Referendum o litijumu i ulasku u EU - zajedno

Da li ćete podržati kopanje litijuma kao uslov za pristupanje Srbije EU?

• Ukupno glasova
    29
Sve manje ljudi ovde sme javno da prizna da je za EU, mogu se na prste nabrojati.
Možda je ovo u pitanju?

F8D88D22-43E6-4BF8-B133-7FF4197B0189.jpeg

Sve manje ljudi ovde sme javno da prizna da je za EU, mogu se na prste nabrojati.
sada siljite na eu, jer mislite mladi moraju da su za eu, ne znate vise kako da razbijete protest, ovo su vam poslednji trzaji

zasto sekta onda ne ponisti francusko-nemacki sporazuim i trazi od makrona da nam vrati pare za rafale, prodace nam kinezi neke avione vec

zasto je aljek potpisao solcu za litijum, ako necemo u eu?

sta sns hoce vise od naroda, zasto ne rusite vaseg aljeka siftara, sta nama kukake, mi smo opozicija? on tvrdi da idemo u eu

A nema šta da sme ili ne sme da prizna, prosto jasno je odavno da je to samo šarena laža i bajka od koje nema ništa, ono sve i da nekim čudom uđemo tamo opet bićemo tamo na dnu i neka margina margine na koju će gledati samo kao na potencijalnu koloniju i izvor jeftine radne snage i jeftinih resursa kao i sad što gledaju , mislim eto beše 2010. su nam ukinuli vize da možemo opet normalno da putujemo po Evropi kao nekad i mislim da nam je to sasvim dovoljno.

Mislim da su svi skapirali da je u EU bajka od koje nema ništa, kao što su verujem mnogi skapirali i da je Rusija bajka od koje nema ništa, kao samo ovde Rusi da dođu i kao ima ima da reše sve naše probleme i ima da nam teče med i mleko, naravno da ni od toga nema ništa , ono sami smo i to je to, i sami treba da gledamo šta ćemo i kako ćemo (kakav Putin, kakav Tramp kakvi bakrači) baš kao ovi studenti, koji ne dobijaju podršku ni sa Zapada ni sa Istoka niti od bilo koga niti ih briga zbog toga nit se obaziru na to nego jednostavno rešili su da uzmu stvar u svoje ruke i da oni odlučuju o svojoj sudbini i da izguraju neku svoju priču i tako i treba (nema šta da se na nekog obaziru niti od nekog b ilo šta da očekuju).

Izvini, što se tiče kopanja, da, ali ako i samo ako se kod nas bude prozvodilo nešto od tog litijuma, kakvi izvozi rude, kakve prerade pa da se predaje na tanjiru nekome ko bi nas posle drao cenama za to?

Ako se ulazi u takav ekološki rizik mora da se dobije kompletan ciklus proizvdnje, hoćeš litijum kupi od nas bar električni moped ili trotinet, baterija je unutra i eto ti litijuma. Ostalo je sve kolonija koju hebe ko stigne.

Ne može izvoz čistog litijuma, ne isplati se rizik, a tek rude.

Pa da li postoji primer da se u Srbiji nešto proizvodi i izvozi? Mi smo klasična kolonija, samo izvozimo rude a od industrije imamo ona najgora moguća radna mesta gde je manuelni rad, izrabljivanje radnika i trovanje okoline.

Litijum kao ni Kosovo nisu uslov za pristupanje Srbije EU već rad institucija i vladavina prava. Srbija je 1991. izabrala da bude anus Evrope i deponija i EU je u skladu s tim i tretira. Ako ne poštuješ sam sebe neće ni drugi da te poštuju. Naravno da EU ne želi u svojim redovima politički nestabilnu i kompletno korumpiranu državu u kojoj vlada mafija, a verovatno da ne žele ni 2-3 miliona ljudi iz Srbije, Kosova i BiH koji bi ulaskom Srbije u EU momentalno iskoristili dokumenta da se domognu zapada gde bi bili teret privredi i društvu.

Posto ce Evropa sigurno postaviti litijum kao uslov za dalje integracije u jednom trenutku (zvanicno ili nezvanicno), jer im je vazniji i od priznanja Kosova, hocete li glasati i protiv EU vi koji ste protiv kopanja?
Bitno je da se svi opozicionari i studenti sa foruma jasno izjasne kako bismo time zabili glogov kolac u kovceg srpskih evrointegracija. :maramica:
Ko kaže da smo protiv kopanja. Kao u Utopiji Tomasa Mura, i najveći kriminalci biće od koristi društvu.
Kopaće Vučić i ostala fela na robiji samo tako... Neke korisne sirovine, cenim, sebi približne. :cool:

ЕУ ћути док протести у Србији узимају маха

Док фон Урсула фон дер Лајен није оклевала да изрази подршку „грузинском народу који се бори за демократију“, она је остала изузетно тиха о устанку у Србији.
Срамно ћутање Брисела
Како Вучић разматра могућност ванредних избора за решавање кризе, председник Србије може бар да се утеши ћутањем институција ЕУ, посебно Европске комисије.
Док председница Комисије Урсула фон дер Лајен није оклевала да изрази подршку „грузинском народу који се бори за демократију“, она је остала изузетно тиха о побуни у Србији – земљи која је званично кандидат за чланство у ЕУ од 2012.
Током недавне посете Београду, Герт Јан Коопман, генерални директор ЕУ за суседство и преговоре о проширењу (ДГ НЕАР), само је приметио „стабилан напредак“ Србије ка ЕУ.

Back