Registrovana partnerstva.

Joj draga moja tesko je tebi.....
Kao prvo nisam se osetila prozvanom osetila sam potrebu da odgovorim na ovo sljam i olos su po Evropi,ovde je sve odvratno ljigavo ovako i onako a svi ste pohrlili u soping cim su vize pale.Ej nemoj meni,prozivela sam i dozivela sve i sljama i olosa i normalnih ljudi....
Kao drugo jesam li ti ja solila ovde pamet ili sta????Koliko znam ne samo sam odgovorila linkom na jednu temu a na ovo gore sam morala da repliciram.Naravno da postujem sve one koji su dole i koji se bore za svoju decu kao i ja ovde za svoju jer znam kako je to i ovde a pogotovo tamo.
Trece ko je pod moranje otisao iz Srbije,e volela bih da vidim te sreckovice iliti nesreckovice.
To su ti opet prozivke na koje ce neko drugi da te replicira ja necu jer se ne nalazim u tvojim postovima i kontovima.Ja sam tvoje postove dozivala kao frustrirajuce,nabijene nekom negativnom energijom prema svima koji su uspeli otici i snaci se negde drugde van granica Srbije,BIH,.... zato sam rekla da svoje frustracije lecis putovanjima i da prvenstveno proveris sve o cemu pricas posto ima kod tebe punooo zabluda.Toliko od mene.
Veliki pozdrav iz Beca:zpozdrav::zpozdrav::zpozdrav:
Eeee a prema brđanima koji se dokotrljaše u Beli grad sa okolnih čuka? :rtfm:

da ti pravo kazem prestala sam da razmisljam o tome
boli me briga
imam vece probleme u zivotu nego da mislim sta manjina radi
borite se za svoja prava, meni je potpuno sve jedno kako cete da zivite dok god ja ne moram da se umesam u celu tu akciju,bilo preko bombardovanja informacijama,insistiranjem na ucestvovanju u istom, ganjanjima po ulici i slicno
i ja smatram da su moja ljudska prava na razne nacine ugrozena, kao i ljudska prava ogromne kolicine svetske populacije koja samo pokusava da zivi u miru svoj zivot, al eto ni za mene se niko ne brine jer nisam ni po cemu specificna i drugacija.
dakle svako nek se prihvati svog. ja sam za ovakve price davno stavila mozak na ignore....gusite me svi redom 1001 ljudskim pravom svega i svakoga :(

da ti pravo kazem prestala sam da razmisljam o tome
boli me briga
imam vece probleme u zivotu nego da mislim sta manjina radi
borite se za svoja prava, meni je potpuno sve jedno kako cete da zivite dok god ja ne moram da se umesam u celu tu akciju,bilo preko bombardovanja informacijama,insistiranjem na ucestvovanju u istom, ganjanjima po ulici i slicno
i ja smatram da su moja ljudska prava na razne nacine ugrozena, kao i ljudska prava ogromne kolicine svetske populacije koja samo pokusava da zivi u miru svoj zivot, al eto ni za mene se niko ne brine jer nisam ni po cemu specificna i drugacija.
dakle svako nek se prihvati svog. ja sam za ovakve price davno stavila mozak na ignore....gusite me svi redom 1001 ljudskim pravom svega i svakoga :(

Браво!!!! Слично сам ја хтела да кажем својим постом, а Пивце се уватио за гуштерова права...:)

Pozdrav svima,

Sta mislite, da li treba legalizovati registrovana partnerstva istopolnih osoba? Jer ako zajednica lica istog pola nije priznata, gej parovi su diskriminisani po mnogo cemu:na primer 1. ne mogu naslediti partnera, 2.nepostoji zajednicka imovina, 3. ne mogu zajedno konkurisati za kredit. 3. ne mogu naslediti poenziju partnera, 4.partner koji ne radi ne moze da koristi zdravstveno osiguranje svog partnera, 5.nisu oslobodjeni obaveze svedocenja protiv jedan drugog, a bracni parovi jesu, 6, i dr. Nije posteno da se ljudima zabranjuje sve ovo gore navedeno samo zato sto su osobe istog pola. Brak je Kostunica zabranio Ustavom, ali registrovana partnerstva su moguca i trebalo bi da budu legalizovana sa istim pravima i obavezama kao brak( stim zvace se r. partnerstva). Dakle sta mislite, jeste li za legalizaciju registrovanih partnerstava lica istog pola, sa istim pravima i obavezama kao i bracni partneri?

Na zalost, to ce se vremenom desiti.
A sto se tice cutljivog gustera - osmislice borci za ljudska prava formu po kojoj cemo mi svjesni i savjesni preuzeti potpunu brigu o mucenom gusteru te dozvoliti i njemu brak sa patronom svojim... Apsolutno realno.
Nemam nista protiv gay populacije ali ovakve i slicne stvari smatram izlisnima.

