Regulacija stresa

Paula

Wignerova Prijateljica
VIP
Poruka
45.360
Kako regulišete akutni ili hronični stres?

Brinete li se tada više o svom telu ili ga zanemarujete?

vežbe?
boravak u prirodi?
lekovi?
razgovori?
promena planova/ciljeva?

Kod akutnog stresa se oslanjam na telo — šetnja, disanje, tuš, priroda kada je dostupna.
Kod hroničnog mi se, nažalost, desi da prvo zanemarim sebe, pa tek kasnije krenem da „krpim štetu“.

Razgovori sa bliskim ljudima su mi najvažniji alat.

Kako mi stres često remeti fokus i koncentraciju, na preporuku prijatelja sam uvela i određenu suplementaciju za bolju koncentraciju. To mi je pomoglo da se „vratim u red“ — kada mi je koncentracija bolja, stres doživljavam mirnije i lakše ga regulišem.

Učim da stres ne mora uvek da se „pobedi“, već da se sa njim živi pažljivije prema sebi.

sex? :)

ta regulacija je korisna. ali nije svima dostupna.

То сам тражио у једном, другом, трећем маркету. Тражио сам у “здравој ‘рани” ал’ ништа. Само ме чудно гледају..

п.с. ‘оћу бре да дрмам кавез ал’ иконице нема! :kletva:

vežbe?
boravak u prirodi?
lekovi?
razgovori?
promena planova/ciljeva?

Jahanje 😎

1000054288.jpg

Čini mi se da nemam akutnih/hroničnih stresnih situacija/stanja, neki maksimum su mi hronični umor i njega regulišem isključivanjem od ostatka sveta
Spavam, jedem, igram igrice, kada sam u fazi raspada/oporavka baš nešto i ne brinem o svom telu, ono trpam u sebe stvari za koje znam da generalno nisu dobre (šećer ...) no šta je tu je, znam da će i to proći
Pa i ne baš ako se desi da sam stresiran, tada uglavnom izbegavam ljude dok ne oladim ...

Back