Referendum: U EU sa Kosovom ili bez

Da li ste da Srbija udje u EU sa Kosovom kao delom Srbije ili bez?

• Zalazem se da Srbija udje u EU jedino sa Kosovom kao integralnim delom Srbije

• Zalazem se da Srbija udje u EU bez Kosova i prihvatam Kosovo kao nezavisnu drzavu

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ja nemam osecaj POSEDOVANJA nad drzavom vec samo nad LICHNO SVOJOM IMOVINOM i ta granica je u MOJOJ KUCI !!!

MOJE JE SAMO ONO SHTO SAM SAMA STEKLA

da ti pravo kazem, prezirem BORBU ZA ""VELIKOM PRAZNOM KUCOM"" da ne kazem, zabole me za VELIKU SRBIJU U KOJOJ ZIVE NEZADOVOLJNI I SLUDJENI LJUDI, a takvi samo mozemo biti sa zagovornicima ovih suludih strategija

svaka čast na ovom postu...to im i ja govorim...istim tim "umovima" šta ti vredi "velikaSrbija" u kojoj će ljudi živeti nezadovoljni bez minimum ljudskih prava sluđeni od radikalske demagogije

radikalima je često puta bilo maltene čudno kad sam govorio sa stajališta Hrvatske

koji će nam jarac Hercegovina....i rasturai BiH samo da bi Hrvatska bila velika?
a time bi dobili par stotina hiljada ljudi koji razmišljaju kao da je još danas 91.godina

meni je Hrvatska prelepa ovakva kakva je danas...u ovim granicama

s druge strane nisu mi ti isti radikali jasni

hoće Kosovo nazad i drže se slepo rezolucije 1244 ...a čim se okrenu...odmah bi oni da kidaju BiH na pola pa bi komadić Hrvatske pa Crne Gore...itd...
licemjerje bez granica

još jednom svaka čast alergicna

Vec sam rekla,sada sam u Holandiji, u zemlji koja je tek neshto veca od Vojvodinei pravi je primer kako izgleda kad je prioritet KVALITET a ne KVANTITET

Uredjena drzava
Vioki standard
Nema nezaposlenih, sem onih koji nece da ade
Potpuno ista prava za sve drzavljane Holandije

Da smo se mi ugledali na takve drzave da smo se bavili ZIVOTOM ne MITOM, NIKO NE BI POZELEO A SE OTCEPI OD TAKVE DRZAVE

Vec sam rekla,sada sam u Holandiji, u zemlji koja je tek neshto veca od Vojvodinei pravi je primer kako izgleda kad je prioritet KVALITET a ne KVANTITET

Uredjena drzava
Vioki standard
Nema nezaposlenih, sem onih koji nece da ade
Potpuno ista prava za sve drzavljane Holandije

:arrow::arrow: Da smo se mi ugledali na takve drzave da smo se bavili ZIVOTOM ne MITOM, NIKO NE BI POZELEO A SE OTCEPI OD TAKVE DRZAVE

KLJUČNA MISAO
koju i ja zagovaram

Da smo se mi ugledali na takve drzave da smo se bavili ZIVOTOM ne MITOM, NIKO NE BI POZELEO A SE OTCEPI OD TAKVE DRZAVE

Reče srpska mitomanka i osta živa. Pa ima li većih mitomana od ljudi sličnih tebi, pogledajte samo svoje tekstove o Djindjiću, napravili ste od čoveka supermena, koji bi do sada rešio sve probleme Srbije, sačuvao Kosovo, i ko zna kakve još tričarije niste nabrojali.
Ovim tekstom ne želim da vredjam Djindjića, to mi nije namera, jer je on kao i svi političari imao svoje loše i dobre strane, ali me najviše čude fanatici, koji su od njega napravili božanstvo, i sada tupe o nekoj mitomaniji.

Reče srpska mitomanka i osta živa. Pa ima li većih mitomana od ljudi sličnih tebi, pogledajte samo svoje tekstove o Djindjiću, napravili ste od čoveka supermena, koji bi do sada rešio sve probleme Srbije, sačuvao Kosovo, i ko zna kakve još tričarije niste nabrojali.
Ovim tekstom ne želim da vredjam Djindjića, to mi nije namera, jer je on kao i svi političari imao svoje loše i dobre strane, ali me najviše čude fanatici, koji su od njega napravili božanstvo, i sada tupe o nekoj mitomaniji.

Tvoja patoloshk mrznja prema Djindjicu, kao modernom politicharu, reformatoru,direktnom i definitivnom, sa jasnio definisanim planom za Srbiju koja bi bila deo velike evropske porodice, i josh puno osbina, koje krase jednog takvog choveka, dovoljan su razlog da, svakog ko poshtuje te ljudske osobine nazovesh MITOMANOM I FANATIKOM, a za one, malo ludje i mocnije, to je bio povod da izvrse atentati na njega, i tako po kushaju da ""opravdaju"" svoju intelektulnu sirotinju,ispodproschnost i nemoc da urade neshto pametno i vredno poshtovanja:roll:

Slazem se sa tobom, ali imao je on i dobrih odluka, jedna od tih je sto je najurio onog narkomana Cedu Jovanovica i distancirao se od zavisnika :D ciji su mu prijatelji iz Silerove kasnije dosli glave ;)

Slazem se sa tobom, ali imao je on i dobrih odluka, jedna od tih je sto je najurio onog narkomana Cedu Jovanovica i distancirao se od zavisnika :D ciji su mu prijatelji iz Silerove kasnije dosli glave ;)

Tebe ""krasi"" jedna patopsiholoshka osobina, MNOGA JACHE MRZISH NEGO SHTO VOLISH, ZNASH PROTIV CHEGA SI A NE ZNASH ZA SHTA SI, sakrivajuci svoju povrshnost, ""veshto" izbegavash da odgovorish na konkretno postavljeno pitanje, misleci, da je dovoljno pljunuti na nekog BEZ ARGUMENATA, SAMO ZATO SHTO SI TO OD NEKOG CHUO,PA KAO SVA DRESIRANA ZIVINA, TO GUTASH KAO NAJVECU ISTINU, NE USUDJUJUCI SE DA SAM DONESESH ZAKLJUCHAK!!!

