Koja dijagnostika ?..Ne može biti da nema greške. Problem nzn sta sve ne moze..kad tako tesko pali obično su grejaci ili ti negde navuce zrak preko noći ili moze biti i filter za naftu ..Jel problem bio samo na prvom paljenju ? Ako nema gresku onda prvo sto mi pada na pamet je filter za gorivo .. pritisak je oko 5 bara a na railu je do 1500 koliko se secam .. jedino sti imaš sensor visokog i nikog pritiska tako da bi prijavio gresku ..

Poslednja izmena:
Koja dijagnostika ?..Ne može biti da nema greške. Problem nzn sta sve ne moze..kad tako tesko pali obično su grejaci ili ti negde navuce zrak preko noći ili moze biti i filter za naftu ..Jel problem bio samo na prvom paljenju ?
Prikljucivana je Delphi i FVDI cini mi se, pokazivala je kako mi je rekao majstor DF137- Funkcija regulacije tlaka voda, iznad maksimuma, ali na fazon izbrisao je i vise nije izbacivala...
Auto je kupljen pre 2 meseca, i do pre 5 dana je palio na pola kljuca, pre 5 dana je poceo da pali na svako 4, 5 verganje, desava mi se i da ispraznim akumulator ako ne upali do 4-5 verganja od po 5-7 sekunde, i onda posle toga normalno upali i radi normalno, desava se da kad tako upali i vozim se i da vruc nece da upali nikako, tako isto i kad uspem da ga upalim, ugasim odma i probam opet i nece nikako(skroz ladan motor).
Sad nece nikako da upali, ni posle 4, 5 puta verganja, sacekam grejace sve full, ali neda se..

1,5 DCi do 2006 je znao da ima problema sa diznama tako da je verovatno to u pitanju. Tu je bila pumpa goriva koja se krunila i ti opiljci su znali da zacepe dizne.
Posle 2006 godine je taj problem resen.
Aha, razumem, da napomenem da sam odvio one cevke na diznama, cini mi se 17 kljuc, burazer verglao i izbacuje jednako naftu na sve 4 dizne, ali nece da ga sastavi, probacu da izmerim pritisak pumpe da vidim sta ona ima da kaze, pa javljam...

Prikljucivana je Delphi i FVDI cini mi se, pokazivala je kako mi je rekao majstor DF137- Funkcija regulacije tlaka voda, iznad maksimuma, ali na fazon izbrisao je i vise nije izbacivala...
Auto je kupljen pre 2 meseca, i do pre 5 dana je palio na pola kljuca, pre 5 dana je poceo da pali na svako 4, 5 verganje, desava mi se i da ispraznim akumulator ako ne upali do 4-5 verganja od po 5-7 sekunde, i onda posle toga normalno upali i radi normalno, desava se da kad tako upali i vozim se i da vruc nece da upali nikako, tako isto i kad uspem da ga upalim, ugasim odma i probam opet i nece nikako(skroz ladan motor).
Sad nece nikako da upali, ni posle 4, 5 puta verganja, sacekam grejace sve full, ali neda se..
DF137 ..Ti imaš problem sa visokim pritiskom Rail sistem..Pritisak ti je preslab pa nece sa upali ..Mogu biti dizne,mize biti pumpa a moze biti I sensor pritiska .. Sve moze da se testira pre kupovine delova ili na live dati ili manuelno ..Jesi menjao filter goriva da ne bude ta budalaština to je jeftino.

Poslednja izmena:
Dobro su konstatovali da krenes od filtera za gorivo. Ko zna kad je menjan a ja sam imao nekoliko puta problem da se auto ugadi ili da izbacuje check engine lampicu zbog visokog pritiska a u stvari je bio zacepljen filter goriva.
mario ti je dao konacno dobar savet da skines filter i preseces ga da vidis kakav je unutra a svakako ces stavljati novi.

Da javim svima sta je bio problem...Sad zavrsio, totalno sam, bez majstora, sad na koliko vremena sam "resio" to ce samo vreme pokazati...
Naime, prvo sam skinuo filter, nije mi delovao toliko "zaprljan", slucajno bacih pogled na crevo koje ide od rezervoara do filtera pa na dalje ka pumpi...Video sam prazno crevo od rezervoara do pumpe, napumpam na onu rucnu pumpu i gorivo je krenulo...Skinem pumpici i duvam u istu i ide i u jednom i u drugom smeru, skontam da je nepovratni ventil otisao na samoj pumpici, imam neki stari nepovratni ventil u rezervi, probam njega, duvam ide, uvlacim u sebe nece da ide, sto znaci da je ispravan, instaliram ga na crevo izmedju rezervoara i filtera napumpam gorivo na pumpicu, sacekam malo, ne vraca gorivo, odem u kabinu, probam da ga startam, verglao za nijansu duze i upali, ugasim ga, ponovo upalim, upali bez problema i brzo...Hvala vam mnogo sto ste se ukljucili da mi pomognete i podelili savete s'mnom, pre svega ne bih bi video ovo da nisam se bacio na filter kao sto ste mi rekli i ukapirao sam da menjam majstora hehe, to jest da otvorim radionicu haha(malo sale)

Back