- Poruka
- 18.660
Odakle ti to i kakve veze ima sa ovim što sam napisalaDrago mi je da nikad nisi imala jak i intenzivan stres u svom zivotu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Odakle ti to i kakve veze ima sa ovim što sam napisalaDrago mi je da nikad nisi imala jak i intenzivan stres u svom zivotu.
za optimalno mentalno stanje jedno 2-3 piva i onda minimum 2 rakije za miran um, jednom dnevnoKako regulišete akutni ili hronični stres?
Brinete li se tada više o svom telu ili ga zanemarujete?
vežbe?
boravak u prirodi?
lekovi?
razgovori?
promena planova/ciljeva?
sflix za sirotinju koja ne voli placatiФилмови има на интернет. Где гледаш серију?!
Odlaskom u prirodu i kretanjem.Kako regulišete akutni ili hronični stres?
vežbe?
boravak u prirodi?
lekovi?
razgovori?
promena planova/ciljeva?
Ustao sam na levu nogu i iz nekih razloga mi je tvoja poruka delovala kao okidac, verovatno projekcija- uglavnom hteo sam reci da se ne moze svaki stres tako regulisati, i takodje kao sto SajaBg rece- nekad se smirivanjem zapravo gubi energija kojom bi se mogao resiti uzrok- tj kad smo pod stresom organizam luci adrenalin zato da bi imali energije i fokusa da eazresimp situaciju.Odakle ti to i kakve veze ima sa ovim što sam napisala
Pitanje je bilo kako mi regulišemo stres a ne kako je najbolje regulisati ga, to bi bila neka druga tema. Zato sam tako i odgovorilaUstao sam na levu nogu i iz nekih razloga mi je tvoja poruka delovala kao okidac, verovatno projekcija- uglavnom hteo sam reci da se ne moze svaki stres tako regulisati, i takodje kao sto SajaBg rece- nekad se smirivanjem zapravo gubi energija kojom bi se mogao resiti uzrok- tj kad smo pod stresom organizam luci adrenalin zato da bi imali energije i fokusa da eazresimp situaciju.
To važi samo za hronični stres i nije ni tad uvek moguće tj. izvodljivoStres treba da se seče u samom izvoru. Ta naknadna "regulacija" nije od koristi. Praktično se svodi na traženje načina da se navikneš.
Tvoj odgovor je ok, greska je moja- ponekad imam fleseve i znam biti iracionalan, apsolutno nisam trebao ostaviti ikakav komentar. Sorry…Pitanje je bilo kako mi regulišemo stres a ne kako je najbolje regulisati ga, to bi bila neka druga tema. Zato sam tako i odgovorila
To važi samo za hronični stres i nije ni tad uvek moguće tj. izvodljivo
U vezi ovih stvari mislim da je Dr Robert Sapolsky u pravu, a Dr Robert Sapolsky tvrdi da ne mozemo biti drugaciji jer je svaki nas izbor posledica prethodnih odluka. Da nase odluke zavise od neurobiologije,hormona, kulture i okruzenja itd.... Njegova tvrdnja je da samim time nema smisla niti kriviti nekoga niti hvaliti nekoga zbog uspeha ili neuspeha.Sve je izvodljivo, samo ljudi vole sebi da postavljaju izgovore. Ko je pod stresom, reći će kako mora tako, nije do njega, ko je gojazan, isto tako, ko nema posao/partnera... isto. Uvek je lakše pozvati se na višu silu, sudbinu i lošu sreću nego d'uraditi nešto![]()
Sve ok, dešava se. Ljudi smoTvoj odgovor je ok, greska je moja- ponekad imam fleseve i znam biti iracionalan, apsolutno nisam trebao ostaviti ikakav komentar. Sorry…
Postoje izuzetno stresni i traumatični događaji i viša sila istovremeno. "Malo" je nehumano reći nekome i očekivati od njega u takvim situacijama da se ne izgovara nego momentalno samoreguliše.Sve je izvodljivo, samo ljudi vole sebi da postavljaju izgovore. Ko je pod stresom, reći će kako mora tako, nije do njega, ko je gojazan, isto tako, ko nema posao/partnera... isto. Uvek je lakše pozvati se na višu silu, sudbinu i lošu sreću nego d'uraditi nešto![]()
Kako regulišete akutni ili hronični stres?
Postoje izuzetno stresni i traumatični događaji i viša sila istovremeno. "Malo" je nehumano reći nekome i očekivati od njega u takvim situacijama da se ne izgovara nego momentalno samoreguliše.
sflix za sirotinju koja ne voli placati
Pa onda hvala što si potvrdio isto ono što sam ja rekla u postu kojim je cela rasprava počelaDa, to je tačno, samo se moj odgovor nije odnosio na pojedinačne događaje već na činioce koji "traju". Većina svakodnevnog stresa nije trauma, nego posledica dugotrajnog odlaganja odgovornosti prema sebi. Na primer, stres zbog smrti bliske osobe je ogroman, ali je po svojoj prirodi akutan, dođe i splasne.
Stres na poslu je često mnogo slabiji po intenzitetu, ali zato traje godinama: navikneš se na njega, normalizuješ ga i tek posle shvatiš da ti je polako razvalio zdravlje, živce i energiju. Problem je što se takav stres retko doživljava kao lični problem na koji možeš da utičeš, već kao neka viša sila: "takav je posao", "mora tako", "nije do mene", "i drugima je isto" i baš zato traje beskonačno dugo i pravi najveću štetu.
Nema stresa i problema u sadasnjem trenutku.
Nije stvar toliko u metodi- neke metode jesu bolje nego druge- no poenta je u istrajnosti tj da osoba radi vise od 6 meseci nesto d bi pocela da ima (ili imala osecaj da ima) tzv “agency” medjutim osoba koja je klinicku depresivna ili ima niz drugih problema tesko da moze to odraditi+ uvek se nalaze dodatne teskoce- ako su npr neuroprenosnici u disbalansu onda je to Sizifov posao.Verujem da tu ima nečega. Ne treba raditi možda na stresu nego na sopstvenom nervnom sistemu, odnosno reakcijama istog na spoljne nadražaje. Sad se tu samo postavlja pitanje koje metode su najbolje
И како се цене у супермаркету или дешавања у код нас и у свету мењају у зависности да ли се ми стресамо због тога или не?Kako to misliš da nema stresa u sadašnjem trenutku? Visoke cene u supermarketima, vesti o dešavanjima kod nas i u svetu..postoje problemi sa finansijama, neki imaju probleme na poslu, neki ljudi imaju porodične probleme..