Rekla politicaru da mu je bilo dosta devet mandata i 38 godina na tom polozaju, a onda je bila optuzena za diskriminaciju tj za ageizam

Poruka
24.407
Ako nekom politacaru koji je na polozaju decenijama, kazete da mu je bilo dosta devet madata i 38.godina na tom polozaju, on moze da vas optuzi za ageizam tj da vrsite diskriminaciju.....
Ageizam označava diskriminaciju osoba na temelju njihove doba.
Cathy Wong optužena za ageizam
Savetnica za projekt u Montrealu Cathy Wong stvorila je nelagodu u utorak sugerirajući da izabrani zvaničnici poput Marvina Rotranda, koji se "drže" svog izabranog položaja, nanose štetu izborima kandidata za raznolikost u gradsko veću. Cathy Wong smatra paradoksalnim da se izabrani zvaničnici poput gospodina Rotranda, koji je na toj funkciji već 38 godina, zalažu za raznolikost, ali odbijaju ustupiti svoje mesto.
Cathy Wong
Cathy-Wong.jpg

„Često čujemo da politika nije posao. To ne bi trebala biti sredstva za život, karijera, rekla je. Danas nam je naš dekan gradskog veća održao svoj veliki razgovor o raznolikosti i pozvao nas da malo istražimo dušu. Većnik Rotrand, koji je upravo proslavio svojih 38 godina u politici, izabran u vreme gradonačelnika Jeana Drapeaua - bilo je, ako se dobro sećam na časovima istorije pre pada Berlinskog zida - poziva nas da zajednički rad na stvarnoj reprezentativnosti različitosti. "
Cathy Wong
image.jpg

"Dakle, gospodine Rotrand, kako stvarate prostor za sukcesiju i raznolikost ako neki izabrani zvaničnici ostanu na svojim mestima, mandat za mandatom, deceniju nakon decenije i svaki put traže nove mandate? Tada postaje vrlo teško, ako ne i nemoguće, da različitost i sledeća generacija zauzmu njeno mjesto “, podvukla je.
Nekoliko opozicionih političara protestiralo je protiv primedbi Cathy Wong i stalo u odbranu gospodina Rotranda. Ogorčen, većnik Ansambla Montréal Francesco Miele pohvalio je doprinos gospodina Rotranda opsinskoj demokratiji i manjinskim pravima tokom godina. „Vaša podrška je krajnje licemjerje! Gospodin Miele rekao je Cathy Wong. "Ageizam ste upravo učinili. […] Svoje devet mandata, služio im je s najvećim dostojanstvom i uvijek nas je terao da idemo dalje. "
Uzevši reč za zatvaranje rasprave, Marvin Rotrand je ipak upozorio Cathy Wong da nije bio u devetom, već u desetom mandatu. "Danas nisam baš želio čuti ton", priznao je. Ako je rešenje da Marvin odustane i ništa se ne promijeni, vidljive manjine izgubile su prijatelja u gradskom veću Montreala. Jedna osoba ne može biti rešenje. "
https://www.ledevoir.com/politique/montreal/589902/cathy-wong-accusee-de-faire-de-l-agisme
Cathy Wong @cathywongcw · 20:00 To nema apsolutno nikakve veze sa godinama, već s neograničenim akumuliranjem vršenja moći. Smatram paradoksalnim da se političar koji je umnožio mandate od 1982. zalaže za obnovu političkog svijeta i raznolikosti #polmtl
Lionel perez @lionelperez 17 Nov. Komentari @ Cathywongcw na @MarvinRotrand su potpuno deplasirani. Ne činite svoju uredsku pravdu pokazujući ovakav ageizam u gradskom vijeću. #CMMTL #polmtl
https://twitter.com/cathywongcw?lang=fr
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.