Religiozni „Princip sudije“

Ordačni Bužap

Domaćin
Banovan
Poruka
3.407
Pozdrav svim diskutantima. O čemu se zapravo radi? Kada se neko dvoumi oko dve dijametralno suprotne ideje u religiji, ukoliko ne pripada nijednoj crkvi, recimo između reinkarnacije i uskrsnuća, trebalo bi da se postavi u ulogu sudije, da izvaga argumente za i protiv i u jednoj i u drugoj opciji, i da onda donese svoj sud. Znam da većina vernika ne podržava ovakav stav, ali me baš briga za to što neko ko je vernik misli da treba da bude i lakoveran. Dakle, ovako.

Recimo, kakvi su argumenti za uskrsnuće? Nikada u istoriji pre Isusa Hrista i nigde izvan jevrejskog nacionalnog kruga ova ideja nije postojala. Dalje, ideja o uskrsnuću u najvećoj mogućoj meri podržava pâd iz duha u materiju. I najzad, u uskrsnuće su kroz istoriju verovali samo najniži i najmanje obrazovani slojevi stanovništva.

Kakvi su argumenti za reinkarnaciju? U najzabačenijim delovima naše planete svi narodi su nezavisno jedan od drugog zaključili da je reinkarnacija potpuno prirodna stvar. U reinkarnaciju su kroz istoriju verovali i uvažavali je najveći umovi, mistici i filozofi.

Da se setim samo jednog seljaka iz Titove države koji je slušajući tada udarnu vest kako su se američki astronauti jula 1969. godine spustili na Mesec izjavio za dnevnik u 19:30: „Ja sam mislio da će tamo da nađu boga.“ On je verovao u uskrsnuće. I da se setim Nikole Tesle, velikog prijatelja mnogih indijskih gurua, te poštovalaca dalekoistočne i indijske religiozne misli, koji je više puta rekao kako je život kosmički fenomen i kako je reinkarnacija potpuno prirodna stvar. E, vidite ovako, ja sam toliko bezobrazan da ću pre prihvatiti sve Tesline stavove nego i jedan jedini stav od onog malopređašnjeg seljaka.

Ko veruje u uskrsnuće neka veruje. Čovek je vernik, ali to ne znači da mora da bude i lakoveran. Ali neka se zapita u šta je verovao pre rođenja.

Recimo da je taj neko živeo u Indiji pre 4000 godina. Slučajno se rodio u toj zemlji, primio hinduizam od roditelja, verovao u indijski panteon od nekoliko hiljada bogova, i smatrao da je u pravu. Zatim se rađa u Tibetu pre 2000 godina, od roditelja prima budizam i obožava samoga sebe tražeći svetlost u sebi i težeći nirvani, i ponovo misli da je u pravu. Zatim se rađa u Francuskoj pre 1000 godina, od roditelja prima rimsko hrišćanstvo, veruje u devicu Mariju, Isusa i uskrsnuće, postaje krstaš i odlazi u Jerusalim da kolje muslimane misleći da čini veliko delo za boga, i u ovom životu smatra da je u pravu. Zatim se rađa u Turskoj pre 500 godina, od roditelja prima islam, veruje u dženet i pakao, i kao turski vojnik kreće u osvajanje Evrope smatrajući da će ga bog primiti u raj ako bude ubio što više nevernika koji ne veruju u Allaha, i opet smatra da je u pravu. Zatim se rađa u Srbiji u XX veku, od roditelja prima srpsko pravoslavlje, poštuje kalendar koji za realnim kalendarom zaostaje 13 dana, veruje u nebesku Srbiju i u bogorodicu trojeručicu i ostale svece sa ikona, odlazi u rat na Kosovo da se bori protiv većeg dela sveta uveren da je ceo svet protiv Srbije, i ponovo smatra da je u pravu.

Taj čovek može se izvući iz neprekidnog kruga rađanja i umiranja jedino ako spozna neke stvari. Za početak, da se odrekne sadašnje religije koju je primio od roditelja i da se meditira o nekoliko svojih poslednjih života.

