REKOM - do ``istine`` i ``pomirenja`` sa Kandićkom na čelu!

gost 198384

Iskusan
Poruka
5.443
Sa zvanične prezentacije REKOM-a...

Коалиција за РЕКОМ је неполитички регионални скуп организација цивилног друства.

Чини је мрежа невладиних организација, удружења и појединаца/појединки који/које заступају и афирмишу Иницијативу за РЕКОМ, за оснивање Регионалне и независне комисије са мандатом да установи и јавно изнесе чињенице о ратним злочинима и другим тешким кршењима људских права, као и да допринесе расветљавању судбинe несталих, у ратовима 1991-2001. године на подручју некадашње СФРЈ.

У организацији Центра за истраживање, документацију и публикацију (ЦИДП), члана Регионалне коалиције за оснивање Регионалне комисије за ратне злочине у бившој Југославији - РЕКОМ, у Призрену је одржан састанак са представницима етничких заједница са циљем упознавања о кампањи прикупљања милион потписа грађана из читавог региона, који подржавају оснивање ове комисије.

Verujete li da Nataša Kandić koja se već skoro 20 godina bavi relativizacijom srpskih a mitologizacijiom žrtava Srba, može voditi kampanju koja navodno ima za cilj utvrđivanje ultimativne istine o žrtvama svih strana koje su bile zahvaćene ratovima 90ih?

Ako sam dobro razumeo REKOM inicijativa planira da intervjuiše žrtve svih strana, organizuje radionice na kojima će se diskutovati (ili možda indoktrinirati) politička pozadina što opet navodno treba da dovede do konačnog pomirenja zavađenih balkanskih naroda. Što meni već miriši na antisrpsku kampanju u povoju što je moj stav ali verujem da će ga i vreme potvrditi.

Naročito ohrabruje izjava koju je danas RTSovom OKO magazinu dao hrvatski koordinator ove inicijative zeleni Mario Mažić da činjenice i istina nisu ista stvar.

Kako sam u OKO magazinu takođe uočio među prvim potpisnicima su bili i Mirjana Karanović, popularni Bane Bumbar i još nekoliko prvaka beogradskog gradžanstva. To me je navelo i da se pitam kako je moguće da upravo oni koji su dve decenije unazad zdušno delali na satanizaciji i dehumanizaciji Srba danas uopšte imaju obraza da se eksponiraju u ovakvim prilikama? Ili da uopšte pokreću takve inicijative?

Ko je to još uvek toliko naivan da poveruje da su, ljudi koji su već nebrojeno puta ukaljali svoj obraz negirajući žrtve naroda koji ih `lebom `rani, što kroz besprizorne izjave, što kroz šamaranje članova porodica žrtava i nestalih na Trgu Republike, najpozvaniji i najkredibilniji da sada utvrđuju istine i činjenice?

Poslednja izmena:
"Невладине организације" представљају "меки" део обавештајних служби нама непријатељских држава, а њихова улога је да постепено еродирају одбрамбену моћ сопствене државе, како би постала лак плен за освајача/окупатора.

Шта је циљ акције о којој говориш знат ћемо тек када буде касно да га спречимо, а вероватно га треба тражити у области економије: "Што је било било је, Милошевић&Срби су злочинци и агресори, но хвала Богу и демократској Србији сада је то прошлост. Хајде да поново живимо ко прије - Срби нек ћуте и раде,а Хрвати и Словенци нек живе од пљачке Србије".

"Невладине организације" представљају "меки" део обавештајних служби нама непријатељских држава, а њихова улога је да постепено еродирају одбрамбену моћ сопствене државе, како би постала лак плен за освајача/окупатора.

Шта је циљ акције о којој говориш знат ћемо тек када буде касно да га спречимо, а вероватно га треба тражити у области економије: "Што је било било је, Милошевић&Срби су злочинци и агресори, но хвала Богу и демократској Србији сада је то прошлост. Хајде да поново живимо ко прије - Срби нек ћуте и раде,а Хрвати и Словенци нек живе од пљачке Србије".

Pretpostavimo da NVO jeste to što veliš ali šta je onda nacionalni javni servis s obzirom da promoviše ovakve inicijative? Baš su ih u vrlo pozitivnom svetlu pokrili u drugom dnevniku...

Teraju li me da plaćam pretplatu kako bi Kandićka i njene bestijalne akcije dobile više medijskog prostora?

