S
Shareen
Gost
Što vi, ljudi, maštate! 

pa i sace prokockamo radi novca.Kao "ruska gubernija" mi bi bili pod nuklearnim kišobranom RF, što znači da nas ne bi bombardovali.
To je šansa koju smo prokockali kao SFRJ radi stranog novca - da budemo nuklearna sila.
Čisto sumnjam...u poslednjih 150 godina brzo ste nalazili zajednički jezik sa svakim okupatorom koji je kretao na Srbe.
Sva sreća pa imamo Amerikance, oni nas jednom rukom miluju po glavi, a drugom nam zavrću uvo...![]()
To zapravo i nije sasvim netočno, ali povijesno gledano nekako sam dojma da su hrvatsko - srpski odnosi ovisili o smjeru napada, ako se napadalo iz smjera zapada onda smo bili protivnici, ako se napadalo iz smjera istoka onda smo bili saveznici, manje-više, dalo bi se raspravljati o tome, Hrvati kao dio zapadnog civilizacijskog kruga sudjeluju u životu zapada (makar i kao 'europska podguzna muva' kako vi volite reći), pa i zapadnim ratnim avanturama, dok su Srbi više granično područje između istoka i zapada, pa su nekad žrtva zapadnog napada, a nekad žrtva istočnog napada, i u tom smislu su Hrvatima nekad protivnik a nekad saveznik, ono, manje-više
![]()
Vidi, nas poslednjih 150 godina, ili da kažem u 20. veku, Istok nije napadao (Bugare ne računam, to je bila posebna priča). Napadani smo sa Zapada, baš zato što smo im iz nekog razloga smetali na njihovom putu ka Istoku (ili Jugu, šta god).
I vi ste bili u svakom tom napadu na nas. Da li kao deo "civilizacijskog kruga" ili kao podguzne muve, nebitno.
Tako da se može računati na vas, ako ne daj Bože, opet do nekog ozbiljnog sranja ovde dođe.
Jbte, pa čak ste i sa Istoka dolazili na Srbiju, 1944-te, ono kad su Mesić i Legionari prevedeni u Crvenu Armiju...
Mada, tu ste se borili za svoje, da dovedete Hrvata da vlada Srbima...
I, najgore po nas, i mi smo se borili za vas.
Nadam se da takve greške više nećemo ponavljati, mada nisam optimista...
Хје хје хје, е јесим добро шукно!
To zapravo i nije sasvim netočno, ali povijesno gledano nekako sam dojma da su hrvatsko - srpski odnosi ovisili o smjeru napada, ako se napadalo iz smjera zapada onda smo bili protivnici, ako se napadalo iz smjera istoka onda smo bili saveznici, manje-više, dalo bi se raspravljati o tome, Hrvati kao dio zapadnog civilizacijskog kruga sudjeluju u životu zapada (makar i kao 'europska podguzna muva' kako vi volite reći), pa i zapadnim ratnim avanturama, dok su Srbi više granično područje između istoka i zapada, pa su nekad žrtva zapadnog napada, a nekad žrtva istočnog napada, i u tom smislu su Hrvatima nekad protivnik a nekad saveznik, ono, manje-više
![]()
Ja se iskreno nadam, i tu nisam nimalo ironičan ili ciničan, da će se Srbija prikloniti zapadnom civilizacijskom krugu, u koji zapravo povijesno i pripada u zadnjih 150 godina, i da će se ta granica civilizacija pomaknuti istočnije i južnije, pa nek se oni iebu a mi da živimo i radimo u miru, a ulazak Srbije u EU bi bio pravi korak u tom smjeru...
No, za ulazak u zapadni civilizacijski krug treba ispuniti i određene uvjete, jel'![]()
i sada je konacno kucnuo momenat, tada....Kada je Milosevic trazio to ujedinjenje sa Rusijom 1999, onda su Rusi rekli - cekaj, polako, bez zurbe....
pa srbi ce da budu 80% za, samo da se organizuje referendum, i stvar je resena, mozes samo da kipis od mukeDa se mi razumemo jednu stvar - ne mogu se ujediniti dve države od kojih je jedna nemerljivo mnogo puta veća u svakom pogledu. Može se samo ta mnogostruko manja prisajediniti. Dakle nazovimo stvari pravim imenom - ti Rusi žele da anektiraju Srbiju.
Evo ih ustaše došle ponovo da sole pamet Srbima.
Kad već ne možeš da posoliš srpsko zaklano pa ispečeno telo, onda dođeš na srpski internet forum da soliš pamet.
Nedostaju vam takmičenja ko će pobiti više Srba za jednu noć, jel tako? Ajde slobodno priznaj. Jes dobar taj vaš Zapad i Nato i austrougarske štale, ali samo kad bi moglo bar još jedno nacionalno ustaško takmičenje u broju pobijenih Srba ta jevropa bi bila prava domovina za vas. Svako bi za dom bio spreman.
