Rečnik termina seksualnog identiteta koje morate znati

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.492
Termini seksualnog identiteta odnose se na reči i fraze koje se koriste za opisivanje ljudske seksualnosti i orijentacije, uključujući gej, lezbejku, biseksualnu i heteroseksualnu. Ovi termini nisu povezani sa rodnim identitetom i mogu se razlikovati u zavisnosti od pojedinačne osobe ili kulture. Pored toga, terminologija se vremenom menja i nastaviće da se razvija u budućnosti.

Da vidimo koliko (ne)znate na ovu temu. Izlistaću termine a vi pitajte za one koji su vam nepoznati

AllyAromanticAsexualAutosexual
Androsexual/AndrophillicAllosexualAllosexismAutoromantic
BicuriousBiphobiaBi-positiveBiromantic
BisexualButch
CishetClosetedComing outCupiosexual
DemiromanticDemisexual
Erasure
Family of choiceFamily of originFluid
GayGay-positiveGynesexual/GynephilicGraysexual
Grayromantic
HeterosexualHeteroflexibleHeterosexual privilegeHomophobia
HomosexualHeteronormativityHypersexual
Internalized homophobia
LesbianLGBTTTIQLGBTQIALGBTQ+
LGBTQIA+
MSMMonoamorous/MonogamousMonosexual
NeptunicOut - Out of the closetOutingOmnisexual
PansexualPanromanticPeriorientedPolyamorous
PolysexualPomosexual
QueerQuestioningRomantic Attraction
Same Gender LovingSkoliosexualSexual MinoritiesSpectrasexual
Sexual OrientationSexualityStraightSapiosexual
Sexual AttractionSex AverseSex FavorableSex Indifferent
Sex RepulsedTrixicVariorientedWSW
sh.jpg

Ne moram znati, niti ću. :mrgreen:
Nikad se ne zna. Možda to bude uslov da se ostvare građanska prava, da imaš dva tri seksualna identiteta:mrgreen:

Nedavno je išla nova sezona serije Vil i Grejs, pa su imali scene koliko su se promenile stvari od vremena kad je premijerno snimana. U jednoj sceni Vil pokušava da ostvari neka ekstra prava na osnovu toga što je homoseksualac a službenica mu odgovara:"Samo to?". Jadni Vil:mrgreen:

Nikad se ne zna. Možda to bude uslov da se ostvare građanska prava, da imaš dva tri seksualna identiteta:mrgreen:

Nedavno je išla nova sezona serije Vil i Grejs, pa su imali scene koliko su se promenile stvari od vremena kad je premijerno snimana. U jednoj sceni Vil pokušava da ostvari neka ekstra prava na osnovu toga što je homoseksualac a službenica mu odgovara:"Samo to?". Jadni Vil:mrgreen:
Sreća pa nismo skrenuli kao ameri, engleski i ostatak evrope. Još uvek. Na discord serverima kad uletim, a oni krenu o ovim glupostima da pišu i da se podržavaju i ja otvorim diskusiju, bez vređanja, oni se osete ugroženim i banuju me. Hahahahah. Licemeri, znaju koliko im je konstrukt patetičan.

Svako moze da se identifikuje kako hoce, ali naravno da niko nije duzan da zna nesto sto nije opste poznato.
Npr, jedan forumas voli da ima hot chatove sa drugim forumasem ali se ne identifikuje kao gej. Mozda se npr identifikuje kao slina u seksualnom smislu, ali nije moja duznost, kao pripadnika drustva, da znam da se ta njegova seks thing naziva slina. Na primer.

Back