A sto ne i usvajanje dece. Vec su mnoge studije dokazale da su gej parovi jednako dobri kao i strejt parovi kad je vaspitanje dece u pitanju. .. :(

A sta je sa pravima djeteta ? Ili ista ogranicavamo samo na ona koja nama u nasem interesu odgovaraju. Imamo li pravo koristiti nezrelost i nesvjesnost djeteta kako bi smo zadovoljili svoje fikcije ? Tumaceci kroz sebe prava za drugoga onda mozemo prihvatiti i "gustera". Kakva je razlika? Mnoge studije ce zasigurno pokazati kako je takav odnos jako dobar za gustera.

A sto ne i usvajanje dece. Vec su mnoge studije dokazale da su gej parovi jednako dobri kao i strejt parovi kad je vaspitanje dece u pitanju. A sto se tice braka, hvala na podrsci, hteo bih u buducnosti da sklopim brak, ali ce to teze ici zbog Ustava, nazalost.. :(

za gej parove ne mislim da su losi kao roditelji..verujem da bi cak bili i bolji, pazljiviji..bas zato sto roditeljstvo ne prihvataju zdravo za gotovo..imaju otezavajucu okolnost kao i parovi koji se bore sa sterilitetom, pa do ostavrenosti kao roditelji prolaze naporan i cesto bolan put..uvek vise cenimo ono do cega tesko dolazimo..
ali..
nije mi prirodan odnos..mislim da nije sredina u kojoj dete treba da se odgaja..
mi imamo prava na svoje izbore..
i veruj mi da tvoj izbor da se deklarises kao gej i da u takvom odnosu prozivis zivot ne osudjujem..
ali nemas prava da detetu koje bi podizao (a ne bi bilo tvoje i partnerovo, vec bi u to morali da ukljucite i majku donatora) nametnes takav odnos kao uobicajen..jer nije..
ti mozes da se zbog svog izbora nosis sa okolinom u kojoj ce uvek biti onih koji su protiv takvog odnosa, ali ne treba tvoje dete da bije tvoju bitku..

Pozdrav svima,

Sta mislite, da li treba legalizovati registrovana partnerstva istopolnih osoba? Jer ako zajednica lica istog pola nije priznata, gej parovi su diskriminisani po mnogo cemu:na primer 1. ne mogu naslediti partnera, 2.nepostoji zajednicka imovina, 3. ne mogu zajedno konkurisati za kredit. 3. ne mogu naslediti poenziju partnera, 4.partner koji ne radi ne moze da koristi zdravstveno osiguranje svog partnera, 5.nisu oslobodjeni obaveze svedocenja protiv jedan drugog, a bracni parovi jesu, 6, i dr. Nije posteno da se ljudima zabranjuje sve ovo gore navedeno samo zato sto su osobe istog pola. Brak je Kostunica zabranio Ustavom, ali registrovana partnerstva su moguca i trebalo bi da budu legalizovana sa istim pravima i obavezama kao brak( stim zvace se r. partnerstva). Dakle sta mislite, jeste li za legalizaciju registrovanih partnerstava lica istog pola, sa istim pravima i obavezama kao i bracni partneri?

Da, naravno.

za gej parove ne mislim da su losi kao roditelji..verujem da bi cak bili i bolji, pazljiviji..bas zato sto roditeljstvo ne prihvataju zdravo za gotovo..imaju otezavajucu okolnost kao i parovi koji se bore sa sterilitetom, pa do ostavrenosti kao roditelji prolaze naporan i cesto bolan put..uvek vise cenimo ono do cega tesko dolazimo..
ali..
nije mi prirodan odnos..mislim da nije sredina u kojoj dete treba da se odgaja..
mi imamo prava na svoje izbore..
i veruj mi da tvoj izbor da se deklarises kao gej i da u takvom odnosu prozivis zivot ne osudjujem..
ali nemas prava da detetu koje bi podizao (a ne bi bilo tvoje i partnerovo, vec bi u to morali da ukljucite i majku donatora) nametnes takav odnos kao uobicajen..jer nije..
ti mozes da se zbog svog izbora nosis sa okolinom u kojoj ce uvek biti onih koji su protiv takvog odnosa, ali ne treba tvoje dete da bije tvoju bitku..

Pa nisam izabrao da sam gej, zar stvarno neko misli da mi biramo ovaj tezi put. Takav se covek rodi, veruj mi znam iz iskustva. Odnos izmedju dva muskarca jeste prirodan, inace ne bi postojao u prirodi, a on postoji. A ko je rekao da bi ja nametao bilo sta detetu? Normalno bih ga podizao kao svaki drugi roditelj.

