Red Hot Chili Peppers

apache:
Flea je zvanicno jedan od najboljih basista ikada postojecih, John jedan od najboljih gitarista, procitaj neki par tekstova, starijih i to ti dovoljno govori o Anthony-u, Chad je odoican bubnjar, odgledaj vecinu koncerata, procitaj njegovu knjigu, a o tome KOLIKO SU ZNACAJNI DOVOLJNO GOVORI TO STO SU USTANOVILI NOVI MUZICKI PRAVAC!!!!!!!!!!

:shock: :shock: :shock: Ti mora da se salis...
Ovo zvuci kao ono,moj tata je jaci od tvog tate...
Btw,koji je to muzicki pravac i zasto nebih procitao par novijih tekstova o Anthony-u?Mislis da bih naleteo na neku malo ostriju kritiku o doticnom?

E, ljudi, ne dirajte mi Pepperse... Njihova muzika je divota...
Imaju i divnu sporu ali i divnu brzu muziku. Smiruje, a Anthonijev glas tek... Milina!
Ako vec ne volite Pepperse, sto uopste pisete na ovu temu? Napravite svoju gde cete da pljujete sve sto vam se ne svidja (a to je gomila divnih stvari o kojima onda nemate pojma). Peppersi su po meni jedni od najboljih u svojoj vrsti muzike.

nikodim:
Bravo za najboljeg basistu... Sta li bi rekao Cristian Mc B. Da je cuo ovakvu glupost...

Uuuuu... bravo i za njega... A Joe Pass i ostala mnogobrojna gartnitura gitarskih virtuoza...

E, ovo vec nije uredu... mislio sam da je i on najbolji.

I „grandovci“ su izmislili novi muzicki pravac, dr Iggy i drugari takodje.... samo sto nisu napisali knjigu o tome, izumiteljsku knjigu...
Skoro nisa procitao ovako nesto... definitivno si me ubedila da su najbolji. Posto je sutra nedelja, odmah u ponedeljak odlazim na tetoviranje... naravno, motivi su prepoznatljivi i vrlo poznati.
Hvala na objasnjenju... ;)
...kaze covek koji se pozitivno izjasnjava o ivani jordan?!

skrobi90:
Ako vec ne volite Pepperse, sto uopste pisete na ovu temu? Napravite svoju gde cete da pljujete sve sto vam se ne svidja (a to je gomila divnih stvari o kojima onda nemate pojma). Peppersi su po meni jedni od najboljih u svojoj vrsti muzike.

Pazi... ovo je forum (citaj, forum), tako da svako moze izneti svoje misljenje, ako imas problem sa tim... onda bi bilo dobro da se pozalis nekome... Sta je po tebi dobro resenje, da svi pisu kako su najbolji? To je smesno, priznaces...

nikodim:
Pa dobro... ako su zaista bas toliko kvalitetni, dobri, posebni... kako god. Da li bi bio ljubazan da objasnis njihov kvalitet, jedinstvenost, znacaj...? Misim da bi slika bila daleko potpunija od ovoga sto si napisao. Jer u principu... oni nisu ni 50% od navedenog. Ali, ako gresim, sto je vrlo moguce, ti ces mi reci sta je to... ;)
Čitam ovu raspravku i ne mogu da verujem koliko demagogije izvire iz tebe. Ti bi raspravljao i o tome da li baba može da bude devojka. Samo se vrtiš u krug i nikako da kažeš ništa konkretno. Lako je reći nije ovo ili ono kvalitetno, ali je teško to potvrditi. Ajde prosvetli nas koji nismo toliko talentovani da budemo tako temeljni muzički kritičari pa nam kaži zbog čega Peppersi nisu ni 50% od onog što neki misle.
E, jedva čekam. :|

FLUID:
Čitam ovu raspravku i ne mogu da verujem koliko demagogije izvire iz tebe. Ti bi raspravljao i o tome da li baba može da bude devojka. Samo se vrtiš u krug i nikako da kažeš ništa konkretno. Lako je reći nije ovo ili ono kvalitetno, ali je teško to potvrditi.|

Naravno da nisu zasluzili da budu na toj visini... tipa najbolji basista, bubnjar i tako dalje... to je vrlo pretenciozna izjava, bolje recno prava glupost. Postoji toliko sjajnih muzicara kojima pomenuti nisu ni dorasli a ovde se bas ti tretiraju kao „vrh“. Sta su oni ucinili za muzicku svet... da li se posle njihove pojave dasajavu bitnije promene na svetskoj muzickoj sceni? Da li su usli u udzebuike ili se bilo gde na muzickim skolama izucava ili makar spominje to sto su oni uradili. Ne, naravno... zbog toga i smatram tu izjavu pretencioznom i krajnje smesnom, o tome se radi. Bas zbog toga sam i zamolio za pojasnjenje jedne takve izjave... ocigledno je da ih volis, ali ako malo razlislis realnije, i sam ces videti da nikako nisu dostigli toliko visok muzicki nivo, kako je to ovde neko napisao.