Uskrsnuće ili reinkarnacija. Trećeg nema. Nema ni sredine. Zapravo ima sredine, ali u sredini su oni koji ne veruju ni u šta.

Reinkarnacija.

Danas smo svedoci reinkarnacije u prirodi. Proleće koje je umrlo prošle godine, ponovo se rodilo ove godine. I led koji se otopio pretvorio se u vodu koja se u zimu zaledila.

Reinkarnacija.

I ovde dolazimo do principa sudije - dakle sami presuđujemo da reinkarnacija funkcioniše nauštrb uskrsnuća. Šta vi mislite?

da izvaga argumente za i protiv i u jednoj i u drugoj opciji, i da onda donese svoj sud.
O kakvim argumentima govoris kada je u pitanju dogmatsko ucenje?Aj dokazi da je Bog Alah a da nije Sveta Trojica?
U najzabačenijim delovima naše planete svi narodi su nezavisno jedan od drugog zaključili da je reinkarnacija potpuno prirodna stvar. U reinkarnaciju su kroz istoriju verovali i uvažavali je najveći umovi, mistici i filozofi.
Koliko ljudi je verovalo ili veruje u nesto,apsolutno nema nikakav uticaj na ispravnost tog stava,niti je to ikakav argument,vec logicka greska.Dobri ti argumenti.:D
Ali neka se zapita u šta je verovao pre rođenja.
Nemam potrebe da se to pitam,jer ne verujem u reinkarnaciju.Samim tim ona za mene ne postoji.
Danas smo svedoci reinkarnacije u prirodi. Proleće koje je umrlo prošle godine, ponovo se rodilo ove godine. I led koji se otopio pretvorio se u vodu koja se u zimu zaledila.
A na koji nacin topljenje leda implicira da postoj reinkarnacija kada je u pitanju covek?Stvarno neverovatna logika...

O kakvim argumentima govoris kada je u pitanju dogmatsko ucenje?Aj dokazi da je Bog Alah a da nije Sveta Trojica?

Koliko ljudi je verovalo ili veruje u nesto,apsolutno nema nikakav uticaj na ispravnost tog stava,niti je to ikakav argument,vec logicka greska.Dobri ti argumenti.:D

Nemam potrebe da se to pitam,jer ne verujem u reinkarnaciju.Samim tim ona za mene ne postoji.

A na koji nacin topljenje leda implicira da postoj reinkarnacija kada je u pitanju covek?Stvarno neverovatna logika...

Ne govorim o argumentima, jer nisam žrtva nikakvih dogmatskih učenja. I nemam ti šta dokazivati, jer ne podržavam nijedan od ta tvoja dva navedena koncepta. Ja koristim “princip sudije” i ništa mi ne fail.

Hm? Ha! Moguće, ali ako nezavisno jedni od drugih zaključe to da je samoubistvo loše – onda se može reći da su spoznali univerzalnu istinu. Isto važi i za spoznanje reinkarnacije.

Nemam ništa protiv da ne veruješ. Ali to je tvoja stvar. Nije nešto univerzalno, a mene zanimaju univerzalne stvari, a ne to šta je tebi (ili nekome) dovoljno. I zapitaj se, na osnovu uvodnog posta, čija još.

Implicira na osnovu tvrdnje da kad razbiješ čašu punu vode ta voda može da se prespe u drugu čašu. Kruženje materije i energije. Ništa više.

Ne govorim o argumentima, jer nisam žrtva nikakvih dogmatskih učenja.
Ne zastupas ucenje new age-a?
Ok,cini mi se da je glavni problem naziv "dogma".U tom slucaju da preformulisem pitanje:o kakvim argumentima govoris kada je u pitanju ucenje bilo koje religije?
Hm? Ha! Moguće, ali ako nezavisno jedni od drugih zaključe to da je samoubistvo loše – onda se može reći da su spoznali univerzalnu istinu.
...ili se moze reci da su oboje pogresili.I opet,nisi nista dokazao,iako si rekao da ces navesti argumente za reinkarnaciju.Obe mogucnosti su podjednako validne i ne mozes dokazati da je jedna ispravna a druga ne.
Nije nešto univerzalno, a mene zanimaju univerzalne stvari
Dokazi da je reinkarnacija univerzalna stvar koja predstavlja realnost za svakog coveka?
I zapitaj se, na osnovu uvodnog posta, čija još.
Kao sto sam vec objasnio,apsolutno je nebitno koliko ljudi u nesto veruje.
Implicira na osnovu tvrdnje da kad razbiješ čašu punu vode ta voda može da se prespe u drugu čašu. Kruženje materije i energije. Ništa više.
U tom slucaju bi bilo moguce dokazati da reinkarnacija postoji.

