РЕЏЕПИ: ДАЧИЋЕВА ИЛУЗИЈА О ПОВРАТКУ НА КОСМЕТ !

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.180
Модератори,
прво сте 5-6 тема о заклетви жандармерије преместили у једну И ОНДА ТУ ЈЕДНУ ЗАКЉУЧАЛИ......
БАШ СТЕ ПАМЕТНИ.......:rtfm::rtfm::rtfm:............:evil::evil::evil:

http://forum.krstarica.com/showthre...моја-мајка?p=22123539&viewfull=1#post22123539

И сада где ја да поставим овај текст??? Морам без икакве потребе да отварам нову тему!!!:rtfm::rtfm::rtfm:



Priština 30. 06. 2012
Beta

Redžepi: Dačićeva iluzija o povratku na Kosovo
Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi nazvao je "fontanom želja i iluzijom" najavu mandatara za sastav vlade Srbije Ivice Dačića da će se angažovati na povratku srpskih snaga na Kosovo.
Redžepi je Radiju slobodna Evropa rekao da ima kratak odgovor na Dačićevu izjavu - "fontana želja i iluzije".
Dačić je 28. juna, povodom incidenata na Kosovu, rekao da Srbija na Kosovu nema bezbednosne snage, ali da će nova vlada Srbije "insistirati upravo na tome".
Analitičari na Kosovu ocenili su da je Dačić tom i sličnim izjavama "neprekidno provocirao" institucije Kosova.
Analitičar Nuridin Ibiši tekao je Radiju slobodna Evropa da je poslednja Dačićeva izjava direktna pretnja Kosovu.
"Ovo treba shvatiti kao direktnu pretnju. Ta izjava ima za cilj da hrani srpski nacionalizam i da mu daje optimizam. To istovremeno ima za cilj da najavi novu opciju ultranacionalističke vlasti kakva je trenutno u Srbiji - braniti Kosovo po svaku cenu", rekao je Ibiši.
Ibiši je naveo da bi institucije Kosova i međunarodni predstavnici trebalo da budu pažljivi, jer na severu Kosova "još deluju srpske ilegalne strukture".
"I mi i međunarodna zajednica trebalo bi da budemo pažljivi, pošto oni mogu da preduzmu neka dela, ne možda upadom specijalnih snaga, ali mogu nastaviti incidente na granici sa ilegalnim strukturama", rekao je Ibiši.



http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...i:+Dačićeva+iluzija+o+povratku+na+Kosovo.html
 
Dačić: Povratak srpske policije na Kosovo nerealan


Tanjug | 19. 12. 2011.- Nerealno je očekivati povratak pripadnika srpske policije na Kosovo, iako je po Rezoluciji 1244 ta mogućnost bila predviđena - izjavio je vicepremijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. Odgovarajući na pitanje novinara Dačić je takvu mogućnost odbacio rekavši da "ne treba podgrevati lažne nade".

"To bi bilo isravno i u skladu s Rezolucijom 1244, ali mislim da nije moguće spovesti u realnosti", rekao je Dačić, koji je i lider SPS.


On je dodao da Rezoluciju 1244 svako shvata na svoj način, pa je čak i Međunarodni sud u Hagu, donoseći odluku da je proglašenje kosovske nezavisnosti u skladu s tom Rezolucijom, učinio pravni izuzetak.




"Mi, međutim, nikada nismo realizovali mogućnost da na Kosovo vratimo oko hiljadu pripadnika naše policije i drugih snaga, što je Rezolucija predvidela i zato ne verujem da je to sada moguće", ponovio je Dačić.


Bilo bi dobro da se Srbija založi za takvo rešenje, smatra ministar, ali je očigledno da taj deo Rezolucije 1244 nikada nije ispoštovan.


"Ukoliko bismo sada insistirali na tome bila bi potrebna saglasnost Saveta bezbednosti, ali i dogovor s medjunaordnim snagama koje su već na Kosovu, što mislim da nije realno očekivati", zakljuciio je Dačić

Dacic menja izjave u zavisnosti od njegovog licnog raspolozenja .... sve u svemu otrcana demagogija u koju ni sam ne veruje !!!
 
