Religija i razvoj robova

Bas sam gledao sad film o debati izmedju vernika ja se molim Bogu cudotvorcu madjionicaru , i vernika Bog deluje kroz ljude.....

Neverovatno , definitivno je prvi oblik vernika samo za upotrebnu psihoterapiju , kako da glup prezivi dan....ali na zalost ne na budisticki nacin...

A ovaj drugi Bog deluje kroz ljude je za psiholoski obrazovane osobe, za logicare ,za energicne, aktivne, proaktivne, mudrijase....

A treci vid religijskih ljudi , fanatici , tj ortodoksni , sve je u knjigama i bukvalno mora da se tumaci , te ne znam gde da stavim, ili su stvarno genijalci , imaju recept i tacka, ili su vrhunske budale...

Nego da pitam jel treba da postoji jos neki pristup veri i religiji osim ova tri...
Ove vidim, jel ima neki koji ne vidim....

Bas sam gledao sad film o debati izmedju vernika ja se molim Bogu cudotvorcu madjionicaru , i vernika Bog deluje kroz ljude.....

Neverovatno , definitivno je prvi oblik vernika samo za upotrebnu psihoterapiju , kako da glup prezivi dan....ali na zalost ne na budisticki nacin...

A ovaj drugi Bog deluje kroz ljude je za psiholoski obrazovane osobe, za logicare ,za energicne, aktivne, proaktivne, mudrijase....

A treci vid religijskih ljudi , fanatici , tj ortodoksni , sve je u knjigama i bukvalno mora da se tumaci , te ne znam gde da stavim, ili su stvarno genijalci , imaju recept i tacka, ili su vrhunske budale...

Nego da pitam jel treba da postoji jos neki pristup veri i religiji osim ova tri...
Ove vidim, jel ima neki koji ne vidim....
Imaš i verske činovnike. Sveštena lica koja se ponašaju kao da su zaposleni u nekoj grani državne službe.

Imaš i verske vituoze. Isusa, Gandija (u literaturi) kneza Miškina.

Robovlasnicki sistem treba vratiti. To je pravedan sistem. Evo sad kad Dejan Beric u Ukrajni zarobi francuze i amere, oni treba da su mu robovi do 9. koljena. To je pravda, to je dato od Boga da prirodu i zlo porobimo, krotimo, i da nam sluze. Potpuno je neprihvataljivo da je zlo slobodno i da demokratise kao pravednici.
Dakle, kad ufatis NATO kretena ili nekog drugog u ratu, to je rob i to je u redu i dato od Boga da sluzi.

Back