Reformator godine-Dinkić

13:28
МИНИСТРУ ДИНКИЋУ НАГРАДА ЗА РЕФОРМАТОРА ГОДИНЕ

БЕОГРАД – Потпредседник владе и министар економије Млађан Динкић добио је данас награду за реформатора године, у организацији Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД), због доприноса стварању повољног оквира за пословање у Србији.

Како је наведено у образложењу Управног одбора НАЛЕД-а, Динкићу је награда додељена за покретање свеобухватне реформе прописа, директну подршку привреди кроз субвенционисане кредите, обезбеђивање страних директних инвестиција и ликвидност привреде и у времену кризе.

Динкић је на додели награда у хотелу „Хајат” најавио да ће Влада Србије на следећој седници, у уторак, усвојити први пакет препорука привреде за укидање непотребних бирократских прописа и процедура.

Награда за реформатора додељена је и директору Агенције за привредне регистре Звонку Обрадовићу за увођење једношалтерског система регистрације предузећа и директан допринос конкурентности привреде, транспарентно и одговорно управљање и поједностављење процедура.

У категорији председника општине награду за реформе добио је председник општине Параћин Саша Пауновић за промоцију интереса локалних самоуправа у односу са републичким властима и промоцију одговорног управљања у јавном сектору.

Награду је добио и уредник економске рубрике у дневном листу „Политика” Миомир Бркић за доследност у извештавању, залагање за економске реформе, аналитичност и истраживачки приступ, борбу против корупције и притисак на институције да спроводе реформе.

I pored svega što je pratilo Dinkića,kao i afera koje su objavljivale novine,pored 1000 evra,ipak neko ceni projekte vođe G17 i njegovo zalaganje u ekomoniji Srbije te je postao reformator godine.
Neuništivi Dinkić caruje i dalje.

.......pa i mira markovic bila akademik u ukrajini ,nishta nije chudno sem klimatskih promena ....................

Ja koji zivim u becu znam da je u Austriji najgora banka Bank Austrija koja je drzavna banka ili bolje receno privatno vlasnistvo SPÖ (Socialdemokratske Partije Austrije).

Kome bi mogli dinkic da prodaju banku u Srbiji, a da nije mafijas?????

Jer drzavno valstnistvo nije bas najpametnije.

Drzavno vlasnistvo nad bankama u Srbiji bi bilo jako lose. Moj brat radi u Komercijalnoj, ne zelim da sve banke u Srbiji budu kao oni... A Postanska stedionica... Zamislite situaciju gde su sve banke drzavne...z:cry:

Strane banke izvlace evre iz Srbije, ali zar nije tacno da su te banke te iste evre i 'uvukle' u Srbiju?

Moguce, meni je logicno da tako razmisljam kada neko ima potrazivanja koje ne moze da naplati. Ti mislis da bi npr. danasnje trziste kapitala imalo svezih kredita za privredu, da Dinkic nije dao to trziste strancima? Mislis da ne bi bilo bankarskog kartela?

Pa ti si prijateju izvrnuo jednu moju recenicu iz posta, koji je imao totalno drugi kontekst. Mislim ako bi isli tom tvojom logikom kako je onda zelezara sa tolikim dugovima postala najveci izvoznik u Srbiji? Da nije od kapitala od privatizacije za 25 miliona dolara z:D
Da, mislim da bi imalo novca za privredu i to po povoljnijim uslovima, uostalom taj novac ne stvaraju banke nego privreda. Uostalom ja opet ponavljam, pricam o restruktuiranju tih banaka, a ne o nacionalizaciji, sto verujem da si ti stekao utisak. Ti tvrdis da nije bilo moguce restruktuiranje bankarskog sektora ne dajuci ni jedan argument, a ja tvrdim suprotno i eto navodim slovenacki primer, kao jedne od ubedljivo najuspesnijih zemalja koje su prebrodile tranziciju.

Drzavno vlasnistvo nad bankama u Srbiji bi bilo jako lose. Moj brat radi u Komercijalnoj, ne zelim da sve banke u Srbiji budu kao oni... A Postanska stedionica... Zamislite situaciju gde su sve banke drzavne...z:cry:

Strane banke izvlace evre iz Srbije, ali zar nije tacno da su te banke te iste evre i 'uvukle' u Srbiju?