Ne zastupas ucenje new age-a?
Ok,cini mi se da je glavni problem naziv "dogma".U tom slucaju da preformulisem pitanje:o kakvim argumentima govoris kada je u pitanju ucenje bilo koje religije?

...ili se moze reci da su oboje pogresili.I opet,nisi nista dokazao,iako si rekao da ces navesti argumente za reinkarnaciju.Obe mogucnosti su podjednako validne i ne mozes dokazati da je jedna ispravna a druga ne.

Dokazi da je reinkarnacija univerzalna stvar koja predstavlja realnost za svakog coveka?

Kao sto sam vec objasnio,apsolutno je nebitno koliko ljudi u nesto veruje.

U tom slucaju bi bilo moguce dokazati da reinkarnacija postoji.

U suštini uopšte ne, samo mi je pokret Novog doba dosta blizak, to mešanje esencije iz svih religija. Zvanični New age nikako. I nikako bilo kakav „ljudski učitelj“. Pu pu, daleko bilo.

Ok, ne zanima me učenje bilo koje religije. Govorim o „principu sudije“, o tome kakvi su argumenti za i protiv nekog stava i ništa više od toga.

Ne nikako. Ako vidim da su Mocart, Gete i Tesla bili za reinkarnaciju, a ako vidim koliko seljaka je za uskrsnuće – jasno mi je sve. Dalje, da ponovim, u najzabačenijim delovima naše planete svi narodi su nezavisno jedan od drugog zaključili da je reinkarnacija potpuno prirodna stvar. Pametnom dosta. A kad vidim one što dolaze ovde i busaju se u grudi da je njihova religija jedina ispravna, a jedino oni na pravom putu, a pri tom su strahovito priglupi i nepismeni, više verujem jednom Mocartu, Geteu i Tesli. I nemam potrebe da bilo šta dalje dokazujem.

Gde će ti veći dokaz od toga da su oduvek sva plemena i svi narodi na planeti uvažavali reinkarnaciju, ili verovali u nju, a da su „avramske religije“ uvele uskrsnuće dosta kasno.

Bitno je ukoliko su nezavisno jedni od drugih došli do istih saznanja u svim delovima sveta. Onda ispada da ona jedna mala grupa koja zastupa neprirodnu stvar, uskrsnuće, večni život u telu, pričice po kojima bog govori kroz zmije i magarce, da je tražio krv od Mojsija i ostale gluposti – padaju u vodu kao gluposti.

Ne znam kako bi bilo ko mogao bilo šta dokazati. Ja se usuđujem da prihvatim ono što su prihvatili Mocart, Gete i Tesla, a da ne prihvatim ama baš ništa što prihvataju neuki i polupismeni busači u grudi da su samo oni u pravu.

Di su boravile današnje duše pre 100 godina? :ceka:

Interesantno pitanje. U naše vreme su se masovno reinkarnirali bivši robovi, pa su uveli modu tetoviranja i pirsinga, jer su ih nekada robovlasnici tetovirali i probadali minđušama.

Ne znam kako bi bilo ko mogao bilo šta dokazati.
Ok, ne zanima me učenje bilo koje religije. Govorim o „principu sudije“, o tome kakvi su argumenti za i protiv nekog stava i ništa više od toga.
I nemam potrebe da bilo šta dalje dokazujem.
Odluci se.Da li mozes da dokazes ili ne?
Gde će ti veći dokaz od toga da su oduvek sva plemena i svi narodi na planeti uvažavali reinkarnaciju
...a dokaz za to je???
Ne nikako. Ako vidim da su Mocart, Gete i Tesla bili za reinkarnaciju, a ako vidim koliko seljaka je za uskrsnuće – jasno mi je sve.
I opet pozivanje na nepogresive autoritete,iako sam objasnio da je to pogresno.A sta je ovo nego dogmatizam,protiv kojeg se navodno boris?