Овај Дачић још није ни постао премијер А СВАКИ ДАН ПРИЧА НЕШТО ДРУГО.....:evil::evil::evil:


Dačić: Mir i bez srpskih snaga KiM
Tanjug | nedelja, 01.07.2012. | 15:40
Ivica Dačić kaže da će insistirati na obavezi međunarodnih snaga da osiguraju mir i bezbednost, a ne na povratku srpskih snaga bezbednosti u pokrajinu


"Na Vidovdan, kada je došlo do incidenata, veoma jasno sam rekao da smatram da su za mir i bezbednost na Kosovu i Meothiji odgovorne i zaduzene međunarodne snage - Kfor i Euleks, i da sa KPS imaju zadatak da se izbegnu incidenti i osigura mir i bezbednstost za sve građane, a samim tim i za Srbe na Kosovu i Meothiji", kaže mandatar za sastav nove vlade.

Dačić je podsetio da Srbija nema svoje snage bezbednosti na Kosovu i Metohiji i da će nova vlada upravo insistirati na obavezi međunardonih snaga da osiguraju mir i bezbednost, a ne na povratku bezbednosnih snaga.

"Ja nisam čovek koji govori laži. Za donošenje takve odluke je neophodna saglasnost UN, na osnovu Rezolucije 1244, za koju u ovom trenutku mislim da apsolutno nije realna", naglasio je Dačić.

Prema njegovim rečima, jasno je da će nova vlada, ukoliko bude izglasana u parlamentu, nastaviti razgovore u vezi sa Kosovom i Metohojom i da ne postoji nikakva dilema da li će ti razgovori biti nastavljeni.

"Biće nastavljeni i biće sprovedeno sve ono što je dosadašnja vlada prihvatila u dogovoru sa Briselom. Zaista bih zamolio sve da zlonamerno ne interepretiraju izjave koje su imale za cilj suprotno, a to je da će prioritet Vlade Srbije biti mir, bezbednost i stabilnost na Balkanu, uključijući i Kosovo i Meothiju", zaključio je mandatar za sastav nove vlade.

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj ranije je ocenio da izjava Dačića da će učiniti napore da vrati srpske snage na Kosovo izaziva uznemirenje u regionu.

"Vi znate da na Kosovu i Metohiji ne postoje naše bezbednosne snage, ali nova vlada Republike Srbije, ako bude formirana, insistiraće upravo na tome. Svi razgovori koji se vode o Kosovu i Metohiji, moraju da polaze od toga da se sačuva mir", rekao je tada Dačić.

:dash::dash::dash:
 
"I mi i međunarodna zajednica trebalo bi da budemo pažljivi, pošto oni mogu da preduzmu neka dela, ne možda upadom specijalnih snaga, ali mogu nastaviti incidente na granici sa ilegalnim strukturama", rekao je Ibiši.

Maske su odavno pale ali ovo je jos jedan dokaz sa kim nasa drzava ima problem
siptari su samo dekor i prasinari koji dejstvuju po naredjenju vise komande.
 
Ала сви овде имају кратке фитиље, то је за причу.

Што се теме тиче, Ивица Дачић би у некој догледној будућности могао да захтева на томе, али то би ишло искључиво преко УН и то вероватно преко Генералне скупштине и Јеремића где САД не могу ставити вето.:D

Али, чак и то би значило само повратак војске на север Косова, не даље. Мислим да је могуће.
 
Redzepi se tu nista ne pita vec mi i okupatori,kada opukatori zglajznu mi vracamo suverenitet na Kosmetu i ako budemo pametni etnicki cemo ocistiti Kosmet od shiptara.
Ја верујем да ако се само деси да Шиптари изгубе подршку Запада или да Запад буде у кризи, а Исток стане на нашу страну.
Србија, Македонија и Грчка би извршиле етничко чишћење Шиптара на Балкану и поделиле Албанију међу собом.
 
Ма Шиптари хоће да скрену тему са понашања своје полиције за Видовдан и да покажу да имају алиби(макар и пост фестум)за такво понашање.Нису они само према Србима дивљали,па се то и види и чује,сад треба скренути пажњу.
 
Ја верујем да ако се само деси да Шиптари изгубе подршку Запада или да Запад буде у кризи, а Исток стане на нашу страну.
Србија, Македонија и Грчка би извршиле етничко чишћење Шиптара на Балкану и поделиле Албанију међу собом.
Значи само један погрешан корак, једна шанса, једно отварање и верујем да ће је ови народи искористити.
 

Back
Top