.pa kad bi znao da strane banke nisu povezane sa svojim maticama ,bilo bi ti mozda neshto sumljivo ......................

Pa ogromne kapacitete je autoindustrija nabacila od 2000 do 2006 godine. Sad cak imaju previse automobila.

Da smo bili spremni za to 2002 mozda bi imali industriju automobila ko Slovacka. Slovacka zamalo vise proizvodi automobila nego sto ima stanovnika.z:lol:

Ako uspe za Fiatom odlicno je. Neverujem da cu da ce mozda doci VW, Mecka ili neki drugi veliki producent automobila za narednih 10 godina.z:(

Koji kapaciteti?

Slovacka proizvodi oko 600.000 automobila godisnje, a procene su da je ove godine imala pad proizvodnje za 20 odsto.

A verujem da ce uspeti sa Fijatom, sa onih uplacenih milion i po evra i obecanih 100 miliona umesto 700.

Pa ti si prijateju izvrnuo jednu moju recenicu iz posta, koji je imao totalno drugi kontekst. Mislim ako bi isli tom tvojom logikom kako je onda zelezara sa tolikim dugovima postala najveci izvoznik u Srbiji? Da nije od kapitala od privatizacije za 25 miliona dolara z:D
Da, mislim da bi imalo novca za privredu i to po povoljnijim uslovima, uostalom taj novac ne stvaraju banke nego privreda. Uostalom ja opet ponavljam, pricam o restruktuiranju tih banaka, a ne o nacionalizaciji, sto verujem da si ti stekao utisak. Ti tvrdis da nije bilo moguce restruktuiranje bankarskog sektora ne dajuci ni jedan argument, a ja tvrdim suprotno i eto navodim slovenacki primer, kao jedne od ubedljivo najuspesnijih zemalja koje su prebrodile tranziciju.

Pa valjda je ta zelezara postala najvecni izvoznik zbog novih trzista, novih modernih menadzera (jako bitno), novih kredita koji su uzimali, a koje im normalna banka ranije ne bi dala zbog dugovanja i glupavog upravljanja preduzecem.

Mislis da bi vise novaca imale domace banke, nego strane koje imaju 'velike tate' u inostranstvu, i koje mogu da donesu kapital iz inostranstva? Ja nisam ekonomista, ali koriscenjem zdravog razuma, meni to nije logicno.
Kako ti mislis da je drzava drugacije mogla da postupi, i koliko bi Srbiju kostalo takvo restruktuiranje?

Koji kapaciteti?

Slovacka proizvodi oko 600.000 automobila godisnje, a procene su da je ove godine imala pad proizvodnje za 20 odsto.

A verujem da ce uspeti sa Fijatom, sa onih uplacenih milion i po evra i obecanih 100 miliona umesto 700.

Svakako je imalo pada. Ali slovacka je zadnjih godina dosla sve blize nivo ceske.

I to posebno sto su VW i druge automarke investirali u Slovacku.

Fiat ili ce doci u Srbiju ili nece. Zabole fiat za Tadica. Ako se fiatu isplati da ovde proizvoi a ne u Itali doci cu.

Samo fiat sam za sebe nije dosta. Ako dinkic stvarno zeli autoindustriju onda mora da dovede jos jednog velikog producenta u Srbiju.

A kako sve to sa onih 25 miliona dolara u privatizaciji?
Pa i vrapci na grani znaju da se radi o jednoj od najvecih privatizacionih prevara posle 5.oktobra.

Jeste prevara sa stanovista prava, ali da nije bilo te prevare, ne bi bilo ni tako uspesne zelezare. Pa zamisli da su im ostavili sva ona dugovanja? Pa ko bi kupio takvo cudo? Niko, isli bi u likvidaciju.

A kako sve to sa onih 25 miliona dolara u privatizaciji?
Pa i vrapci na grani znaju da se radi o jednoj od najvecih privatizacionih prevara posle 5.oktobra.

Ti stvarno mislis da ono djubre od zelezare bi neko kupijo za 400 Miliona dolara.

Gde ti zivis. US steel bi napravijo neku jeftiniju fabriku u indiji ili u ukrajini.

Ista fora ko kod NiSa to preduzece vredi toliko koliko je neko spreman da plati.