FLUID:
Ajde prosvetli nas koji nismo toliko talentovani da budemo tako temeljni muzički kritičari pa nam kaži zbog čega Peppersi nisu ni 50% od onog što neki misle.

Nisam ni rekao da sam talentovan, to je tvoja izjava... ako imas neki problem oko toga sto sam pisao i sta sada pisem, bolje iskopaj neki jaci argument od toga koji si sada upotrebio, jer je jednako smesan tvrdnji da su pomenuti toliko dobri. Nigde nisam napisao da to sto su radili nije dobro ili nije vredno pomena, vec samo da nije toliko „fantasticno“... koliko se to ovde „pumpa“. Sta vise, ako procitas malo bolje postove videces da ih i sam slusam i da imam nekoliko njihovih albuma.
I ne „sto neki misle“, vec sto neki pisu... procitaj malo bolje sve postove... ;)

Pa Flea je pocasni profesor na berklliju, iako nema ni dana muzicke skole. Verovatno su ga zvali zato sto je los...
A i ako malo bolje procitas ja sam rekla jedan od najboljih, samo glupi dogmatisti mogu dati izjave tipa "najbolji bend i slicno"
Hm, da li je to neko pricao o najboljem vokalu?!

nikodim:
Naravno da nisu zasluzili da budu na toj visini... tipa najbolji basista, bubnjar i tako dalje... to je vrlo pretenciozna izjava, bolje recno prava glupost. Postoji toliko sjajnih muzicara kojima pomenuti nisu ni dorasli a ovde se bas ti tretiraju kao „vrh“. Sta su oni ucinili za muzicku svet... da li se posle njihove pojave dasajavu bitnije promene na svetskoj muzickoj sceni? Da li su usli u udzebuike ili se bilo gde na muzickim skolama izucava ili makar spominje to sto su oni uradili. Ne, naravno... zbog toga i smatram tu izjavu pretencioznom i krajnje smesnom, o tome se radi. Bas zbog toga sam i zamolio za pojasnjenje jedne takve izjave... ocigledno je da ih volis, ali ako malo razlislis realnije, i sam ces videti da nikako nisu dostigli toliko visok muzicki nivo, kako je to ovde neko napisao.
Naravno da nisu najbolji. To nisam ni napisao, a niti tvrdim. Čini mi se da ti uopšte rock muziku kao muziku koja je bunt sama po sebi gledaš sa krive strane. Mislim, udžbenici i učenje u školama nisu merilo u rock muzici, a niti postoji težnja ljudi koji sviraju da to bude. Malo više preteruješ. U svom domenu Peppersi su u samom vrhu, pojedinačno su slabiji jer su kolektiv i to mi se sviđa kod njih. Nije bitno u rocku prosipati znanje. Bitno je imati osećaj i svoje ideje što bolje ostvariti i pretočiti u muziku. A to da se ništa u rock muzici nije promenilo pojavom Peppersa možda je tačno ali posle Peppersa više ništa nije isto.
nikodim:
Nisam ni rekao da sam talentovan, to je tvoja izjava... ako imas neki problem oko toga sto sam pisao i sta sada pisem, bolje iskopaj neki jaci argument od toga koji si sada upotrebio, jer je jednako smesan tvrdnji da su pomenuti toliko dobri. Nigde nisam napisao da to sto su radili nije dobro ili nije vredno pomena, vec samo da nije toliko „fantasticno“... koliko se to ovde „pumpa“. Sta vise, ako procitas malo bolje postove videces da ih i sam slusam i da imam nekoliko njihovih albuma.
I ne „sto neki misle“, vec sto neki pisu... procitaj malo bolje sve postove... ;)
Da nisam pročitao postove ne bih ni komentarisao. Argumenti su to da prepoznatljivi u svako doba dana i noći i prijaju kad se čuje njihova muzika ma ona bila spora ili brza. Argumenti su armija fanova. Argumenti su njihova istrajnost i njihovo trajanje. Argumenti su...
Jednom rečju imaju - FLUID.

FLUID:
U svom domenu Peppersi su u samom vrhu, pojedinačno su slabiji jer su kolektiv i to mi se sviđa kod njih.

