Referendum o litijumu i ulasku u EU - zajedno

Da li ćete podržati kopanje litijuma kao uslov za pristupanje Srbije EU?

• Ukupno glasova
    29
Posto ce Evropa sigurno postaviti litijum kao uslov za dalje integracije u jednom trenutku
Nema nikakvih naznaka da ce ovakav uslov biti postavljen, taj litijum je potrebsn Nemackoj autoindustriji, ali na globalu nije bas kritican,
takodje s jakom pozicijim E. Musk-a kod Trump-a to donekle menja poziciju, tako da tesko da ce Nemci moci nametati takva pravila, koja do sad nisu postavljana,
a AV cesto izmislja stvari i uslove, jer je njegova clast napravila jedan korak ka EU i tri koraka od EU clanstva.
Klasican SNS-izam, prebacivanje odgovornosti na druge uz izazivanja velikih emocija, jer tad ljudi ne razmisljaju racionalno.

Dakle, postavljen je snimak DW /Dojće vele/ o litijumu, i gle iznenađenja /pošto ne razumete engleski očigledno/, jedina osoba koja se direktno uključuje, to je ona sa slušalicama, je naša aktivistkinja protiv kopanja iz Zapdne Srbije. Dakle, zvanično glasilo Nemačke u temi o litijumu poziva sa naše strane nikog drugog nego borca protiv kopanja. A vi ovde to postavljate kao neki dokaz da nas oni pritiskaju za nešto? Zaista smešno.

Dakle, nek komentariše neko ko je pažljido odgledao snimak i razumeo svaku rečenicu, inače je zaista glupo na osnovu rekla kazala komentarisati.

Dakle, postavljen je snimak DW /Dojće vele/ o litijumu, i gle iznenađenja /pošto ne razumete engleski očigledno/, jedina osoba koja se direktno uključuje, to je ona sa slušalicama, je naša aktivistkinja protiv kopanja iz Zapdne Srbije. Dakle, zvanično glasilo Nemačke u temi o litijumu poziva sa naše strane nikog drugog nego borca protiv kopanja. A vi ovde to postavljate kao neki dokaz da nas oni pritiskaju za nešto? Zaista smešno.

Dakle, nek komentariše neko ko je pažljido odgledao snimak i razumeo svaku rečenicu, inače je zaista glupo na osnovu rekla kazala komentarisati.

QUOTE="Schrodinger, post: 50515766, member: 57936"]
Jesi li za ili protiv EU
To već može na referendum. Ali bez uslova koje si ti naveo u temi.

Nema nikakvih naznaka da ce ovakav uslov biti postavljen, taj litijum je potrebsn Nemackoj autoindustriji, ali na globalu nije bas kritican,
takodje s jakom pozicijim E. Musk-a kod Trump-a to donekle menja poziciju, tako da tesko da ce Nemci moci nametati takva pravila, koja do sad nisu postavljana,
Tramp je tu 4 godine a nase pristupanje EU ce doci na red mnogo kasnije.

Ljudi moji, pratite malo i strane medije, da ste pratili videli biste koliko je kritika Šolc imao u svom parlamentu , kako su ga napali što se uopšte o tome priča kada narod Srbije to ne želi, on ništa nije odgovorio, samo se povukao. Francuska to ne postavlja kao uslov, niti bilo ko, čak ni Nemačka.

Imamo mi mnogo važnije stvari da rešavamo, a ako je narod složan to se neće desiti osim ako je naša vlast potplaćena od strane velike kompanije i tu stvar gura. Samo mi to guramo i mi se nudimo da budemo bitni za EU, jer valjda ne znamo šta ćemo drugo da nudimo, a to je sve bezveze /pod mi mislim na našu vlast/.

Vučić može da forsira litijum samo uz brutalnu upotrebu policije a on to izbegava. Nije ništa uradio prilikom upada u opštinu Bogatića. Jednostavno ne sme a i sami Nemci sve više vide da on to ne može da izgura šta god potpisao.

Pa nije samo da ne sme on, danas ga zvao Makron i poručio da se sve rešava "mirnim putem" i da se "povrati poverenje naroda Srbije u institucije", što znači da urade to što demonstranti traže. Nikako se drugačije to ne može objektivno protumačiti. Naravno, naša žuta štampa će to drugačije da prokomentariše da Vučić opet bude faca, ali to je suština.