Pa valjda je ta zelezara postala najvecni izvoznik zbog novih trzista, novih modernih menadzera (jako bitno), novih kredita koji su uzimali, a koje im normalna banka ranije ne bi dala zbog dugovanja i glupavog upravljanja preduzecem.

Mislis da bi vise novaca imale domace banke, nego strane koje imaju 'velike tate' u inostranstvu, i koje mogu da donesu kapital iz inostranstva? Ja nisam ekonomista, ali koriscenjem zdravog razuma, meni to nije logicno.
Kako ti mislis da je drzava drugacije mogla da postupi, i koliko bi Srbiju kostalo takvo restruktuiranje?

Pa dobro posto nisi ekonomista ajde da koristimo tvoju logiku.
Kazes da je USSteel uspeo zbog traznje i trzista, i to sve kroz poznatu prevaru prilikom privatizacije. Sto onda po toj logici i pominjane banke zbog novog perspektivnog trzista, oslobodjenog ranijih ogranicenja (sankcija, otpisani su im i mnogi dugovi) to ne bi postigle? Sto se tice tih troskova restruktuiranja bili bi amortizovani a i manji nego troskovi za stecajni proces.
A sto se tice uvlacenja kapitala, vecina stranih banaka ovde su u stvari fransize koji kapital ovde uvlace tako sto se zaduzu kod centrala i onda po zelenaskim kamatama plasiraju taj "kapital". Velike li umetnosti.
Krediti koji oni daju tesko mogu da i najjaci privredni igraci a kamoli mala i srednja preduzeca. Tako da eto danas zahvaljujuci tim reformama imamo privredu sa najnizim stepenom likvidnosti u regionu (mozda je Bih jedino tu ispred nas). Niko nikome ne placa, svako svakome duguje i potrazuje, plus naravno tu je drzava sa svojim nametima da dodatno ugusi privredu.

Jeste prevara sa stanovista prava, ali da nije bilo te prevare, ne bi bilo ni tako uspesne zelezare. Pa zamisli da su im ostavili sva ona dugovanja? Pa ko bi kupio takvo cudo? Niko, isli bi u likvidaciju.

Pa i bez tih dugovanja (a bilo je i potrazivanja) to preduzece je mnogo, mnogo vise. Da nije vredelo i bilo perspektivno ne bi ga USS Steel i uzimao. Uostalom slicna privatizacija je radjena i u Kosicama, sto tamo nije bilo odradjeno kao kod nas?
Inace logika ti i ovde popusta. Cak je i neverovatno mastovita. z:mrgreen:

Pa dobro posto nisi ekonomista ajde da koristimo tvoju logiku.
Kazes da je USSteel uspeo zbog traznje i trzista, i to sve kroz poznatu prevaru prilikom privatizacije. Sto onda po toj logici i pominjane banke zbog novog perspektivnog trzista, oslobodjenog ranijih ogranicenja (sankcija, otpisani su im i mnogi dugovi) to ne bi postigle? Sto se tice tih troskova restruktuiranja bili bi amortizovani a i manji nego troskovi za stecajni proces.
A sto se tice uvlacenja kapitala, vecina stranih banaka ovde su u stvari fransize koji kapital ovde uvlace tako sto se zaduzu kod centrala i onda po zelenaskim kamatama plasiraju taj "kapital". Velike li umetnosti.
Krediti koji oni daju tesko mogu da i najjaci privredni igraci a kamoli mala i srednja preduzeca. Tako da eto danas zahvaljujuci tim reformama imamo privredu sa najnizim stepenom likvidnosti u regionu (mozda je Bih jedino tu ispred nas). Niko nikome ne placa, svako svakome duguje i potrazuje, plus naravno tu je drzava sa svojim nametima da dodatno ugusi privredu.

Meni je ovo boldovano veci deo problema katastrofe nase industrije, i ne samo zbog drzavnih nameta, nego zbog celokupne drzavne aktivnosti...

Pa dobro, eto Komercijalna banka ne mora da se zaduzi kod svoje centrale, pa opet nije lider u kreditima, vec samo u stednji. Sto znaci da se subjekti vise zaduzuju kod tih zelenasa.

Bez ljutnje Vujo, meni je glupo da prema tebi imam ironican stav (koga cesto imam prema nekim drugima), nemoj ovo tako da shvatis. Samo pisem neka zdravorazumska zapazanja.

