Ne sviđa mi se ovo što si napisao sad ću reći zašto. Primer ..kada u ringu imaš dva boksera i jedan od njih stalno zadaje prljave udarce i sudija ne reaguje a kada ovaj drugi zada samo jedan recipročan prljavi udarac sudija odmah reaguje i šta se dalje desi ...ovaj koji vidi nepravdu nokautira sudiju naravno i sa punim pravom. Ako možeš poveži šta se dešava ako ne nikom ništa.
Proveri....
Evo svako sa kojim pricam a u Srbiji je naklonjen odbrani prava snalazenja i tog animalnog...
Tacno se vidi da im se svidja ta opreznost predatora koji osim sto vesto lovi , to smatraju fer, ume i da sacuva ulovljeno i da zaobidje kad neko njega lovi ali to shvataju sasvim ok i normalnim to sto ima lovaca na predatore...
E sad oni to objasnjavaju lovcima na predatore, ali kad se to gleda iz ugla hrana i prinosi , to nije usmereno na neku pravdu , cak i nije pravda, nego je cisti bilans gde se brze sakuplja visak...
Vrlo su sretni sto je neki lovac na predatore zaobisao njih i ustremio se na slabiju zrtvu koju ce popljackati i iskoristiti pa ce se cuti samo pistanje i skvichanje..
Naravno lovac na predatore se uci dok lovi predatore, totalno drugacijim znanjima jer ne lovi bezopasnu lovinu nego opasne predatore...
Uci se kao dva pauka kad se ne zna ko ce koga da zaplete u mrezu , manji veceg ili veci manjeg, zavisi bukvalno od raskoraka u kojem je pauk...kao i koliko je pojeo pretkodnih dana...
Tako i bokser, onaj koji uci da zadaje neprimetne niske udarce se trudi i da oni izgledaju nebitni , kao i hvatanje za sorc kod kosarkasa prilikom skoka...u basketu...recimo to je adekvatan primer koji sam ja prvi kupio , jer sam visok i precizan pa mogu lako da sa distance gadjam, ali onda moras da naucis da ti stalno povlace gace nadole...da te izbace iz igre..
U svakom slucaju , pravda je ono sto se dosudi od strane sudije, ne postoji nepravda u onome sto sudija nije video....
Ne postoji nepravda u onome sto svi dozvoljavaju sitne kradje, petty thief, koja je u usa 1000$.
Medjutim, dozvoljavanje takvog ponasanja ulazi u krv naroda i tako imamo uobicajene shoplifting kradje u USA, ili razbijanje prozora radnji da bi se opljackala cela radnja...ako su negde zauzeti policajci , nema struje ili neredi...ili utakmice..
Stvaranje takvih naroda, tj takvog morala u lokalnom drustvu ili opstem drustvu nije dobro , ali cesto moze biti prihvaceno kao kulturni obrazac...npr sta svi mi krademo pomalo , sad ces da propadnes sto ti komsija zasadio drvo uz medju koje baca 10m senku...i to uradio uz svaku medju...ali ti donese 5kg jabuka da ti zamaze oci..
Te logike i igrice mazanja ociju preko kompenzacija koje otimac procenjuje su specijalitet Srba i jedan od razloga zasto ih niko drugi pa ni sami Srbi ne vole...
Jer retko je to izmereno da moze da se prihvati...
A najcesce je prikaz mentaliteta lopovskog ili jos gore kleptomanija...
Ukratko Srbima odgovara muljanje u sitnim kradjama i sto vise nepravilnih i iznenadnih oportunistickih prilika, jer onda inteligentniji medju njima ne mogu da pokazu prednost, nego oni koji su skloniji da se okusaju i igri nisam bas toliki lopov nego se snalazim, nece mene u zatvor sto stalno krsim zakon pomalo...svi to rade..
Medjutim ne rade..
Npr ako bi se promenio pristup , odjednom bi bilo mnogo vidljivo ko je inteligentan a ko nije....
Ako bi svake godine bilo konkursa za istu pomoc u razvoju za poljoprivredu , za gradjevinu , za toplotnu izolaciju , odjednom bi poceo da napreduje ne onaj kome je dosapnuto nego onaj ko moze bolje da razmislja sta mu i kad odgovara...
E onda ne bi mogao politicki establisment da pere pare preko oportunista koji pristaju da lazno kupuju ili prodaju nekretnine na selu , da se nesto samo fiktivno knjizi i razne stvari koje se inace rade u Srbiji..