Pa nisam izabrao da sam gej, zar stvarno neko misli da mi biramo ovaj tezi put. Takav se covek rodi, veruj mi znam iz iskustva. Odnos izmedju dva muskarca jeste prirodan, inace ne bi postojao u prirodi, a on postoji. A ko je rekao da bi ja nametao bilo sta detetu? Normalno bih ga podizao kao svaki drugi roditelj.

sve sto postoji na ovom svetu - na kraju je normalno i prirodno..
odnos izmedju dva istopolna bica nije prirodan jer bi se tu zavrsilo njihovo postojanje na ovom svetu..
koliko god da se svi trudimo da nesto napravimo od svojih zivota i da na neki nacin ostavimo trag za sobom, sve se na kraju svede na prostu reprodukciju..ako toga nema, nema ni produzetka vrste..
da je prirodan gej odnos - posle te generacije bio bi kraj postojanja..
to je jedan razlog..
drugi je pritisak na to dete koje bi odgajali od strane njegovih vrsnjaka i okoline..
ne mora dete da bude odgajano kao buduci gej..
ali su deca isuvise slaba da se nose sa neprijatnim komentarima okoline na porodicu u kojoj odrastaju, da bi odrasli bez ostecenja u vidu kompleksa..
moras ipak da priznas da je nas izbor kako cemo da prozivimo svoj zivot, ali malenima treba dati priliku za sto bezbriznije detinjstvo..
tvoj izbor je da si gej..njegov nije da ima gej roditelje..

sve sto postoji na ovom svetu - na kraju je normalno i prirodno..
odnos izmedju dva istopolna bica nije prirodan jer bi se tu zavrsilo njihovo postojanje na ovom svetu..
koliko god da se svi trudimo da nesto napravimo od svojih zivota i da na neki nacin ostavimo trag za sobom, sve se na kraju svede na prostu reprodukciju..ako toga nema, nema ni produzetka vrste..
da je prirodan gej odnos - posle te generacije bio bi kraj postojanja..
to je jedan razlog..
drugi je pritisak na to dete koje bi odgajali od strane njegovih vrsnjaka i okoline..
ne mora dete da bude odgajano kao buduci gej..
ali su deca isuvise slaba da se nose sa neprijatnim komentarima okoline na porodicu u kojoj odrastaju, da bi odrasli bez ostecenja u vidu kompleksa..
moras ipak da priznas da je nas izbor kako cemo da prozivimo svoj zivot, ali malenima treba dati priliku za sto bezbriznije detinjstvo..
tvoj izbor je da si gej..njegov nije da ima gej roditelje..

Nije moj izbor da sam gej, takav sam se rodio. Ja sam samo izabrao da ne zivim u lazi i da zivim, u sladu sa svojom prirodom. Zar je mnogo sto trazim jednak , ne bolji, nego jednak, tretman u drustvu? Sto trazim da zajednica za mojim partnerom bude jednako zakonsko priznata kao i vasa? Nije fer da ja nemam mogucnosti da zasnujem svoju porodicu. Pobogu postoje vec drzave koje dozvoljavaju brakove i usvajanje dece kao i surogat materinstvo. Te drzave nisu propale nego su danas najrazvijenije na svetu.

Nije moj izbor da sam gej, takav sam se rodio. Ja sam samo izabrao da ne zivim u lazi i da zivim, u sladu sa svojom prirodom. Zar je mnogo sto trazim jednak , ne bolji, nego jednak, tretman u drustvu? Sto trazim da zajednica za mojim partnerom bude jednako zakonsko priznata kao i vasa? Nije fer da ja nemam mogucnosti da zasnujem svoju porodicu. Pobogu postoje vec drzave koje dozvoljavaju brakove i usvajanje dece kao i surogat materinstvo. Te drzave nisu propale nego su danas najrazvijenije na svetu.

Daaaaj covece. Nisu propale jos, ali idu u propast. To sto se u nekim drzavama legalizuje i brak sa kucnim ljubimcem nije nista na sta mi treba da se ugledamo.
Uz duzno postovanje tebe, toga kakav si se ti rodio, tvog lika i dela.

Da ne potezem sad pricu o tome da li je i pedofilija i ostale izopacene seksualne opredeljenosti nesto "prirodno" ili nesto drugo.

Trazis svoja prava, o.k. Ali nemoj nam objasnjavati da je homoseksualnost nesto prirodno. Batali tu pricu.

razumem te.
ali kao sto ti trazis jednak tretman,tako i deci treba pruziti sansu da kao jednaki sa svojim vrsnjacima prozive svoje detinjstvo..
suvise razlicitosti ima svako dete sa kojima treba da se nametne i izbori medju svojim vrsnjacima..
ovolika razlicitost porodice - bilo bi previse za tako malo bice..
priznao to ili ne, i u najrazvijenijim drzavama homoseksualni brakovi su retkost..podignua deca u takvim brakovima - jos veca retkost..
to je vec dovoljo razlicitosti u samom pocetku njihovog zivota..
koliko god oni bili odgajani da na takav brak svojih gej roditelja gledaju kao na normalan odnos - za njihove vrsnjake bi bili drugaciji..
na tom uzrastu je klincima problem i bubuljica na celu kao razlicitost..pa sebe zbog par bubuljica vide kao najrosaviju osobu u okruzenju, a mozes li tek da zamislis koliki bi im ovo problem napravilo..
hteo to da priznas ili ne - dete odgajano u takvim uslovima moralo bi da bije bitku zbog izbora svojih roditelja..

Back