Odluci se.Da li mozes da dokazes ili ne?

...a dokaz za to je???

I opet pozivanje na nepogresive autoritete,iako sam objasnio da je to pogresno.A sta je ovo nego dogmatizam,protiv kojeg se navodno boris?

1. „Princip sudije“ u religiji se ne dokazuje. Ne kontam kakav dokaz tražiš? To da li su Mocart, Gete i Tesla bili u pravu što su verovali u reinkarnaciju? Ili su u pravu bili nepismeni seljaci koji su verovali u uskrsnuće?

Mislim da su ovo dovoljni argumenti, sami po sebi:

Recimo, kakvi su argumenti za uskrsnuće? Nikada u istoriji pre Isusa Hrista i nigde izvan jevrejskog nacionalnog kruga ova ideja nije postojala. Dalje, ideja o uskrsnuću u najvećoj mogućoj meri podržava pâd iz duha u materiju. I najzad, u uskrsnuće su kroz istoriju verovali samo najniži i najmanje obrazovani slojevi stanovništva.

Kakvi su argumenti za reinkarnaciju? U najzabačenijim delovima naše planete svi narodi su nezavisno jedan od drugog zaključili da je reinkarnacija potpuno prirodna stvar. U reinkarnaciju su kroz istoriju verovali i uvažavali je najveći umovi, mistici i filozofi.

2. Karađorđe i Napoleon su živeli pre oko 200 godina, a neke stvari u vezi njih se ni dan-danas pouzdano ne znaju. Recimo, istoričari se spore oko toga da li je Karađorđe podigao ustanak 1804. u Orašcu, Marićevića Jaruzi, uz sam turski han gde su Turci jeli i odmarali se dok su im se odmarali konji (što je nelogično), ili kilometar i po dalje, na takozvanoj "zaravni kod tri bresta", koja su posečena pedesetih godina prošlog veka. A ovde i širom sveta imamo vernike (ili lakoverne ljude) koji su sigurni 100% šta se događalo pre 2000 godina. Posebno je smešna priča da je za vreme raspeća potpuno pomračenje Sunca trajalo tri sata. Ha ha ha. Potpuno pomračenje Sunca traje oko tri minuta, ali posle 1000 ili 2000 godina lako se poveća na tri sata... ha ha ha... Smešno, bre, kao crtani film. Kao priča da je svemir star 6 do 7 hiljada godina (što bi značilo da najveća razdaljina u svemiru ne sme biti veća od sedam hiljada svetlosnih godina), dok ti isti vernici barataju sa sazvežđima i galaksijama koje su daleko od nas na milione i milijarde svetlosnih godina. Koliko rupa, čoveče; ma kao sito... bruka i sramota. Kakav dokaz ti nude vernici da je bog govorio kroz zmije i magarce?

3. Dokaži ti meni da je WW II uopšte vođen. Ja sam se rodio 30 godina po završetku WW II i ne sećam se ničega iz WW II.

Toliko o tvojim dokazima. I to bez ovolikih upitnika. Treba neko da ti pruži dokaz za to da se po “principu sudije” odlučio za ono u šta su verovali Mocart, Gete i Tesla. Bruka.

Ništa ti nisi objasnio. I nije to nikakav dogmatizam.

Mislim da su ovo dovoljni argumenti, sami po sebi:
Ne,vec je to logicka greska. http://en.wikipedia.org/wiki/Argument_from_authority
Dalje, ideja o uskrsnuću u najvećoj mogućoj meri podržava pâd iz duha u materiju.
Sta rece?
I najzad, u uskrsnuće su kroz istoriju verovali samo najniži i najmanje obrazovani slojevi stanovništva.
Znaci Njutn,Paskal,Kelvin,Plank i ostali su bili neobrazovani?
U najzabačenijim delovima naše planete svi narodi su nezavisno jedan od drugog zaključili da je reinkarnacija potpuno prirodna stvar.
Dokazi?
U reinkarnaciju su kroz istoriju verovali i uvažavali je najveći umovi, mistici i filozofi.

