Refleksija

Sensei

Master
Moderator
Poruka
51.565
Ona pojava u psihologiji kad osoba od druge očekuje da uradi ono što bi ona uradila

Jel vam se dešavalo to? Da vam neko pripisuje svoje osobine. Kad vam kaže šta očekuje da ćete da uradite, konstruiše buduće događaje, a vi se šokirate koliko im je pokvaren um jer vama tako nešto ne bi palo na pamet
dašavalo.

gost 423947

Elita
Poruka
21.449
Jes te refleksije kad neko izmaštava moje skrivene namere (desi se) me nekad i uplaše... Kao, ko je ova osoba? Pa kažem sebi, ajd ne paranoiši. Okrenem glavu i toliko.
Pa to

Ima dobra scena u filmu Zelena milja
Kad čuvari hoće da sklone Persija da im ne smeta, naprave plan da ga zatvore u samicu da bi izveli Kofija iz ćelije da ih Persi ne drukne. I kad mu vežu košulju da ga vode, on ih moli da ga ne stave u ćeliju sa Divljim Bilom... I Tom Henks ga pogleda šokirano, jer njemu takva pakost ne bi pala na pamet.

Ne znam jesi gledala film

Ната Ли

Buduća legenda
Poruka
38.821
Pa to

Kad čuvari hoće da sklone Persija da im ne smeta, naprave plan da ga zatvore u samicu da bi izveli Kofija iz ćelije da ih Persi ne drukne. I kad mu vežu košulju da ga vode, on ih moli da ga ne stave u ćeliju sa Divljim Bilom... I Tom Henks ga pogleda šokirano, jer njemu takva pakost ne bi pala na pamet.

To je to. Ta scena. Kada ti neko objasni tvoj postupak na totalno dijametralno suprotan način.

Kada najbolju nameru shvati kao krajnje zlu nameru.

Disko Kauč

Elita
Poruka
24.584
Pa to

Pa nisam, a trebalo bi, je l?

Ната Ли

Buduća legenda
Poruka
38.821
Ja ljudima na verujem, ali za svakoga verujem da je dobra osoba dok se ne dokaže suprotno.
Tek kada nekoga dobro upoznam, možda mogu da sudim o postupcima a i tada se pazim da ne prenaglim na osnovu samo mojeg viđenja.

Ната Ли

Buduća legenda
Poruka
38.821
Al' da stvaraju nelagodu ljudi koji "projektuju", stvaraju... Evo dobratim pažlju i na sebe, da li i kad projektujem... psihološki.

Recimo da ti na poslu zagubiš nešto.. Sat ili telefon... Ja bi prvo pomislila da sam ga spustila negde bezveze ili u neku fioku i da samo ne mogu da ga nađem.

A mnogi bi odmah digli dreku da im je neko ukrao.

I ja se zapitam, odakle im ideja da bi neko ukrao tako nešto. Meni to nikad ne bi palo na pamet. Osim ako se ponavlja ili vidim nekoga kako to radi.

pesho

Veoma poznat
Poruka
10.108
Recimo da ti na poslu zagubiš nešto.. Sat ili telefon... Ja bi prvo pomislila da sam ga spustila negde bezveze ili u neku fioku i da samo ne mogu da ga nađem.

A mnogi bi odmah digli dreku da im je neko ukrao.

I ja se zapitam, odakle im ideja da bi neko ukrao tako nešto. Meni to nikad ne bi palo na pamet. Osim ako se ponavlja ili vidim nekoga kako to radi.
meni ukrali na poso krevet na naduvavanje a nebi mobilni