Pitala sam te jednom, posle
tvog silnog tupljenja i jalovog teoretisanja
KAKO TI VIDISH RESHENJE KOSOVSKOG PROBLEMA, ili kako to vide politichari kojima verujesh
nisi odgovorio!!

Ja se tebi nisam ni obracao, a ti bi mogla da prestanes da se deres (ugasi CAPS) ili brzo u partijski odbor po dozu (koke, herkana ili cime se vec smirujes).

Sto se tice KiM :P mene ovo privremeno stanje ne potresa, sve ce to doci na svoje u nekom buducem konfliktu tako da je o tome danas suvisno komentarisati, ae pali sada i ja sam tebi vec jednom rekao da mi se ne obracas, a ako ti moje izjave smetaju imas opciju "ignore".

Uskoro ce biti raspisan referendum . Kako bi ste glasali?

Mladenović: DSS za rederendum o EU
5. mart 2008. | 11:39 | Izvor: Beta
Beograd -- DSS je za referendum na kome bi se građani opredelili da li su za Srbiju u EU sa ili bez Kosova, izjavio Andreja Mladenović.

Portparol DSS Andreja Mladenović rekao je agenciji Beta da bi taj referendum morao da bude apsolutno fer i demokratski, a da tačno pitanje o kojem bi se građani izjašnjavali treba konsenzusom da utvrde parlamentarne stranke u Skupštini Srbije.

"Pošto su sve parlamentarne stranke u Srbiji za ulazak u Evropsku uniju, podrazumeva se da ne treba organizovati referendum o tome da li hoćemo u EU, već da bi se rešio problem koji postoji - da li u Evropsku uniju idemo sa Kosovom i Metohijom ili bez", rekao je Mladenović.

On je ocenio da je "dosadašnja zvanična politika bila da je Kosovo Srbija i da u EU idemo sa Kosovom kao svojim sastavnim delom".

"Bilo bi jako važno da građani na fer i demokratskom referendumu potvrde ovu zvančnu politiku i donesu odluku da je ne menjaju", kazao je Mladenović.

DSS će, kako je istakao, inicirati konsultacije parlamentarnih stranaka da se utvrdi da li je ideja o referendumu prihvatljiva i da li može da se postigne dogovor oko preciznog pitanja.
Да ли је то потенцијално кршење Устава? Питам се, питам. :rolleyes:

http://forum.krstarica.com/poll.php?do=showresults&pollid=2893

Ja mislim da anketa sve govori ;) ala ce biti lepo posle izbora, kada predsednik republike ostane samo za ulogu svecanih prijema stranih drzavnika, a stranka mu bude godinama zaglavila u opoziciji :P LOL
Председник Републике не може постати енглеска краљица, јер је врховни командант Војске Србије :wink:.

Председник Републике не може постати енглеска краљица, јер је врховни командант Војске Србије :wink:.

S'obzirom da nece birati Ministra Odbrane, a ni nacelnika Generalstaba on nece biti nikakav "komandant", niti ce upravljati budzetom ni Srpskom Vojskom ;) ... to sto nece povesti vojsku u rat, pa to je odlicno, nikom' se ne ratuje svakako, ali budemo li napadnuti, bit cemo spremni, a on se tada sigurno nece pitati mnogo ;)

7. Командовање и руковођење Војском Србије
Члан 17.
Председник Републике:
1) одлучује о употреби Војске Србије и командује Војском Србије у миру и рату;
2) утврђује основе развоја и опремања Војске Србије;
3) утврђује основе мирнодопске и ратне организације Војске Србије;
4) одређује родове и службе Војске Србије, на предлог министра одбране;
5) уређује систем командовања у Војсци Србије и прати спровођење система командовања;
6) усваја План употребе Војске Србије и наређује њену употребу;
7) доноси смернице за изградњу оперативне и функционалне способности Војске Србије, на предлог министра одбране;
8 ) поставља и разрешава начелника Генералштаба, уз мишљење министра одбране;
9) поставља, унапређује и разрешава официре на формацијска места за која је прописан чин генерала и одлучује о престанку њихове службе, на предлог министра одбране;
10) наређује спровођење мера приправности Војске Србије у случају ратног или ванредног стања;
11) наређује мобилизацију Војске Србије;
12) доноси основна правила и друга акта која се односе на употребу Војске Србије;
13) доноси Правило службе Војске Србије и друга правила којима се уређују унутрашњи ред и односи у вршењу војне службе;
14) обавља и друге послове командовања Војском Србије, у складу са законом.

То што сам ископирао је из (новог закона - од децембра 2007. важи) Закона о Војсци Србије. Овлашћена нису мала. ;)
Kakva god da su ovlascenja propisana zakonom, ustav je stariji.
Svako ko zagovara pristupanje eu bez KiM fakticki priznaje i pocinja da postuje okupaciju dela Srbije, sto je protivno ustavu.
E, to sto nema ko da kaze "ti krsis ustav i zato ides u zatvor", to je drugi padez..:cool:

Back