Takodje. http://en.wikipedia.org/wiki/Argument_from_authority
Posebno je smešna priča da je za vreme raspeća potpuno pomračenje Sunca trajalo tri sata
Jevandjelja nisu istorijski udzbenici.
Dokaži ti meni da je WW II uopšte vođen.
Vrlo lako.Dokazi su na sve strane.
Ništa ti nisi objasnio. I nije to nikakav dogmatizam.
Itekako jeste,ukoliko slepo verujes bilo kome.
Kakav dokaz ti nude vernici da je bog govorio kroz zmije i magarce?
Kao prvo,vec sam ti na nekoj temi objasnio da se u hriscanstvu ta zmija ne shvata bukvalno(niti su je tako shvatali drevni Jevreji).
Kao drugo,ja nisam ni tvrdio da imam dokaze da je Bog govorio kroz bilo koga,za razliku od tebe,koji samo govoris o nekim "argumentima" za reinkarnaciju.

Ne,vec je to logicka greska. http://en.wikipedia.org/wiki/Argument_from_authority

Sta rece?

Znaci Njutn,Paskal,Kelvin,Plank i ostali su bili neobrazovani?

Dokazi?

Takodje. http://en.wikipedia.org/wiki/Argument_from_authority

Jevandjelja nisu istorijski udzbenici.

Vrlo lako.Dokazi su na sve strane.

Itekako jeste,ukoliko slepo verujes bilo kome.

Kao prvo,vec sam ti na nekoj temi objasnio da se u hriscanstvu ta zmija ne shvata bukvalno(niti su je tako shvatali drevni Jevreji).
Kao drugo,ja nisam ni tvrdio da imam dokaze da je Bog govorio kroz bilo koga,za razliku od tebe,koji samo govoris o nekim "argumentima" za reinkarnaciju.

Ne, već otpadak od greške. http://en.wikipedia.org/wiki/Feces

Rekoh štrc.

Ne neobrazovani, nego neprosvetljeni.

Pokaži.

Takođe, borcima sledi plaketa. http://img341.imageshack.us/img341/8505/plaketazaborbuprotivkan.gif

Jevanđelja su mitologija.

Vrlo lako ukoliko si učestvovao.

Ne daj bože da ikome verujem, pogotovo slepo. Govori u svoje ime i zabrini se što veruješ slepo.

Kao prvo, ništa nisi objasnio, jer ne verujem ni bukvalno a ni preneseno, jer ne postoji ključ za to šta je bukvalno a šta preneseno značenje.
Kao drugo, “princip sudije” se ne dokazuje, već oseća u srcu; što znači da ću pre da verujem Mocartu, Geteu i Tesli nego nepismenim seljacima.

Kako argumentovan odgovor.:D
Ne neobrazovani, nego neprosvetljeni.
Netacno.Rekao si neobrazovani.Nije lepo lagati.:)
Evo da te citiram:
I najzad, u uskrsnuće su kroz istoriju verovali samo najniži i najmanje obrazovani slojevi stanovništva.
Sta da pokazem?Ja da iznseme dokaze da je tvrdnja koju si ti izneo tacna?
Vrlo lako ukoliko si učestvovao.
Naprotiv.Vrlo lako ukoliko si zavrsio osnovnu skolu.
Ne daj bože da ikome verujem, pogotovo slepo. Govori u svoje ime i zabrini se što veruješ slepo.
Verovanje naucnicima nije slepo verovanje,iako to nema veze sa nihovim naucnimd dostignucima?
Kao prvo, ništa nisi objasnio, jer ne verujem ni bukvalno a ni preneseno
Mozes ti da verujes u sta hoces.Tvoja stvar.A stav hriscanstva po tom pitanju je jasan-ne shvata se bukvalno.
Kao drugo, “princip sudije” se ne dokazuje, već oseća u srcu
Drugim recima princip sudije je potpuno subjektivan i ne predtsvlja nikakav dokaz ni za sta.
što znači da ću pre da verujem Mocartu, Geteu i Tesli
Ma da.Ovo ni slucajno nije dogmatizam.:)

Kako argumentovan odgovor.:D

Netacno.Rekao si neobrazovani.Nije lepo lagati.:)
Evo da te citiram:

Sta da pokazem?Ja da iznseme dokaze da je tvrdnja koju si ti izneo tacna?