![]()
Nikad mi neće biti jasna tolika hrvatska opsednutost i zavidnost prema Srbima. Rat se završio pre skoro 30 godina a hrvatima i dalje usta puna Srba i Srbije. Nije mi jasno kako hrvatski intelektualci nisu uspeli od ustaške ideologije stvoriti neku modernu ideologiju koja se neće bazirati na mržnji prema Srbima pa onda na tome dalje da grade moderni Hrvatski nacionalizam i politiku.
Ovde Hrvate niko i ne spominje. Eventualno kad je neki incident ili kad se neki povampireni političar iz filma devedesetih pojavi u nekoj emisiji pa misli da je još uvek u glavnoj ulozi.
To ti samo misliš. Simpatije su jedno, čizma nešto drugo. Sem toga ni naš ustav to ne dozvoljava.pa srbi ce da budu 80% za, samo da se organizuje referendum, i stvar je resena, mozes samo da kipis od muke
ma, ustav smo vec ukinuli, sa izdajnikom vycicemTo ti samo misliš. Simpatije su jedno, čizma nešto drugo. Sem toga ni naš ustav to ne dozvoljava.
Ja se iskreno nadam, i tu nisam nimalo ironičan ili ciničan, da će se Srbija prikloniti zapadnom civilizacijskom krugu, u koji zapravo povijesno i pripada u zadnjih 150 godina, i da će se ta granica civilizacija pomaknuti istočnije i južnije, pa nek se oni iebu a mi da živimo i radimo u miru, a ulazak Srbije u EU bi bio pravi korak u tom smjeru...
No, za ulazak u zapadni civilizacijski krug treba ispuniti i određene uvjete, jel'![]()
Dobro, onda osim referenduma i ujedinjenja trebaš još izmisliti i vremeplov.Kao "ruska gubernija" mi bi bili pod nuklearnim kišobranom RF, što znači da nas ne bi bombardovali.
To je šansa koju smo prokockali kao SFRJ radi stranog novca - da budemo nuklearna sila.
Bez obzira što ne važimo za racionalan narod kad je u pitanju egzistencija i Srbi razmišljaju razumno. Zato ih je samo u Beču ili samo u Berlinu ili Torontu, Čikagu više nego u celoj Rusiji. Ako slučajno neko ne zna kako je u Rusiji objasniće mu već neki od sad već 200 hiljada nevoljnika koji su došli ovamo. Od Rusije se beži i tu par pijanih deputata i anonimnih forumaša ne mogu ništa.ma, ustav smo vec ukinuli, sa izdajnikom vycicem
samo referendum , a ustav nije problem ako se referndum odrzi, promenicemo ustav
zasto gubernija,UDARNA VEST – Predlog iz Moskve: Referendum pa ujedinjenje Rusije i Srbije
Pogledajte prilog 1269705
Prvi zamenik predsednika Komiteta Državne dume za međunarodne poslove Aleksej Čepa rekao je za „Govorit Moskva“ da bi Rusija i Srbija mogle da se ujedine.
On je naveo da do ujedinjena može doći nakon referenduma.
Kako je Čepa primetio, budućnost zemlje treba da određuju ljudi. On smatra da „sve treba uraditi čisto“.
Poslanik je istakao da će ruska strana u svakom slučaju pružiti podršku zbog činjenice da je Srbija duboko prijateljska zemlja Rusiji. Čepa je dodao da se i Ruska Federacija nada da će srpska strana moći da se izbori sa provokacijama sa kojima se suočava.
https://www.novosti.rs/vesti/politi...eja-cepe-referendum-ujedinjenje-srbije-rusije
(novosti.rs) W.T.
Bolje biti ruska gubernija i da nas se onda plaše, nego ovako da nas vrijedjaju.maltretiraju i nipodaštavaju.
Ujedinjenje je siguran opstanak Srbije jer zapad namjeravaja da nas uništi kao 'to to isto žele Rusiji.
Mislim da bi narod na eventualnom referendumu većinski bio za ujedinjenje.
Ne bi. Ni kad je Mercedes neko vreme pravio i modele s Renoovim motorom to se nije zvalo Mercedes Reno. Zna se ko je jači i veći i to mnogo puta.zasto gubernija,
drzava bi se zvala rusko-srpska federacija
Ništa tu ne bi bilo zajedničko nego samo njihovo.treba da bude zajednicka vojska,
zajednicka vera, skolstvo, tj. istorija
i energenti,
sasvim dovoljno , da obe strane budu zadovoljne i osigurane,
dobro nama, dobro njima