Ljudi moji, pratite malo i strane medije, da ste pratili videli biste koliko je kritika Šolc imao u svom parlamentu , kako su ga napali što se uopšte o tome priča kada narod Srbije to ne želi, on ništa nije odgovorio, samo se povukao. Francuska to ne postavlja kao uslov, niti bilo ko, čak ni Nemačka.

Imamo mi mnogo važnije stvari da rešavamo, a ako je narod složan to se neće desiti osim ako je naša vlast potplaćena od strane velike kompanije i tu stvar gura. Samo mi to guramo i mi se nudimo da budemo bitni za EU, jer valjda ne znamo šta ćemo drugo da nudimo, a to je sve bezveze /pod mi mislim na našu vlast/.
Kažu da se Kinezi kriju iza cele stvari sa litijumom, ali kako god. Neće narod dozvoliti da tu bilo ko kopa.

Posto ce Evropa sigurno postaviti litijum kao uslov za dalje integracije u jednom trenutku (zvanicno ili nezvanicno), jer im je vazniji i od priznanja Kosova, hocete li glasati i protiv EU vi koji ste protiv kopanja?
Bitno je da se svi opozicionari i studenti sa foruma jasno izjasne kako bismo time zabili glogov kolac u kovceg srpskih evrointegracija. :maramica:

Srbija ne ide u EU ni izbliza u skorije vreme, tako da je to pitanje potpuno nebitno.

Posto ce Evropa sigurno postaviti litijum kao uslov za dalje integracije u jednom trenutku (zvanicno ili nezvanicno), jer im je vazniji i od priznanja Kosova, hocete li glasati i protiv EU vi koji ste protiv kopanja?
Bitno je da se svi opozicionari i studenti sa foruma jasno izjasne kako bismo time zabili glogov kolac u kovceg srpskih evrointegracija. :maramica:
Pa pošto smo prodali Slobu možemo i rudnik.

Evropa zdaj!

1739057909517.jpeg

Ukoliko želiš da vidiš objektivno mišljenje ljudi a ne ono podešeno ukusu većine anketa treba da bude anonimna.

Morao sam da javno glasam ZA, čisto da Druga Srbija ne bi morala da izmišlja povode za otvaranje paljbe.

ЕУ тренутно пропада и треба сама себе да спасе.

Тако да и то није неко важно питање, треба се решити проблеме Србије, које нико не решава и онда че и ЕУ нас хтети.

А литијум не знам, ако може то еколошко океј, али не знам дал је то могуче. Шта није океј да се мотори неће правити код нас и прерада треба бити у Србији.

ЕУ тренутно пропада и треба сама себе да спасе.

Тако да и то није неко важно питање, треба се решити проблеме Србије, које нико не решава и онда че и ЕУ нас хтети.

А литијум не знам, ако може то еколошко океј, али не знам дал је то могуче. Шта није океј да се мотори неће правити код нас и прерада треба бити у Србији.
Izvini, što se tiče kopanja, da, ali ako i samo ako se kod nas bude prozvodilo nešto od tog litijuma, kakvi izvozi rude, kakve prerade pa da se predaje na tanjiru nekome ko bi nas posle drao cenama za to?

Ako se ulazi u takav ekološki rizik mora da se dobije kompletan ciklus proizvdnje, hoćeš litijum kupi od nas bar električni moped ili trotinet, baterija je unutra i eto ti litijuma. Ostalo je sve kolonija koju hebe ko stigne.

Ne može izvoz čistog litijuma, ne isplati se rizik, a tek rude.

vas 2 bota mislite da izrovarite po opoziciji, studentima, protestima?

mnogo se naroda diglo, ovo dezavuisanje,... mislim da nema sanse da vam prodjem aljek je rekao da se ide u eu za inat, a vi znaci znate da laze, i opet siljite na opoziciju?
hoćeš litijum kupi od nas bar električni moped ili trotinet,
pa ima negde tema tvoja o letecim taksijima, sta bi od njih sada, spali ste na trotinete? nece daleko sekta na njima pobeci

Back