Naprotiv.Vrlo lako ukoliko si zavrsio osnovnu skolu.

Verovanje naucnicima nije slepo verovanje,iako to nema veze sa nihovim naucnimd dostignucima?

Mozes ti da verujes u sta hoces.Tvoja stvar.A stav hriscanstva po tom pitanju je jasan-ne shvata se bukvalno.

Drugim recima princip sudije je potpuno subjektivan i ne predtsvlja nikakav dokaz ni za sta.

Ma da.Ovo ni slucajno nije dogmatizam.:)

Kao i svi odgovori vas vernika.

I šta sad? Jesu i neobrazovani. I sve najgore.

Šta da dokažem? Svaka moja tvrdnja je tačna.

Dapače. Kamo sreće da sam završio samo Osnovnu školu. Bio bih kao vi vernici i sve bi mi bilo lakše i jednostavnije.

Pre bi se reklo sleđenje naučnika.

Takođe. To što “bog govori kroz magarce” ne shvata se preneseno već bukvalno.

Trećim rečima, taj princip sam ja izmislio, da ne kažem patentirao, da se narugam svim vernicima. I niko ne može da me nadgovori.

Nije, jer nije još patentiran. :) Vrh vrhova!

Kao i svi odgovori vas vernika.
Prazna tvrdnja bez ikakvih dokaza.
I šta sad? Jesu i neobrazovani. I sve najgore.
Pa nista.Samo nisi u pravuijos plus si rekao kako ih nisi nazvao neobrazovanima iako jesi.Samo toliko.:D
Šta da dokažem? Svaka moja tvrdnja je tačna.
Pa upravo to.Dokazi da je svaka tvoja tvrdnja tacna?
Dapače. Kamo sreće da sam završio samo Osnovnu školu. Bio bih kao vi vernici I sve bi mi bilo lakše I jednostavnije.
Opet prazna tvrdnja.Obrazovanje ne zavisi od religioznog opredeljenja.Takodje i ti spadas u vernike.
Pre bi se reklo sleđenje naučnika.
...bez ikakvih dokaza.Sledjenje naucnika ili najneobrazovanije osobe-svejedno.To nije dokaz ni za sta.
Trećim rečima, taj princip sam ja izmislio, da ne kažem patentirao, da se narugam svim vernicima. I niko ne može da me nadgovori.
Ma dobar ti izum.a evo,ja vec odavno cekam da izneses te dokaze i da me zasenis,a videh samo prazne price.
Nije, jer nije još patentiran.  Vrh vrhova!
Takodje argumen tovan odgovor.
To što “bog govori kroz magarce” ne shvata se preneseno već bukvalno.
A otkad to?Nemoj samo ti da nas ucis hriscanstvu.Pokazao si se vec...

Pa nista.Samo nisi u pravuijos plus si rekao kako ih nisi nazvao neobrazovanima iako jesi.Samo toliko.:D

Pa upravo to.Dokazi da je svaka tvoja tvrdnja tacna?

Opet prazna tvrdnja.Obrazovanje ne zavisi od religioznog opredeljenja.Takodje i ti spadas u vernike.

...bez ikakvih dokaza.Sledjenje naucnika ili najneobrazovanije osobe-svejedno.To nije dokaz ni za sta.

Ma dobar ti izum.a evo,ja vec odavno cekam da izneses te dokaze i da me zasenis,a videh samo prazne price.

Takodje argumen tovan odgovor.

A otkad to?Nemoj samo ti da nas ucis hriscanstvu.Pokazao si se vec...

Pa šta ću ti što je prazna? Napuni je.

I to je bilo juče I ne računa se, bitno je ono što je danas. Eto samo toliko.

Pa upravo to. Dokazao sam na svim temama gde sam naišao da niko ne može da me nadgovori.