Veruhen da m gde se upetklja Natasa kandic moze samo lose biti za Srbe . Sta god da ona uradi ili kaze , to moze biti samo lose i nakradno . Isto vazi i za Miru Karanovic .

Metodologija koju oni nameravaju da koriste u ovom procesu neodoljivo asocira na ili ozbiljan amaterizam ili mnogo verovatnije na aparat za čupanje love iz raznih dobronamernih fondova sa ciljem da se nastavi sa relativizacijom odgovornosti pre svega hrvatske strane za krvav raspad SFRJ.

Sada se kroz prepričavanje krvavih priča treba doći do pomirenja ali pomirenje će biti moguće tek kada Srbi ponovo postanu konstitutivan narod u Hrvatskoj, kada Hrvatska nedvosmisleno osudi genocid i egzodus koji je počinila nad Srbima tokom XX veka, kada Hrvatska proteranim građanima vrati sve do filera sa kamatom na interes koji je ostvarila plasirajući njihovu opljačkanu imovinu na srpsko tržište u formi ulaganja te kada se kosovsko patološko rukovodstvo izvede pred lice pravde.

Ovako, sve je to još jedan pokušaj skretanja pažnje sa suštine.

Poslednja izmena:
tko to potpise nije pri sebi...clan je i Vesna Terselic, zamjenica glavnog jugoslavenskog tuzioca u komunizmu...najprije bi ih trebalo pitati kada ce da popisu zrtve koje su nevine poubijali i slali na Goli otok...inace s tim popisima su gori i dosadniji od jehovinih svjedoka kad ti dodu na vrata...ali podrzani su i od Josipovica i od Tadica a cilj im je zajednicki udzbenik povijesti...i brojiti ce zrtve rata 90-92-e a sta je sa ostalima ; hrvatsko-srpska bezvezna ujudurma

Verujem da gde se upetlja Natasa kandic moze samo lose biti za Srbe . Sta god da ona uradi ili kaze , to moze biti samo lose i nakradno . Isto vazi i za Miru Karanovic .

Исто верујем.

Кад сам чула данас ову вест, пријатно сам се изненадила (колико може да буде пријатно с обзиром на повод). А онда, кад сам чула да то Кандићка предводи, прва мисао која ми је пала на памет је била: Ово је опет нешто усмерено против Срба, а закамуфлирано "добрим намерама".

Ljack
Pretpostavimo da NVO jeste to što veliš ali šta je onda nacionalni javni servis s obzirom da promoviše ovakve inicijative? Baš su ih u vrlo pozitivnom svetlu pokrili u drugom dnevniku...

Teraju li me da plaćam pretplatu kako bi Kandićka i njene bestijalne akcije dobile više medijskog prostora?
Уф, сва срећа што тв не гледам од светског првенства у фудбалу одржаног у Француској ('98), јер би се само нервив'о због истих.

"(Ј)европска Србија" мора да има и (Ј)европску лажовизију. Главоњу сам пре неки дан видео у ресторану "Гушти мора" код Аде - тип у цивилу му отвара задња врата на аудију, а иза њих у пратњи најновији тип црног ландровера (изгледа ко бомбона) са ти-ру-ри-ру сиреном и ротацијом. Значи да је у питању важан режимски баја, док би за нас смртнике ротацију и сирену укључила једино хитна помоћ.

Србија је окупирана - ко то не схвати, само губи време на дискусијама. Окупациони режима има задатак да поново врати ствари "у нормалу", како би могло да се настави са пљаком Србије и убацивањем "спавача" за следећи циклус растурања Србије који је предвиђен за 2040 годину. Тада је планирано да се одради званично отцепљења Војводине и Санџака. У међувремену лажовизија(е) треба народу да испира(ју) мозак разним будалаштинама.

Poslednja izmena:
Natasa Kandic samara roditelje Srba koje su siprarski teroristi kidnapovali i kasapili za trgovinu organima ...

zaista prevršuje svaku mjeru i ozbiljno se pitanje nameće dokle ćemo toj glibulji dozvoliti da nas i javno ponižava i udara nam starce?

tako je govorila i o zločinima u Hrvatskoj pa sad ćuti...
Zaista žena sve čini da je neko likvidira...Ovo je nečuveno...

Poslednja izmena od moderatora:
Не обраћа се она нама, та истина коју нуди такође није за нашу потрошњу

К'о што рече горе неко, организације те врсте су једно од оруђа спољне политике неких земаља. Изгледа да тамо још нису чули да је Чобе отишао и да смо ми сад фини, напредни и проевропски... зашто им Бота не каже :(

Back