Ti stvarno mislis da ono djubre od zelezare bi neko kupijo za 400 Miliona dolara.

Gde ti zivis. US steel bi napravijo neku jeftiniju fabriku u indiji ili u ukrajini.

Ista fora ko kod NiSa to preduzece vredi toliko koliko je neko spreman da plati.

Pa i Kosice je bilo jos vece djubre od zelezare pa ju je US Steel kupio za 400 miliona dolara plus prihvatio socijalni program za radnike od 10 godina.z:poz:

Pa i bez tih dugovanja (a bilo je i potrazivanja) to preduzece je mnogo, mnogo vise. Da nije vredelo i bilo perspektivno ne bi ga USS Steel i uzimao. Uostalom slicna privatizacija je radjena i u Kosicama, sto tamo nije bilo odradjeno kao kod nas?
Inace logika ti i ovde popusta. Cak je i neverovatno mastovita. z:mrgreen:
Pa ja mislim da ce svi za to da kazu da je protivpravno.z:mrgreen: Ali radnici koji rade tamo su jedva cekali da se tako nesto desi...

МИНИСТРУ ДИНКИЋУ НАГРАДА ЗА РЕФОРМАТОРА ГОДИНЕ

БЕОГРАД – Потпредседник владе и министар економије Млађан Динкић добио је данас награду за реформатора године, у организацији Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД), због доприноса стварању повољног оквира за пословање у Србији.

Каква "институција", такав и лауреат. :bljak::bljak:

Каква држава, такав и министар... :bljak::bljak:

Poslednja izmena:
Svakako je imalo pada. Ali slovacka je zadnjih godina dosla sve blize nivo ceske.

I to posebno sto su VW i druge automarke investirali u Slovacku.

Fiat ili ce doci u Srbiju ili nece. Zabole fiat za Tadica. Ako se fiatu isplati da ovde proizvoi a ne u Itali doci cu.

Samo fiat sam za sebe nije dosta. Ako dinkic stvarno zeli autoindustriju onda mora da dovede jos jednog velikog producenta u Srbiju.

Ma ajde molim te meni je licno ta prica sa Fijatom fijasko. Treba ih naterati lepo ili da uloze lovu, ili da se trazi novi strateski partner. Nema druge. Sve ostalo je mlacenje prazne slame i jeftina politicka promocija na nesreci tudjih ljudi.
Mislim y6t kad isti Dinkic pricao da ce Fijat vec krajem ove godine da proizvodi skoro 300,000 vozila + onih 700 miliona evra investicija?? Pa Dacia je recimo rumunska firma (koju je kupio Reno) kojoj je pre krize trebalo skoro 10 godina da dostigne prozvodnju od 250.000 vozila i da zaposli 10,000 radnika. A radi se o ozbiljnoj i veoma uspesno privatizovanoj firmi koja pravi profit.
Mislim danas glasati za Dinkica vise lici na skakanje u bazen bez vode, samo eto sa cepom na rupi za odvod z:D

Динкић је иначе јако цењен у европским економским круговима,па није ни чудо што му додељују бројне награде.Ипак је он њима ваљао више него нама.Бољег стручњака за уништавање домаћег банкарског и економског система и довођења страног тешко да ће наћи.

Brate sve si rekao nema sta da se doda.

Fiata nemozes naterati. Fakticki zastava nece dobiti novog partnera. Jer ako fiat ode svima drugima ce biti signal Srbija nije za investicije.

Ako ne dodje Fiat to je kraj Zastave. Nismo u situaciji da biramo. Svugde u evropi autoproducenti smanjuju proizvodnju.

Pa ako svugde autoindustrija puca, otkud to da cemo sa "obecanih" sto miliona da pravimo 200,000 vozila, po nekim optimisticnim procenama i milion i dvesta hiljada :rtfm:
A potencijalni investitori i poslovni partneri ce u Fijatu prepoznati dodatan potencijala kad budu culi da i posle dve i kusur godian ni polovinu obaveyne garanicije nisu uplatili.
Srbiaj je svakako najebala :zskace:

Dinkic je jedini covek koji je nesto pametno uradio u Srbiji.

Jedan od najinteligentnijih postova na Krstarici u poslenjih nekoliko godina. :zstidljivko:

Back