Reloading

Nije mi jasno ali nadam se da ce se i taj zakon promeniti.

Ja sam ovih dana obradjivao chaure, ochistio ih i ubacio kapisle.
Uzme dosta vremena i bude nekad smor ali uz drushtvo, picence i zaj.ebanciju ide kao podmazano. Jedan na presi vraca chaure u prvobitni oblik, drugi ruchnim trimerom doteruje duzinu vrata chaure u meru i obara ivice a treci ubacuje kapisle... Uradim ja to nekad i sam ali ovako je interesantnije i manje uzme vremena.
Dakle, probacu razlichite kolichine baruta i razlichuta zrna da bih dobio idealnu kombinaciju. Naravno, prateci tabelu iz priruchnika za punjenje. Za sada cu da koristim najnovije barute i zrna jer navodno, obecavaju dobre rezultate.

Za sada, testiracu .223 i .300WSM.

Za .223 sam odluchio da probam:

Zrna:
Nosler Balistic Tip BT 55gr
Nosler Custom Competition HP BT 52 gr
Speer Target Match HP BT 52 gr
Hornady V-Max BT 55gr
i imam neke Barnes TNT HP 36gr ali mi se ne svidjaju bash, mnogo su lagani i bukvalno eksplodiraju chak i ako travku zakache.

Chaure: Winchester, Hornady, Federal i PPU
Kapisle: Winchester WSR, CCI i Federal
Barut: Hodgdon Benchmark (takmicharski barut)

.300WSM

Zrna:
Barnes TSX BT 165 gr
Barnes TSX Tipped BT 165 gr i 168gr
Hornady GMX BT 165 gr
Nosler Accubond BT 165 gr

Chaure: Winchester i Federal
Kapisle: Winchester, CCI i Federal
Barut: Hodgdon Superformance i H4831SC

Postavicu slike

Poslednja izmena:
djaba pises i bazas nam vodu na usta,ja iz usa donesoh opremu i ostadoh bez nje,jos sam dobro prosao bez prijave,jedva pronesoh lee load all za cal 12

djaba pises i bazas nam vodu na usta,ja iz usa donesoh opremu i ostadoh bez nje,jos sam dobro prosao bez prijave,jedva pronesoh lee load all za cal 12

Boze sachuvaj koja tiranija...
Osecam da sad tamo neki inspektor puni patrone koristeci tvoju opremu...onako u slobodno vreme, tek da ubije koji sat. Mamu im j.ebem lopovsku.

Ja koristim RCBS.

Juche sam bio u streljani da testiram .300WSM i .223Rem.
Temperatura: 30 C
Vlaznost: 61%
Vetar: 11km/h (vetar mi je duvao u ledja)

Daljina: 100m

Winchester M70 Featheweight .300WSM

Testitao sam Barnes TTSX 168gr zrna, Winchester 760 barut, Win chaure (nove) i CCI 250 magnum kapisle. Seating depth 2,208" to ogive (od dna zrna do tachke na kojoj zrno pochinje da se suzava prema vrhu).
Najbolju grupu (0.662") sam dobio sa maksimalnom kolichinom barutra 65.0gr koristeci Barnes tabelu. Mislim da bi grupa bila i uza jer sam poslednji metak overio malo "prebrzo". Prva dva se dotichu dok je treci malo pobegao u desno.
Prosechna brzina je bila 3070 ft/s.

Remington 799 (Zastava M85) .223

Najbolja grupa je bila 0.28" ("list deteline") koristeci Hodgdon Benchmark barut 24.8gr , Remington chaure, Winchester kapisle i Nosler Ballistic Tip 55gr zrna. Seating depth 2,275" (od dna chaure do vrha zrna). Probao sam i 25.1gr baruta ali grupa je pochela da se shiri. U ovom sluchaju zrno bih vratio u chauru za nekih 0.01".
Prosechna brzina je bila 3020ft/s (nishta posebno ali dovoljno brzo za predatore do 300m).

Ostalo mi je da probm josh par zrna i dva baruta za oba kalibra.
Pstavicu slike uskoro.

Pozdrav

Poslednja izmena:

Back