Ovo je dakelo razumnija izjava... ;)

FLUID:
Da nisam pročitao postove ne bih ni komentarisao. Argumenti su to da prepoznatljivi u svako doba dana i noći i prijaju kad se čuje njihova muzika ma ona bila spora ili brza. Argumenti su armija fanova. Argumenti su njihova istrajnost i njihovo trajanje. Argumenti su...
Jednom rečju imaju - FLUID.

Imaju tebe... ;) salim se, naravno. Naravno da imaju svoj stil koji je i vise nego prepoznatlji i karakteristican... Sto se mene tice oni nikada nece snimiti bolji album od BSSM-a... jer je ovaj odlican. Ponavljam, poenta onog sto sam zeleo reci je da je smesno tvrditi da su najbolji, mozda u svojoj klasi bendova i jesu... ali svakako nisu na globalnoj muzickoj sceni.

apache:
Pa Flea je pocasni profesor na berklliju, iako nema ni dana muzicke skole. Verovatno su ga zvali zato sto je los...

Nemoj puno da se zanosis time... Berkli je masinerija za uzimanje para, a biti pocasni profesor... Pa to verovatno nesto znaci.. ali nikako ne znaci da je najbolji basista na svetu.

apache:
A i ako malo bolje procitas ja sam rekla jedan od najboljih, samo glupi dogmatisti mogu dati izjave tipa "najbolji bend i slicno"

Jedan od najboljih... pa jeste, ali na mnogom uzem muzickom prostoru, da se tako izrazim, od ukupnog...

Ljudi, tiše malo. ;) Ni ja nešto posebno ne volim Pepperse, ali ne omalažavam one koji ih vole. Ako čačkam nekog Pepperovca, uvek se trudim da to ne bude napad i uveravanje "da oni ne valjaju", već to činim na neki simpatičan način. U obliku laganog zeza. A pogotovo ako je u pitanju devojčurak. :lol:

iluzionista:
Ljudi, tiše malo. ;) Ni ja nešto posebno ne volim Pepperse, ali ne omalažavam one koji ih vole. Ako čačkam nekog Pepperovca, uvek se trudim da to ne bude napad i uveravanje "da oni ne valjaju", već to činim na neki simpatičan način. U obliku laganog zeza. A pogotovo ako je u pitanju devojčurak. :lol:

Sve jedno... mozes da ih cackas koliko hoces i kako hoces, do njih ne dolazi nista od toga... bar ne na nacin na koji bi trebalo. :)

He he, uvedoh adsl pa mogu da citam duge postove. :) Ovaj me je narocito privukao jer RHCP veoma postujem. E sad, gledajuci postove clana foruma koji izgleda predstavlja reinkarnaciju Mocarta ili Baha i koji ocigledno zna sve o muzici za sve nas, morao sam da se oglasim.
Pre nego sto izlozim svoje argumente reci cu da RHCP veoma cenim i smatram da je jedan od bitnijih bendova na sceni. Nisam fan, ali postujem njihov rad. Posto postoji X bendova koje ne volim, a neke od njih mrzim, prirodno je da na pomen tih bendova mogi izreci stavove od kojih neki nisu za mladje od 18. No, ljudi koji slusaju te bendove imaju svoje razloge, i to postujem, kao i cinjenicu da iako mi se nesto ne dopada moze biti kvalitetno. Kao sto od ludog uvek ima ludji, tako i od dobrih uvek ima bolji. U tom slucaju bi svi trebalo da slusamo Dream Theater ili Yngwie Malmsteena i sa nipodastavanjem gledamo na sve sto nije dovoljno dobro da bude ravno tome.
Zanimljivo mi je bilo da citam postove nikodima koji je, kao sto sam vec napisao, ocigledno kompetentan za sve nas. Da li je slusanje bendova koji de facto predstavljaju standard i kvalitet dovoljan argument za pljuvanje bilo cega sto je razlicito. Za nekoga moze biti, ljudi sami sebe ogranicavaju na razne nacine, ali svakako ne bi trebalo dovoditi u pitanje kvalitet necega drugog, jer bi to znacilo da takvim argumentima mozemo dovoditi u pitanje svaciji rad. To me podseca na moju babu koja ume reci "ma Zorica Brunclik je zakon, sta ovi masu glavama po bini". Zato mislim da ne treba previse obracati paznju na ogranicena misljenja pojedniaca koji svojim sitnim znanjem misle da mogu sve ostale nipodastavati i omalovazavati. Zato bi u buducnosti trebalo otvarati postove sa naznakom "ne obracati paznju na komentare nikodima" :)

Back