Što ti je prazna tvrdnja? Napuni je da ne bude prazna. Ne daj bože da spadam u vernike-

Sa svim dokazima sveta. Bez obzira za svejedno. To je dokaz za pola sveta.

Ma bolji mi je izum od blebetanja ovih silnih vernika kojima ne smeš da kažeš ni dobro veče; hrabrija Milka Canić od tebe.

Takođe najargumentovaniji neodgovor.

Oduvek. Jas am najveći protivnik hrišćanstva. Šta si već pokazao?

Što ti je prazna tvrdnja? Napuni je da ne bude prazna. Ne daj bože da spadam u vernike-
Svaka proizvoljna tvrdnja je prazna.
Znaci ti si ateista?
I to je bilo juče I ne računa se, bitno je ono što je danas. Eto samo toliko.
To je bilo pre 5 minuta.Laz je laz,kad god da je iznesena.Pritom protivcrecis sam sebi.
Sa svim dokazima sveta. Bez obzira za svejedno. To je dokaz za pola sveta.
Koji dokaz?Konkretno?
Oduvek. Jas am najveći protivnik hrišćanstva. Šta si već pokazao?
A kakve to ima veze sa pitanjem?

Strava,jos samo da mi das daokaz da potvrdis to i bice lepo.

I ti meni da daš dokaz da je bog govorio kroz magarce.

Svaka proizvoljna tvrdnja je prazna.
Znaci ti si ateista?

To je bilo pre 5 minuta.Laz je laz,kad god da je iznesena.Pritom protivcrecis sam sebi.

Koji dokaz?Konkretno?

A kakve to ima veze sa pitanjem?

Neka ti je prazna. Nisam ateista.

Pre 5 minuta nije bilo ništa. Počeo film na TV Pink, zanimljiviji od rasturanja vernika na forumu. Zašto protivrečiš sam sebi?

Da se setim samo jednog seljaka iz Titove države koji je slušajući tada udarnu vest kako su se američki astronauti jula 1969. godine spustili na Mesec izjavio za dnevnik u 19:30: „Ja sam mislio da će tamo da nađu boga.“ On je verovao u uskrsnuće. I da se setim Nikole Tesle, velikog prijatelja mnogih indijskih gurua, te poštovalaca dalekoistočne i indijske religiozne misli, koji je više puta rekao kako je život kosmički fenomen i kako je reinkarnacija potpuno prirodna stvar. E, vidite ovako, ja sam toliko bezobrazan da ću pre prihvatiti sve Tesline stavove nego i jedan jedini stav od onog malopređašnjeg seljaka.

Kakvim pitanjem?

Dakle,jos jednom da naglasim.Hocu konkretan dokaz da je reinkarnacija istinita,a ne tvoje proizvoljno misljenje ili pozivanje na autoritete.To nisu dokazi.

Šta me briga šta ti hoćeš. A ja hoću jedan pontonski nosač, samo jedan, od bivšeg pontonskog mosta, i na njemu crveni klavir, sa stolicom tapaciranom krokodilskom kožom, da na njoj sedim i u nebo gledim, crveni klavir sviram i za čolda se diram, a da me Dunav odnese uzvodno, sve do Budimpešte, Beča i Švarcvalda... Ali Pokrajinska vlada ne da... Ni tvrdnja da je svemir star 6 ili 7 hiljada godina nije nikakav dokaz ukoliko imamo razdaljine od nekoliko milijardi svetlosnih godina.

Dali ti trebaju argumenti za pitanje?
trazio sam dokaz a ti meni kazes da nemam argumente :D
mislim ako je to tacno sto kazes onda verovatno mozes lako malo i da dokazes....

Evo ti prvi argument: ne piše se DALI nego DA LI. Pošto si polupismen, nisi baš u situaciji da bilo šta zahtevaš.

Dva argumenta mnogo za jedan post.

Što se tiče same unikatne teme, već sam dokazao da sam u pravu i da je ova moja postavka više nego genijalna; dapače toliko da se divim sam sebi i svom daru da unizim religiju. Dakle...

Ostatak u uvodnom postu.

Back